گاهی در طول زمان اتفاقاتی می افتد که تمام دنیا و مخصوصا اقتصاد آن را تحت تاثیر قرار می دهد. در اینجا قصد داریم بحرانی که درگیر آن هستیم یعنی کرونا و مشکلاتی که برای بازارهای جهانی ایجاد کرده است را توضیح دهیم. با سایت آموزش بورس ایتسکا همراه باشید.
استراتژی هایی برای کسب سود در طول بحران اقتصادی
بیماری ویروس کرونا و بحران اقتصادی که به دنبال آن ایجاد شد، چالش های بزرگی را برای تاجران و تریدرها در همه کشورها بوجود آورد. علاوه بر این، فروش، حقوق و دستمزد و مدیریت بدهی بسیاری از شرکت ها تحت تاثیر این بیماری و بحران حاصل از آن قرار گرفت.
قرنطینه و منع رفت و آمد جهانی، کمبود تجهیزات پزشکی و سایر امکانات ضروری، و وقفه در عملکرد زنجیره تامین، باعث می شود بسیاری از تریدرها، استراتژی های معاملاتی خود را با این پاندمی تطبیق دهند.
در طول این بحران همه گیر، داشتن پیش بینی هایی برای بازکردن موقعیت جدید، مشخص کردن بازارهایی که باید روی آن تمرکز شود، و اینکه چه خبرهایی درست هستند و باید براساس آنها عمل کنیم، از مشکلاتی هستند که تریدرها با آن روبرو هستند. و بدتر از آن موج های بعدی این بحران است که برخی کشورها درگیر آن هستند.
هیچکس اهمیت این بیماری و بحرانی که در پی آن آمده و عواقبش را انکار نمی کند. با این وجود، یک تریدر باید بتواند در هر شرایطی راهی برای عبور از بحرانی که در آن قرار گرفته پیدا کند و آن چالش را به یک وضعیت سودآور تبدیل کند، در غیر این صورت ممکن است تجارتش را از دست بدهد یا دچار ضرر زیادی شود. برای حل این مشکل چند استراتژی وجود دارد که راههای کسب درآمد و تجارت را در طول بحران هایی شبیه این آموزش می دهند.
خبرها را فیلتر کنید
خبرهایی که درمورد بیماری کرونا منتشر می شود، ممکن است درست نباشد یا اغراق باشد. اصطلاح “اخبار جعلی” را زیاد شنیده ایم و می دانیم خیلی از خبرها منبع موثقی ندارند و دقیق نیستند. البته این نکته را هم در نظر داشته باشید که خیلی از خبرها هم مهم هستند، مخصوصا در دوران پاندمی و هنگام خرید و فروش و معامله باید به آنها توجه شود. اخبار چند منطقه از اهمیت بیشتری نسبت به مناطق دیگر برخوردار هستند که شامل: ایالت متحده، اتحادیه اروپا، چین، ژاپن و کره جنوبی است.
در اینجا برخی منابع که هنگام انتشار خبرها در مورد شیوع ویروس کرونا، مرگ ومیر، نگرانی ها و حتی امیدواری، مهم هستند را آورده ایم:
1.سازمان جهانی بهداشت(WHO): این سازمان یکی از آژانس های تخصصی سازمان ملل متحد است. هدف این سازمان دستیابی مردم به بالاترین سطح سلامت است. وظیفه این سازمان مبارزه با بیماری های همه گیر و مسری مثل کووید 19 و خیلی بیماری های دیگر است. با شیوع ویروس کرونا عملکرد این سازمان مورد انتقاد قرار گرفت، چون دبیر کل این سازمان هنگام شیوع این ویروس از عملکرد دولت چین حمایت کرد، این درحالی بود که در همان دوران انتقادهای زیادی به دولت چین برای پخش این ویروس شد. با این وجود، هنگامی که این سازمان اعلامیه ای می دهد همه باید اجرا کنند.
2.مرکز کنترل و پیش گیری بیماری(CDC): یکی از آژانس های ایالت متحده است و زیر نظر وزارت بهداشت کار می کند. وظیفه این مرکز حفاظت از بهداشت و سلامت عمومی است. سیاست اقتصادی آمریکا در مورد پاندمی به طور مستقیم با اطلاعات این سازمان مرتبط است.
3.توافق نامه رسمی اعلام شده توسط اوپک به اضافه محدودیت هایی برای اعضای آن: اوپک یا سازمان کشورهای صادرکننده نفت، یکی از سازمان های فرا ملی در جهان است که اعضای آن با استفاده از اقتصاد نفتی و تولید نفت خود به دنبال نقش آفرینی موثر و پرسود در بازارهای جهانی هستند.
توجه ویژه به “محرک های” اقتصاد
هدف محرک های اقتصادی حمایت از رفاه عمومی است. تریدرهای حرفه ای این موضوع را می دانند و به همین خاطر، تقویم های اقتصادی شان را بدون در نظر گرفتن بیماری کرونا مانیتور می کنند. با این حال بهتر است نگاهی به لیستی از چند شاخص که در ادامه ذکر شده بیندارید تا بتوانید در طول همه گیری این بحران و بازگشت به شرایط عادی، به تجارت در بازار ادامه دهید.
میزان ذخیره نفت: نفت یک عامل کلیدی و مهم در اقتصاد جهان است. ایالت متحده هر هفته موجودی نفت خام خود را اعلام می کند. این خبر مهمی است، چون آمریکا بزرگ ترین مصرف کننده نفت خام در جهان است و بعد از آن چین در رتبه دوم قرار دارد. اگر مقدار موجودی افزایش یابد یا ثابت بماند، به معنای این است که دستگاه صنعتی و مصرفی آمریکا در وضعیت مناسب و روبه بهبود نیست و این یعنی فروش کم درهمه چیز.
اطلاعات ساخت و تولید چین :اگر ایالت متحده بخواهد آن را بخرد، بیشتر آن در چین ساخته می شود. چین برای تولید به مواد اولیه نیاز دارد و اگر آمریکا قصد خرید نداشته باشد نمی تواند تولید کند. این یک رابطه متقابل است، اما اغلب یکی بر دیگری برتری دارد. گاهی چین در اقتصاد از ایالت متحده سبقت می گیرد.
اطلاعات اشتغال زایی در ایالت متحده: بزرگترین ضربه به اقتصاد جهان بیکاری و عدم اشتغال میلیون ها نفر در آمریکا است. واقعیت این است که مردم آمریکا علی رغم کمک دولت در آمد زیادی ندارند.
نفت برنت، طلا و شاخص S&P 500 ، این سه دارایی بیشترین اطلاعات را در مورد چیزی که به طور جهانی در بازارها اتفاق می افتد و نحوه کار بازیگران حرفه ای این بازار بزرگ را بیان می کنند. در ادامه به توضیح آنها می پردازیم:
نفت برنت: قبلا گفتیم که نفت، سوخت مهم فعالیت های تجاری و اقتصادی است، و نفت برنت رایج ترین گرید مورد معامله در جهان است و بیشترین تاثیر را بر بازارهای جهانی دارد. اگر قیمت نفت برنت افزایش یابد به معنی این است که تقاضای جهانی برای نفت در حال افزایش است و به دنبال آن فعالیت اقتصاد بیشتر می شود.
طلا: هنگامی که فاجعه اقتصادی اتفاق می افتد و تورم افزایش می یابد، سرمایه گذاران بزرگ در جهان به سمت خرید طلا می روند. چون طلا یک ذخیره با ارزش است و در طول هزاران سال سیستم های اقتصادی مختلف، ارزش خود را حفظ کرده است.
شاخص S&P 500: این شاخص مخفف عبارت standard&poor’s 500 است. این شاخص براساس ارزش گذاری 500 شرکت بزرگ در سهام آمریکا محاسبه می شود. اوراق قرضه دولتی رابطه معکوسی با این شاخص دارند. یعنی هر زمان این شاخص افزایش یابد، اوراق قرضه کاهش می یابد و برعکس.
برای موفقیت و کسب سود در بازار فعلی، تریدرها باید اخبار جدید و به روز منابع بالا را به طور مرتب چک کنند، محرک های اقتصادی ذکر شده را زیر نظر داشته باشند و بدانند پول کلان چگونه کار می کند.
در بازار فارکس بروکرهای گوناگونی وجود دارد. حتما از بهترین بروکر های فارکس مناسب ایرانیان استفاده کنید.