آیا بیت کوین کلاهبرداری است؟

آیا بیت کوین کلاهبرداری است؟

بارها و بارها سخن هایی راجب اینکه بیت کوین کلاهبرداری است مطرح شده و به نتیجه ای نرسیده اند. در این مقاله قصد داریم تا به یک بار برای همیشه به پرسش «آیا بیت کوین کلاهبرداری است؟» پاسخ دهیم تا تمامی شبهات برطرف شوند. سونامی ارزهای دیجیتال در سال های اخیر از اتفاقاتی بود که بحث در مورد آن برای همین یک دهه پیش تقریبا غیرممکن و غیرقابل قبول می نمود. استفاده از مبنای پولی غیرقابل پیگیری برای تمامی نهادهای مالی معتبر دنیا یک بحران جدی را نشان می داد و احتمالا آنها از این قضیه زیاد خوشنود نبودند. چون زمانی که نوع عملکرد این ارزها معرفی شد، به وضوح زمینه ساز موارد جدی از کلاهبرداری ها و پول شویی ها می شد و این عدم کنترل کافی در مورد مبدا و مقصد انتقال این منابع مالی می توانست سرآغاز فجایع بعدی باشد. اما آن چیزی که در مقابل تمامی این ابعاد منفی به صورت کاملا هدفمند ایستادگی کرد و آن را تا رشد امروزی همراهی نمود، گرایش بی سابقه مردم برای خرید و فروش و همچنین فعالیت در این مارکت بزرگ بود. بیت کویت به عنوان پرچمدار این بازار مشهورترین کلمه برای توصیف آن محسوب می شد و افراد در سالهای آغازین رشد آن، تنها همین ارز را می شناختند. قضاوت های گوناگونی در مورد چگونگی شکل گیری و حتی تداوم توسعه این ارزها وجود دارد و این نقدها و ابعاد تحلیلی در مورد دنیای ارزهای دیجیتال و خصوصا بیت کوین را در ادامه مورد بحث قرار خواهیم داد. با ما همراه باشید.

در نظر داشته باشید که برای ورود به بازار کریپتو میتوانید از بروکر های کریپتو مناسب ایرانیان استفاده کنید.

آیا بیت کوین کلاهبرداری است؟ - بیت کوین کلاهبرداری

ایا بیت کوین کلاهبرداری است؟

آیا بیت کوین کلاهبرداری است؟

ارزهای دیجیتال و در صدر آن، بیت کوین به عنوان بزرگترین و معتبرترین ارز این حوزه با چالش های فراوانی روبرو بوده اند. ماهیت توسعه ارزهای دیجیتال و علت اولیه به کار گیری آنها سبب می شود تا بدبینی های عمده ای نسبت به این بازار شکل بگیرد. با وجود اینکه مزیت ها و قابلیت های فراوانی از معرفی این ارزها در دنیای تجارت و کسب و کار ایجاد شد، اما همین فضا با رشد فرصت های بکر برای کلاهبرداری ها هم همراه بوده است. نمی توان این موضوع را به صورت صرفا مثبت و یا صرفا منفی مورد ارزیابی قرار داد، اما می توان این گونه گفت که بیت کوین همانند تمامی فناوری های جدید در فضاهای کسب و کار، جنبه های گوناگونی از مثبت و منفی را دربر می گیرد و نباید تک بعدی در مورد آن صحبت کرد.

شکل گیری و رشد ارزهای دیجیتال

بلاک چین و ارزهای دیجیتال بر مبنای یک تعریف اولیه در مورد عدم پیگیری بعدی برای تراکنش های مالی است. پولی که به صورت کاملا دیجیتالی و الکترونیکی بر پایه کدهایی تعریف شده از صفر و یک مختلف که توسط کاوشگرهایی به نام ماینر به صورت دیجیتالی ماین شده و در کیف پول هایی مشخص ذخیره می شوند. مرزهای تعریف شده در تراکنش های مالی فیزیکی معمول در بانک ها و مراکز تجاری دنیا، از طریق معرفی ارزهای دیجیتال به صورت کاملا بنیادی درنوردیده شد. هیچ خط قرمزی چه برای نوع تراکنش، چه برای حجم و چه برای طرفین و نیت آن وجود ندارد و این کار را برای مقاصد منفی بسیار جذاب تر می کند. این ارزها و خصوصا بیت کوین یک ارز غیرقابل متمرکز معرفی شده اند که در تعریف امنیت بالای آن را تضمین می کنند. در واقع هیچ مرکز و سرور مشخصی برای ارائه بیت کوین وحود ندارد و آنچه باید کندوکار شود، شبکه ای از زنجیره های صفر و یک و گسترده بر بستر اینترنت است.

امروزه، بیت کوین به عنوان یک غول مالی و یک رمز ارز در دنیای تجارت کاملا شناخته شده است و با حمایت مالی بزرگان فناوری دنیا، هر روز بر ارزش مادی و معنوی آن افزوده می شود و همگان تقریبا بدون هیچ شکی اعتقاد دارند که آینده پول دنیا مبتنی بر سازوکارهایی از جنس بیت کوین و رمز ارزها خواهد بود. کشورهای مختلفی در دنیا استفاده روزمره از بیت کوین را قانونی و هدفمند کرده اند. به طور مثال در کشور السالوادور، به عنوان اولین کشور، بیت کوین شکل رسمی و قابل مبادله به خود گرفته است و همین موضوع کافی است تا بدانیم به قید و شرط به سمت آن حرکت خواهیم کرد. در بسیاری از معاملات پنهان و احتمالا غیرقانونی نیز، استفاده از این پول دیجیتال برای انتقال وجه کاملا رایج است و حتی از این حوزه بی نظیر برای دورزدن تحریم ها و موارد این چنین نیز به صورت موثر استفاده شده است که کشور ما نیز در همین مورد فعالیت غیرقابل انکاری را داشته است.

آیا بیت کوین کلاهبرداری است؟ - بیت کوین کلاهبرداری

ارزش امروز بیت کوین به نسبت روزهای اولیه معرفی این رمز ارز بسیار بالاتر رفته است و به چندین هزاردلار رسیده است. همین ارزش ذاتی در عین عدم رواج کامل این پول نیز نشان دهنده میزان محبوبیت و اقبال مردم به استفاده از آن و اعتماد به آینده درخشان بهره گیری از آنها در کسب و کار می باشد. هرچند در این موضوع باید اشاره کوتاهی بکنیم که در مورد پذیرش بیت کوین به عنوان یک مبدا پولی اختلافات اساسی وجود دارد و     امروزه از آن به عنوان یک کالا بیشتر یاد می شود تا یک پول. اما شواهد در کشورهای مختلف نشان دهنده این موضوع است که در آینده بسیار نزدیک، بیت کوین همان مسیر ارزهای رایج بین المللی را طی خواهد کرد.

کلاهبرداری در ارز های دیجیتال

کلاهبرداری های رایج

امنیت بازارهای مالی در اولویت اول سازوکارهای مبادله و تجارت در آن محسوب می شود. مگر می شود مهمترین سرمایه و دست رنج بشر را بدون تفکر در مورد صیانت از آن به معرض مبادله و دادوستد با افراد گذاشت و در مورد هرگونه کلاهبرداری، پیش بینی های لازم را انجام نداد؟ قطعا پاسخ این سوال یک خیر بزرگ است/ حریم خصوصی مالی افراد در دنیای ارزهای دیجیتال و بیت کوین نیز مهمترین چالش این حوزه محسوب می شود. همان طور که قبلا اشاره شد، به علت ماهیت ارزهای دیجیتال در پنهان سازی طرفین و مشخصات معامله، استعداد آن در بروز کلاهبرداری بسیار بالاست. همین قضیه چالش های مطروحه در مورد آن را جدی تر و بنیادی تر می کند. رشد بی سابقه بیت کوین در سالهای اخیر و رواج بی رویه آن در معاملات نیز سبب می شود تا متخصصان این حوزه به دنبال حل چالش ها باشند. می توان به قطع ادعا کرد که آنچه در مورد عدم پذیرش قطعی بیت کوین در بین سازمان های رسمی مالی دنیا مطرح شده است، همین بحث ها و موارد امنیتی است که کنترل بر آن را تقریبا غیرقابل انجام کرده است. سودجویان و کلاهبرداران نیز برای کسب مزایای این فضا به سوی آن حمله ور شده اند و تردیدها را در مورد به کارگیری ارزهای دیجیتال تشدید نموده اند. به طور مثال باتوجه به ادعاهای رسمی مطرح شده در سال 2019، نزدیک به چهار میلیارد دلار از معاملات ارزهای دیجیتال و بیت کوین مربوط به موارد کلاهبرداری و پانزی بوده است. این رقم وحشتناکی محسوب می شود که دانشمندان تجارت جهانی را به چالش کشانده است. باید به صورت رسمی اعلام کنیم که خود مفهوم رمز ارزهای دیجیتال به تنهایی، کاملا امن و قابل اعتماد بوده و هیچ جنبه منفی غیر قابل قبولی را شامل نمی شود و ماهیت بیت کوین با توجه به شواهد ارزشمندی که از اقبال مردم به آن وجود دارد، عملا هیچ تهدیدی را نشان نمی دهد. اما بحث اصلی تهدیدات جنبی در مورد ماهیت معاملات است که باید مورد توجه تاجران این مارکت نو قرار گیرد :

کیف پول های بحرانی

اینکه بیت کوین و رمز ارز کجا ذخیره و نگهداری خواهند شد از اولین سوال های مهم امنیتی است. شما همواره پول خود را در امن ترین نقطه ممکن قرار می دهید و باید در مورد بیت کوین نیز همین عملکرد را انتظار داشته باشیم. کیف پول های بسیاری برای این موضوع وحود دارد و باید شما نسبت به تایید اعتبار و احراز هویت این کیف پول ها، به صورت جدی تحقیق کنید. در این مورد هیچ اهمالی قابل قبول نیست و کاملا مربوط به خودتان است.

طرح های رایج ICO

در مورد طرح های آی.سی.او باید این گونه بگوییم که همان عرضه اولیه های رایج بورس در مورد معرفی یک رمز ارز خاص نیز رخ می دهد و همین ابتدای کار محل بروز کلاهبرداری های رایج است. حجم عظیمی از اعتماد مردم به صورت پول هایی که برای خرید این رمز ارزهای جدید سرازیر می شود و هیچ امنیت و اعتمادی پشت این ایده های اولیه نیست و شما باید در این مورد محتاط باشید. این نیز از مواردی است که کاملا مربوط به خود شماست.

مفاهیم ابری در بیت کوین

ماینینگ و استخراح تنها راه کسب ارزهای دیجیتال و بیت کوین است و باید توجه داشته باشیم که برای این منظور باید از تمام توان پردازشی بهره گرفت. استفاده رایج از استخرها و سرورهای مربوط به شرکت های مختلف در این مورد پیشنهاد بسیار متداولی است اما باید بدانیم از چه قابلیتی در چه سازمانی بهره می بریم و آیا آنها در مورد سرمایه ما متعهد هستند یا نه؟ قابلیت های ابری اینترنت از همین دسته اند که باید در مورد آن مراقبت های لازم را انجام دهید.

فیشینگ

فیشینگ

دسترسی به رمز عبور را فیشینگ می نامیم. اگر رمز شما را با ترفندی از دسترس شما خارج سازند شما احتمالا در معرض یک حمله فیشینگ بوده اید. انواع مختلفی از تطمیع کاربر برای ارائه رمز عبور وجود دارد اما باید بدانید که به هیچ وجهی نباید این کار را انجام دهید و کیف پول خود را امن نگه دارید.

صرافی های بحران ساز

صرافی ها به عنوان واسط های انتقال در رمز ارزها بسیار حیاتی هستند و ارتباط با یک نوع معتبر و قانونمند آن، می تواند شما را در تجارت موردنظر موفق کند. امروزه صرافی ها به صورت قارچی و بدون هیچ محدودیتی در این حوزه رشد کرده و به هدایت معاملات می پردازند. در انتخاب آنها دقت کافی داشته باشید و هیچ تعارفی در این مورد نکنید.  

پانزی

طرح های کلاهبرداری پانزی نیز دسته ای وسیع از این حوزه هستند که نوعی کلاهبرداری در مورد سواستفاده از اطلاعات هویتی شما برای انتقال بیت کوین هستند. وعده هایی از جانب شرکت هایی که برای سودرسانی پوچ به شما، هویت شما را نشانه رفته و اعتبار مالی تان را نابود می کنند. این طرح خصوصا در مناطق با بحران های مالی و پولی بسیار رایج است و باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

همان طور که قبلا اشاره شد، حوزه ارزهای دیجیتال و بیت کوین از لحاظ ذاتی هیچ بحران و چالش امنیتی ندارد و کلاهبرداری در این زمینه تنها مربوط به عملکرد تمامی واسط هایی است که آن را در معاملات به کار بسته اند. دقت کافی افرادی که در این حوزه مشغول به فعالیت می شوند، می تواند اکثریت این بحران ها را به طور کامل مرتفع کند. بنابراین توصیه اول در مورد ورود به بازار بیت کوین، قبل از تمام اقدامات پولی، یادگیری و آموزش کافی در آن بوده و بدون اطلاعات و داده های لازم، وارد این بازار نشوید و سرمایه خود را تبدیل نکنید. توصیه دوم دقت در رشد و اقبال مردم به این بازارهاست. به دقت اخبار آن را دنبال کنید و بدانید که آینده مالی و پولی دنیا بدون شک در گرو استفاده از رمزارزها و در صدر آن بیت کوین خواهد بود و مبادا در این مورد از سایر متخصصان و بزرگان عقب بمانیم. آیا دقت کرده اید؟

سعید محمدی
سعید محمدی

تریدر - مشاور مالی - نویسنده

نویسنده این مقاله

من موسس وبسایت ایتسکا هستم و از سال 2021 در حال مدیریت و رهبری این وبسایت هستم. تخصص اصلی من در حوزه فارکس و البته مارکتینگ است. من شخصا تمام بروکر هایی که در وبسایت ایتسکا معرفی شده است را به صورت کامل با پول واقعی و حساب ریل بررسی کرده ام. تمامی نقد ها و بررسی هایی که نگاشته ام بر مبنای مشاهدات من در بروکر هاست. سوابق حرفه ای من شامل مدرک معامله گری ارز های دیجیتال از مجموعه بین المللی IEC و مدرک معامله گری در بازار های مالی و مدرک شناسایی اصول بازار سرمایه است. من عضور رسمی انجمن انفورماتیک ایران و مشاور مالی در شرکت های ایرانی و غیر ایرانی هستم.

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: