آموزش الگوی ادامه دهنده – بهترین الگوهای ادامه‌دهنده در تحلیل تکنیکال

آموزش الگوی ادامه دهنده – بهترین الگوهای ادامه‌دهنده در تحلیل تکنیکال

الگوهای ادامه‌دهنده الگوی هایی هستند که در بازار های روند دار مانند صعودی و نزولی ایجاد شده و نشان می دهند توقف ایجاد شده در بازار موقتی بوده و بازار بعد از استراحتی کوتاه به روند خودادامه خواهد داد. این الگوها فرصتی مناسب برای ورود به بازار هستند.

الگوی ادامه دهنده در فارکس یکی دیگر از مباحث آموزشی تحلیل تکنیکال است. الگوهای ادامه دهنده نشان دهنده ادامه دار بودن روند فعلی در بازار هستند. این الگو ها در قالب توقف و تغییر روند کوتاه در نمودار ظاهر می‌شوند اما تأثیری بر روند بازار ندارند و بازار بعد از مشاهده این الگو ها مسیر خود را ادامه می دهد. 

در تحلیل تکنیکال همواره بر این اصل رفتار می کنیم که تاریخ تکرار می‌شود و نمودار های قیمتی برای یک ارز و یا سهم تصادفی نیست. کندل استیک ها اساس کار و تحلیل بسیاری از تریدر ها بوده و اندیکاتور ها و الگوهای نموداری زیادی بر اساس این کندل ها ایجاد شده است.

زمانی که کندل های شمعی با آرایشی خاص در نمودار قیمتی ظاهر شوند به طوری که بتوان با آنها به شکل های خاصی رسید ، در واقع یک الگوی قیمتی شکل گرفته است. الگو ها خود انواع مختلفی دارند. و مهم ترین آنها را در مجموعه آموزش رایگان فارکس آموزش داده ایم. در این مقاله الگو های ادامه دهنده را بررسی کرده و انواع آن و نیز آموزش هر کدام از آنها را قرار داده ایم.

الگوی ادامه‌دهنده چیست ؟

الگو های ادامه دهنده الگو هایی هستند که در یک روند صعودی و یا نزولی در نمودار قیمتی ظاهر شده و نشان از ادامه دار بودن روند فعلی در بازار دارند. بعد از مشاهده این الگو بازار برای مدت بسیار کوتاهی متوقف شده و بعد دوباره در مسیر قبلی خود حرکت خواهد کرد.

تبلیغ ویندزور - جایگاه تبلیغاتی

الگوهای ادامه دهنده برای تریدر ها اهمیت بسیار زیادی داشته و معامله گران با تشخیص آنها بهتر می توانند نقاط ورود و خروج را پیدا کنند. زمانی که بازار در یک روند خاصی در حرکت است، معامله گران نهایت تلاش خود را می کنند تا سودی را که در این روند کسب کرده اند، حفظ کنند.

از طرف دیگر ممکن است زود تر از اتمام روند از معامله خارج شده و از کسب سود بیشتر غافل شوند. در این میان اهمیت استفاده از الگو های ادامه دهنده بسیار روشن می شود. در اصل با استفاده از این الگو می توان تشخیص داد که هنوز روند به پایان نرسیده و نیازی به خروج از بازار نیست و می توان بعد از اتمام الگو همراه بازار بود و از روند فعلی سود کرد.

بیشتر بخوانید : نشانه های تغییر روند

الگو ها در دو دسته قرار داده می شوند:

vtmarketsads

  • الگوهای ادامه دهنده
  • الگوهای بازگشتی

زمانی که الگو های ادامه دهنده را در چارت قیمتی مشاهده کردید ، یعنی قیمت به همان روند قبلی خود بعد از این الگو ادامه خواهد داد. ولی در الگو های بازگشتی بعد از مشاهده این الگو ها تغییر روند روی داده و نمودار بر خلاف جهت قبلی خود حرکت خواهد کرد.

انواع الگوهای ادامه دهنده تکنیکال

الگوهای ادامه دهنده انواع گوناگونی داشته و تحلیل گران از انواع این الگو ها در تحلیل های خود استفاده می کنند. در این میان چندین الگو وجود دارند که قدرت تشخیص بیشتری در ادامه دادن روند دارند. و تمامی آنها را با شکل آموزش می دهیم.

  • الگو های ادامه دهنده مثلث
  • الگوی ادامه دهنده مستطیل
  • الگو های ادامه دهنده پرچم
  • الگوی فنجان و دسته
  • الگوی گوه (وج)

الگو های ادامه دهنده مثلث

الگو های مثلث خود انواع مختلفی دارند و ما برای تشخیص ادامه دار بودن روند از سه مدل آن استفاده می کنیم. زمانی که نمودار قیمتی در یک روند مشخصی در حال حرکت باشد ، زمانی فرا می رسیده به نوعی نمودار از حد مشخصی فرا تر نمی رود و در اصطلاح عامیانه درجا می زند. این درجا زدن و یا همان روند رنج هم می تواند بعد از اتمام باعث ادامه دار بودن روند گردد و هم می تواند موجب یک روند برگشتی گردد.

زمانی که در چارت قیمتی یکی از این سه الگوی مثلث را مشاهده کردید ، در صورت برقرار بودن سایر شرایط به احتمال بالایی قیمت به روند قبلی خود ادامه خواهد داد.

  • الگوی ادامه دهنده صعودی مثلث
  • الگوی ادامه دهنده نزولی مثلث
  • الگوی مثلث متقارن

الگوی ادامه دهنده مثلث

در الگوی ادامه دهنده مثلث صعودی Ascending Triangle بعد از ادامه یک روند صعودی قیمت بعد از رسیدن به یکی از خطوط مقاومتی از آن عبور نکرده و پولبک می زند. این برگشت زیاد پایدار نبوده و قبل از رسیدن به نقطه حمایت قبلی خود دوباره صعود کرده و از همان خط مقاومت قبلی خود پولبک خواهد زد. در شکل زیر نمونه ای از الگوی ادامه دهنده صعودی مثلث را مشاهده می کنید.

الگوی ادامه دهنده مثلث صعودی
الگوی ادامه دهنده مثلث صعودی

از ویژگی های بارز این الگو این است که قیمت های کف و یا همران دره ها بالا تر از دره های قبلی خود هستند. و این نشان از عدم نزولی بودن بازار و یا همان اصلاح می باشد. قیمت مدتی را در الگوی مثلث استراحت کرده و بع روند صعودی خود ادامه خواهد داد.

الگوی ادامه دهنده مثلث نزولی

در یک روند نزولی زمانی که قیمت به یکی از خطوط حمایت خود برسد ، از آن عبور نکرده و پولبک بزند. ولی این افزایش مقطعی بوده و بدون رسیده به قله قبلی نزول کرده و در همان حمایت دوباره پولبک بزند. به شکلی که قله های ایجاد شده کوتاه تر از قله های قبلی باشند ، می توان گفت در این نمودار شاهد الگوی ادامه دهنده نزولی مثلث Descending Triangle هستیم ؛ مانند شکل زیر :

الگوی مثلث نزولی

الگوی ادامه دهنده مثلث متقارن

در یک روند مشخص اگر الگوی مثلث متقارن  Symmetric Triangle Patternنیز مشاهده کردید به احتمال بسیار بالایی نمودار به روند قبلی خود ادامه خواهد داد. در الگوی ثلث متقارن نمودار بعد از طی یک روند صعودی و یا نزولی در مدت زمانی به حالت زیگراگی حرکت می کند. به شکلی که قله ها و دره های ایجاد شده از قله ها و دره های قبلی خود کوتاه تر باشند. در شکل زیر یک الگوی ادامه دهنده مثلث متقارن را مشاهده می کنید. این الگو با نام الگوی پرچم نیز شناخته می شود.

الگوی ادامه دهنده مستطیل

اگر در بازار های مالی فعالیت داشته و نمودار های قیمتی را دنبال می کنید ، زیاد پیش آمده است که قیمت بعد از مدتی رشد و یا نزول در یک برهه زمانی در میان دو خط موازی حرکت می کند. در این حالت گفته می شود سهم و یا ارز در روند رنج قرار داشته و نه صعودی می باشد و نه نزولی. و الگوی این مدل نیز الگوی مستطیل Rectangles Pattern  نامیده می شود. خط موازی بالا به عنوان خط مقاومتی و خط موازی پایین تر به عنوان خط حمایت عمل می کند.

الگو های ادامه دهنده مستطیل
الگوی ادامه دهنده مستطیل

زمانی که در روند صعودی قرار داریم ، و به الگوی ادامه دهنده مستطیل می رسیم ، به احتمال بالایی قیمت بعد طی کردن الگو به روند صعودی خود ادامه خواهد داد. در مورد روند نزولی نیز سناریو به همین صورت می باشد و نمودار قیمت بعد از طی کردن الگوی مستطیل نزولی خواهد شد.

الگوی ادامه‌دهنده پرچم

 زمانی که در یک روند صعودی و یا نزولی قرار داریم قیمت بعد از مدتی رشد در یک دوره خاصی دچار اصلاح قیمتی خواهد شد. حال اگر این اصلاح مانند شکل زیر به صورت یک پرچم باشد ، به احتمال بالایی بعد از رد کردن این الگو به روند قبلی خود ادامه خواهد داد.

الگو های ادامه دهنده پرچم
الگو های ادامه دهنده پرچم

در الگوی پرچم شکل بالا قله های تشکیل شده پایین تر از قله قبلی و دره های ایجاد شده نیز پایین تر از دره قبلی هستند. ولی قیمت بعد از اتمام اصلاح بعد از برخورد به خط مقاومت خود آن را شکسته و به روند قبلی خود که صعودی می باشد ، ادامه خواهد داد.

الگوی ادامه دهنده فنجان و دسته

الگوی ادامه دهنده فنجان و دسته (Cup and Handle) دقیقاً شبیه به نام خود یعنی یک فنجان و یک دسته  است. فنجان به شکل حرف ‘U’ و یا معکوس آن است، در حالی که دسته می‌تواند یک روند نزولی یا صعودی ادامه‌دار باشد. در این الگو، قیمت ها به آرامی شروع به کاهش یا افزایش می‌کنند، سپس در کوتاه مدت یک روند در جهت مخالف شکل می‌گیرد و در نهایت یک شکست در جهت روند اولیه رخ می‌دهد.

الگوی ادامه دهنده فنجان و دسته

دو حالت این الگو عبارتند از:

در روند صعودی

  • ابتدا قیمت جفت ارز در کوتاه‌مدت افزایش می‌یابد.
  • سپس قیمت برای مدت کوتاهی کاهش پیدا می‌کند.
  • و در نهایت یک شکست صعودی رخ می‌دهد.

در روند نزولی:

  • ابتدا قیمت جفت ارز در کوتاه مدت کاهش می‌یابد.
  • سپس قیمت برای مدت کوتاهی افزایش پیدا می‌کند.
  • و در نهایت یک شکست نزولی رخ می‌دهد.

 

الگوی ادامه دهنده گوه

الگوی گوه (Wedge) یک الگوی نموداری است که توسط خطوط قیمتی همگرا تشکیل می‌شود و شبیه الگوی مثلش است. در واقع بسیاری از تحلیل گران این دو الگو را یکی می‌دانند. در الگوی گوه هر دو خط قیمت در یک جهت حرکت می‌کنند و تقریباً موازی با یکدیگر هستند تا زمانی که یک شکست رخ دهد. این خطوط با اتصال نقاط بالا و پایین قیمت جفت ارز ترسیم می‌شوند.

دو حالت این الگو عبارتند از:

اگر گوه پس از یک روند صعودی رخ دهد:

  • قیمت به بالای سطح مقاومت شکسته می‌شود.
  • و به روند صعودی خود ادامه می‌دهد.

اگر گوه پس از یک روند نزولی رخ دهد:

  • قیمت به زیر سطح حمایت شکسته می‌شود.
  • و به روند نزولی خود ادامه می‌دهد.

 

نحوه تحلیل الگوهای ادامه‌دهنده

الگوهای ادامه دهنده در تمامی بازار های مالی که امکان تحلیل تکنیکال در آنها وجود دارد ، کاربرد دارد. در بازار فارکس نیز می توان از این الگو های ادامه دهنده جهت تشخیص ادامه دار بودم روند بازار استفاده کرد. البته استراتژی معامله گران هنگام رویارویی با کندل های ادامه دهنده متفاوت است.

برخی افراد هنگام شروع الگوی ادامه‌دهنده از معامله خارج می شوند و زمانی که قیمت روند قبلی خود را از سر بگیرد ، دوباره به معامله باز می گردند. از طرف دیگر برخی معامله گران نیز با مشاهده الگو های ادامه روند از معامله خارج نشده و منتظر می مانند تا الگو رد شده و بازار به روند اصلی خود ادامه دهد.

بیشتر بخوانید: الگوی پترن 1 – 2 -3

آموزش معامله در الگوی ادامه‌دهنده

مرحله اول: شناسایی جهت روند قبلی است. به عنوان مثال، آیا قیمت قبل از تشکیل الگوی مثلثی در حال افزایش بوده یا کاهش؟

مرحله دوم: شناسایی الگوی ادامه‌دهنده و یافتن نقطه شکست است. برخی معامله گران فقط زمانی وارد معامله می‌شوند که شکست در همان جهت روند غالب رخ دهد.

به عنوان مثال، اگر روند غالب صعودی باشد، آنها زمانی خرید می‌کنند که قیمت از الگو به سمت بالا شکسته شود. معامله‌گران دیگر حتی اگر شکست برخلاف روند غالب باشد، در جهت شکست معامله می‌کنند. این معاملات با احتمال موفقیت کمتری همراه هستند، اما در صورت تغییر جهت روند، سودآور خواهند بود.

مرحله سوم: پس از وقوع شکست، معامله در جهت شکست انجام می‌شود. به عنوان مثال، اگر قیمت از بالای یک الگوی پرچم شکسته شود، حد ضرر درست زیر کف پرچم قرار می‌گیرد.

الگو های ادامه دهنده pdf

برای آموزش الگوهای ادامه دهنده pdf می توانید این مقاله آموزشی را در قالب فایل pdf دانلود کرده و بعدا مطالعه نمایید.

 

جمع بندی

الگوهای ادامه‌دهنده یکی از ابزارهای مهم و کاربردی در تحلیل تکنیکال هستند که به معامله گران کمک می‌کنند تا با اطمینان بیشتری روند بازار را پیش بینی کنند. این الگوها که در انواع مختلفی مانند مثلث، مستطیل، پرچم، فنجان و دسته، و گوه ظاهر می‌شوند، نشان‌دهنده استراحت موقت قیمت در یک روند هستند و پس از تکمیل، احتمال ادامه روند قبلی را تقویت می کنند. درک صحیح این الگوها و نحوه معامله با آنها می‌تواند به معامله گران در تشخیص نقاط ورود و خروج مناسب و مدیریت بهتر ریسک کمک کند.

برای استفاده موفق از الگوهای ادامه‌دهنده، معامله‌گران باید به سه اصل کلیدی توجه کنند: شناسایی دقیق روند اصلی بازار، تشخیص صحیح الگو و نقطه شکست و مدیریت مناسب ریسک با تعیین حد ضرر مناسب. 

سوالات متداول
الگو های ادامه دهنده چیه ؟
الگو هایی هستند بعد از ظاهر شدن آنها در نمودار قیمتی ، قیمت بعد از این الگو ها به همان روند قبلی خود ادامه خواهد داد.
بهترین الگو های ادامه دهنده چیست؟
الگوی مثلث، مستطیل و پرچم
زینب اصغری
زینب اصغری

مدیر تولید محتوا - مشاور مالی

نویسنده این مقاله

به عنوان یکی از اولین اعضای تیم ایتسکا، از سال 2019 فعالیت خود را در بازار های مالی آغاز کردم. من تقریبا تمامی بروکر های موجود در وبسایت ایتسکا (بیش از 100 بروکر) را مورد بررسی قرار داده ام. همه اطلاعاتی که در خصوص بروکر ها در این وبسایت قرار گرفته را بازبینی کرده ام و سعی کرده ام که تمامی خطاهای احتمالی را اصلاح کنم. سوابق حرفه ای من شامل فعالیت در بخش بانکی و مدرک دانشگاهی در حوزه اقتصاد است. در حال حاضر یکی از مدرسین فارکس در سبک اسمارت مانی در ایران هستم. علاقمندی های من شامل تحقیقات در خصوص استراتژی های فارکس، مدریت سرمایه و ربات های معامله گر فارکس است.

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: