در این مقاله به آموزش 4 ساختار مهم در rtm یعنی RBD ، DBR ، RBR ، DRD میپردازیم. قبل از شروع یادگیری سبک rtm بهتر است با کندل ها و نیز ساختار های مهم rtm آشنا شوید. در درس قبلی کندلهای مهم در rtm را معرفی کردیم و در این درس نیز این ساختار های مهم را آموزش خواهیم داد.
این مقاله درس دوم از دوره rtm می باشد. این دوره توسط وبسایت ایتسکا بر اساس دوره rtm اف میانته و به زبان فارسی و به صورت کاملا رایگان ایجاد شده و در اختیار دانشجویان این دوره قرار گرفته است.
RBD ، DBR ، RBR ، DRD مخفف چیست؟
R : Rally
B : Base
D : Drop
در rtm با 4 ساختار مهم یعنی RBD ، DBR ، RBR ، DRD سر و کار داریم. شاید این ساختارها در ابتدای کار کمی برایتان گیج کننده باشد ، ولی ما به زبان بسیار ساده این 4 ساختار مهم در rtm را آموزش میدهیم.
برای آموزش دوره rtm حتما باید بر کندل های مهم و نیز ساختارها مسلط باشید.
در این قسمت مخفف 4 ساختار مهم در rtm را بیان کرده و در ادامه تک تک این ساختار ها را با رسم شکل آموزش میدهیم.
RBD : Rally Base Drop
DBR : Drop Base Rally
RBR : Rally Base Rally
DRD : Drop Rally Drop
بیشتر بخوانید : کندل بیس چیست؟
کندل های Rally ، Drop و Base چیست؟
در درس قبلی کندل های Rally ، Base و Drop را آموزش دادیم و در این قسمت جهت درک بهتر دوباره به صورت خلاصه وار آنها را بیان میکنیم.
کندل Rally : کندل صعودی با بدنه بزرگ میباشد. به عبارت دیگر کندل مومنتوم صعودی قوی کندل Rally نامیده میشود.
کندل Base : کندلی است که بدنه آن کوتاه تر از مجموع دو سایه بالایی و پایینی آن باشد.
کندل Drop : کندل نزولی با بدنه بزرگ میباشد. یعنی کندل مومنتوم نزولی قوی کندل Drop نامیده میشود.
ساختار RBD در rtm
ساختار RBD در rtm یکی از ساختارهای مهم پرایس اکشن میباشد. RBD مخفف Rally Base Drop بوده و یکی از الگوهای برگشتی rtm می باشد. این الگو معمولا در انتهای روند صعودی ظاهر میشود.
یعنی ابتدا یک کندل پر قدرت صعودی (Rally) بعد کندل بیس (Base) و بعد یک کندل پرقدرت نزولی یعنی Drop داریم.
در شکل زیر ساختار RBD در rtm را میبینید.
در ساختار RBD نزولی و یا صعودی بودن کندل بیس هیچ اهمیتی ندارد. برای مثال در شکل بالا کندل بیس میتواند به جای کندل نزولی کندل سبز رنگ نیز باشد.
به زبان ساده الگوی RBD در حال ایجاد یک قله در چارت قیمتی است و روند بازار در حال تغییر می باشد و یا در خال ایجاد یک پولبک در روند صعودی میباشد.
ساختار DBR در rtm
ساختار DBR در rtm یکی از ساختارهای مهم در پرایس اکشن بوده و مخفف Drop Base Rally میباشد. DBR یکی از الگوهای برگشتی rtm بوده و معمولا در انتهای روند نزولی ظاهر میشود.
یعنی ابتدا یک کندل پرقدرت نزولی یعنی Drop و بعد کندل بیس Base و در نهایت کندل پر قدرت صعودی Rally مانند شکل زیر داریم.
در شکل زیر ساختار DBR در rtm را میبینید.
در ساختار DBR نیز نزولی و یا صعودی بودن کندل بیس هیچ اهمیتی ندارد. برای مثال در شکل بالا کندل بیس میتواند به جای کندل قرمز رنگ کندل صعودی نیز باشد.
این ساختار نیز به نوعی در حال ایجاد یک دره و کف در نمودار می باشد. با مشاهده این الگو ممکن است روند بازار از نزولی به صعودی تغییر پیدا کند و یا یک پولبک ساده باشد.
ساختار RBR در rtm
ساختار RBR در rtm یک الگوی ادامه دهنده صعودی در پرایس اکشن میباشد . الگوی RBR مخفف Rally Base Rally بوده و معمولا در روند صعودی به عنوان تایید کننده و ادامه دار بودن روند صعودی دیده میشود.
در این الگو ابتدا یک کندل پرقدرت صعودی Rally و بعد کندل بیس Base و دوباره کندل پر قدرت صعودی دیگر یعنی Rally مانند شکل زیر داریم.
در شکل زیر ساختار RBR در rtm را میبینید.
در ساختار RBR نیز نزولی و یا صعودی بودن کندل بیس هیچ اهمیتی ندارد. این الگو گاهی اوقات تایید کننده روند صعودی نبوده و ممکن است نشان دهنده اتمام روند صعودی باشد و ایجاد آن در انتهای روند صعودی فقط نشان دهنده پر کردن لیکوئیدتی در اسمارت مانی و تغییر روند باشد.
ساختار DBD در rtm
ساختار DBD در rtm یک الگوی ادامه دهنده نزولی در پرایس اکشن میباشد . الگوی DBD مخفف Drop Base Drop بوده و معمولا در روند نزولی به عنوان تایید کننده و ادامه دار بودن روند نزولی دیده میشود.
در این الگو ابتدا یک کندل پرقدرت نزولی Drop و بعد کندل بیس Base و دوباره کندل پر قدرت نزولی دیگر یعنی Drop داریم.
در شکل زیر ساختار DBD در rtm را میبینید.
در ساختار DBD نیز صعودی و یا نزولی بودن کندل بیس هیچ اهمیتی ندارد.
استراتژی ساختارهای rtm
یادگیری ساختارهای rtm اهمیت بسیار زیادی در یادگیری و پیشروی دوره دارد. این نکته را به یاد داشته باشید مشاهده ساختارهای rtm در چارتهای قیمتی سیگنال معاملاتی نمیباشد.
یعنی با مشاهده این ساختارها نباید برای ورود و یا خروج از معامله تصمیم گیری شود. ساختارهای rtm فقط به عنوان تاییدیه کاربرد داشته و در ادامه بر اساس این ساختار ها نواحی عرضه و تقاضا و در اصل زون در rtm را پیدا میکنیم.
زونها نوحی هستند که میزان عرضه و تقاضا در آن نواحی زیاد بوده و برای ورود به معامله نقاط مناسبی هستند.
بیشتر بخوانید : زون چیست؟
میزان خطای معاملاتی بر اساس این ساختارها نسبتا بالاست. برای مثال ممکن است تریدر در روند صعودی الگوی RBR را که نشان دهنده ادامه دار بودن روند است مشاهده کرده و حجم معاملاتی خود را افزایش دهد.
از سوی دیگر ممکن است این الگو یک تله از سوی معاملات فرکانس بالا بالا برای گول زدن تریدر های خرد باشد و این الگو در مدت زمان بسیار کوتاهی تبدیل به الگوی RBD شده و روند بازار به سمت نزولی شد تغییر پیدا کند.
نظرات و بررسی های کاربران
بسیار عالی.موفق باشید.🙏👏👍✌️🌹