این روزها که تب و تاب بازار ارزهای دیجیتالی در سراسر جهان پیجیده است، افراد زیادی وارد این بازار شده اند و یا در حال تلاش برای ورود به این حوزه می باشند. بدون شک وقتی یک کاربر ساده که بدون اطلاعات کافی از پایه های بازار، وارد آن می شود، با اصطلاحات و انواع رمز ارز های موجود در آن نیز آشنایی لازم را ندارد. یکی از رمز ارزهای موجود در این بازار، ارز دیجیتال تتر است. در این مقاله قصد داریم تا به شکل کامل شما را با ماهیت رمز ارز تتر آشنا ساخته و کاربرد آن را در این بازار پر نوسان بیان کنیم. با ما در سایت خانه بورس ایران – ایتسکا همراه باشید.
ارز دیجیتال تتر چیست؟
اگر بخواهیم به شکل ساده و کوتاه تعریفی از رمز ارز تتر داشته باشیم می توان گفت که تتر ( tether ) یک رمز ارز در بازار کریپتوکارنسی است که با نماد usdt آن را نمایش می دهند.
اکثر رمز ارزهایی که ایجاد می شوند هدف خاصی را دنبال می کنند. البته ناگفته نماند که در این بازار ارزهای دیجیتالی وجود دارند که هدف خاصی از ایجاد آنها وجود نداشته و هیچ تیم پشتیبانی مناسبی نیز ندارند و از آنها با عنوان هرز کوین نیز یاد می شود. اما رمز ارزهایی که white paper مناسبی دارند، بخاطر تغییراتی که در مارکت ایجاد می کنند، محبوبیت و کاربرد خاص خود را دارند که از جمله آنها می توان به افزایش سرعت معاملات، کاهش کارمزد انتقال و دیگر موارد موجود اشاره کرد. اما کاربرد و محبوبیت رمز ارز تتر بخاطر چیست؟
کاربرد ارز دیجیتال تتر tether
همانطور که میدانید بازار ارزهای دیجیتالی یک بازار پر نوسان است و بارها شاهد ریزش های 80 درصدی روزانه در انواع ارزهای دیجیتالی بوده ایم. افرادی که قصد دارند سرمایه آنها از نوسانات بازار در بازار ارزهای دیجیتال در امان باشند، در مواقعی که احساس خطر و ریزش به آنها دست می دهد، سایر رمز ارزهای خود را فروخته و آنها را به تتر تبدیل می نمایند. ارز دیجیتال تتر یک ارز باثبات است که قیمت آن همواره 1 دلار بوده و خواهد بود. ارز های باثبات یا همان استیبل کوین ها ( stable coin ) نوعی از دارایی هستند که کاربران را از نوسانات بازار در امان نگه می دارند.
فرض کنید قیمت بیت کوین 50 هزار دلار بوده و دارایی شما 1 بیت کوین است؛ بر اساس تحلیل های شما قیمت آن در 24 ساعت آینده به 40 هزار دلار خواهد رسید. بدین شکل شما قبل از ریزش بازار و یا با تعیین استاپ لاس، از ریزش 20 درصدی بازار در امان مانده و 10 هزار دلاری که قرار بود بخاطر این ریزش از دست دهید، همچنان در اختیار شما می ماند.
دلیل آنکه قیمت رمز ارز تتر همواره یک دلار است، به این خاطر می باشد که که به ازای هر تتر یا 1 usdt ، مبلغ یک دلار در خزانه داری آمریکا نگه داری می شود. البته بهتر است بدانید که در شرایط خاص بازار، همچون ریزش یا افزایش قیمت ( پامپ و دامپ ) قیمت رمز ارز تتر از یک دلار خارج شده و به مبلغ 1.1 یا 0.98 دلار می رسد که نوسانات ریز آن در نمودار زیر به وضوح قابل مشاهده است.
شبکه های بلاک چین تتر
در حال حاضر تتر بر روی 3 شبکه بلاک چین اتریوم، بیت کوین کش و ترون که معروف ترین هستند وجود دارد. اگر بخواهیم اصلی ترین تفاوت این سه شبکه را با یکدیگر بیان کرده و مقایسه کنیم در سرعت انتقال و کارمزد آنها است که شبکه ترون کمترین کارمزد و اتریوم بیشترین کاردمزد را دارد.
روش خرید تتر
برای کاربرانی که در ایران سکونت دارند، دو راه برای خرید تتر وجود دارد.
- خرید از طریق صرافی های ایرانی با ریال
- خرید از طریق صرافی های داخلی و خارجی با فروش سایر ارزهای دیجیتالی
در روش اول نیاز است که شما در یک صرافی داخلی و ایرانی معتبر ثبت نام و احراز هویت نمایید. البته در انتخاب خود دقت نمایید و سعی داشته باشید که مورد اعتماد ترین صرافی را برای ثبت نام انتخاب نمایید؛ در مرحله بعد کافیست تا کیف پول صرافی خود را از طریق درگاه معتبر شارژ کرده و اقدام به خرید تتر نمایید.
روش دوم نیز زمانی کارساز است که شما در کیف پول های گرم خود ( کیف پول های نرم افزاری مانند تراست ولت ) مقداری رمز ارز داشته باشید؛ برای شروع خرید تتر کافیست تا ارزهای دیجیتالی خود را به کیف پول صرافی که در آن ثبت نام کرده اید انتقال دهید. در این مرحله اهمیتی ندارد که صرافی شما خارجی است یا داخلی؛ بعد از انتقال رمز ارزها به صرافی مد نظرتان کافیست تا ارزهای دیجیتالی خود را فروخته و آنها را تتر تبدیل نمایید.
بنابر دلایل امنیتی ما به شما پیشنهاد می کنیم که دارایی خود را در صرافی نگه نداشته و آن را دوباره به کیف پول شخصی خود انتقال دهید. البته هنگام انقتال تتر های خود حتما به شبکه انتقالی خود دقت نمایید که در شبکه درستی انقتال تتر خود را انجام داده باشید.