شنیده اید که ارز جدید بریکس با پشتوانه طلا در راه است؟ برای بسیاری از افراد سوال است که آیا ارز بریکس و پایان سلطه دلار حقیقت است؟ در ادامه بیشتر در مورد این ارز، اثر آن در کاهش استفاده از دلار و نقش مهم عربستان صعودی در انجام این کار می خوانیم.
مایلز فرانکلین گفته است هنوز زمانبندی ارز بریکس ( روسیه، هند، چین، برزیل و آفریقای جنوبی) خیلی معلوم نیست اما به هر حال این کار انجام خواهد شد.
شکتمن در گفتگو با سردبیر کیتکو نیوز گفته است که احتمالا BRICS یک ارز تسویه حساب مشترک منتشر می کند و حمایت های لازم را هم دریافت خواهد کرد. این ارز ممکن است با پس انداز طلا باشد و یا خیر، اما در هر صورت انسان های زیادی در مورد آن متحد خواهند شد.
همزمان که در آستانه اجلاس سران بریکس در هاژونسبورگ و در 22 تا 24 اوت هستیم، گزارش های متضادی دریافت می شود. هنوز معلوم نیست که قرار است طلا پشتوانه این ارز باشد یا خیر؟ حرف های زیادی درباره ارز بریکس و پایان سلطه دلار شنیده می شود.
سفیر آفریقای جنوبی در آسیا و بریکس گفته بود که در دستور کار نشست آتی، ارز بریکس قرار ندارد. او در ادامه گفته بود که هیچ صحبتی درباره ارز بریکس نشده است و هم چنان تجارت با ارزهای محلی پیش خواهد رفت. با این حال افراد زیادی معتقدند که 85 درصد از جمعیت جهان به یک باره دلار آمریکا را کنار خواهند گذاشت.
ائتلاف ارز بریکس و پایان سلطه دلار
به نظر می رسد که ائتلاف بریکس به زودی گسترش پیدا می کند و بیشتر از 20 کشور خواهان پیوستن به آن هستند. عربستان، ایران، امارات متحده عربی و بسیاری کشورهای دیگر از آن جمله هستند و مخصوصا عربستان سعودی از بازیگران اصلی خواهد بود.
کشورهای عضو بریکس در صدد کنار گذاشتن دلار آمریکا هستند و این که چگونه این کار انجام خواهد شد به چگونگی گسترش بریکس بستگی دارد.
شکتمن معتقد است اتفاقاتی که پیرامون بریکس می افتد در واقع انسجام کشورهایی است که می خواهند از هژمونی غرب رها شوند و عربستان صعودی محور اصلی این اتحاد برای دلار زدایی است. به نظر می رسد که ارز بریکس و پایان سلطه دلار را باید جدی گرفت.
همه مسائل به دلار نفت بستگی دارد و این موضوع که دیگر کشورها چگونه باید دلار آمریکا را برای خرید نفت از عربستان نگه دارند؟
پیشتر میان دولت نیکسون و عربستان در دهه 1970 توافقی امضاء شده است که نشان می دهد نفت به دلار و در ازای دریافت ضمانت های امنیتی با ایالات متحده معامله شده است. با توجه به این که برای 50 سال، حدود 90 درصد از کل فروش نفت در جهان به دلار انجام شده است، تقاضای مصنوعی بری دلار بالا رفته است اما حرکات اخیر عربستان برای ذخیره های جهانی هشدار دهنده خواهد بود. ارز بریکس و پایان سلطه دلار می تواند به نفع خیلی از کشورها باشد.
نقش مهم عربستان در ارز بریکس و پایان سلطه دلار
شکتمن در جایی دیگر گفته است که عربستان چرخ دنده اصلی دلار زدایی است زیرا وقتی ارزهای دیگر را برای نفت قبول کند دلار به شدت تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. ارز بریکس توسط طلا و بلاکچین حمایت خواهد شد. او معتقد است همکاری شانگ های و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در این زمینه بسیار موثر خواهد بود و در نهایت می توان بیش از 85 درصد جمعیت جهان را متحد کرد.
یکی از مهم ترین تحولات اخیر این بود که عربستان صعودی تصمیم گرفت به سازمان همکاری شانگ های SCO به رهبری چین بپبوندد و شریک گفتگو باشد. سازمان همکاری شانگ های اتحادی سیاسی، امنیتی و تجاری است که در سال 2001 برای مقابله با نفوذ غرب ایجاد شده است. چین، روسیه، هند، پاکستان و 4 کشور آسیای مرکزی مرکزی عضو این سازمان هستند که بزرگ ترین سازمان نظامی و مالی منطقه ای در جهان است. به عقیده شکتمن این سازمان می تواند خیلی موفق شود و باعث همبستگی های زیادی گردد. در این میان ارز بریکس و پایان سلطه دلار مهم ترین موضوع این روزهاست.
مایلز فرانکلین اخیرا گفته است که دلار زدایی رو به جلو در حرکت است و جلوی آن را هم نمی توان گرفت. فضایی ایجاد خواهد شد که تقاضا برای دلار کم می شود و باید نرخ های بهره برای آن افزایش یابد. به نظر شما ماجرای ارز بریکس و پایان سلطه دلار تا چه حد می تواند جدی باشد؟
منبع:
نظرات و بررسی های کاربران
سلام. سوال این است کی به این کرنسی چی ضرورت است واګر ضرورت است چی چی نیاز های مردم را پوره خواهد کرد