کانال کلتنر یکی از مهم ترین و بهترین اندیکاتور ها برای نوسان گیری می باشد. به زبان ساده می توان گفت این اندیکاتور برای رسم خطوط حمایت و مقاومت دینامیک و تشخیص نقاط مناسب ورود و خروج به بازار استفاده می شود.
در ادامه نحوه استفاده از این اندیکاتور و نیز نحوه معامله با استفاده از آن را به صورت عملی و با مثال برایتان آموزش داده ایم. در انتهای مقاله می توانید لینک نصبی این اندیماتور برای متاتریدر 4 را نیز دریافت کنید.
اندیکاتور کانال کلتنر چیست؟
اندیکاتور کانال کلتنر Keltner Channel یکی از کانال ها و اندیکاتور های بازار های مالی می باشد که تریدر ها می توانند از آن برای نوسان گیری و معاملات کوتاه مدت استفاده کنند. برای رسم این کانال از اندیکاتور ma و نیز اندیکاتور ATR استفاده می شود.
خط میانی کانال اندیکاتور میانگین متحرک بوده و باند بالایی به اندازه 2 برابر ATR از بالای میانگین متحرک و باند پایینی نیز به اندازه 2 برابر ATR از سمت پایین میانگین متحرک رسم می شود.
البته نسخه آماده این اندیکاتور نیز ایجاد شده است. این کانال با نام اختصاری KC شناخته می شود. در پلتفرم معاملاتی اکثر کارگزاری ها بسیار راحت می توان این کانال را رسم کرده و از آن استفاده کرد.
ولی در متاتریدر این اندیکاتور به صورت پیش فرض وجود نداشته و باید آن را دانلود کرده و بعد از نصب از آن استفاده کنید. لینک دانلود اندیکاتور کانال کلتنر را در ادامه قرار داده ایم.
برای رسم و استفاده از این اتدیکاتور می توانید آن را دانلود کرده و در متاتدیر خود نصب کنید و بعدا در نماد ها و چارت های قیمتی مختلف از آن استفاده کنید.
بیشتر بخوانید : بهترین اندیکاتور فارکس
اندیکاتور کانال کلتنر در فارکس
همانطور که گفتیم این اندیکاتور برای تایید روند ، تشخیص روند ، تشخیص نقاط ورود و خروج و نوسان گیری استفاده می شود و هم در بورس و هم فارکس و هم ارز دیجیتال کاربرد دارد.
برای رسم اندیکاتور کانال کلتنر در فارکس (متاتریدر 4) بعد از نصب این اندیکاتور مانند شکل مسیر زیر را دنبال کنید.
Insert -> Indicators -> Custom -> Keltner Channel
هنگام باز کردن پنجره کوچک از تب Inputs تیک هر سه گزینه را زده و بعد ok را انتخاب کنید تا نمودار شما رسم گردد.
همانطور که می بینید کانال Keltner برای نمودار قیمتی رسم شده است.
در روند نزولی قوی معمولا کندل ها در زیر کانال قرار گرفته و در بیشتر موارد حتی به لاین میانی کانال نیز نمی رسند. و بالعکس در روند صعودی قوی نیز کندل ها بالای کانال کلتنر قرار گرفته و نه تنها به باند پایینی نرسیده بلکه به فقط لاین بالایی را لمس می کنند.
با استفاده از این اندیکاتور می توان روند بازار را تایید کرد. همانطور که می دانید اندیکاتور ها خود به تنهایی ابزاری برای تحلیل نمی باشند و نمی توان بر اساس آن معامله ای انجام داد. بلکه اندیکاتور ها خود به عنوان ابزار کمکی برای تحلیل استفاده می شوند.
اندیکاتور بولینگر باندز نسبت به Keltner شهرت و کاربرد بیشتری دارد . ولی این اندیکاتور نیز به عنوان ابزاری برای معامله بوده و به نوعی رقیب بولینگر باندز محسوب می شود.
آموزش معامله با کانال کلتنر Keltner Channel
اگر به چارت های قبلی که کانال Keltner را برای آن رسم کرده ایم ، توجه کنید خواهید دید در روند های صعودی و یا نزولی قوی کابرد خاصی نداشته و تایید کننده این روند های قوی می باشد.
اصلی ترین کاربرد این کانال استفاده از آن برای نوسان گیری و یا همان اسکالپ تریدینگ است. در روند های صعودی و یا نزولی قوی نوسان گیری مناسب نبوده و باید سوئینگ کرد. بهترین روند برای نوسان گیری روند رنج با دامنه نوسان بالا می باشد.
یکی از بهترین اندیکاتور ها برای نوسان گیری اندیکاتور بولینگر باندز می باشد. هر کدام از این اندیکاتور ها دارای مزایا و معایبی هستند که هنگام کار کردن با آنها متوجه خواهید شد.
برای آموزش معامله با کانال کلتنر Keltner Channel مثالی برایتان آورده ایم.
شکل زیر چارت قیمتی NIKI225 در تایم فریم m5 5 دقیقه ای را نشان می دهد. در ابتدای شروع معاملاتی بازار دچار نوسانات زیادی شده است. و احتمالا تا آخر روز معاملاتی بازار در تریدینگ رنج خواهد بود. پس بهترین استراتژی معاملاتی در این روند ، اسکالپینگ و نوسان گیری می باشد.
در قسمت مشخص شده در سقف کانال کلتنر قرار داریم و قبل از آن کلایمکس های خرید دیده می شود و بازار با قدرت زیاد به سمت پایین حرکت کرده است. پس می توان در سقف این کانال و در قسمت مشخص شده سفارش فروش باز کرد.
ادامه کندل ها را در شکل زیر می بینید. کندل ها در دو نقطه A و B باند پایینی کانال را به سمت پایین قطع کرده است. هم می توان با ریسک پذیری بالا در نقطه A خرید و یا منتظر سیگنال های بعدی بود و در نقطه B وارد بازار شد و سفارش خرید قرار داد.
ادامه کندل ها در شکل زیر نوسانات بازار را نشان می دهد. بعد از خرید در نقاط A و B در نقطه C کندل باند بالایی کانال را به سمت بالا قطع کرده است. و می توان سفارش فروش قرار داد. بازار دوباره پایین بر گشته و می توان در نقطه D دوباره خرید.
در شکل زیر نمودار کامل را برایتان آورده ایم. با توجه به نمودار و آشنایی با پرایس اکشن بهتر می توان نقاط ورود و خروج را در نمودار پیدا کرده و نوسان گیری و یا همان اسکالپینگ کرد.
معاملات روزانه با کانال کلتنر
استراتژی کلی برای معاملات روزانه با کانال کلتنر این است که اگر قیمت باند بالایی را بشکند ، بخرید.
و یا گر در 30 دقیقه ابتدایی باز شدن بازار قیمت باند پایینی را به سمت پایین شکست ، بفروشید.
از باند میانی (EMA) برای خارج شدن استفاده کرده و زمانی که قیمت به باند میانی برسد ، از معامله خارج شوید.
در این استراتژی معاملاتی حد سود برای ترید کردن در نظر گرفته نمی شود.
تنظیمات اندیکاتور کانال کلتنر
این اندیکاتور ترکیبی از دو اندیکاتور میانگین متحرک EMA و ATR می باشد. بهترین معیار و یا به عبارتی اندازه پارامتر هایی که تریدر ها تمایل به استفاده از آن برای رسم اندیکاتور ها دارند به شکل زیر می باشد.
در کل اکثر تریدر ها از میانگین متحرک 20 روزه استفاده می کنند و مقدار ATR را روی 10 تنظیم می کنند.
پس بهترین تنظیمات برای اندیکاتور کانال کلتنر EMA(20) و ATR(10) می باشد. باند های بالا و پایین نیز به اندازه 2 برابر ATR رسم می شوند.
برای رسم راحتتر این اندیکاتور می توانید آن را از لینک زیر دانلود کرده و در متاتریدر نصب کنید.
لینک دانلود اندیکاتور کانال کلتنر
اندیکاتور کانال کلتنر Keltner Channel در بورس
برای رسم اندیکاتور کانال کلتنر Keltner Channel در بورس بعد از بازکردن چارت قیمتی نماد مورد نظرتان از قسمت اندیکاتور ها در قسمت جستجو با تایپ KC به راحتی مانند شکل زیر می توانید این اندیکاتور را انتخاب کرده و رسم کنید.
اندیکاتور کانال کلتنر Keltner Channel در ارز دیجیتال
با گسترش و محبوبیت ارز های دیجیتال ، تریدر های زیادی از سراسر جهان به خرید و فورش و نوسان گیری از بازار ارز های دیجیتال نیز به کسب درآمد می پردازند. یکی از بهترین سایت ها برای مشاهده چارت های قیمتی ارز های دیجیتال سایت تریدینگ ویو می باشد.
می توانید این اندیکاتور را برای ارز های دیجیتال مختلف رسم کرده و با استفاده از آن و تکنیک های دیگر اقدام به ورود و خروج های به موقع و سود آور در این بازار پر سود و در عین حال بسیار پر ریسک کنید.
مزایای کانال کلتنر
- کانال کلتنر یکی از اندیکاتور های مفید برای نوسان گیری و اسکالپینگ می باشد.
- پیدا کردن سیگنال های خرید و فروش
- پیدا کردن نقاط تغییر روند بازار
- بهترین ارز های دیجیتال برای ترید روزانه
معایب کانال کلتنر
- این اندیکاتور به تنهایی نمی تواند برای تحلیل استفاده گردد و باید در کنار آن از اندیکاتور های دیگری نیز استفاده گردد.
- خطای سیگنال دهی هنگام تغییرات شدید قیمت
- نداشتن کارایی کاف در روند های قوی در بازار
- عقب بودن از بازار : این اندیکاتور چون از میانگین متحرک استفاده می کند به نوعی از بازار عقب می باشد. یعنی پیش بینی های دیر هنگام برای تریدر ها اغلب نا کارآمد خواهد بود.