الگوی مستطیل در فارکس چیست + استراتژی معاملاتی با این الگو

الگوی مستطیل در فارکس چیست + استراتژی معاملاتی با این الگو

الگوی مستطیل یکی از مهم ترین الگوهایی است که می توانید در تحلیل هایتان از آن استفاده کنید. به صورت کلی در تحلیل تکنیکال با استفاده از نمودارها و داده های مختلف سعی می شود به روندهای خوبی آگاه شده و در نهایت به سود برسیم.

اگوی مستطیل یکی از الگوهای ادامه دهنده قیمتی در تحلیل تکنیکال است و دونوع دارد:

  1. الگوی مستطیل صعودی
  2. الگوی مستطیل نزولی

الگوی مستطیل چیست؟

این الگو در نمودارهای قیمت زیادی دیده می شود. کاربرد آن در تحلیل تکنیکال زیاد است به شکلی که همه تریدرها با آن آشنا هستند.

ویژگیتوضیحات
تعریفالگوی نموداری که در آن قیمت بین دو خط موازی (حمایت و مقاومت) نوسان می‌کند.
مشخصات* دو خط موازی * نوسان قیمت بین خطوط * طول متغیر * حجم معاملات متغیر
انواع* صعودی * نزولی * خنثی
کاربرد* پیش‌بینی جهت قیمت * شناسایی نقاط ورود و خروج * تعیین حد ضرر و سود
نکات مهم* قطعی نیست * نیاز به تایید با ابزارهای دیگر * مدیریت ریسک ضروری است

الگوی مستطیل در فارکس چیست + استراتژی معاملاتی با این الگو - الگوی مستطیل

معمولا این مستطیل را بعد از یک روند صعودی و نزولی می بینیم و معمولا وقتی شکل می گیرد که بازار نوسانی است و روند مشخصی ندارد. اتفاقی که می افتد این است که کندل های قیمتی درجا می زنند و نمی توان روند مشخصی را تشخیص داد. گاهی اوقات، تریدر ها از الگوی پترن 1-2-3 برای تشخیص روند استفاده میکنند که البته این الگو نیز باگ های خاص خودش را دارد.

کف و سقف نمودار قیمت در این الگو به صورت افقی شکل می گیرد. وقتی این قله ها و دره ها به هم متصل می شوند یک مستطیل را می بینیم. نام این الگو از همین مستطیلی که ایجاد می شود، گرفته شده است. ممکن است الگوی مستطیل را با نام های محدوده معامله و یا ناحیه تراکم هم بشنوید.

مفهوم کلی الگوی مستطیل

شاید برایتان سوال باشد که به صورت کلی از این الگو چه می توان فهمید؟

وقتی سرمایه گذاران در مورد جهت یک نمودار در بازه طولانی مدت اطمینان ندارند شاهد شکل گیری این الگو هستیم. در این جا نمودار قیمتی جا به جا می شود و نمی تواند در هیچ سمتی ثابت بماند.

الگوی مستطیل در فارکس چیست + استراتژی معاملاتی با این الگو - الگوی مستطیل

انواع الگوی مستطیل در فارکس
الگوی مستطیل در فارکس چیست + استراتژی معاملاتی با این الگو 1

پس چه می توان فهمید؟ افراد در این بازار هم برای فروش و هم برای خرید سرگردان هستند! می بینیم که برای مدتی عرضه و تقاضا در سطوح تقریبا متعادلی قرار می گیرد. طبیعتا افراد برای اطمینان از چگونگی معاملات زمان بیشتری را صبر می کنند.

انواع الگوی مستطیل

الگوی مستطیل در دو حالت صعودی و نزولی شکل می گیرد.

الگوی مستطیل صعودی و نزولی
الگوی مستطیل در فارکس چیست + استراتژی معاملاتی با این الگو 2

الگوی مستطیل صعودی

شروع این الگوهمراه با یک روند قوی صعودی است در حالی که در شکست آن هم شاهد افزایش قیمت سهم هستیم.

معمولا وقتی که شکست ایجاد می شود قیمت سهم به ارتفاع مستطیل و یا حتی بیشتر از آن می رسد.

معامله گران دراین جا وقتی در شکست حمایت قرار گرفتیم، سفارش خریدشان را در منطقه شکست تنظیم می کنند. اتفاقی که می افتد این است که شاهد تسلط خریداران و یک روند ادامه دار در این زمینه خواهیم بود.

الگوی مستطیل نزولی

این الگو در روند نزولی ادامه دار است. وقتی حمایت شکسته می شود می بینیم که افراد زیادی در حال ایجاد سفارش فروش در منطقه شکست هستند.

این الگو به ما نشان می دهد که فروشندگان در حال حاضر قوی تر هستند و تا حدی هم این شرایط ادامه خواهد داشت.

الگوی مستطیل همان الگوی پرچم است؟

خیر. افراد زیادی این دو الگو را اشتباه می گیرند. الگوی پرچم الگویی است که در نمودار قیمت سهام شکل می گیرد و با الگوی مستطیل تفاوت هایی دارد.

در پرچم شاهد این موضوع هستیم که قبل از ایجاد پرچم، حرکت خیلی سریع شکل می گیرد. حرکت گفته شده در بازه زمانی ای کوتاه رخ می دهد و باعث اصلاح قیمت کمی هم می شود.

