شاخص بازده کل _ مقایسه با شاخص قیمت

شاخص بازده کل _ مقایسه با شاخص قیمت

شاخص بازده کل و یا شاخص ارزش سهام مفید برای ثبت بازده ناشی از حرکت قیمت سهام تشکیل‌دهنده و پرداخت سود سهام آن است. این شاخص معیار مفیدی است، چون بیان می‌کند که چه چیزی را پس می‌گیرد و یا در ازای سرمایه گذاری انجام شده آن را دریافت می‌کند.
در معیار سنجی SEBI‌ پس از به روزرسانی‌ سرمایه‌گذاری مشترک و اندازه‌گیری عملکرد آنها، معیار شاخص قیمت به شاخص کل تغییر کرد.

یشتر بخوانید: شاخص سفارشات کارخانه Factory Orders چیست؟

شاخص بازده کل

شاخص بازده کل یک معیار مفید برای یافتن بازده واقعی ایجاد شده برای اجزای یک سهام یا یک صندوق سرمایه‌گذاری مشترک است. این جز تشکیل دهنده بازده یک شاخص، سود سهام پرداخت شده و سود سهامی است که مجددا در شاخص سرمایه‌گذاری می‌شود.
شاخص بازده کل معیار مفیدی است و با فرض سرمایه‌گذاری مجدد سود‌ به شرکت‌ها کمک می‌کند تا میزان سودی که مجبور به پرداخت برای سهامداران نیستند را درک کنند.
در عوض، مبلغی که باید مجددا سرمایه‌گذاری شود، به عنوان سود انباشته در نظر می‌گیرد.

مثال

فرض کنید یک سرمایه‌گذاری ممکن است بازده سالانه ۴% به همراه افزایش قیمت سهام ۶% را نشان می‌دهد. در حالیکه بازده فقط بازتاب جزئی از رشد تجربه شده است، بازده کل شامل بازده و ارزش افزایش یافته سهام برای نشان دادن رشد ۱۰ درصدی است. اگر همین شاخص به جای افزایش ۶ درصدی قیمت سهام، ۴ درصد زیان را تجربه کند، بازده کل صفر درصد نشان داده می‌شود.

شاخص بازده کل _ مقایسه با شاخص قیمت -

اهمیت بازده کل

برخی از بهترین سهام‌ها، سود سهام پتانسیل رشد پایینی دارد و سرمایه کمی ایجاد می‌کند. بازده سرمایه‌گذاری براساس سود سرمایه به تنهایی افزایش قیمت یا سایر روش‌های افزایش ارزش سهام را در نظر نمی‌گیرد.

شاخص بازده کل _ مقایسه با شاخص قیمت -
شاخص بازده کل _ مقایسه با شاخص قیمت 1

مثال

فرض کنید یک سرمایه‌گذار سهامی را خریداری می‌کند و قیمت سهم B‌ در طی یک سال ۵/۲۴ % افزایش دارد. در این حالت سرمایه‌گذار تنها از تغییر قیمت ۵/۲۴ % سود بر می‌دارد.

شاخص کل در مقابل شاخص قیمت

وقتی در Mutual Munds‌ سرمایه‌گذاری می‌کنید، بازده به دو صورت ایجاد می‌شود: افزایش سرمایه و سود سهام. افزایش سرمایه به افزایش سهام صندوق اشاره می‌کند که با قیمتی که در آن زمان سرمایه‌گذاری شده بود، مقایسه می‌شود. سهام با افزایش سرمایه و پرداخت سود سهام متکی است.
پارامتر شاخص قیمت فقط جنبه افزایش سرمایه را در نظر می‌گیرد که تنها بخشی از ماجرا است.سود سرمایه‌گذاری مجدد نقش مهمی در سهام دارد، زیرا سرمایه‌گذاری بلند مدت انجام داده‌اید.
وقتی سود سهام پرداخت شود، بازده کلی سهام بیشتر می‌شود. شاخص کل یکی از این شاخص‌ها است که هنگام ترسیم عملکرد یک صندوق، عوامل کلی را در نظر می‌گیرد.

محاسبه شاخص کل

محاسبه شاخص کل شامل سه مرحله است که شامل:

شاخص بازده کل _ مقایسه با شاخص قیمت -

  • تعیین سود سهام به ازای هر نقطه شاخص
  • تنظیم شاخص بازگشت قیمت
  • اعمال تعدیل شاخص کل بازده روز قبل

ابتدا محاسبه‌گر شاخص کل، پرداخت‌های سود سهام را در نظر می‌گیرد. پس در ابتدا سود سهام پرداخت شده در طول زمان، توسط همان مقسوم کننده تقسیم می‌شود که سقف پایه شاخص است.
برای محاسبه سود سهام از فرمول زیر استفاده می‌کنیم:
سود سهام پرداخت شده/= (Dt)‌ سود شاخص سقف پایه
در مرحله دوم سود سهام را با شاخص تغییر قیمت ترکیب کنید تا مقدار بازده قیمت تعدیل شده شاخص برای روز به دست آید.
در مرحله نهایی، شاخص قیمت را با شاخص کل تنظیم می‌کنیم که تاریخچه کامل پرداخت سود سهام را به TRI‌ به خود اختصاص می‌دهد.

شاخص بازده کل _ مقایسه با شاخص قیمت -
شاخص بازده کل _ مقایسه با شاخص قیمت 2

نتیجه

برای شما به عنوان یک سرمابه‌گذار اهمیت دارد که قیمت واقعی بازار را بدانید و اینکه سرمایه‌گذاری‌های شما چه نقشی در این بازار دارد. زمانی که صندوق‌های قبلی شما عملکرد ضعیفی دارد، باید سبد سرمایه‌گذاری خود را بررسی کرده و وجوهی که عملکرد ضعیفی دارند را حذف کنید. در این صورت پرتوی شما متعادل بوده و هماهنگ با اهداف شما است.

سوالات متداول

شاخص کل چیست؟

شاخص کل برای اندازه‌گیری افزایش سرمایه و بازده سود سهام ایجاد می‌شود.

چرا به شاخص کل نیاز داریم؟

شاخص کل یک شاخص مهم برای سهامداران است، چون به نشان دادن تاثیر سود بر بازده کمک می‌کند. در نتیجه موجب می‌شود که شما تصمیمات آگاهانه‌تری بگیرید.
شیرین سعیدی
شیرین سعیدی

نویسنده، مترجم، کارشناس سوشال مدیا - تریدر در بازار کریپتو

نویسنده این مقاله

من به عنوان یک متخصص در حوزه بازارهای مالی، فارکس و کارشناس تولید محتوا فعالیت دارم. عمده‌ترین فعالیت من در زمینه تحقیق و بررسی بروکرها، نهادهای تنظیم کننده آنها و فعالیت هایشان است. تمامی اطلاعاتی که در این زمینه گردآوری می‌کنم، حاصل تحقیقات گسترده از سایت‌های معتبر ایرانی، خارجی و نهادهای دولتی و خصوصی است. هدف من ارائه اطلاعات کامل و درست به مخاطبان است تا بتوانند فعالیت بهتری در بازار فارکس داشته باشند.

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: