اندیکاتور آرون (Aroon) در تحلیل تکنیکال + نکات مهم و نحوه استفاده

اندیکاتور آرون (Aroon) در تحلیل تکنیکال + نکات مهم و نحوه استفاده

اندیکاتور آرون (Aroon) یکی از مهم ترین اندیکاتورهایی است که می توانید استفاده کنید. از این اندیکاتور خیلی ساده می توانید استفاده کنید زیرا پیچیدگی خاصی ندارد.

اندیکاتور آرون چیست؟

این اندیکاتور کمک می کند تغییر روندها را به خوبی شناسایی کرده و دنبال نمایید. علاوه بر این شما می توانید متوجه شوید که رفتار فعلی بازار بر اساس یک روند است و یا در شرایط نوسان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: بهترین اندیکاتور های اسکلپ

استفاده از اندیکاتورهای مختلف از جمله آرون کمک می کند بهترین استراتژی را انتخاب کرده و در نتیجه سودآوری بیشتری داشته باشید. حتما می دانید که تشخیص روند تا حد زیادی در انتخاب استراتژی مناسب موثر است.

اندیکاتور آرون (Aroon) در تحلیل تکنیکال + نکات مهم و نحوه استفاده - اندیکاتور آرون

با اندیکاتور آرون متوجه زمانی می شویم که قیمت از روند جدا شده و در حال تغییر است. با آرون می توانید متوجه شوید که قیمت چه زمای پس از رسیدن به اوج و یا پایین ترین حد، حرکتش را حفظ می کند.

اندیکاتور آرون (Aroon) در تحلیل تکنیکال + نکات مهم و نحوه استفاده - اندیکاتور آرون
اندیکاتور آرون (Aroon) در تحلیل تکنیکال + نکات مهم و نحوه استفاده 1

البته نکته ای که باید بدانید این است که اندیکاتور آرون هم مانند بسیاری از دیگر اندیکاتورها کمی تاخیر دارد و این موضوع کاملا طبیعی است. اندیکاتور آرون (Aroon) کمک می کند احساسات بازار را شفاف تر ببینید و در نتیجه تصمیمات بهتری بگیرید. این موضوع مخصوصا در شروع روند مشاهده می شود.

راهنمای استفاده از اندیکاتور آرون

اندیکاتورشرحتفسیرسیگنال‌ها
آرون صعودی (Aroon Suudi)مدت زمان سپری شده از آخرین قله (high) در یک دوره زمانیقدرت روند صعودی (مقدار بالاتر نشانگر روند قویتر است)سیگنال خرید: آرون صعودی از آرون نزولی عبور می کند
آرون نزولی (Aroon Nuzuli)مدت زمان سپری شده از آخرین کف (low) در یک دوره زمانیقدرت روند نزولی (مقدار بالاتر نشانگر روند قویتر است)سیگنال فروش: آرون نزولی از آرون صعودی عبور می کند

نکات مهم درباره اندیکاتور آرون (Aroon)

  • این اندیکاتور گاهی سیگنال هایی همراه با خطا می دهد.
  • برای همه معامله گران نمی توان تناوبی استاندارد در نظر گرفت. لازم است مقادیر مختلف را برای دوره تناوب در نظر بگیرید و ببینید که کدام برای استراتژی و اهداف شا بهتر است.
  • برای کاهش خطاهای این اندیکاتور بهتر است آن را با اندیکاتورهای دیگری مثل باندهای بولینگر ترکیب کنید.
نکات مهم درباره آرون
اندیکاتور آرون (Aroon) در تحلیل تکنیکال + نکات مهم و نحوه استفاده 2

نحوه استفاده از اندیکاتور آرون (Aroon)

در این اندیکاتور با توجه به این که خطوط در چه جایگاهی قرار گرفته اند و چگونه یکدیگر را قطع می کنند می توانید جهت حرکت قیمت را تشخیص دهید. وقتی آرون بالایی در جایی بالاتر از آرون پایینی قرار می گیرد یعنی روندی صعودی را داریم و حالت عکس آن هم نشان دهنده روند نزولی است. در صورتی که این دو خط از یک دیگر عبور کنند هم می توان فهمید که رفتارهای قیمتی تغییر کرده است. در صورتی که دو خط در حالت موازی قرار می گیرند نشان دهنده خنثی بودن بازار می باشد.

اندیکاتور آرون (Aroon) در تحلیل تکنیکال + نکات مهم و نحوه استفاده - اندیکاتور آرون

ویژگیشرح
این اندیکاتور چه میکند؟زمان سپری شده از آخرین قله (روند صعودی) و کف (روند نزولی) را در یک دوره اندازه گیری می کند.
خطوطآرون صعودی (آبی): قدرت روند صعودی (بالاتر = قویتر) * آرون نزولی (قرمز): قدرت روند نزولی (بالاتر = قویتر)
تفسیرآرون صعودی بالاتر از آرون نزولی: پتانسیل روند صعودی و قدرت آن. * آرون نزولی بالاتر از آرون صعودی: پتانسیل روند نزولی و قدرت آن.
تقاطع‌هاسیگنال خرید: آرون صعودی از بالای آرون نزولی عبور می کند (احتمال تغییر روند از نزولی به صعودی). * سیگنال فروش: آرون نزولی از بالای آرون صعودی عبور می کند (احتمال تغییر روند از صعودی به نزولی).
افراط‌هاآرون صعودی در ۱۰۰: ممکن است نشان دهنده یک روند صعودی قوی باشد. * آرون نزولی در ۱۰۰: ممکن است نشان دهنده یک روند نزولی قوی باشد.
گام ۱پلتفرم خود را انتخاب کنید و شاخص آرون را تنظیم کنید (۲۵ روز رایج است).
گام ۲خطوط آرون صعودی و نزولی را شناسایی کنید.
گام ۳خطوط را بر اساس ارتفاع نسبی آنها تفسیر کنید.
گام ۴به دنبال تقاطع‌ها به عنوان سیگنال‌های بالقوه خرید یا فروش باشید.
گام ۵قبل از اقدام، تأیید از سایر شاخص‌ها یا تجزیه و تحلیل را در نظر بگیرید.
استراتژی ۱ (تقاطع)هنگامی که آرون صعودی از بالای آرون نزولی عبور می کند، وارد معامله بلند (خرید) شوید، در تقاطع مقابل خارج شوید.
استراتژی ۲ (افراط‌ها)هنگامی که آرون صعودی به ۱۰۰ برسد وارد معامله بلند شوید (خروج زیر ۷۰)، هنگامی که آرون نزولی به ۱۰۰ برسد وارد معامله کوتاه شوید (خروج زیر ۷۰).
استراتژی ۳ (ترکیبی)استراتژی تقاطع را با تأیید قیمت ترکیب کنید (به عنوان مثال، فقط زمانی که آرون صعودی عبور می کند و قیمت از مقاومت عبور می کند، خرید کنید).
نکات مهممدیریت سرمایه و استفاده از حد ضرر را همیشه به یاد داشته باشید.

نحوه استفاده از اندیکاتور آرون (Aroon)
اندیکاتور آرون (Aroon) در تحلیل تکنیکال + نکات مهم و نحوه استفاده 3

تعیین قدرت روند با اندیکاتور آرون (Aroon)

به طور کلی این نکته را در نظر داشته باشید که آرون بالا نشان می دهد که تقاضا در روندهای صعودی وجود دارد. هم چنین آرون پایین هم نشان دهنده قدرت عرضه در روندهای نزولی است.

خطوطی که در اندیکاتور آرون (Aroon) می بینید می تواند میان 0 تا 100 متغیر باشد. این بازه به شما نشان می دهد که قدرت روندها چگونه است. هر چه مقادیر به صفر نزدیک باشد نشان دهنده روند ضعیف و هر چه به 100 نزدیک باشد نشان دهنده یک روند قوی است. از طرفی هر چه خط مربوط به آرون بالا در پایین تر قرار گرفته باشد، می توان فهمید که روند صعودی ضعیف تر است و همچنین روند نزولی قوی تری داریم.

تعیین قدرت روند با اندیکاتور آرون
اندیکاتور آرون (Aroon) در تحلیل تکنیکال + نکات مهم و نحوه استفاده 4

در صورتی که آرون بالا از مرز 70 بالاتر برود یعنی روند صعودی قوی ای داریم. وقتی هم که آرون پایین از 70 بالاتر برود می توان فهمید که روند نزولی قوی ای داریم.

حالت دیگری که ممکن است ببینید این است که خط آرون بالا و پایین به زیر 50 برسد، در این حالت تثبیت بازار را متوجه می شویم. در شرایط تثبیت، کف و سقف جدیدی برای قیمت ها شکل نمی گیرد و معامله گران به تقاطع بعدی خطوط اندیکاتور دقت می کنند تا مشخص شود که قیمت به کدام سمت می رود.

آرون آپ و آرون داون

اندیکاتور آرون (Aroon) که در حقیقت یک اسیلاتورمحسوب می شود دو جزء اصلی دارد که آرون بالایی و آرون پایینی یا همان Aroon Up و Aroon Down نامیده می شوند. برای تشخیص  این دو محور می توانید به رنگ آن ها دقت کنید. معمولا آرون بالایی نارنجی است در حالی که آرون پایینی آبی رنگ است.

آرون آپ، تفسیر و محاسبه

وقتی که روندی صعودی در نمودار داریم سقف قیمت در کندل ها همواره افزایش می یابد. اتفاق دیگری که می افتد این است که مقدار آرون بالایی افزایش پیدا می کند و این اتفاق پیوسته ادامه دارد تا وقتی که عدد 100 را تجربه کند. 100 در واقع بالاترین عددی است که آرون بالا می تواند به آن برسد و نشان می دهد که سقف این کندل در واقع سقف 25 کندل قبلی هم هست.

وقتی در روند صعودی قوی ای هستیم آرون آپ در دفعات مختلف به بالاترین حد می رسد.

منظور از آرون بالایی در واقع تعداد کندل هایی است که با سقف قیمتی 25 کندل قبلی فاصله دارد. این فاصله می تواند بین 0 تا 100 باشد. اگر سقف کندل قبلی با سقف 25 کندل گذشته فاصله ای به اندازه بیشترین حالت داشته باشد عدد صفر را می بینیم. در صورتی که این عدد به 100 نزدیک باشد یعنی کمترین فاصله را داریم.

آرون داون، تفسیر و محاسبه

وقتی در روندی نزولی هستیم کف های قیمت همواره کاهش می یابد. می بینیم که آرون پایینی در حالتی صعودی قرار گرفته تا جایی که به عدد 100 می رسد. این موضوع نشان می دهد که کندل اخیر کفی برابر با کف 25 کندل گذشته دارد.

بیشتر بخوانید: بهترین اندیکاتور های پیوت پوینت

وقتی در یک روند نزولی قوی هستیم می بینیم که آرون پایینی همواره به بالاترین حد خودش می رسد.

منظور از آرون پایینی در واقع تعداد کندل هایی است که با کف قیمت 25 کندل قبلی فاصله دارد. این فاصله می تواند در بازه ای بین 0 تا 100 قرار بگیرد. در صورتی که کف کندل اخیر با کف 25 کندل گذشته فاصله ای در بیشترین حالت داشته باشد عدد صفر را داریم. در صورتی که فاصله در کمترین حالت باشد هم عدد 100 را خواهیم داشت.

سخن پایانی

اندیکاتورها و از جمله اندیکاتور آرون (Aroon) می تواند در تحلیل بازار به ما کمک کند. اما باید بدانید دنیای بازارهای مالی پیچیده تر از آن است که با یکی دو تا اندیکاتور بتوانید از نتیجه مطمئن شوید. به صورت کلی اندیکاتورها توانایی تحلیل کامل روند قیمت برای حرکات بعدی را ندارند اما برای ورود و خروج می توانید از آن ها استفاده کنید.

سوالات متداول

چطور میشود از اندیکاتور آرون سیگنال گرفت؟

به صورت کلی سیگنال های این اندیکاتور به سه دسته تقسیم می شود. بالای 50 درصد، 70 درصد و 100درصد. دقت کنید که هر کدام از این سیگنال ها تحلیل خودش را دارد.

اندیکاتور آرون تا چه میزان قابل اعتماد است؟

اندیکاتور آرون (Aroon) مانند دیگر اندیکاتورها نباید به تنهایی استفاده شود. بهتر است از نتایج چندین اندیکاتور استفاده کنید و علاوه بر آن از دیگر ابزارها هم غافل نشوید.

بتول فاضلی
بتول فاضلی

تریدر فارکس - کارشناس تولید محتوا

نویسنده این مقاله

من از سال 2020 در زمینه فارکس و ارز های دیجیتال فعالیت کرده ام. از سال 2022 فعالیتم با وبسایت ایتسکا را آغاز کردم و در حال حاضر در حوزه آموزش فارکس و کریپتو کارنسی نیز فعالیت میکنم. نوشتن در این حوزه یکی از مهمترین علاقمندی های من است.

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: