بازیگران اصلی بازار فارکس چه کسانی هستند؟ + فعالان و بازیگران اصلی

بازیگران اصلی بازار فارکس چه کسانی هستند؟ + فعالان و بازیگران اصلی

بانک های مرکزی در رده اولیه از اعضای گرداننده بازار فارکس قرار گرفته اند. نقش بانک های مرکزی در فارکس شامل: تعیین نرخ بهره، تنظیم سیاست های پولی، حفظ ثبات اقتصادی، کنترل نوسانات ارز - در این مقاله بیشتر با بازیگران اصلی بازار فارکس آشنا میگردیم.

بازار فارکس به عنوان از بزرگترین بازارهای مالی جهان بستری برای فعالیت بازیگران اصلی بازار فارکس است. بازار فارکس تلاش دارد سرمایه گذاران مختلفی را گرد هم می آورد و اما بازیگران اصلی فارکس همان کسانی هستند که بیشترین تاثیر در این بازار را دارند. سرمایه گذاران بزرگ و کوچک از نقاط مختلف دنیا به طور 24 ساعته در حال فعالیت در این بازار هستند.

بازار فارکس دارای حجم معاملات بسیار بزرگی است و توانسته در اقتصاد جهانی تاثیر مستقیمی داشته باشد. اما برخی اوقات این سوال برای ما پیش می آید که بازیگران و اجرا کنندگان اصلی بازار فارکس چه کسانی هستند؟

اهمیت شناخت بازیگران اصلی فارکس

  • با شناخت انگیزه و هدف بازیگران، می توان جهت حرکت قیمت ها را بهتر پیش بینی کرد.
  • با تحلیل فعالیت بازیگران فارکس، می توان فرصت های سرمایه گذاری را بهتر شناسایی کرد.
  • با شناخت ریسک های بازار، از استراتژی های مناسبی می توان استفاده کرد.

چه کسانی به عنوان بازیگران اصلی فارکس هستند؟

بهتر است از این موضوع اطلاع داشته باشید که بازار فارکس با آن عظمتی که دارد، تعدادی بازیگران اصلی دارد که در گرداندن آن نقش مهمی دارند. اما این بازیگران کدام ها هستند که در ادامه به آنها اشاره می کنیم:

بازیگران اصلی بازار فارکس چه کسانی هستند؟ + فعالان و بازیگران اصلی - بازیگران اصلی بازار فارکس

تبلیغ ویندزور - جایگاه تبلیغاتی

نقش بانک های مرکزی در فارکس

بانک های مرکزی در رده اولیه از اعضای گرداننده بازار فارکس قرار گرفته اند. این بانک ها مرطبو به کشورهایی با اقتصاد بزرگتر هستند که هرگونه تصمیم گیری یا تغییر و تحول در ین بانک، مستقیما در اقتصاد جهانی و بازارهای مالی تاثیر دارد. نقش بانک های مرکزی در فارکس شامل:

  • تعیین نرخ بهره: یکی از مهمترین تصمیمات بانک های مرکزی، تعیین نرخ بهره است که در جذب سرمایه گزاران نقش خیلی زیادی دارد.
  • تنظیم سیاست های پولی: تمامی سیاست های بانک های مرکزی، صرفا جهت رشد اقتصاد آن کشور است. چه بسا این تنظیم های سیاسی به نفع کشورهای دیگر نباشد و یا در بازارهای مالی دچار تغییراتی شود.
  • حفظ ثبات اقتصادی: بانک های مرکزی در تلاش هستند تورم را مهار کرده و در کشور ثبات اقتصادی ایجاد کنند. بدیهی است که در این زمینه یک سری تصمیماتی گرفته می شود که در بازار مالی تاثیرات خاص خودش را دارد.
  • کنترل نوسانات ارز: عوامل متعدد اقتصادی، اجتماعی و سیاسی باعث به وجود آمدن یک سری نوساناتی در نرخ ارز می شود. اما بانک های مرکزی باید سیاست هایی در پیش بگیرند تا با اینگونه نوسانات مقابله کنند.

بزرگترین بانک های مرکزی که در اینجا نقش ویژه ای دارند، بانک مرکزی آمریکا و بانک مرکزی اروپا است.

بانک های تجاری بزرگ

بانک های بزرگ تجاری که سرمایه زیادی در اختیار دارند و می توانند در اقتصاد هر بازاری نقش مهمی داشته باشند، در بازار فارکس هم تاثیرات قابل توجهی دارند. نقش این بانک ها در بازار فارکس شامل:

  • ایجاد نقدینگی در بازار: یکی از بزرگترین نقش های بانک های تجاری بزرگ، ایجاد نقدینگی زیاد در بازار است. نقدینگی زیاد باعث می شود که خرید و فروش سریع شده و میزان جذب سرمایه گذار و معامله گران بیشتر شود.
  • انجام معاملات بزرگ ارزی: معاملاتی که توسط این بانک ها انجام می شود در حجم های بزرگی است. پس هر معامله ای تاثیرات قابل توجهی بر بازار مالی خواهد داشت.

بزرگترین بانک های تجاری که در اینجا می توانیم نام ببریم، سیتی بانک، دویچه بانک و جی جی مورگان است.

vtmarketsads

صندوق های سرمایه گذاری

صندوق های سرمایه گذاری مختلفی هستند که وارد بازار فارکس شده اند. نقش این صندوق ها در بازار فارکس شامل:

  • پوشش ریسک با استفاده از ابزارهای مختلف: این صندوق ها برای کمتر کردن ریسک های بازار، از ابزارهای مختلفی استفاده می کنند.
  • کسب سود با استفاده از سرمایه گذاری در ارزهای خارجی: صندوق های سرمایه گذاری، فرصت های سودآور در ارزهای خارجی را شناسایی کرده و به این طریق می توانند به سودهای خوبی برسند.

ازجمله مهمترین صندوق های سرمایه گذاری، صندوق های بازنشستگی و صندوق های پوشش ریسک هستند.

شرکت های بزرگ

شرکت های بزرگ و مشهوری که سهامداران آن از کشورهای مختلف هستند، از دیگر بازیگران بازار فارکس به شمار می آیند. نقش این شرکت ها در فارکس شامل:

  • سرمایه گذاری در ارزهای خارجی: شرکت های بزرگ همیشه بنا بر تصمیمماتی که دارند، در ارزهای خارجی سرمایه گذاری می کنند و به این طریق می توانند به موقعیت های سودآوری خوبی برسند.
  • پوشش ریسک های ناشی از نوسانات بازار با انجام معاملات ارزی: بازارهای مالی همیشه دارای نوسان است. شرکت های بزرگ با انجام معاملات ارزی سعی دارد این نوسانات را به حداقل برساند.

از جمله این شرکت های بزرگ می توان به اپل، سامسونگ و تویوتا اشاره کرد.

دولت ها

سیاست همیشه دراقتصاد تاثیر دارد. نقش دولت و تصمیم گیری های آن، همیشه باعث ایجاد یک سری تحولات مهم در بازارهای مالی می شود. نقش دولت در فارکس شامل:

  • دخالت در نرخ ارز برای کنترل کردن تورم و حمایت کردن از صادرات: دولت با روئش های مختلف سعی در انجام اقداماتی برای کنترل تورم کشور خود است. یکی از اقداماتی که در این زمینه انجام می دهد، حمایت از صادرات برای ارز آوری به کشور است.
  • دخالت در نرخ ارز برای اهداف سیاسی و اقتصادی: تصمیم گیری دولت برای نرخ ارز بنا به اهداف مختلفی چون سیاسی و اقتصادی است تا بتواند کنترل بهتری روی نرخ ارز داشته باشد.

بروکرها

بروکرها به عنوان واسطه بین تریدرها و بازار فارکس هستند و همیشه در بازار فارکس نقش پررنگی دارند. از مهمترین نقش بروکرها در فارکس شامل:

  • امکان تحلیل فنی و ابزارهای تحلیلی برای تریدرها: بروکرها برای فعالیت راحت تر کاربران، امکانات مختلفی برای آنان فراهم آورده اند. امکان تحلیل فنی برای کاربران یکی از مهمترین مواردی است که بروکرها به آن توجه دارند. برای تحلیل راحت تر، برای تریدرها ابزارهای تحلیلی متنوعی ارائه می شود.
  • ارایه ابزارهای آموزشی برای کاربران: کاربران مبتدی برای فعالیت در بازارهای مالی نیاز به آموزش دارند که بروکر این امکان را برای آنان فراهم می اورد. همچنین تریدرهای حرفه ای هم می توانند برای به روز رسانی اطلاعات خود، از این آموزش ها استفاده کنند.
  • فراهم کردن بستری برای معامله تریدرهای خرد: بسیاری از کاربران فارکس، معامله گران خرد هستند که با سرمایه اندک وارد این بازار شده اند. بروکرها برای حمایت از این افراد، شرایطی فراهم کرده تا بتوانند با سرمایه کم، معاملاتی در حجم بالا انجام دهند.
بازیگران فارکس نقش اصلی مثال
بانک‌های مرکزی تنظیم سیاست‌های پولی، تعیین نرخ بهره، دخالت در بازار فدرال رزرو آمریکا، بانک مرکزی اروپا
بانک‌های تجاری بزرگ معاملات ارزی به نمایندگی از مشتریان، ایجاد نقدینگی سیتی‌بانک، جی‌پی مورگان
شرکت‌های بزرگ پوشش ریسک‌های ناشی از نوسانات ارز، سرمایه‌گذاری اپل، تویوتا
صندوق‌های سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاری در ارزهای خارجی، استفاده از ابزارهای مالی پیچیده صندوق‌های پوشش ریسک
دولت‌ها دخالت در بازار ارز برای اهداف سیاسی و اقتصادی دولت‌های مختلف
بروکرها فراهم کردن امکان معامله برای معامله‌گران خرد بروکرهای فارکس آنلاین

 

حرف آخر

بازار فارکس یک بازار پویا و پرهیجانی است که پیچیدگی های خودش را دارد. فعالیت در این بازار نیاز به شناخت بیشتری از آن دارد. عوامل متعددی بر روند حرکت قیمت ها در بازار تاثیر دارند که کاربران باید آنها را بشناسند. از مهمترین این عوامل، تاثیر بازیگران اصلی در بازار فارکس است. این بازیگران با سرمایه کلانی که در اختیار دارند، همیشه تاثیر قابل توجهی در بازار فارکس گذاشته اند.

سوالات متداول
بازیگران اصلی فارکس کدامند؟
بانک های مرکزی، بانگ های بزرگ، بروکرها، شرکت های بزرگ، صندوق های سرمایه گذاری، دولت ها
بزرگترین بازار مالی جهان چه نام دارد؟
این بازار فارکس نام دارد که توانسته سرمایه گذاران کوچک و بزرگی از نقاط مختلف جهان را گرد خود آورد.
چه کسانی امکان معامله برای افراد را فراهم می‌ کنند؟
سرمایه گذاران بزرگ می توانند به راحتی در این بازار فعالیت داشته باشند. اما برای معامله کردن افراد عادی که سرمایه کمتری دارند، بروکرها شرایط لازم را فراهم کرده است.
هدف اصلی دولت‌ ها از دخالت در بازار فارکس چیست؟
حمایت از اقتصاد ملی و کنترل تورم است. دولت ها با شیوه های مختلف در بازار فارکس دخالت دارند تا از منافع اقتصادی کشور خود حمایت کنند.
شیرین سعیدی
شیرین سعیدی

نویسنده، مترجم، کارشناس سوشال مدیا - تریدر در بازار کریپتو

نویسنده این مقاله

من به عنوان یک متخصص در حوزه بازارهای مالی، فارکس و کارشناس تولید محتوا فعالیت دارم. عمده‌ترین فعالیت من در زمینه تحقیق و بررسی بروکرها، نهادهای تنظیم کننده آنها و فعالیت هایشان است. تمامی اطلاعاتی که در این زمینه گردآوری می‌کنم، حاصل تحقیقات گسترده از سایت‌های معتبر ایرانی، خارجی و نهادهای دولتی و خصوصی است. هدف من ارائه اطلاعات کامل و درست به مخاطبان است تا بتوانند فعالیت بهتری در بازار فارکس داشته باشند.

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: