بروکر مارکت میکر چیست؟ – لیست بروکر های مارکت میکر Market Maker

بروکر مارکت میکر چیست؟ – لیست بروکر های مارکت میکر Market Maker

اولین گام برای ورود به بازار فارکس انتخاب بروکر فارکس می باشد. بروکر خوب نقش بسیار مهمی در معاملات تریدر و سود و زیان او دارد. بروکر ها را می توان در دو دسته کلی قرار داد : بروکر های مارکت میکر ، بروکر های غیر مارکت میکر.

بروکر های غیر مارکت میکر به گونه ای هستند که سفارش های مشتریان را مستقیما به بانک های جهانی و موسسات مالی بزرگ وصل کرده و زمانی که قیمت ها مچ شدند ، سفارش مشتری اجرا می شود. در این حالت چون سفارش مشتری مسقیما به این بازار ها وصل شده است اسپرد ها بسیار رقابتی و پایین می باشد.

ولی زمان هایی وجود دارد که (برای مثال هنگام انتشار اخبار مهم) میزان نقدینگی در این بازار های اصلی نیز بسیار کم می شود. برای حل این مشکل و نیز دریافت سود بیشتر بروکر ها اقدام به تامین نقدینگی در بازار می کنند. به این بروکر ها که خود نقدینگی مورد نیاز مشتریان را تامین می کنند بروکر های مارکت میکر گفته می شود.

بروکر های مارکت میکر واسطه بین مشتری و بانک های جهانی و موسسات بزرگ مالی بوده و خود سفارشات مشتریان را اجرا می کنند. یعنی جفت ارز ها و یا سهامی که مشتری می خواهد بفروشد از مشتری خریده و بالعکس و از تفاوت قیمت بین خرید و فروش (اسپرد) سود می کند.

بروکر مارکت میکر چیست؟ - لیست بروکر های مارکت میکر Market Maker - مارکت میکر

بیشتر بخوانید : لیست بروکرهای کلاهبردار

در کل مارکت میکر در عین حال که باعث تامین نقدینگی در بروکر ها می شود خود با دریافت اسپرد های بالا باعث سود بیشتر بروکر ها می گردد. از سوی دیگر مارکت میکری خود عاملی برای کلاهبرداری بروکر ها شده است و بروکر ها در این قالب اقدام به دریافت اسپرد های بالا ، اسپرد های مخفی ، اجرا نکردن بعضی سفارشات و … می کنند.

اکثر بروکر هایی که به ایرانیان خدمات می دهند مارکت میکر هستند. البته چون در بروکر ها حساب های معاملاتی مختلفی می توان ایجاد کرد بعضی حساب ها مارکت میکر بوده و برخی دیگر مانند حساب ECN مشتری را به بازار اصلی متصل می کنند. در ادامه بیشتر به بررسی و تشخیص بروکر های مارکت میکر پرداخته ایم.

مارکت میکر چیست؟

مارکت میکر Market Maker و یا بازار ساز یک شرکت تامین مالی است که نقدینگی لازم را در بازار های دو طرفه برای خریداران و فروشندگان فراهم می کند. مارکت میکر رابط بین خریداران و فروشندگان بوده و از تفاوت قیمت بین خرید و فروش که به آن اسپرد می گوییم کسب درآمد می کنند.

بروکر مارکت میکر چیست؟ - لیست بروکر های مارکت میکر Market Maker - مارکت میکر

مارکت میکر چیست؟
مارکت میکر چیست؟

بازار ساز در واقع نقدینگی و عمق لازم برای بازار را فراهم کرده و باعث می شود همیشه فروشنده ای برای خریدار و نیز خریداری برای فروشنده وجود داشته باشد.

بروکر مارکت میکر چیست؟

بروکر مارکت میکر بروکری است که بازار ساز بوده که در آن یک شرکت تامین مالی و یا خودش اقدام به تامین نقدینگی برای مشتریان کرده و باعث راحتی خرید و فروش در بروکر مورد نظر می شود. در بروکر مارکت میکر در واقع مشتری دارایی خود را از بروکر خریده و هنگام بستن معامله آن را به بروکر می فروشد.

بروکر از تفاوت قیمت بین خرید و فروش سود می کند. درآمد بروکر های غیر مارکت میکر نیز از همان اسپرد می باشد. با این تفاوت که اسپرد بروکر های مارکت میکر معمولا ثابت بوده و بیشتر از بروکر های غیر مارکت میکر می باشد.

سود مارکت میکر ها
سود مارکت میکر ها

زمانی که شما یک سفارش خرید با قیمت مشخص به بروکر ارسل می کنید ، حتما باید این نکته را بدانید سفارش شما در صورتی اجرا خواهد شد که در طرف مقابل فروشنده ای با همان قیمت برای سفارش شما وجود داشته باشد. برای مثال زمانی شما می خواهید یک جفت ارز را 1 دلار بخرید باید در طرف مقابل فروشنده ای برای آن ارز به قیمت 1 دلار وجود داشته باشد تا سفارشتان اجرا گردد.

اصطلاح مارکت میکر از دیدگاه بسیاری از افراد کلاهبرداری بوده و اکثر تریدر ها دید خوبی نسبت به آن ندارند. و حتی به بروکر های بروکر مارکت میکر بروکر کلاهبردار نیز اطلاق می گردد. در حالی که بروکر بازار ساز ذاتا بد نبوده و برای خود مزایا و معایبی دارد.

در این مقاله بروکر های مارکت میکر را بررسی کرده و نحوه تشخیص آنها را بیان می کنیم.

استراتژی مارکت میکر

مارکت میکر (بازار ساز) اغلب خود بروکر می باشد که نقدینگی و خدمات معاملاتی را برای مشتریانش فراهم می کند. ولی بازار ساز در بروکر حتی یک فرد عادی نیز می تواند باشد که منابع مالی لازم را برای معاملات بروکر فراهم کند. ولی با توجه به سرمایه زیاد مورد نیاز برای تامین نقدینگی برای معاملات اوراق بهادار ، جفت ارز ها و … بازار ساز ها به نمایندگی از شرکت ها و موسسات مالی بزرگ هستند.

مارکت میکر قیمت خرید و فروش را برای تعداد تضمینی سهام نمایش می دهد. زمانی که مارکت میکر سفارش خریدی از سوی مشتری دریافت می کند از سهام خود به او می فروشد و این امر باعث می شود همیشه باعث پر شدن سفارشات می شود.

بازار ساز باید متعهد باشد که همیشه قیمت های ASK و BID را اعلام کرده و آنها را با بهترین پیشنهاد قیمتی ارائه کند. بازار ساز ها باید به این پارامتر ها پایبند بمانند. زمانی که بازار دچار نوسانات زیاد شده و ناپایداری در آن مشاهده می شود ، بازار ساز ها باید نظم خود را حفظ کرده و همچنان معاملات را روان کنند.

لیست بروکر های مارکت میکر

می توان گفت بسیاری از بروکر ها در جهان مارکت میکر بوده و بازار ساز دارند. البته نمی توان گفت تمامی سفارشات مشتریان از طریق باز ساز ها انجام می شود؛ بلکه این مورد بیشتر به حساب های مشتریان بستگی دارد.

اکثر بروکر هایی که به ایرانیان خدمات می دهند مارکت میکر هستند. همانطور که می دانید در بروکر ها حساب های معاملاتی گوناگونی افتتاح کرد. در مقاله زیر انواع حساب های معاملاتی را بیان کرده ایم.

بیشتر بخوانید : انواع حساب فارکس

حساب های استاندارد و ECN در اکثر بروکر ها وجود داشته و اغلب مشتریان در یکی از این دو حساب ها سرمایه گذاری کرده و معامله می کنند. جالب است بدانید حساب استاندارد مارکت میکر بوده و حساب ECN و یا PRO ECN غیر مارکت میکر هستند و برای تامین نقدینگی به بانک های جهانی و منابع مالی مهم متصل می شود.

پس نمی توان گفت بروکری کاملا مارکت میکر بوده و یا نمی باشد. البته بعضی بروکر ها از مزیت مارکت میکری بیشتر به نفع خودشان استفاده کرده و قیمت ها را جابجا می کنند. و یا بسیار دیده شده است بروکر های مارکت میکر زمانی که می بینند سفارشات مشتریان به گونه ای است که مشتری سود زیادی از معامله کرده و خودشان متضرر می شوند ، سفارشات سودآور آن مشتری را اجرا نمی کنند.

اسپرد بالا در بروکر های بازار ساز
اسپرد بالا در بروکر های بازار ساز

و یا برای جبران ضرر خود میزان اسپرد ها را به حدی افزایش می دهند که برای تریدر های کوتاه مدت و معاملات اسکالپینگ اصلا به صرفه نمی باشد.

به این دلیل باید توجه کنید اکثر بروکر ها برای تامین نقدینگی معاملات از مارکت میکر استفاده می کنند. ولی بروکر های معتبر هیچگاه به ضرر مشتری قیمت ها را جابجا نکرده و یا اقدام به نمودار سازی ، تعیین اسپرد های ثابت زیاد و … نمی کنند. به این دلیل توصیه می کنیم حتما از بروکر های معتبر استفاده کنید. برای انتخاب بهترین بروکر فارکس برای ایرانیان برای معاملات خود روی لینک کلیک کنید.

نحوه تشخیص بروکر های مارکت میکر

همانطور که بیان کردیم اکثر بروکر ها مارکت میکر هستند. پس شما باید تشخیص دهید کدام بروکر ها در خلال مارکت میکری از مشتریان سوء استفاده می کنند.

1 اعتبار بروکر

هر چه یک بروکر اعتبار بیشتری داشته باشد ، حساب های غیر مارکت میکر به مشتریانش عرضه می کند. و از مزیت مارکت میکری به سود مشتریانش استفاده می کند. بروکر های معتبر ، خوشنام با سابقه درخشان کمتر به دلیل سود بالای خودشان در قیمت ها دستکاری می کنند.

2 بررسی اسپرد بروکر ها

بروکر های مارکت میکر اغلب دارای اسپرد ثابتی بوده و اسپرد آنها بالاتر از سایر بروکر هاست. البته در این مورد نیز باید وسواس داشته و هنگام معامله خودتان نیز محاسبات لازم را انجام دهید. اگر با بروکر های زیادی کار کنید خواهید دید در بروکر ها اسپرد مخفی نیز دیده می شود.

اسپرد مخفی بروکر یعنی شما در ظاهر برای مثال میزان اسپرد بروکر را 2 پیپ می بینید. ولی هنگام معامله و بعد از بستن پوزیشن می بینید میزان اسپرد شما بیش از 2 پیپ شده است.

اگر این اتفاق برای شما و تریدر های دیگر چندین بار تکرار شود ، پس بروکر شما به نوعی دارای اسپرد مخفی بوده و یک مارکت میکر (بازار ساز) کلاهبردار است.

3 بررسی شرایط بروکر

بروکر های مارکت میکر شرایط معاملاتی جذابی را برای مشتریانشان معرفی می کنند. برای مثال تضمین اجرا شدن تضمینی حد ضرر و …

4 بررسی سرعت اجرای معاملات

اگر معاملات شما در شرایط یکسان و در سیستم ها و سرعت اینترنت یکسان در بروکر های مختلف با سرعت های مختلفی اجرا می شود ، بروکری که در آن سرت اجرای معاملات پایین است ، مارکت میکر می باشد.

5 بررسی نظرات مشتریان

اغلب تریدر ها در انجمن ها و گروه هایی عضو هستند و با هم تبادل نظر کرده و تجربه های خودشان را از بروکر هایی که در آنها ترد کرده اند به اشتراک می گذارند. اگر دقت کنید در بروکر های مارکت میکر مشتریان از جابجایی قیمت ها ، اجرا شدن سفارش با قیمتی دیگر ، اجرا نشدن سفارشات مهم و با احتمال موفقیت بالا ، اسپرد های مخفی ، کارمزد های بالا و … شکایت دارند.

مزایا و معایب بروکر مارکت میکر

همانطور که بیان کردیم اکثر بروکر ها مارکت میکر بوده و لزوما تمامی این بروکر ها کلاهبرداری نیستند و قرار نیست هر بروکری که مارکت میکر است ، بد باشد. زمای مارکت میکر بد می شود که بروکر بازار ساز به قصد کسب سود بیشتر در قیمت ها و سفارشات دستکاری کند. و یا کار های دیگری از قبیل بالا بردن اسپرد ها انجام دهد. در این قسمت مزایا و معایب بروکر های مارکت میکر را بررسی می کنیم.

مزایای بروکر مارکت میکر

تامین نقدینگی

اصلی ترین مزایای مارکت میکر تامین نقدینگی مورد نیاز برای بروکر ها می باشد. با این روش همیشه مشتری در هر شرایطی می تواند سهم و یا ارز خود را خریده و یا بفروشد. و به عبارتی هیشه در طرف مقابل مشتری برای سهم و یا ارز مورد نظر او وجود دارد.

مناسب برای معاملات بلند مدت

زمانی که یک تریدر معاملات بلند مدت دارد ، میزان اسپرد اهمیت چندانی برای او نخواهد داشت. ولی تریدر فقط دوست دارد زمانی که می خواهد وارد بازار شود در طرف مقابل مشتری برای سفارش او وجود داشته باشد و در بروکر مارکت میکر چون بروکر خود سفارشات مشتریان را اجرا می کند ، همیشه در بازار نقدینگی لازم وجود دارد.

قرار دادن حد ضرر های تضمینی

هنگام قرار دادن حد ضرر باید به این نکته توجه داشت اجرا شدن حد ضرر نیازمند این است که در طرف مقابل سفارشی مطابق با سفارش حد ضرری که در آن قیمت قرار داده اید ، وجود داشته باشد.

چون در بروکر های بازار ساز همیشه نقدینگی در بازار تامین می شود ، حد ضررها نیز در موعد مقرر و در قیمت های خواسته شده اغلب اجرا خواهند شد.

معایب بروکر های مارکت میکر

اسپرد های بالا

درآمد اصلی بروکر های مارکت میکر دریافت اسپرد ثابت و بالا از مشتریان می باشد. چون حجم معاملات در فارکس بالاست با افزایش اسپرد ها میزان سود بروکر ها تا حد قابل توجهی افزایش می یابد.

فراهم شدن بستر کلاهبرداری

بروکر های مارکت میکر علاوه بر میزان اسپردی که به مشتری عنوان می کنند ، می توانند اسپرد بیشتری ئر معاملات لحاظ کنند که به آن اسپرد مخفی بروکر ها گفته می شود. این عمل باعث عدم شفافیت مالی بروکر شده و خود کلاهبرداری محسوب می شود. و یا زمانی پیش می آید که سفارشان بسیار سودآور مشتری در نهایت ناباوری اجرا نمی شود.

سرعت پایین اجرای معاملات

معمولا سرعت اجرای سفارشات بروکر های مارکت میکر پایین تر می باشد.

آیا آلپاری مارکت میکر است؟

به جز حساب های ECN و PRO ECN آلپاری مابقی حساب های آن مارکت میکر هستند.

زینب اصغری
زینب اصغری

مدیر تولید محتوا - مشاور مالی

نویسنده این مقاله

به عنوان یکی از اولین اعضای تیم ایتسکا، از سال 2019 فعالیت خود را در بازار های مالی آغاز کردم. من تقریبا تمامی بروکر های موجود در وبسایت ایتسکا (بیش از 30 بروکر) را با پول واقعی مورد بررسی قرار داده ام. همه اطلاعاتی که در خصوص بروکر ها در این وبسایت قرار گرفته را بازبینی کرده ام و سعی کرده ام که تمامی خطاهای احتمالی را اصلاح کنم. سوابق حرفه ای من شامل فعالیت در بخش بانکی و مدرک دانشگاهی در حوزه اقتصاد است. در حال حاضر یکی از مدرسین فارکس در سبک اسمارت مانی در ایران هستم. علاقمندی های من شامل تحقیقات در خصوص استراتژی های فارکس، مدریت سرمایه و ربات های معامله گر فارکس است.

تعداد 1 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب:

نظرات و بررسی های کاربران

  • ندا
    امتیاز:

    اسپرد این بروکر ها خیلی زیاده، خب وقتی بروکری هزینه های زیادی داشته باشه برای ما سرمایه گذاران منفعتی نداره