بهترین سهام دارویی برای خرید ۱۴۰۳

بهترین سهام دارویی برای خرید ۱۴۰۳

در این مقاله به معرفی و بررسی بهترین سهام دارویی برای خرید می پردازیم. سرمایه‌گذاری در بورس و بازار ارز چون سهام دارویی می‌تواند به یک فرصت ارزشمندی برای شما تبدیل شود .اما در صورتی که هوشمندانه قدم بگذارید و قبل از سرمایه‌گذاری تحلیل‌های لازم را انجام دهید، موفق‌تر خواهید بود.
در بازار سهام گروه‌های مختلفی فعالیت دارند که از آن جمله می‌توانیم به گروه داروسازی اشاره کنیم. صنعت داروسازی در حفظ سلامت و بهبود کیفیت افراد نقش بسیار مهمی دارند. به همین خاطر خرید سهام آنها می‌تواند برای شما سودآوری خوبی به همراه داشته باشد.

نماد های معرفی شده در گروه مواد و محصولات دارویی بر اساس بررسی های انجام شده توسط اعضای تیم ایتسکا بوده و سیگنال دهی نیستند. در این مطلب تمامی نماد های دارویی درج شده در بورس تهران را تک به تک بررسی کرده و سهامی را که نسبت به هم گروهی های خود در شرایط بهتری قرار دارند را برایتان در یک جدول آورده ایم و در ادامه مقاله به توضیح تک تک آنها پرداخته ایم.

موارد معرفی شده در طول زمان بروزرسانی می گردند.

زینب اصغری – مدیر تولید محتوای وبسایت ایتسکا

بهترین سهام دارویی برای خرید 1403

ردیفنمادP/EP/Sارزش بازارمیانگین حجم ماهدرصد سهام شناور
1دفارا5.161.8345872 B1.57 M28%
2دالبر5.551.7155480 B1.443 M22%
3دسبحان5.731.7033738.9 B3.218 M15%
4دلر5.611.7064912.5 B53016217%

بهترین سهام دارویی‌ برای خرید

در ادامه به چند مورد از عوامل تاثیرگذار در تغییر قیمت سهام دارویی اشاره کرده ایم. با وجود موارد و چالش‌های زیادی که در این راه وجود دارد، برخی شرکت‌ها می‌توانند با مدیریت بهتر خود پایداری بیشتری در قیمت‌ها داشته باشند. اما برای خرید سهام در گروه دارویی در ابتدا به سراغ چه شرکت‌هایی برویم؟

بهترین سهام دارویی برای خرید ۱۴۰۳ - سهام دارویی

بیشتر بخوانید : سهم های آینده دار بورس

دفارا

دفارا مربوط به شرکت داروسازی فارابی است. این نماد را به عنوان بهترین سهام دارویی برای خرید انتخاب کرده ایم. میزان P/E که ارزان بودن سهم را نشان می دهد برای دفارا برابر با 5.16 است که مقدار قابل توجهی است. از سوی دیگر میزان P/S نیز برای آن برابر با 1.83 بوده و خوب است.

دفارا از لحاظ نقدینگی نیز در شرایط خوبی قرار داشته و ارزش بازار آن حدود 45000 میلیارد و میانگیم حجم ماه آن نیز 1.57 میلیون است. درصد سهام شناور آن نیز 28% بوده و صفر نیست.

این سهم نسبت به هم گروهی های خود در شرایط بهتری قرار داشته و بری خرید بلند می توان آن را نیز در نظر گرفت.

بهترین سهام دارویی برای خرید ۱۴۰۳ - سهام دارویی

دفارا - داروسازی فارابی
دفارا – داروسازی فارابی

سهم دالبر

دالبر نماد شرکت البرز دارو در بازار اول بورس است. این سهم نیز یکی از بهترین سهام دارویی است. زیرا مقدار P/E برای آن 5.55 و مقدار P/S برابر با 1.79 است. (بهترین مقدار P/S مابین 1 تا 4 است.)

این سهم نقدشوندگی خوبی نیز دارد ؛ زیرا ارزس بازار برای آن بیشتر از 55 هزار میلیارد و میانگین حجم ماه آن 1.443 میلیون و سهام شناور آن 22% است.

دالبر - البرز دارو
دالبر – البرز دارو

سهم دسبحان

دسبحان نماد شرکت سبحان دارو بوده و در بازار دوم بورس درج شده است. میزان P/E برای این سهم برابر با 5.73 بوده و میزان P/S نیز برابر با 1.7 است. میزان نقدینگی این سهم با توجه به شکل زیر مشخص است خوب بوده و می توان به راحتی آن را در بازار معامله کرد.

دسبحان - سبحان دارو
دسبحان – سبحان دارو

سهام دلر

سهم دلر نماد شرکت داروسازی اکسیر بوده و در بازار اول بورس درج شده است. این سهم نیز مانند سهام معرفی شده در بالا دارای میزان P/E کمتر از 6 بوده و نقدینگی خوبی در بازار دارد. در شکل زیر ویژگی های این سهم را از تابلوی بورس می بینید.

دلر - داروسازی اکسیر
دلر – داروسازی اکسیر

بیشتر بخوانید : صندوق سهام چیست؟

معیار های انتخاب بهترین سهام دارویی

برای انتخاب بهترین سهام دارویی از معیار هایی که در تابلوی بورس برای هر سهم درج می شود ، استفاده کرده ایم. در این قسمت این معیار ها را به صورت خلاصه وار توضیح می دهیم.

در جدول بالا ما از معیار های زیر استفاده کرده ایم.

  • نسبت P/E
  • نسبت P/S
  • ارزش بازار
  • میانگین حجم ماهانه
  • درصد سهام شناور

در ادامه توضیح مختصری از هر کدام از این متغیر ها آورده ایم:

نسبت P/E

نسبت P/E ، مخفف (Price/Earning Per Shar) نسبت قیمت به درآمد سهم است. هرچه نسبت P/E برای یک سهم کمتر باشد آن سهم برای خرید بهتر بوده و قیمت مناسبی دارد . به این دلیل اصلی ترین معیار انتخابمان را نسبت P/E قرار دادیم. البته این معیار به تنهایی کافی نبوده و معیار هایی که در ادامه آورده ایم نیز در جدول بالا و انتخاب ما لحاظ شده اند همگی مهم هستند.

اگر به تابلوی بورس سهام مختلف توجه کنید در بعضی موارد برای این متغیر مقادیر بالای 100 و یا منفی نیز خواهید دید. اگر مقدار P/E بالا باشد (حتی بالای 10) یعنی سهم گران است و نباید آن را خرید. از سوی دیگر اگر این مقدار منفی باشد شرکت زیان ده بوده و بهتر است به فکر خرید سهام دیگری باشید.

خرید سهام با P/E بالاتر از 8 توصیه نمی شود.

نسبت P/S

نسبت P/S ، مخفف (Price to Sales) نسبت قیمت به فروش بوده و یکی دیگر از معیار های ما برای انتخاب بهترین سهام دارویی برای خرید است. نسبت P/S به عنوان شاخص ارزش گذاری برای سهم مشخص می شود. هر چه میزان P/S در طول سال برای شرکت افزایش یابد ، یعنی میزان فروش شرکت بیشتر شده و سهم مورد نظر سوداور است.

میزان P/S برای خرید یک سهم مابین 1 تا 4 توصیه می شود.

نقدشوندگی سهم

نقدشوندگی سهم یعنی خرید و فروش سهم بالا بوده و در طرف دیگر معامله فردی برای خرید و فروش وجود داشته باشد. به زبان دیگر زمانی که تصمیم می گیریم سهم خود را بفروشیم در طرف مقابل خریدارانی برای سهم ما با قیمت پیشنهادی ما وجود داشته باشند. هرچه نقدشوندگی یک سهم بالاتر باشد ، بهتر است و نقدینگی سهم یکی از مهم ترین معیار ها برای انتخاب یک سهام برای خرید است.

برای بررسی نقدینگی سهم از سه معیار زیر استفاده می شود :

  1. ارزش بازار
  2. میانگین حجم ماه
  3. درصد سهام شناور

برای بررسی میزان نقدینگی یک سهم باید این سه متغیر را نیز بررسی کرده ایم.

ارزش بازار سهام

ارزش بازار Market Value با ضرب تعداد سهام در قیمت فعلی سهم به دست می آید و بیانگر ارزش سهم در بازار است. هر چه ارزش بازار یک سهم بیشتر باشد ، نقدشوندگی آن بالا بوده و سهم برای خرید بهتر است.

پیشنهاد می شود ارزش بازار سهام مناسب باید حداقل 20 میلیارد باشد تا به راحتی بتوان سهام خود را معامله کرد. سهام معرفی شده در بالا همگی نقدشوندگی خوبی دارند.

ناگفته نماد سهام دارویی به نسبت سهام های معروفی مانند فولاد ، فارس و … نقدشوندگی پایین تری دارند.

میانگین حجم ماهانه

به میانگین حجم معاملات سهم در یک ماه برای آن سهم میانگین حجم ماهانه گفته می شود. هر چه میانگین حجم ماه یک سهم بالا باشد ، نقدینگی آن سهم نیز بالا خواهد بود.

توصیه می شود این متغیر هنگام خرید یک سهم بالاتر از یک میلیون باشد.

درصد سهام شناور

درصدی از سهام که در اختیار سهام داران عادی قرار دارد ، درصد سهام شناور نامیده می شود. زمانی که یک نماد در بورس عرضه می شود مقداری از سهام که به افراد عادی فروخته می شود با درصد سهام شناور برای آن سهم مشخص می شود.

پس اگر درصد سهام شناور یک سهم صفر باشد ، یعنی سهم در اختیار حقوقی ها قرار دارد و قیمت خرید و فروش در دست حقوقی هاست و این زیاد خوب نیست و نباید سهمی که کلا دست حقوقی ها قرار دارد را خرید.

توصیه می شود درصد سهام شناور هنگام انتخاب یک سهم بیشتر از 10 درصد باشد.

عوامل موثر در نرخ سهام شرکت‌های دارویی‌

شرکت‌های دارویی تحت تاثیر تغییرات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و تکنولوژی قرار دارند. درک و کسب اطلاعات از هر کدام از این موارد می‌تواند به سرمایه‌گذاران کمک کند تا تصمیمات بهتری بگیرند.

پیشرفت در تکنولوژی و نوآوری‌های جدید‌

سهام شرکت‌های دارویی به نوآوری، تحقیق و توسعه‌های مختلفی وابسته است. شرکت‌هایی که در زمینه توسعه داروهای جدید فعالیت دارند، اثربخشی بالایی به همراه داشته و عوارض جانبی آنها کمتر است. همین مزایا باعث شده که در بازار رقابت از موقعیت‌های خوبی برخوردار باشند.
به عنوان مثال زمانی که اخبار مربوط به کشف داروهای جدید به گوش می‌رسد و یا در ارتباط با مراحل آزمایشی پیشرفت‌های مهمی حاصل می‌گردد، می‌تواند بر ارزش سهام تاثیر مثبتی داشته باشد.

رقابت در صنعت

صنعت داروسازی در وضعیت رقابتی بسیار مختلفی قرار دارد. زمانی که شرکت‌های جدید به بازار وارد شدند و زمانی که نسخه‌های مختلفی از داروها تولید گشتند، هر کدام به نحوی می‌توانند بر قیمت سهام تاثیر بگذارند. برخی شرکت‌ها برای مقابله با رقابت، استراتژیکی خاصی دارند و به همین خاطر پایداری آنها بیشتر است.

مقررات دولتی و سیاست‌های بهداشتی‌

مقررات دولتی که از آن جمله می‌توانیم به قیمت گذاری داروها، تاییدیه‌های دارویی، سیاست‌های مربوط به بیماری، بهداشت و عملکرد مالی شرکت‌های دارویی اشاره کنیم، هر کدام بر تغییر و نوسانات قیمت دارو تاثیر بسیار زیادی دارند. تغییراتی که در قوانین و مقررات ایجاد می‌شود، می‌تواند فرصت‌های جدید و یا چالش‌های دیگری برای این شرکت‌ها ایجاد کند. با این حال این شرکت نسبت به سال گذشته کاهش ۹ درصدی را داشته که رقم خوبی نیست.

نتیجه‌گیری‌

سرمایه‌گذارانی که در صنعت داروسازی فعالیت دارند، با وجود تمامی چالش‌ها و فرصت‌های موجود، باز هم می‌توانند یک استراتژی مالی پایدار و سودآوری داشته باشند.
عوامل بسیار متعددی از جمله مقررات دولتی، تغییر در تقاضای بازار، نوآوری‌های تکنولوژیک، عملکرد مالی شرکت‌ها، رقابت در صنعت تحولات اقتصادی و جهانی هر کدام به نوعی توانسته‌اند بر ارزش سهام شرکت‌های دارویی تاثیر داشته باشند. سرمایه‌گذاران باید با آگاهی و درک بیشتری نسبت به این عوامل اقدام به ارزیابی و تحلیل فرصت‌های سرمایه‌گذاری خود کنند.

سوالات متداول

سرمایه‌گذاری در سهام دارویی به صورت طولانی مدت بهتر است یا کوتاه مدت؟

به طور قطعی نمی‌توان به این سوال پاسخ داد. تحلیل، مطالعه و نوع استراتژی شما است که آن را تعیین می‌کند.

بهترین سهام دارویی برای سرمایه گذاری کدامند؟

دفارا ، دالبر ، دسبحان و دلر
شیرین سعیدی
شیرین سعیدی

نویسنده، مترجم، کارشناس سوشال مدیا - تریدر در بازار کریپتو

نویسنده این مقاله

من به عنوان یک متخصص در حوزه بازارهای مالی، فارکس و کارشناس تولید محتوا فعالیت دارم. عمده‌ترین فعالیت من در زمینه تحقیق و بررسی بروکرها، نهادهای تنظیم کننده آنها و فعالیت هایشان است. تمامی اطلاعاتی که در این زمینه گردآوری می‌کنم، حاصل تحقیقات گسترده از سایت‌های معتبر ایرانی، خارجی و نهادهای دولتی و خصوصی است. هدف من ارائه اطلاعات کامل و درست به مخاطبان است تا بتوانند فعالیت بهتری در بازار فارکس داشته باشند.

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: