استیکینگ ارز دیجیتال چیست ؟
در استیکینگ ارز دیجیتال فرد دارایی خود را در شبکه نگهداری و یا قفل کرده و برای تامین امنیت شبکه رای داده و در ازای این عمل پاداش دریافت می کند. نگهداری ارز دیجیتال در کیف پول های ارز دیجیتال مانند لجر ، تراست والت و … و یا در کیف پول های صرافی های رمز ارز ها می تواند باشد. استیکینگ به زبان ساده همان استخراج ارز دیجیتال بدون استفاده از دستگاه های پر مصرف ماینر می باشد.
همه می دانیم استخراج ارز هایی مانند بیت کوین و اتریوم نیازمند دستگاه های استخراج و یا همان ماینر می باشد. این دستگاه ها با انجام پردازش ها توسط پردازنده ها امنیت شبکه را تامین کرده و در ازای تامین امنیت سکه دریافت می کنند. در استیکینگ این تامین امینیت با استفاده از رای دادان انجام می شود و فرد مقداری از سرمایه خود را در شبگه نگهداری می کند. و خود نیز در رای دادن شرکت می کند.
زمانی که خود فرد به عنوان عضوی از شبکه رای دریافت می کند ، در واقع رای دریافت ده به عنوان پاداش محسوب شده و فرد ارز دیجیتال دریافت می کند. استیکینگ بسیار شبیه سپرده گذاری سرمایه در بانک می باشد. فرد پول خود را سپرده گذاری کرده و بانک با پول فرد تجارت کرده و به نوعی با پول مشتریان کار می کند و در ازای آن سود ماهانه و یا سالانه پرداخت می کند.
روش های استیکینگ ارز دیجیتال
استیکینگ ارز دیجیتال در صرافی ها و پلتفرم های مختلف به دو روش قابل انجام است:
- استیکینگ قفل شده (Locked Staking)
- استیکینگ انعطاف پذیر (Flexible Staking)
استیکینگ قفل شده
در استیکینگ قفل شده Locked Staking فرد مقداری از ارز های قابل استیک در صرافی و یا کیف پول را خریده و آن را به مدت حداقل یک ماه قفل می کند و حق برداشت ندارد. سپس در ازای این قفل کردن و استیک بعد از گذشت مدت زمان قفل شده کل سکه های خود همراه با سکه های پاداش دریافت می کند. این روش سرمایه گذاری بیشترین پاداش را دارد.
عیب این روش این است زمانی که بازار به شدن نزولی شده و قیمت ارز های دیجیتال افت می کند ، فرد نمی تواند سر موعد ارز های خود را بفروشد. به این دلیل استفاده از این روش ریسک بالایی دارد.
برای بهبود بخشیدن به این روش بعضی از صرافی ها مانند بایننس گزینه دیگری به این روش اضافه کرده اند. به این صورت که فرد می تواند دارایی قفل شده خود را قبل از اتمام دوره بفروشد . ولی سودی در ازای ماه های قفل شده دریافت نخواهد کرد.
استیکینگ انعطاف پذیر
در استیکینگ انعطاف پذیر Flexible Staking فرد مقداری سرمایه استیک کرده و در کیف پول خود نگهداری می کند. ولی می تواند هر زمان که دلش خواهست دارایی خود را برداشت کند. سود این روش نسبت به روش قفل شده کمتر است.
انواع استیکینگ ارز دیجیتال
استیکینگ ارز دیجیتال را می توان بر اساس روش های استخراج و کسب نیز دسته بندی کرد. استیکینگ ارز های دیجیتال معمولا به روش های زیر انجام می پذیرد:
- پلتفرم های استیکینگ
- استیکینگ در کیف پول های ارز دیجیتال
- استکینگ در صرافی های ارز دیجیتال
پلتفرم های استیکینگ
پلتفرم های استیکینک سایت هایی هستند که می توان در آنها سرمایه گذاری کرده و استیکینگ ارز دیجیتال انجام داد. دقت کنید سایت های بسیار زیادی در این زمینه وجود دارند. و فقط تعدادی از آنها معتبر هستند. سایت هایی که سود های نامتعارف و زیاد پرداخت می کنند ، معتبر نبوده و پانزی کلاهبرداری هستند.
پس باید بتوانید پلتفرم های استیکینگ معتبر را تشخیص داده و با رعایت نکات دیگر از قبیل انتخاب ارز مناسب ، انتخاب روش سرمایه گذاری و …. در سایت سرمایه گذاری کنید. به عنوان مثال استیکینگ ترون در سایت ترون لینک انجام می شود. و یا در سایت Crypto.com می توان انواع ارز های دیجیتال را استیک کرد.
استیکینگ در کیف پول های ارز دیجیتال
استیکینگ در کیف پول های ارز دیجیتال معتبری مانند لجر و تراست والت انجام می شود. فرد در ازای نگهداری رمز ارز های خود در کیف پول ارز دیجیتال استیکینگ کرده و پاداش دریافت خواهد کرد.
استکینگ در صرافی های ارز دیجیتال
استیکینگ در صرافی های ارز دیجیتال نیز روشی مطمئن برای سرمایه گذاری می باشد. معمولا صرافی بایننس بیشترین پاداش استیکینگ را به مشتریانش پرداخت می کند. علاوه بر آن صرافی هایی مانند کوین بیس و کوکوین نیز برای استیکینگ ارز دیجیتال گزینه مناسبی هستند. در ادامه آموزش استیکینگ ارز دیجیتال در صرافی کوکوین را آورده ایم.
آموزش استیکینگ ارز دیجیتال در کوکوین
برای استیکینگ ارز دیجیتال ابتدا باید پلتفرم های مختلف را بررسی کرده و پلتفرم مناسبی برای استیکینگ انتخاب کنید.
بهترین سایت های استیکینگ ارز دیجیتال
اگر مقاله بالا را مطالعه کنید ، می بینید بهترین صرافی ها برای استیکینگ ارز دیجیتال بایننس و کوین بیس هستند. این دو صرافی ایرانیان را تحریم کرده اند. البته با استفاده از سرور ترید (فیلترشکن برای متاتریدر) می توانید در کوین بیس ثبت نام و معامله ارز دیجیتال انجام دهید. در حال حاضر صرافی کوکوین به ایرانیان خدمات می دهد و می توان از آن برای استیکینگ ارز دیجیتال استفاده کرد.
برای استیکینگ ارز دیجیتال ابتدا وارد صرافی کوکوین شوید. اگر از قبل حساب دارید وارد شده و اگر ندارد برای خود یک حساب کاربری ایجاد کنید.
بعد ورود از قسمت منو ها روی Earn کلیک کرده و Kucoin Earn را انتخاب کنید.
در این قسمت استیبل کوین های سرمایه گذاری و نیز سود های آنها را می بینید. اگر روی Promotions کلیک کنید لیست رمز ارز های قابل استیک در صرافی کوکوین را می بینید. در این قسمت دو نوع استیکینگ انعطاف پذیر Flexible و ثابت Fixed و یا همان قفل شده را می بینید.
بعضی از این استیکینگ ها دارای مدت زمان انقضا هستند و در زمان مشخصی به پایان خواهند رسید. و بعضی دیگر دائمی هستند. برای انتخاب ارز مناسب برای سرمایه گذاری باید آنها را از لحاظ تحلیل تکنیکال و بنیادی تحلیل کرده و بعد با استفاده از ماشین حساب استیکینگ میزان سود پرداختی را محاسبه کرده و بعد روی Subscribe کلیک کنید.
برای مثال می خواهیم بر روی ارز NUM استیکینگ انجام دهیم. در شکل با می بینید حداقل سرمایه گذاری باید 100 NUM باشد. حال می توانید کل NUM که خرداری کرده اید استیکینگ کنید و یا آن را از حساب اصلی خود به این قسمت انتقال دهید (روی Tranfer کلیک کنید) و یا اگر از این ارز ندارید آن را بخرید (روی Buy crypto کلیک کنید).
بعد تیک قبول قوانین را زده و روی Subscribe کلیک کنید تا استیکینگ ارز دیجیتال شما انجام شود.
ماشین حساب استیکینگ
ماشین حساب استیکینگ یک ابزار بسیار مهم برای معامله گرانی است که می خواهند در زمینه ارز های دیجیتال سرمایه گذاری کنند. فرد قبل از سرمایه گذاری باید بداند به هنوان مثال با 1000 دلار سرمایه گذاری در استیکینگ اتریوم و یا هر ارز دیگر چه مقدار سود دریافت خواهد کرد. البته زمانی که در صرافی ها و یا هر پلتفرم دیگری برای استیکینگ ارز دیجیتال وارد می شوید ، درصد های سوددهی را برای انواع رمز ارز ها مشاهده خواهید کرد.
با استفاده از ماشین حساب استیکینگ میزان درصد ، نوع ارز و نیز مدت زمان را انتخاب کرده و سود حاصل را مشاهده می کنید. اکثر پلتفرم های استیکینگ ارز دیجیتال در سایت خود ماشین حساب استیکینگ را قرار داده تا مشتریان قبل از سرمایه گذاری بتوانند میزان سود سرمایه خود را حساب کنند. ولی برای راحتی بیشتر می توانید برا استفاده از ماشین حساب استیکینگ از سایت زیر استفاده کنید. اگر وارد سایت زیر شوید ، صفحه زیر را مشاهده می کنید.
در این صفحه هر ارز های که می خواهید روی آن سرمایه گذاری کنید می توانید انتخاب کرده و میزان سرمایه خود و درصدی را که صرافی و هر پلتفرمی برایتان در نظر گرفته وارد کنید تا میزان سود و یا همان پاداش استیک را مشاه کنید. برای آموزش فرض کنید می خواهید استیکینگ کاردانو انجام دهید و می خواهید میزان سود ماهانه و یا سالانه استیکینک ارز دیجیتال کاردانو را محاسبه کنید.
ماشین حساب استیکینگ کاردانو
برای استفاده از ماشین حساب استیکینگ کاردانو با توجه به شکل بالا از لیست رمز های کاردانو Cardano را پیدا کرده و روی Calculate کلیک کنید.
در قسمت Starting Amount میزان سرمایه گذاری ، Estimated Interest Rate درصدی که پلتفرم قول داده پرداخت کند و Length of Time in Months دوره زمانی که می خواهید سود را برای آن محاسبه کنید ، می بینید.
برای مثال فرض کنیم شما 9000 دلار سرمایه دارید و می خواهید آن را برای استیکینگ کاردانو سرمایه گذاری کنید. با این مقدار تقریبا می توان 20000 کاردانو خرید پس در قسمت Starting Amount 20000 وارد کنید. فرض کنید پلتفرم شما گفته سود پاداش استیکینگ کاردانو برابر با 20 درصد است. پس در قسمت درصد 20 وارد کنید. حال شما می توانید با اسکرول میزان ماه را نیز تنظیم کرده و در سمت راست میزان سود دهی بر اساس تعداد ماه های انتخاب شده را مشاهده کنید.
در شکل بالا با سرمایه گذاری 20000 کاردانو و با سود 20% ماهانه 333 کاردانو سود دریافت خواهید کرد.
اگر همین صفحه را پایین بکشید شکل زیر را می بینید.
در این شکل پلتفرم های استیکینگ کاردانو با درصد های سوددهی آنها را می بینید. و اگر روی View کلیک کنید به صفحه آن پلتفرم هدایت خواهید شد.
بهترین استیکینگ ارز دیجیتال
بهترین استیکینگ ارز دیجیتال سایت های زیر هستند. برای آشنایی و تصمیم گیری بهتر در این خصوص مقاله بهترین استیکینگ ارز دیجیتال را مطالعه کنید.
- MycoinTrainer
- بایننس
- کوین بیس
- Crypto.com
- Stake.fish
- کوکوین
- استیکینگ تراست والت
- استیکینگ لجر
معایب استیکینگ ارز دیجیتال
استیکینگ ارز دیجیتال علاوه بر مزایایی که دارد دارای معایبی نیز می باشد. یکی از اصلی ترین خطرات استیکینگ ارز وجود سایت های کلاهبرداری و پانزی بسیار زیاد در قالب پلتفرم های استیکینگ می باشد. این شرکت ها با پرداخت سود های بالا افراد زیادی را جذب کرده و در انتها سرمایه شان خواهد رفت.
از دیگر معایب استیکینگ ارز دیجیتال قفل کردن ارز می باشد. اگر بازار نزولی شود فرد نمی تواند سکه های خود را بفروشد و یا اگر بتواند بفروشد باید از سود های کسب شده صرف نظر کند.
سوالات متداول