10 خطای رایج سرمایه‌گذاران مبتدی

10 خطای رایج سرمایه‌گذاران مبتدی

در این مقاله با 11 خطای رایج یک سرمایه‌گذاران مبتدی آشنا خواهید شد.

با سری مقالات آموزشی سایت ایتسکا در خدمت شما علاقه‌مندان به بازارهای مالی هستیم، در این مقاله سعی کردیم 10 خطای رایج سرمایه‌گذاران مبتدی را عنوان کرده و راه‌حل مناسبی برای آن ارائه دهیم.

تمام سرمایه‌گذاران موفق در بازارهای مالی یک روز یک تازه‌کار جوان در بازار بوده‌اند، آن‌ها درراه آموزش و تجربه‌اندوزی مداومت کرده و با تحلیل خطاهای خود، به‌آرامی تبدیل به یک سرمایه‌گذار موفق و باتجربه شدند.

ده خطای رایج معامله‌گران مبتدی

یک. سرمایه‌گذاران مبتدی برنامه مشخصی برای سرمایه‌گذاری ندارد

یک سرمایه‌گذار باتجربه قبل از ورود به معامله برنامه‌ مشخصی برای سرمایه‌گذاری خود تعیین می‌کند و در چارچوب همان برنامه اقدامات لازم را انجام می‌دهند.

اما سرمایه گذران مبتدی وارد معامله می‌شوند، بدون این‌که مشخص کنند با چه حجمی باید وارد شوند، چه میزان ریسکی را می‌توانند تقبل کنند تا چه مدتی در معامله خواهد ماند و یا تا چه مقدار سود و زیان برای اتمام معامله در نظر گرفته‌اند.

10 خطای رایج سرمایه‌گذاران مبتدی - سرمایه‌گذاران مبتدی

نبود برنامه‌ای مشخص برای انجام یک معامله بسیار خطرناک و زیان‌ده است، بسیاری از معامله‌گران در ابتدای راه بدون برنامه وارد معامله می‌شوند و هیچ چارچوب خاصی برای فعالیت خود ندارد.

مثلاً معامله وارد زیان می‌شود ولی هیچ حد ضرری برای خروج از معامله نیست، معامله‌گر به امید جبران زیان در معامله باقی می‌ماند تا جایی که جبران زیان دیگر غیرممکن شده است.

این در حالی است که اگر یک حد ضرر و حد ریسک مشخصی برای معامله‌گر وجود داشت، وی در حین فعال شدن حد ضرر خود از معامله خارج می‌شد و با میزان ضرر کم‌تری مواجه می‌شد.

دو. سرمایه‌گذاری بر روی یک سهام خاص

بسیاری از سرمایه‌گذاران مبتدی بر روی یک سهم مشخص سرمایه‌گذاری کرده ولی سرمایه‌گذاران باتجربه و ماهر همیشه سبدی از سهم‌های مطمئن را انتخاب کرده و بر روی آن سرمایه‌گذاری می‌کنند.

10 خطای رایج سرمایه‌گذاران مبتدی - سرمایه‌گذاران مبتدی

سرمایه‌گذاری بر روی یک سهام خاص ریسک بسیار بالایی برای سرمایه‌گذار دارد؛ زیرا با نوسان‌هایی که سهم دچارش می‌شود، سرمایه سرمایه‌گذار در معرض تهدید قرار می‌گیرد.

اما وقتی سبدی از سهم‌های مطمئن تشکیل دهید، ریسک سرمایه‌گذاری بسیار پایین می‌آید.

روشی برای تشکیل یک سبد سهام مناسب

برای تشکیل سبد سهام مناسب، چندین صنعت پررونق و با بنیه‌ی عالی را در نظر بگیرید و از هر صنعت یک یا دو شرکت سهم را انتخاب کرده و بر روی آن سرمایه‌گذاری کنید.

البته باید در نظر داشته باشید که تنوع زیاد در سبد سهام باعث کاهش سود و افزایش کارمزد معامله می‌شود.

بورس ایران
10 خطای رایج سرمایه‌گذاران مبتدی 1

سه. سرمایه‌گذاری بر روی سهام خاص به‌جای سرمایه‌گذاری بر روی شرکت

اغلب سرمایه‌گذاران مبتدی باهدف نوسان گیری و دلالی وارد بازار سهام می‌شوند، آن‌ها نمودارهای سهام را لحظه‌به‌لحظه دنبال کرده و با خریدوفروش‌های مکرر سعی در کسب سود دارند.

این در حالی است که اغلب سرمایه‌گذاران باتجربه و موفق بازار سهام بادید بلندمدت و با بررسی بنیاد شرکت‌ها اقدام به خرید سهام می‌‌نمایند.

سرمایه‌گذاران موفق وضعیت صنعت را بررسی کرده سپس یکی از بهترین شرکت‌های موجود در صنعت را که پتانسیل رشد در بلندمدت را دارد، انتخاب کرده و بر روی آن سرمایه‌گذاری می‌نمایند.

چهار. خرید سهم در بالاترین قیمت

خرید سهم در ارزان‌ترین قیمت و فروش آن در گران‌ترین نقطه از اصول رایج بازار سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه است؛ اما بسیاری از سرمایه‌گذاران مبتدی عکس این اصل را انجام می‌دهند.

اغلب سرمایه‌گذاران مبتدی در بالاترین قیمت وارد سهم شده و در قیمت‌های پایین که روند نزولی نفس‌های آخر خود را می‌کشد از سهم خارج می‌شوند، دقیقاً بعد از خروج آن‌ها سهم شروع به رشد قیمتی می‌نماید.

این موضوع دو دلیل آشکار دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

الف- چون عملکرد گذشته سهم خوب بوده پس آینده نیز به این شکل خواهد بود

در این مورد سرمایه‌گذاران مبتدی معتقدند چون سهام یک شرکت خاصی در چند ماه گذشته روند مثبتی داشته و رشد خوبی کرده پس در ادامه نیز به همین شکل خواهد بود. این‌چنین می‌گردد که بسیاری از سرمایه‌گذاران مبتدی در بالاترین قیمت وارد سهم شده و دچار زیان می‌شوند.

ب- بسط نشینان صف‌های خرید

در مورد دیگر بسیاری از سرمایه‌گذاران مبتدی به دلیل عدم شناخت بازار و عدم تجربه کافی از اکثریت تقلید می‌کنند، گاهی اوقات روزها در صف خرید منتظر خرید سهام شرکت خاصی می‌مانند و بعد از خرید سهم در بالاترین قیمت، سهم به اصلاح می‌پردازد.

پنج. فروش سهم در پایین‌ترین قیمت

یکی از اساسی‌ترین خطاهایی که سرمایه‌گذاران مبتدی به آن دچار می‌شوند عدم استفاده از حد ضرر در معاملات است؛ معامله‌گران زمانی که دچار زیان می‌شوند به امید جبران ضرر در معامله باقی می‌مانند، این در حالی است که در اغلب اوقات متحمل ضررهای بسیار بالایی می‌شوند.

برای جلوگیری از نابودی سرمایه قبل از انجام معامله حد ضرر را مشخص کرده و حین فعال شدن حد ضرر اقدام به فروش سهام کنید تا جلوی زیان‌های بیش‌تر گرفته شود.

شش. جابه‌جا کردن بیش‌ازحد سهام

یکی دیگر از خطاهای متداول سرمایه‌گذاران مبتدی جابه‌جایی و حرکت بین سهم‌های مختلف است.

سرمایه‌گذاران مبتدی در مدت‌زمان معین تعداد سهام بیش‌تری خریدوفروش کرده و بالطبع کارمزد بالاتری نیز می‌پردازند، با انجام هر معامله مقداری از سود بابت پرداخت کارمزد کارگزاری‌ها پرداخت می‌شود.

سرمایه‌گذاران مبتدی بهتر است از خریدوفروش بیش‌ازحد سهم خودداری کرده و با تحلیل درست و صبوری بیش‌تر سهم خریداری‌شده را نگه‌داری نمایند.

خطای معامله‌گری
10 خطای رایج سرمایه‌گذاران مبتدی 2

هفت. اکتفا به اخبار همگانی

اغلب سرمایه‌گذاران مبتدی بر اساس اخبار منتشرشده در رسانه‌های عمومی عمل می‌کنند، آن‌ها به این اخبار عمومی اکتفا کرده و بر اساس آن استراتژی معاملاتی خود را می‌چینند.

اخبار همگانی در دسترس افراد بی‌شماری است و این نکته را نیز باید در نظر گرفت، اخبار مهم قبل از همگانی شدن به دست عده‌ای خاص رسیده و بازار به این اخبار واکنش داده، سپس این اخبار به دست عموم می‌رسد.

این در حالی است که سرمایه‌گذاران ماهر و باتجربه اغلب دارای چندین مشاور خبره هستند که خبرهای دسته اول را تحلیل می‌کنند، آن‌ها اخبار را از چندین منبع مستقل گردآوری کرده و بر اساس آن استراتژی معاملاتی را می‌چینند.

هشت. داشتن انتظارات نامعقول از بازار

سرمایه‌گذاران مبتدی در بدو ورود به بازار انتظارات نامعقولی از بازار سرمایه‌دارند، انتظاراتی چون یک‌شبه راه صدساله را پیمودن.

سرمایه‌گذاران مبتدی در ابتدای راه عمر معامله‌گری خود ریسک‌های فراوانی را به جان می‌خرند که معمولاً منجر به از دست دادن پول و سرمایه خود می‌شوند.

به یاد داشته باشید معامله‌گری نیز مانند هر مهارت دیگری نیاز به صبر و ممارست دارد.

نه. ناآگاهی از قدرت واقعی ریسک‌پذیری

نکته‌ای مهمی که هر سرمایه‌گذاری باید در نظر گرفت این است، هیچ سرمایه‌گذاری بدون ریسک نیست پس قبل از انجام سرمایه‌گذاری مقداری از سرمایه اولیه را به‌عنوان درصد قابل‌قبول برای پذیرش ریسک در نظر گرفته و از استراتژی مدیریت سرمایه تبعیت کنید.

نتیجه‌گیری

سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی همیشه با ریسک همراه است. هر فردی که خواهان ورود به بازارهای مالی است حتماً قبل از انجام معامله باید آموزش ببیند تا قادر به کنترل احساسات خود باشد، کنترل احساسات مهم‌ترین رکن یک سرمایه‌گذاری موفق است.

سعید محمدی
سعید محمدی

تریدر - مشاور مالی - نویسنده

نویسنده این مقاله

من موسس وبسایت ایتسکا هستم و از سال 2021 در حال مدیریت و رهبری این وبسایت هستم. تخصص اصلی من در حوزه فارکس و البته مارکتینگ است. من شخصا تمام بروکر هایی که در وبسایت ایتسکا معرفی شده است را به صورت کامل با پول واقعی و حساب ریل بررسی کرده ام. تمامی نقد ها و بررسی هایی که نگاشته ام بر مبنای مشاهدات من در بروکر هاست. سوابق حرفه ای من شامل مدرک معامله گری ارز های دیجیتال از مجموعه بین المللی IEC و مدرک معامله گری در بازار های مالی و مدرک شناسایی اصول بازار سرمایه است. من عضور رسمی انجمن انفورماتیک ایران و مشاور مالی در شرکت های ایرانی و غیر ایرانی هستم.

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: