الگو های جعلی یک استراتژی معاملاتی بسیار مهم و قدرتمند در پرایس اکشن هستند زیرا میتوانند به ما در شناسایی استاپ لاس های مهم کمک کنند و سیگنال خوبی درباره حرکت بعدی احتمالی قیمت به ما بدهند. یادگیری نحوه معامله الگوی جعلی موضوعی است که هر معامله گری باید جدی بگیرد.
الگوی جعلی (شکست جعلی اینساید بار)
الگوی جعلی را می توان به بهترین شکل به عنوان “شکست جعلی یک الگوی اینساید بار” توصیف کرد. الگوی جعلی همیشه با یک الگوی اینساید بار شروع میشود.
زمانی که قیمت در ابتدا از الگوی اینساید بار شکست می خورد اما سپس به سرعت برمیگردد و یک شکست جعلی ایجاد می کند و دوباره در محدوده اینساید بار بسته میشود، ما یک الگوی جعلی داریم.
یک الگوی جعلی میتواند یک پین بار داشته باشد یا نداشته باشد. الگوی شکست جعلی می تواند یک الگوی دو میلهای باشد که در آن میله اول خارج از محدوده اینساید بار بسته میشود و سپس میله بعدی شکست جعلی را با بسته شدن در محدوده اینساید بار تکمیل میکند.
الگوی جعلی صعودی و نزولی
برای مثال در شکل زیر دو الگوی اینساید بار را می بینید. شکل سمت چپی الگوی جعلی اینساید بار نزولی است. کندل نزولی صعودی را پوشش داده و احتمال می رود روند بازار نزولی باشد، ولی بالعکس الگو اشتباه بوده و بازار بر خلاف جهت حرکت کرده و الگو شکست خورده است.
شکل سمت راستی الگوی جعلی اینساید بار صعودی است. کندل صعودی، نزولی را پوشش داده و احتمال می رود روند بازار صعودی باشد، ولی بالعکس الگو اشتباه بوده و بازار برگشته است.
همه الگو های جعلی دقیقاً شبیه نمونه های بالا نیستند. انواع مختلفی از الگوهای جعلی در الگوهای نموداری وجود دارند.
برای مثال در شکل زیر نیز الگوهای جعلی با پین بار را می بینید.
نحوه تشخیص الگوهای جعلی
یکی از بهترین روش ها برای تشخیص الگوهای جعلی این است که الگوهای اصلی و درست چندین بار در چارت رخ داده و مدام الگو تأیید می شود. ولی الگو های جعلی هر چند وقت یک بار در نمودار ظاهر می شود.
برای مثال فرض کنید در یک چارت سه بار الگوی اینساید بار صعودی و یک بار با اینساید بار نزولی رخ دهد. در این حالت به احتمال بسیار بالا اینساید بار نزولی فیک است. ولی اینساید بار صعودی سیگنال درستی خواهد بود و در آینده ای نزدیک روند بازار صعودی خواهد شد.
چگونه الگوی جعلی را معامله کنیم؟
یک الگوی جعلی را می توان تقریباً در هر شرایط بازار به جز بازار نوسانی معامله کرد. اما می توان از الگوی جعلی در بازار روندار، بازار رنج و حتی در جهت مخالف روند، در صورتی که در یک سطح کلیدی حمایت یا مقاومت باشد، استفاده کرد.
الگوی جعلی یک نقطه ورود با احتمال موفقیت بالا و همچنین یک نقطه مشخص برای قرار دادن حد ضرر را برای ما فراهم می کند.برای درک بیشتر چند مثال برایتان آورده ایم.
در نمودار زیر میبینیم یک سیگنال فروش جعلی در سطح مقاومت روند نزولی شکل گرفته است. منطقی ترین مکان برای قرار دادن حد ضرر، کمی پایین تر از پایین ترین نقطه شکست جعلی است. این الگوی جعلی در سطحی شکل گرفته که می توان آن را یک سطح همگرایی در نمودار دانست، در این مورد، سطح حمایت و روند صعودی را داریم.
در شکل زیر از الگوی جعلی می توان برای پیدا کردن خطوط حمایت مهم و قرار دادن حد ضرر در مکان مناسب استفاده کرد. سطح حمایت را یز در شکا مشخص کرده ایم.
الگوی جعلی در پرایس اکشن
الگوی جعلی در پرایس اکشن زمانی رخ می دهد که قیمت در ابتدا از یک الگوی اینساید بار در یک جهت شکست می خورد، اما سپس به سرعت در جهت مخالف برمیگردد و یک شکست جعلی در ساختار اینساید بار ایجاد می کند.
در اصل، یک الگوی جعلی به این معنی است که بازیگران بزرگ بازار (بانک ها، صندوق های سرمایه گذاری، معاملهگران با سرمایه کلان) به طور عمدی حد ضررهای معامله گران خرد را شکار می کنند و آنها را از پوزیشن هایشان خارج کرده و یک خلأ برای برگشت قیمت در جهت مخالف ایجاد می کنند و یا به یک رویداد مهم بازار واکنش نشان داده اند که باعث شده قیمت در جهت مخالف شکست اولیه برگردد.
به هر حال، الگوی جعلی یک سیگنال بسیار قوی است که نشان میدهد قیمت ممکن است به حرکت خود در جهت مخالف شکست جعلی ادامه دهد. برای مثال، اگر یک الگوی اینساید بار به سمت بالا شکست جعلی بخورد و یک الگوی جعلی نزولی تشکیل دهد، این بدان معناست که قیمت ممکن است به حرکت نزولی خود، در جهت مخالف شکست اولیه، ادامه دهد.
جمع بندی
الگوی جعلی یک الگوی بسیار قدرتمند در پرایس اکشن است، به شرطی که بدانید چگونه به درستی آن را شناسایی کرده و معامله کنید. شکست جعلی یک نشانه بسیار مهم در بازار است که نشان میدهد بزرگان بازار چگونه فکر میکنند و چه می کنند و به ما فرصتی میدهد تا از این موقعیت استفاده کنیم.
معامله گران مبتدی اغلب درگیر خرید در نقاط شکست می شوند. معامله در نقاط شکست یکی از قدیمی ترین و پر استفاده ترین رویکردهای معاملاتی موجود است و به همین دلیل، به راحتی توسط بازیگران بزرگتر بازار شناسایی و مورد سو ءاستفاده قرار میگیرد، در حالی که معامله گران خرد معمولاً قربانی این سوءاستفاده میشوند.