در این مقاله به آموزش قیمت گذاری در فارکس و قیمت گذاری در پرایس اکشن پیشرفته می پردازیم.
هنگام معامله در فارکس در چه قیمتی بخریم و در چه قیمتی بفروشیم؟
هدف از این مقاله مشخص کردن محدوده ورود به بازار است. اساس آموزش های ما و هر آموزش دیگری این است که در معاملات فارکس و یا هر بازار مالی دیگری بتوانیم ارزان خریده و گران بفروشیم. و یا به عبارتی در کف خریده و در سقف بفروشیم.
زمانی که یک تریدر بتواند معاملات خود را به گونه ای انجام دهد که به سودآوری و درآمد از فارکس برسد ، یعنی توانسته با تحلیل های خود محدوده کف و سقف را تشخیص دهد.
این مقاله درس 33 از دوره اسمارت مانی ایتسکا (پرایس اکشن پیشرفته) می باشد. در درس های قبلی در مورد مارکت استراکچر ، مشخص کردن CHOCH ها ، مشخص کردن سوئینگ ها و …صحبت کردیم. و در این قسمت نحوه قیمت گذاری در معاملات فارکس را آموزش می دهیم.
قیمت گذاری در فارکس شامل دو موضوع بسیار مهم می باشد.
خرید در قیمت پایین تر | ⭐️ Discount |
فروش در قیمت بالا تر | 💰 Premium |
نحوه قیمت گذاری در معاملات فارکس
هر استراکچر یا پرایس اکشنی که بین سوئینگ های سقف و کف وجود دارد ، ساختار داخلی بازار نامیده می شود. برای درک بهتر کارمان را با یک مثال شروع می کنیم.
در شکل زیر CHOCH ها را مشخص کرده ایم. LH ها و LL ها در ساختار داخلی بازار شکل گرفته اند. اولین چاکی که در زیر سقف سوئینگ شکل گرفته است ، سیگنالی جهت تغییر روند صعودی به نزولی می باشد.
و باید منتظر پولبک در نمودار باشیم. نکته مهم این است که نمی دانیم این پولبک کی به اتمام می رسد. یعنی نمی دانیم پولبک ایجاد خواهد شد و یا روندبازار کلا به نزولی تبدیل خواهد شد.
پس در اولین مرحله از معامله فارکس باید بتوانید مارکت استراکچر را به خوبی در بازار مشخص کنید. این موارد باعث می شوند سیگنال های صحیح را معامله کنیم و حرکات صحیح خود در بازار را افزایش دهیم. و در نهایت احتمال موفقیت در معامله افزایش پیدا می کند.
خرید ارزان discount و گران Premium در قیمت گذاری فارکس
یکی از موارد بسیار مهم در قیمت گذاری فارکس مفاهیم خرید ارزان discount و گران Premium می باشد.
یعنی یک ارز را گران و یا ارزان بخریم. طبیعتا تمامی تریدر ها در تلاشند تا یک ارز را ارزان خریده و گران بفروشند. و از اختلاف قیمت خرید و فروش سود کنند.
پس ما باید یک محدوده را مشخص کنیم و در آن محدوده وارد پوزیشن Long و یا Short شویم.
برای مشخص کردن محدوده کادری بین سوئینگ سقف و کف رسم کرده و در میانه این دو نیز یک خط رسم می کنیم. این مستطیل را در تریدینگ ویو رسم کرده و با حرکت قیمت با نگه داشتن کلید شیفت در نمودار به سمت جلو حرکت دهید.
قسمت بالای مستطیل (کادر سبز رنگ) در شکل زیر ناحیه Premium و قسمت پایین مستطیل (کادر قرمز رنگ) نیز ناحیه discount می باشد. خط مابین دو ناحیه که در وسط سوئینگ سقف و کف قرار گرفته و که آن را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده است نیز حد تعادل نامیده می شود.
خرید و فروش در قسمت حد تعادل معامله منصفانه نامیده می شود. و در این نقطه بین خریداران و فروشندگان تعادل وجود دارد.
کادر قرمز رنگ محدوده ارزان قیمت می باشد. اگر می خواهید پوزیشن Short بگیرید ، باید در قسمت Premium (گران فروشی) وارد عمل شوید و کف های ایجاد شده در این قسمت را باید مد نظر قرار دهید. برای مثال بعد از یک کف جزئی قسمتی که با دایره زرد رنگ مشخص کرده ایم ، می تواند برای پوزیشن Short مناسب باشد.
و یا می توانید منتظر شوید تا قیمت به ناحیه discount (قیمت ارزان) رسیده و پوزیشن Long باز کنید.
برای مشخص کردن ناحیه های premium و discount در تریدینگ ویو می توانید از نمودار فیبوناچی با درصد 50 استفاده کنید.
قیمت گذاری در فارکس در روند صعودی
برای افزایش احتمال موفقیت در معامله زمانی می خواهید وارد پوزیشن Long شده و بخرید ، بهتر است منتظر شوید تا قیمت به ناحیه discount برسد و بعد بخرید.
این فرضیه همیشه درست عمل نمی کند و ممکن است قیمت در این نواحی اصلا پولبک نزند. ولی در کل زمانی که در روند صعودی قرار داریم ، انتظار داریم زمانی قیمت به ناحیه ارزان قیمت رسیده و بعد به سمت بالا پولبک بزند.
هر چه در قیمت پایین تر و نزدیک به کف سوئینگ پوزیشن Long باز کنید ، به احتمال بیشتری در قیمت پایین تری خریده اید. و با احتمال بیشتری قیمت بالا خواهد رفت.
خرید در ناحیه Premium احتمال موفقیت در معامله را کاهش می دهد.
قیمت گذاری در فارکس در روند نزولی
زمانی که روند بازار نزولی است ، اگر بخواهید در پولبک ها پوزیشن Long بگیرید ، اگر قیمت در محدوده Premium باشد ، احتمال موفقیت در معامله پایین است.
ولی در محدوده Premium احتمال موفقیت در معامله با پوزیشن Short بیشتر است. این خطوط و محدوده را باید در بازار واقعی فارکس نیز رسم کنید. پس در ساختار داخلی بازار اگر ساختار داخلی بازار نزولی باشد ، فروش در این ناحیه می تواند سود آور باشد.
زمانی که در بازار LH های متوالی دیدید ، با اطمینان بیشتری می توانید در ناحیه گران بفروشید و یا عبارتی پوزیشن Short باز کنید.
فرض کنید قیمت پایین آمده و به ناحیه discount و ناحیه A در شکل زیر رسیده است. بهتر است با مشاهده اولین پولبک که همان ناحیه A می باشد سفارش خرید باز نکنید. و منتظر تایید باشید.
مانند شکل زیر بعد از A یک CHOCH (Change Of Character) رخ داده و به B رسیده ایم. با توجه به آموزش های داده شده در درس های قبلی می دانیم که بعد از BOS (Break Of Structure) باید منتظر پولبک در نمودار بود. و پولبک ما نیز همان ناحیه C می باشد. این ناحیه بر روی خط تعادلی واقع شده است. می توانید در این نقطه سفارش خرید باز کنید.
آموزش قیمت گذاری در پرایس اکشن پشرفته
در این قسمت نحوه قیمت گذاری در پرایس اکشن پشرفته را با مثالی از جلسه قبل آموزش می دهیم. در درس قبلی (درس 32) تمرینی از سه نوع ساختار را در نتایم فریم H4 4 ساعته انجام دادیم.
چون قبلا در این نمودار سقف ها و کف های سوئینگ را مشخص کرده ایم ، پس خیلی راحت تر می توانیم ناحیه های Premium گران قیمت و Discount ارزان فروشی را مشخص کنیم.
در شکل زیر خطوط بنفش رنگ همان سوئینگ های سقف و کف ما هستند. ناحیه Premium گران قیمت ما همان کادر سبز رنگ و ناحیه discount ما همان کادر قرمز رنگ می باشد که بین سقف و کف سوئینگ رسم شده است. خطی که ارتفاع بین سقف و کف را نصف می کند و خط تعدلی و یا خط میانی نامیده می شود نیز با خط آبی رنگ رسم کرده ایم.
جهت جلوگیری از شلوغی نمودار در ادامه مثال و تمرین قیمت گذاری در فارکس فقط خط میانی را رسم می کنیم.
پس فاصله بین خط میانی و سوئینگ سقف ما همان ناحیه premium گران قیمت و فاصله میان خط میانی و سوئینگ کف ما نیز ناحیه ارزان قیمت discount ما خواهد بود.
در شکل زیر بعد از سوئینگ کف شاهد پولبک هایی در محدوده ارزان قیمت (discount) هستیم . پس می تواند برای خرید مناسب باشد.
این مثال صرفا جهت آموزش قیمت کذاری در فارکس و پرایس اکشن پیشرفته می باشد. طبیعی است که برای خرید و ورود به یک معامله باید عوامل متعددی در نظر گرفته شوند و این محدوده ها فقط سیگنالی جهت ورود و خروج از بازار می باشند و به تنهایی نمی توانند ملاک عمل قرار گیرند.
بازار تا قسمت A بالا رفته و سقف قبلی را شکسته و رد می کند. پس یک HH جدید ایجاد شده و سقف سوئینگ جدید ما محسوب می شود. پس ما خط میانی جدید تری داریم. که آن را با خط آب رنگ رسم کرده ایم.
قسمتی که با دایره زرد رنگ مشخص کرده ایم ، با توجه به اینکه بالای خط میانی و در محدوده گران فروشی قرار دارد ، موقعیت خوبی برای باز کردن سفارش فروش می باشد.
اگر با مشخص کردن سوئینگ های سقف و کف مشکل دارید ، حتما دو درس قبلی ما را مطالعه نمایید. زیرا مفاهیم پایه مارکت استراکچر تا انتهای دوره همراه ما بوده و اهمیت بسیار زیادی دارند.
نمودار بالا رفته و سقف سوئینگ جدید ایجاد کرده است. کف سوئینگ نیز پایین کف بین BOS و کف جدید خواهد بود. در شکل زیر کف ها و سقف ها را از قبل رسم کرده ایم.
خط میانی این دو سطح سوئینگ نیز دوباره رسم کردیم.
در ادامه می بینید دوباره سقف و کف سوئینگ جدید ایجاد شده . خز میانی دیگری رسم شده است. فرض کنید در ناحیه مشخص شده قرار داریم. در این قسمت کندل دوجی کمی پایین تر از خط میانی ایجاد شده و نشان از تعدل میان فروشندگان و خریدارن دارد. پس در این ناحیه قیمت کمی ارزان تر بوده و می توان سفارش خرید باز کرد.