شاخص Durable goods orders (DGO) چیست؟ – شاخص سفارشات کالا های با دوام

شاخص Durable goods orders (DGO) چیست؟ – شاخص سفارشات کالا های با دوام

شاخص Durable goods orders (DGO) همان شاخص سفارشات کالاهای با دوام است که به عنوان شاخص‌های اقتصادی هم معرفی می‌شوند. این شاخص فعالیت‌های انجام شده و حجم سفارشات در بخش تولید مخصوصاً در ارتباط با کالاهای با دوام را رصد می‌کند. کالاهایی که در این زمینه مورد بررسی قرار می‌گیرند، کالاهایی با حداقل سه سال عمر مفید هستند که شامل: ماشین آلات، لوازم خانگی، رایانه و وسایل نقلیه است.

عنوانDGI
نام کاملDurable goods orders
شاخص سفارشات کالاهای بادوام
عملکردسنجش سلامت کلی و جهتع گیری اقتصادی
عوامل موثر بر آنتورم، نرخ بهره، سیاست های اقتصادی
تاثیرگذاردر بازار سهام، سرمایه گذایر در صنعت، درآمدها
قابل استفادهبرای تمامی معامله گران، مخصوصا تریدرهای بلندمدت
محدودیت هانوسانات و اصلاحات
مزیتپیش بینی رشد اقتصادی یا رکود اقتصادی
شاملکالاهای با دوام با تاریخ انقضای بیش از 3 سال
اثراتپایین بودن شاخص: رکود اقتصادی و بالا بودن شاخص: رونق اقتصادی

شاخص DGO چیست؟

شاخص DGO مخفف Durable Goods Grders شاخص سفارشات کالا های با دوام بوده و نشان دهنده حجم سفارشات کالا های با دوام از سوی تولید کنندگان (مخصوصا تولید کنندگان داخلی) است. شاخص DGO یکی از شاخص های مهم اقتصادی بوده و بر بازار های مالی تاثیر دارد.

بیشتر بخوانید : شاخص های اقتصادی فارکس

اهمیت شاخص سفارشات کالا های با دوام

شاخص سفارش کالاهای با دوام به عنوان یک نوع شاخص اقتصادی کلیدی معرفی می‌شود. این شاخص اهمیت زیادی برای سرمایه‌گذاران دارد که می‌خواهیم از جنبه‌های مختلف آن را بررسی کنیم.

شاخص Durable goods orders (DGO) چیست؟ - شاخص سفارشات کالا های با دوام - شاخص سفارشات کالا های با دوام

اهمیت DGOدلایل اهمیت
بازار سهام1. قیمت‌های سرمایه‌گذاری به رشد اقتصادی واکنش نشان می‌دهند.
2. سفارشات کالاهای با دوام سرنخ‌هایی برای سرمایه‌گذاران ارائه می‌دهد.
3. افزایش سفارشات نشان‌دهنده افزایش احتمالی قیمت سهام است.
4. کاهش سفارشات نشان‌دهنده کاهش قیمت سهام در آینده است.
تاثیر در سرمایه گذاری در صنعتسفارشات در دسته‌های خاص (فناوری، حمل و نقل) چشم انداز مناسبی برای سرمایه‌گذاران ارائه می‌دهد.
تاثیر در درآمدها1. شاخص سفارشات کالاهای با دوام روند سفارش و تکمیل واضح‌تری نسبت به سایر شاخص‌ها ارائه می‌دهد.
2. سرمایه‌گذاران می‌توانند با استفاده از این روند، چشم انداز مناسبی برای درآمدهای خود داشته باشند.
3. مهارت سرمایه‌گذاران در تصمیمات خود بر این رویه تکیه می‌کند.

بازار سهام

قیمت‌های سرمایه‌گذاری شده عمدتا به انتظارات رشد اقتصادی واکنش نشان می‌دهند. سفارشات انجام شده برای کالاهای با دوام می‌تواند برای سرمایه‌گذاران سر نخ‌های ارزشمندی ارائه دهند. بالا رفتن سفارشات می‌تواند نشان از افزایش احتمالی قیمت سهام باشد. همچنین اگر میزان سفارشات کاهش پیدا کند، نشان از کاهش قیمت سهام در آینده خواهد بود.

تاثیر در سرمایه گذاری در صنعت

سفارشاتی که در دسته‌های خاصی چون فناوری و یا حمل و نقل قرار می‌گیرند، می‌توانند برای سرمایه‌گذاران چشم انداز مناسبی ارائه دهند.

بیشتر بخوانید : مقایسه فارکس و شاخص های معاملاتی


تاثیر شاخص سفارشات کالا های با دوام در درآمدها

تاثیر شاخص سفارشات کالا های با دوام در درآمدها
شاخص Durable goods orders (DGO) چیست؟ - شاخص سفارشات کالا های با دوام 1

شاخص سفارشات کالاهای با دوام نسبت به سایر شاخص‌ها از روند سفارش، اطلاعات واضح‌تری ارائه می‌دهد. سرمایه‌گذاران می‌توانند با استفاده از این روند سفارشات، چشم انداز مناسبی برای درآمدهای خود داشته باشند. مهارتی که سرمایه‌گذاران در تصمیمات خود به کار می گیرند، بر این رویه تکیه دارد.

شاخص Durable goods orders (DGO) چیست؟ - شاخص سفارشات کالا های با دوام - شاخص سفارشات کالا های با دوام

شاخص سفارشات کالاهای بادوام مناسب چه کسانی است؟

شاخص سفارشات کالاهای با دوام می‌تواند برای همه افراد یک ابزار ارزشمندی باشد. به عنوان مثال اقتصاددان‌ها برای سنجش سلامت کلی و جهتگیری اقتصادی، می‌توانند از این شاخص‌ها استفاده کنند.
افرادی که به عنوان سرمایه‌گذار با شاخص PMI فعالیت می کنند، می‌توانند بر اساس چشم اندازهای اقتصادی و روند صنعت تصمیم‌های آگاهانه‌ای بگیرند. کسب و کارهای مختلفی که در زمینه‌های متعددی فعالیت دارند، می‌توانند برای محصولات خود برنامه‌ریزی‌های مناسبی انجام داده و به رشد اقتصاد خود کمک کنند.

محدودیت های شاخص DGO

در کنار مزایای بسیار زیادی که می‌توانیم برای شاخص‌ها در نظر بگیریم، هر کدام از آنها با محدودیت‌هایی همراه هستند. در ارتباط با شاخص سفارشات کالا های با دوام محدودیت‌های مختلفی چون نوسانات و اصلاحات وجود دارد.
معمولا نوسان‌ها به خاطر سفارشات مختلفی است که بنا به عوامل متعدد در حال تغییر هستند. بنابراین لازم است که نوسانات را به خوبی تجزیه و تحلیل کرده و آنها را در کنار سایر شاخص‌های اقتصادی بررسی کنید. شاخص‌ها یکسری اصلاحاتی دارند. داده‌های سفارشات در آینده دچار اصلاحاتی خواهند شد که تفسیرهای اولیه را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

تفسیر شاخص DGO

شاخص DGO یک نوع شاخص اقتصادی مهمی است که تقاضای کالاها با عمر طولانی را نشان می‌دهد. در ارتباط با تفسیر این شاخص یک سری نکات کلیدی وجود دارد که می‌خواهیم آنها را با هم بررسی کنیم.

  • افزایش سفارشات
  • کاهش سفارشات
  • تغییر در بخش های مختلف

افزایش سفارشات

عمدتاً افزایش سفارشات کالاهای با دوام نشان دهنده تقاضای بالا برای کالاها و خدمات است که می‌تواند به تبع آن رونق اقتصادی داشته باشد.

کاهش سفارشات

زمانی که میزان سفارشات کمتر شود، نشان دهنده ضعف در تقاضا است و رکود اقتصادی را به دنبال دارد.

تغییر در بخش های مختلف

تغییرات مختلفی که در سفارش بخش‌های مختلف ایجاد می‌شود، می‌تواند در ارتباط با روندهای اقتصادی اطلاعات مفیدی به شما ارائه دهد. به عنوان مثال افزایش سفارش در زمینه تجهیزات و ماشین آلات می‌تواند نشان دهنده بالا رفتن سرمایه‌گذاری شرکت‌ها در این مجموعه باشد.

نحوه انتشار

برای انتشار آمار سفارشات کالاهای با دوام شرکت‌های انفرادی و سازمان‌های دولتی هر کدام به شیوه مختلف عمل می‌کنند. معمولا شرکت‌ها، سفارش کالاهای با دوام را به صورت عمودی منتشر نمی‌کنند.
آنها معمولا به جای انتشار، سفارشاتی از مشتریان دریافت کرده و برای اهداف تجاری خود پیگیری می‌کنند. دولت این داده‌ها را با استفاده از نظرسنجی شرکت‌ها جمع آوری کرده و در شاخص اقتصادی کلان منتشر می‌کند. در سازمان‌های دولتی آمار سفارشات کالاهای با دوام معمولا توسط اداره آمار آمریکا منتشر می‌شود.

نکات مهم در رابطه با شاخص سفارشات کالا های با دوام

  1. بالا بودن نوسانات DGO باعث شده که برای معامله گران با روند کوتاه مناسب باشد.
  2. تورم، نرخ بهره و سیاست های اقتصادی در تغییر روند موثر هستند
  3. تفسیر دقیق روند، نیازمند داشتن دانش و تجربه اقتصادی بالایی است
  4. بالا بودن DGO، نشانگر سلامت اقتصادی و کاهش آن بیانگر رکود اقتصادی است
  5. افزایش DGO، باعث افزایش و توسعه اقتصادی و کاهش تورم است
  6. بررسی روند DGO باید براساس مقایسه هر ماه با قدرت مشابه سال قبل انجام شود

نتیجه گیری

سفارشات کالا های با دوام (شاخص DGO) حجم سفارشات کالا های بادوام مانند ماشین آلات ، لوازم خانگی و … را بیان کرده و با استفاده از آن می توان به میزان سفارشات جدید پی برد. این سفارشات مربوط به تولید کنندگان داخلی است که باید کالا های تولیدی بادوام را در کوتاه مدت و یا در آینده تحویل دهند.

سوالات متداول

شاخص DGO مخفف چیست؟

شاخص DGO مخفف Durable Goods Grders شاخص سفارشات کالا های با دوام است.

کاربرد شاخص سفارشات کالا های با دوام چیست؟

این شاخص بیان کننده حجم سفارشات کالا های با دوام برای تولید کنندگان داخلی است و یکی از شاخص های مهم اقتصادی محسوب می شود.
شیرین سعیدی
شیرین سعیدی

نویسنده، مترجم، کارشناس سوشال مدیا - تریدر در بازار کریپتو

نویسنده این مقاله

من به عنوان یک متخصص در حوزه بازارهای مالی، فارکس و کارشناس تولید محتوا فعالیت دارم. عمده‌ترین فعالیت من در زمینه تحقیق و بررسی بروکرها، نهادهای تنظیم کننده آنها و فعالیت هایشان است. تمامی اطلاعاتی که در این زمینه گردآوری می‌کنم، حاصل تحقیقات گسترده از سایت‌های معتبر ایرانی، خارجی و نهادهای دولتی و خصوصی است. هدف من ارائه اطلاعات کامل و درست به مخاطبان است تا بتوانند فعالیت بهتری در بازار فارکس داشته باشند.

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: