آموزش اندیکاتور ATR در تریدینگ ویو – استراتژی atr

آموزش اندیکاتور ATR در تریدینگ ویو – استراتژی atr

اندیکاتور atr یکی از اندیکاتور های مهم در تحلیل تکنیکال می باشد که شاید کمتر کسی به آن توجه کند. این اندیکاتور از اندیکاتور های تاییدی بوده و در کنار سایر اندیکاتور ها کاربردی می باشد. در این مقاله به آموزش اندیکاتور atr پرداخته و نحوه استفاده از آن و نیز یافتن سیگنال های خرید و فروش می پردازیم.

ویدئو اندیکاتور ATR

در این ویدئو آموزش کامل اندیکاتور ATR به شما عزیزان ارائه میگردد.

لینک این اموزش در یوتیوب

لینک این آموزش در آپارات

آموزش اندیکاتور ATR در تریدینگ ویو - استراتژی atr - اندیکاتور atr

اندیکاتور atr چیست ؟

اندیکاتور atr مخفف عبارت Average True Range بوده و برای اندازه گیری نوسانات بازار طراحی شده است. این اندیکاتور توسط تریدر معروف ولز وایلدر در سال 1978 معرفی شد. هدف از ایجاد atr ایجاد یک رویکردی بود که بتواند یک به نوسانات بازار یک مقدار عددی تخصیص دهد. بسیاری از معامله گران اغلب atr و مومنتوم را اشتباه می گیرند.

در نوسان قیمت نسبت به میانگین قیمت تغییر می کند. در حالی که مومنتوم قدرت روند در یک جهت خاص را نشان می دهد. به این دلیل بازار های پرنوسان دارای محدوده قیمتی وسیع تر و بازار های کم نوسان محدوده قیمتی کمتری دارند.

این اندیکاتور فقط برای اندازه گیری نوسانات طراحی شده است و جهت روند و یا حرکت را نشان نمی دهد. معامله گر می تواند با ردیابی درجه نوسان یک ارز و یا سهم تعیین کند چه چه زمانی قیمت در حال پراکنده شدن و یا ثبات است. البته اندیکاتور های دیگری نیز برای تعیین نوسانات بازار مانند بولینگر باندز و نیز کانال کلتنر وجود دارند. ولی محبوب ترین اندیکاتور جهت اندازه گیری نوسانات بازار atr می باشد.

آموزش اندیکاتور atr

برای رسم اموزش اندیکاتور atr هم می توان از متاتریدر و هم سایت های تحلیلی مانند تریدینگ ویو استفاده کرد.

آموزش اندیکاتور ATR در تریدینگ ویو - استراتژی atr - اندیکاتور atr

بیشتر بخوانید : اندیکاتور پاربولیک سار

اندیکاتور atr در تریدینگ ویو

اندیکاتور های atr های زیادی توسط تحلیل گران مختلف طراحی شده و در سایت تریدینگ ویو قرار داده شده است. برای مشاهده اندیکاتور atr در تریدینگ ویو به قسمت اندیکاتور ها مراجعه کنید. اگر به قسمت اندیکاتور ها indicators در این سایت مراجعه کنید ، اندیکاتور های ATR زیادی را مشاهده خواهید کرد. در حالت استاندارد این اندیکاتور Average True Range نام دارد.

 atr در تریدینگ ویو
atr در تریدینگ ویو
اندیکاتور atr در تریدینگ ویو
اندیکاتور atr در تریدینگ ویو

مانند شکل اندیکاتور های atr مختلف را مشاهده می کنید. شما می توانید با توجه به نیاز خود از اندیکاتور های atr که به صورت رایگان در این سایت قرار گرفته اند ، استفاده کنید.

بیشتر بخوانید : چگونه در تریدینگ ویو معامله کنیم ؟

برای اعمال تنظیمات اندیکاتور atr نیز روی چرخ دنده اندیکاتور کلیک کرده و تنظیمات آن را مشاهده کنید.

اندیکاتور atr در فارکس

برای رسم از قسمت Insert ، اندیکاتور ها و بعد Oscillators ، Average True Range را مانند شکل زیر انتخاب کنید.

اندیکاتور atr در فارکس
اندیکاتور atr در فارکس

برای استفاده از این اندیکاتور باید آن را برای تایم فریم های مختلف رسم کرده تا بتوانید نقاط پرنوسان و یا نقاطی که دنبال تثبیت قیمت ها هستید را به خوبی پیدا کنید.

تنظیمات اندیکاتور atr

هنگام رسم این اندیکاتور در همان ابتدا تنظیمات آن را مشاهده می کنید که به صورت پیش فرض بر روی دوره 14 تنظیم شده است. می توانید اندیکاتور را با دوره های مختلف رسم کرده و از استراتژی خود بک تست گرفته و ببینید در کدام دوره می توانید بهترین نمودار را رسم کرده و از آن استفاده کنید.

بخوانید : آموزش بک تست در متاتریدر

تنظیمات اندیکاتور atr
تنظیمات اندیکاتور atr

استراتژی atr

با استفاده از این اندیکاتور می توان برای مشخص کردن محدوده قیمت یک ارز و اینکه قیمت تا چه حدی می تواند نوسان کند استفاده کرد. در ادامه چندین استراتژی و کاربرد این اندیکاتور را بیان می کنیم.

پیدا کردن بریک اوت ها Breakouts

بریک اوت ها بهترین نقاط برای فرصت های معاملاتی می باشد و یافتن این نقاط برای کاربران اهمیت بسیار زیادی دارد. رمان تثبیت قیمت atr در کمترین میزان خود قرار می گیرد. معمولا بعد از تثبیت قیمت نوسان های بالایی برای یک ارز اتفاق خواهد افتاد. تحلیل گران با استفاده از این اندیکاتور می توانند در زمان تثبیت قیمت وارد بازار شده و با روش های دیگری روند بازار را شناسایی کرده و سود کنند.

کاربرد در خط سیگنال

این اندیکاتور به تنهایی زیاد کاربردی نمی باشد . بنابراین برای گرفتن نتیجه بهتر آن را با اندیکاتور های دیگر ترکیب کنید. یک از بهترین گزینه ها رسم اندیکاتور ma در کنار این اندیکاتور می باشد. زمانی که این دو اندیکاتور همدیگر را قطع کرده و روند صعودی باشد می تواند سیگنال مناسبی برای خرید باشد. و در مقابل زمانی که دو خط همدیگر را قطع کرده و روند نزولی شود ، زمان مناسبی برای فروش است.

تعیین صحیح اندازه پوزیشن با اندیکاتور ATR

اندازه پوزیشن یکی از عناصر بسیار مهم هنگام در مدیریت ریسک و مدیریت سرمایه می باشد. هنگام تنظیم پوزیشن با اندازه مناسب لات ریسک پذیری به حداقل رسیده و اثربخشی معاملات تا حد قابل توجهی افزایش می باشد. در حالت کلی در بازار های با نوسان بالا باید از لات کوچک تر و در بازار ها با نوسانات کمتر بهتر است از لات های بزرگتر استفاده کرد.

بنا براین در جفت ارز هایی که میزان نوسانات بالا بوده و این اندیکاتور مقادیر بالایی را چاپ می کند ، بهتر است لات را کم و در ارز های کم نوسان و میزان atr کمتر از لات های بالا استفاده کرد.

بیشتر بخوانید : لات در فارکس

اموزش سیگنال با اندیکاتور atr

سیگنال اندیکاتور atr و استفاده از آن به استراتژی شما بستگی دارد. در واقع سیگنال اندیکاتور atr برای افراد مختلف متفاوت می باشد. همان طور که می دانید این اندیکاتور میزان نوسانات در بازار های مالی را نشان می دهد. افراد کم ریسک و محافظه کار که دوست دارند در شرایط آرام و به دور از هیجان معامله کنند ، زمان هایی را برای معامله ترجیح می دهند که نوسانات در بازار کم باشند.

در این حالت زمانی که اندیکاتور از میانه پایین تر قرار گیرد وارد بازار می شوند. از طرف دیگر معامله گرانی نیز وجود دارند که نوسانات بازار را شناسایی کرده و در شرایطی که نوسان زباد باشد وارد معامله شده و با تحلیل های درست سود می کنند. در این شرایط نوسان گیران از اندیکاتور atr جهت شناسایی نقاط پر نوسان استفاده کرده و زمانی که اندیکاتور در قسمت بالای نمودار قرار بگیرد ، اقدام به معامله می کنند.

فرمول اندیکاتور atr

برای استفاده از اندیکاتور atr نیازی به دانستن فرمول ها و مفاهیم ریاضی آن نمی باشد. زمانی که شما اندیکاتور را در پلتفرم ها و یا سایت های تحلیل تکنیکال رسم می کنید ، به صورت اتوماتیک شاخص atr محاسبه شده و با استفاده از آن اندیکاتور رسم می گردد. برای فهم بهتر فرمول اندیکاتور atr را  برایتان آورده ایم. مقدار atr با شاخص atr نشان داده می شود و به شکل زیر محاسبه می گردد.

فرمول اندیکاتور atr
فرمول اندیکاتور atr

اندیکاتور atr ، اندیکاتور استاپ لاس

با استفاده از اندیکاتور atr می توان برای معاملات حد ضرر و یا سود مشخص کرد. به این دلیل به این اندیکاتور ، اندیکاتور استاپ لاس نیز گفته می شود. البته در سایت تریدینگ ویو می توان اندیکاتور atr به همراه استاپ لاس رسم کرد. مانند شکل زیر

اندیکاتور atr حد ضرر
اندیکاتور atr حد ضرر

بعد از رسم در زیر اندیکاتور atr ارقامی را مشاهده می کنید. اگر روی هر قسمت از اندیکاتور کلیک کنید ، می بینید که استاپ لاس ها تغییر خواهند کرد.

بیشتر بخوانید : حد سود و ضرر در فارکس

البته اگر از پلتفرم های دیگری استفاده می کنید ، می توانید به صورت دستی نیز حد ضرر را برای خودتان مشخص سازید. در حالت نرمال حد ضرر نصف حد سود و یا ۲ درصد از سرمایه اصلی در نظر گرفته می شود. زمانی که در یک نقطه با نوسان بالا وارد معامله شده و در قیمت پایین ارز را خریداری کرده و احتمال می دهید قیمت ارز شما بلافاصله افزایش یابد ، می توانید نصف حد سود خود را به عنوان حد ضر در نظر گرفت. در این مورد می توانید نقطه ورود خود را در اتدیکاتور atr مشخص کرده و دو برابر شاخص آن را به عنوان حد ضرر در نظر بگیرید.

ریسک اندیکاتور atr

اندیکاتور atr در بازار های پر نوسان مانند فارکس و ارز دیجیتال کاربرد دارد. با استفاده از اندیکاتور atr می توان میزان ریسک در بازار را تا حدودی مشخص کرد. اگر اندیکاتور atr یکسره روند صعودی داشته باشد ، یعنی میزان نوسانات بالا بوده و میزان ریسک معاملات بسیار بالاست.

در واقع میزان ریسک در بازار همان اندازه میزان نوسان‌ می باشد. و شما با توجه به استراتژی معاملاتی خود باید در نقاطی از نمودار وارد معامله شوید.

کاربرد های اندیکاتور atr

اندیکاتور atr یکی دیگر از اندیکاتور هایی تاییدی می باشد. یعنی به تنهایی نمی توان از آن برای سیگنال خرید و یا فروش استفاده کرد. و بهتر است بعد از تحلیل بازار از آن به عنوان تایید جهت ورود به بازار استفاده کرد. اصلی ترین کاربرد این اندیکاتور مشخص نمودن میزان نوسانات در بازار می باشد. و به تبع آن می توان میزان ریسک و نیز تغییر روند بازار را مشخص کنید. اگر به نمودار دقت کنید در زمان هایی که اندیکاتور atr تغییر جهت می دهند ، نمودار قیمت نیز تغییر جهت داده است. از طرف دیگر می توان از آن جهت مشخص کردن حد سود و زیان نیز استفاده کرد.

اندیکاتور atr در بورس ایران

می توان اندیکاتور atr را برای بورس ایران نیز رسم کرد. ولی اگر در بورس ایران فعالیت می کنید ، به این نکته توجه داشته باشید که این اندیکاتور برای بازار های پر نوسان مانند فارکس و ارز های دیجیتال بسیار مناسب است. و در بورس تهران شاید کارایی لازم را نداشته باشد. البته هنگام نوسان گیری شاید این اندیکاتور برایتان مفید باشد. برای رسم اندیکاتور atr در بورس ایران مانند شکل زیر ابتدا سهم مورد نظر را انتخاب کرده و از قسمت اندیکاتور ها Average True Range را انتخاب کرده و اندیکاتور را رسم کنید.

بیشتر بخوانید : بهترین اندیکاتور فارکس

اندیکاتور atr در ارز دیجیتال

اندیکاتور atr در ارز دیجیتال نیز کاربرد بسیار زیادی دارد. زیرا این ارز ها نوسان بسیار بالایی داشته و می توان با محاسبه میزان نوسان در ارز های دیجیتال نقاط مناسبی برای خرید و فروش پیدا کرد. نوسانات بازار رمز ارز ها برای معامله گران زیادی خوشایند بوده و می توانند با تحلیل درست در روز هایی که اندیکاتور atr در قسمت بالایی نمودار واقع است ، و نوسانات بالاست معامله کرده و در عرض یک روز سود های بالا 30 کسب کرد.

بهترین سایت برای رسم اندیکاتور atr در ارز دیجیتال تریدینگ ویو می باشد. البته صرافی های زیادی نیز از داده ها و اندیکاتور های تریدینگ ویو استفاده کرده و در فضای خود صرافی امکان رسم انواع اندیکاتور ها را برای مشتریان فراهم می کنند.

سوالات متداول

بهترین راه استفاده از atr چیست؟

یکی از کاربردهای اصلی این اندیکاتور کاربرد آن در تعیین حد ضرر می باشد. حد ضرر را دو برابر شاخص atr قرار دهید.

استراتژی atr چیست؟

atr نوسانات در بازار را نشان داده و افراد حرفه ای از آن برای بهبود عملکرد معاملات خود استفاده می کنند.

بهترین تنظیمات atr چیست؟

اغلب تریدر ها همان دوره 14 را برای رسم این اندیکاتور مناسب و نرمال می دانند.
زینب اصغری
زینب اصغری

مدیر تولید محتوا - مشاور مالی

نویسنده این مقاله

به عنوان یکی از اولین اعضای تیم ایتسکا، از سال 2019 فعالیت خود را در بازار های مالی آغاز کردم. من تقریبا تمامی بروکر های موجود در وبسایت ایتسکا (بیش از 30 بروکر) را با پول واقعی مورد بررسی قرار داده ام. همه اطلاعاتی که در خصوص بروکر ها در این وبسایت قرار گرفته را بازبینی کرده ام و سعی کرده ام که تمامی خطاهای احتمالی را اصلاح کنم. سوابق حرفه ای من شامل فعالیت در بخش بانکی و مدرک دانشگاهی در حوزه اقتصاد است. در حال حاضر یکی از مدرسین فارکس در سبک اسمارت مانی در ایران هستم. علاقمندی های من شامل تحقیقات در خصوص استراتژی های فارکس، مدریت سرمایه و ربات های معامله گر فارکس است.

تعداد 4 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب:

نظرات و بررسی های کاربران

  • محمود

    سلام. عااالی

  • محمد حسن کریمی

    سلام
    بنده در سال 87 یکدوره واردبازار فارکس شده و با ضرر سنگین خارج شدم . حالا پس از سالها تصمصم گرفتم مجددا آموزشها رو از ابتدا شروع کنم . مطالبتون عالی طبقه بندی شده و یقیناا اگر تو اون زمان چنین آموزشهای در دسترس بود شاید شرایط به شکل دیگه ای برای بنده و خیلی دیگه از علاقمندان به این مارکت رقم می خورد. ممنون از مطالب بی نظیرتون.

    • user-4 زینب اصغری

      سلام و تشکر از شما
      اگر مجددا آموزش فارکس رو شروع کردین ، بعد از اتمام دوره فارکس دوره های رایگان آموزش پرایس اکشن و آموزش اسمارت مانی هم براتون مفید و کاربردی خواهد. لینکاش رو براتون قرار می دم.
      https://itsca-brokers.net/priceaction/
      https://itsca-brokers.net/smart-money/

  • Yousefi

    ممنون از شما