استراتژی شکست کانالهای قیمتی یکی از روشهای بسیار خوبی است که برای تحلیل تکنیکال از آن استفاده میکنند. این استراتژی به معاملهگران کمک میکند تا بهتر بتوانند نقاط ورود و خروج به بازار را شناسایی کنند.
معاملهگران در استراتژی شکست کانالهای قیمتی به دنبال شناسایی کردن کانالهای قیمتی و سپس شکست آنها هستند.
بیشتر بدانید: استراتژی معاملات روزانه فارکس
کانال قیمتی چیست؟
کانال قیمتی محدودهای است که قیمت یک دارایی در این محدوده و بین دو خط روند موازی در حال حرکت است. این کانالها میتوانند روند صعودی، نزولی و یا حتی افقی داشته باشند.
زمانی که خط روند پایینی صعودی بوده و خط روند بالایی شیب تندی داشته باشد، یعنی کانال صعودی است.
زمانی که خط روند بالایی نزولی بوده و خط روند پایین شیپ تندتری داشته باشد، کانال نزولی است.
در کانال افقی هر دو خط روند به طور تقریباً موازی با محور افقی در حال حرکت هستند.
اصول استراتژی شکست کانال
اولین قدم در این نوع استراتژی آن است که بتوانید به طور دقیق کانال قیمتی را شناسایی کنید. بعد از آنکه کانال شناسایی شد، باید معاملهگر منتظر بماند تا قیمت از یکی از مرزهای کانال خارج شود. اگر خارج شد، در واقع شکست کانال رخ میدهد.
برای آنکه بتوانید شکست کانال را تایید کنید، بهتر است که از ابزارهای تحلیل تکنیکال مثل کندلی، حجم معاملات و یا اندیکاتورها هم استفاده کنید. اگر توانستید با کمک این اندیکاتورها شکست کانال را تایید کنید، میتوانید در جهت شکست وارد معاملات خودتان شوید.
وقتی وارد معاملات شدید، سعی کنید برای آن حد ضرر و حد سود تایید کنید. حد ضرری که انتخاب میکنید، باید در زیر شکست کانال صعودی باشد و یا در بالای شکست کانال نزولی قرار بگیرد.
انواع استراتژی شکست کانال های قیمتی
استراتژیهای شکست کانالهای قیمتی در بازارهای مالی به عنوان یکی از روشهایی است که برای تحلیل تکنیکال شما میتوانید از آن استفاده کنید. این استراتژیها بنا به رفتار قیمت در داخل یک کانال قیمت و وقوع شکستهای آن طراحی میشود.
تحلیلگران به کمک این نوع استراتژی سعی میکنند نقاط ورود و خروج مناسب را بهتر شناسایی کنند. در ادامه میخواهیم برخی از انواع استراتژیهای شکست کانالهای قیمتی را مشخص کنیم.
استراتژی شکست کانال صعودی
بسیاری از معامله گران با کمک این استراتژی به دنبال شکست خط بالایی کانال صعودی هستند. زمانی که قیمت بتواند از این خط عبور کند، در واقع برای وارد شدن به معامله سیگنال خرید صادر میشود.
استراتژی شکست کانال نزولی
در این استراتژی تحلیلگران به دنبال شکست خط پایینی در کانالهای نزولی هستند. زمانی که قیمت بتواند از این خط عبور کند، برای ورود به معامله سیگنال فروش صادر میشود.
استراتژی شکست کانال افقی
در این استراتژی تحلیلگران به دنبال شکست خط بالایی یا پایینی کانالهای افقی هستند. زمانی که قیمت بتواند از یکی از این خطوط عبور کند، در واقع برای وارد شدن به معامله در جهت شکست، سیگنالی دریافت میکند.
استراتژی شکست کانال با تأیید
در این نوع استراتژی تحلیلگران علاوه بر شکست کانال، به دنبال گرفتن تایید سیگنال به وسیله ابزارهای تحلیلی دیگر هستند. در این روش میزان احتمال ورود به معاملات اشتباه کمتر میشود.
استراتژی شکست کانال با حجم
در این استراتژی تحلیلگران به دنبال شکست کانال با حجم معاملات بالا هستند. در زمان شکست، حجم معاملات بالا نشان دهنده قدرت بیشتر حرکت قیمتها است و احتمال دارد که بتوانید معاملات موفقتری انجام دهید.
استراتژی شکست کانال با پولبک
در این استراتژی بعد از شکست کانال، تحلیلگران منتظر پولبک قیمت به خط شکسته شده میمانند. اگر قیمت بعد از پولبک دوباره بتواند حرکت در جهت شکست خود را ادامه دهد، برای وارد شدن به معامله سیگنالی دریافت میکند.
مدیریت ریسک در استراتژی شکست کانال های قیمتی
در این استراتژی مدیریت ریسک اهمیت خیلی زیادی دارد، چون شکستهای کاذب یا وجود نوسانات در بازار میتواند موجب ضررهای خیلی زیادی شود. به همین خاطر به یک سری نکاتی در ارتباط با مدیریت ریسک میخواهیم اشاره کنیم.
تعیین حد ضرر (Stop Loss)
حد ضرر یکی از ابزارهای مدیریت ریسک اصلی به حساب میآید که شما برای محدود کردن میزان ضرر در یک معامله میتوانید از آن استفاده کنید. در استراتژی شکست کانال حد ضرر را در نقطه پایینتر از خط بالایی کانال صعودی و یا در بالاتر از خط پایینی کانال نزولی قرار میدهند.
این کار باعث میشود که در هنگام برگشتن قیمت و عدم تحقق یافتن پیشبینیها، شما بتوانید معاملات را به طور خودکار بسته و از ضرر بیش از حد جلوگیری نمایید.
تعیین حد سود (Take Profit)
یکی دیگر از ابزارهای مدیریت ریسک، حد سود است که برای تعیین کردن هدف سود در یک معامله از آن استفاده میکنند. در استراتژی شکست کانال معمولا حد سود را در نقطه بالاتر از خط بالایی کانال صعودی و یا در نقطه پایینتر از خط پایینی کانال نزولی قرار میدهند. این کار باعث میشود که در هنگام رسیدن قیمت به هدف مد نظر به طور خودکار معاملات بسته شده و شما به سود برسید.
استفاده از حجم معاملات مناسب
حجم معاملات میتواند در مدیریت ریسک موثر واقع شود. از زمانی که حجم معاملات بالا باشد، در زمان شکست کانال میتواند نشان از قدرت بیشتر حرکت قیمت شود. در نتیجه احتمال موفقیت معامله را هم افزایش میدهد.
باید توجه داشته باشید که حجم معاملات بالا همیشه به معنای موفق شدن شما در معاملات نیست و ممکن است نشان از وجود نوسانات در بازار باشد.
استفاده از سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال
برای تایید کردن سیگنالهای شکست کانال و همچنین کمتر کردن احتمال وارد شدن به معاملات اشتباه، شما باید از ابزارهای تحلیل تکنیکال مثل اندیکاتورها یا الگوهای شمعی استفاده کنید. این ابزارها به تحلیلگران کمک میکنند تا تصمیمهای بهتری گرفته و ریسک معاملات خودشان را کمتر کنند.
توجه به اخبار و رویدادهای اقتصادی
اخبار و رویدادهای اقتصادی همیشه در بازارهای مالی میتوانند تاثیرات زیادی داشته باشند و باعث ایجاد نوسانات شدید قیمت شوند. به همین خاطر زمانی که از استراتژی شکست کانال استفاده میکنید، باید توجه ویژهای به اخبار و رویدادهای اقتصادی مرتبط با بازار داشته باشید تا بتوانید در صورت لزوم معاملات خودتان را مدیریت کنید.
مدیریت سرمایه
از جنبههای مهم مدیریت ریسک، مدیریت سرمایه است. شما باید توجه کنید که بخشی از سرمایه خودتان که ممکن است دچار ضرر شود، وارد معاملات کنید و از سرمایهگذاری بیش از حد در یک معامله خودداری نمایید.
مزایای استراتژی شکست کانال
سادگی
استراتژی شکست کانال استراتژی بسیار سادهای است و شما برای استفاده کردن از این استراتژی، ابزارهای تحلیلی پیچیدهای نیاز ندارید.
کارایی
بسیاری از موارد شکست کانال میتواند برای تغییر روند سیگنالهای بسیار قوی باشد، یعنی کارایی بیشتری دارد.
انعطافپذیری
شما میتوانید از این استراتژی در بازارهای مختلف و برای داراییهای متنوع استفاده کنید، چون این استراتژی انعطاف پذیری بالایی دارد.
معایب استراتژی شکست کانال
سیگنالهای کاذب
برخی مواقع ممکن است که قیمت به طور موقت از کانال خارج شود، اما دوباره به آن برگردد. این یک سیگنال کاذبی است که به شما میدهد و اگر به سیگنال کاذب توجه کنید، ممکن است که دچار ضرر شوید.
تأخیر در ورود
اگر منتظر تایید شکست بمانید، ممکن است که بخشی از حرکت قیمت را از دست بدهید.
عدم دقت در بازارهای پرنوسان
زمانی که بازار نوسانات زیادی دارد، کانالهای قیمتی هم ممکن است که با سرعت بیشتری تغییر داشته باشند و امکان تشخیص شکست در این زمان کمی دشوارتر خواهد بود.
ویژگی | مزایا | معایب |
سادگی | آسان برای یادگیری و پیادهسازی | ممکن است سیگنالهای کاذب ایجاد کند |
کارایی | سیگنالهای قوی برای تغییر روند | ممکن است در تشخیص شکستهای زودهنگام تأخیر ایجاد کند |
انعطاف پذیری | قابل استفاده در انواع بازارها و داراییها | در بازارهای پرنوسان دقت کمتری دارد |
نکات مهم
- همیشه برای معاملات خودتان مدیریت ریسک داشته باشید. داشتن مدیریت ریسک باعث میشود که از حد ضرر استفاده کرده و زیانهای معاملاتی خودتان را محدود کنید.
- برای آنکه دقت سیگنالهای دریافتی شما بیشتر شود، میتوانید این استراتژی را با سیگنالهای به دست آمده از سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال ترکیب نمایید.
- برای آنکه بتوانید تحلیل بهتری انجام دهید، باید تایم فریمهای مناسبی را انتخاب کنید.
- برای آنکه به این استراتژی تسلط بیشتری داشته باشید، باید بر روی دادههای تاریخی تمرین مداوم کنید تا نسبت به آن شناخت بیشتری به دست آورید.
حرف آخر
استراتژی شکست کانالهای قیمتی مثل هر نوع استراتژی دیگری میتواند به درد شما بخورد و باعث موفقیت شما در بازارهای مالی شود. اما نمیتوان به طور قطعی تضمین داد که این استراتژی میتواند شما را به سودهای ۱۰۰ درصد تضمینی برساند.