در الگوی مستطیل می بینیم که اصلاح قیمت در بازه ای مشخص و ثابت ایجاد می شود در حالی که در الگوی پرچم نوسان داریم. در این الگو هر بار نوسان قیمت نسبت به دفعه قبلی با یک شیب تند در حال تغییر است و نوسان در جهت مخالف روند وجود دارد.

نکاتی که باید مراقب باشید

  • آن قدرها که کشیدن این نمودار ساده است، کار با آن ساده نیست.
  • گاهی قیمت از سطوح حمایت و مقاومت فراتر می رود. چه اتفاقی می افتد؟ تریدرها گول می خورند و گاهی سرمایه شان را از دست می دهند.
  • شکست های کاذب زیادی در آن اتفاق می افتد.
  • گاهی قیمت از رنج خارج می شود اما دوباره شروع به رنج زدن خواهد کرد.

استراتژی معاملاتی با استفاده از الگوی مستطیل

اگر قیمت به بالاتر از سطح مقاومت برسد وقت خرید است. اکثر تریدرها در قیمت پایین تر از سطح حمایت فروش را انجام می دهند. اگر این احتمال وجود داشته باشد که قیمت معکوس شود حد ضرر هم باید اجرا شود.

استراتژی معاملاتی با الگوی مستطیل
الگوی مستطیل در فارکس چیست + استراتژی معاملاتی با این الگو 3

برخی از تریدرها منتظر یک شکست می مانند و این یکی از شیوه های استفاده از الگوی مستطیل است. معمولا این شکست بالاتر از حجم طبیعی معاملات ایجاد می شود.

استراتژی معاملاتی با الگوی مستطیل
الگوی مستطیل در فارکس چیست + استراتژی معاملاتی با این الگو 4

تصمیمات زیادی می توان گرفت و این موضوع به تریدر و تجربیاتش هم بستگی دارد. مثلا برخی از آن ها در شرایط شکست صعودی، ارتفاع مستطیل را به سقف آن اضافه کرده و آن را به عنوان حد ضرر در نظر می گیرند. هم چنین در شکست نزولی هم ارتفاع را می توانید از کف کم کرده و این گونه حد سود را مشخص نمایید.

استراتژی دیگری که با استفاده از این الگو می توان داشت این است که در سطح حمایت خرید کنید و در سطح مقاومت بفروشید.

برای این که ریسک ضرر در این روش کم شود می توانید وقتی شکست نزولی از سطح حمایت ایجاد شد یک استاپ مناسب سه درصدی را مد نظر قرار دهید. البته دقت کنید که انجام این کار خیلی هم ساده نیست. اکثرا وقتی قیمت به این منطقه می رسد ممکن است در همان حالت ادامه پیدا نکند. به صورت کلی همیشه نمی توان نقاط مناسب و ایده آل را برای معاملات مختلف پیدا کرد.

استراتژی های دیگری هم می توانید داشته باشید. نکته مهمی که درباره همه این استراتژی ها باید بدانید این است که داشتن حد ضرر ضروری است. در الگوی مستطیل بهتر است حد ضرر را در بین سقف و کف تنظیم کنید. راه دیگر برای داشتن حد ضرر منساب، این است که آن را در بالای یک مقاومت و یا حمایت امن قرار دهید.

استراتژی معاملاتی فارکس با الگوی مستطیل

استراتژی مرحله به مرحله با استفاده از الگوی مستطیل به صورت قدم به قدم

مرحلهشرح
۱. شناسایی الگوی مستطیل:به دنبال دو خط افقی (حمایت و مقاومت) باشید که کانالی را تشکیل می‌دهند که قیمت به صورت جانبی در آن معامله می‌شود.
۲. تعیین جهت مستطیل:* صعودی پس از روند صعودی (احتمال ادامه روند صعودی) * نزولی پس از روند نزولی (احتمال ادامه روند نزولی) * خنثی در صورت عدم وجود روند قبلی (جهت شکست اهمیت پیدا می‌کند)
۳. انتظار برای شکست:منتظر بمانید تا قیمت به طور قطعی بالاتر از مقاومت (برای خرید) یا پایین‌تر از حمایت (برای فروش) بسته شود.
۴. ورود به معامله:خرید: پس از تایید شکست و بسته شدن قیمت بالاتر از مقاومت وارد موقعیت خرید (لانگ) شوید. * فروش: پس از تایید شکست و بسته شدن قیمت پایین‌تر از حمایت وارد موقعیت فروش (شورت) شوید.
۵. تعیین حد ضرر و حد سود:حد ضرر: * خرید: پایین‌تر از سطح حمایت مستطیل. * فروش: بالاتر از سطح مقاومت مستطیل. * حد سود: * خرید: ارتفاع مستطیل که از حمایت به مقاومت اندازه‌گیری می‌شود و از نقطه شکست به سمت بالا ترسیم می‌شود. * فروش: ارتفاع مستطیل که از مقاومت به حمایت اندازه‌گیری می‌شود و از نقطه شکست به سمت پایین ترسیم می‌شود.
۶. مدیریت معامله:معامله را به دقت رصد کنید و حد ضرر را در صورت نیاز برای دنبال کردن قیمت در جهت مطلوب تنظیم کنید. خروج از معامله در صورت بازگشت قیمت به داخل مستطیل یا رسیدن به هدف سود انجام شود.
ملاحظات اضافی:برای اطمینان بیشتر، از سایر اندیکاتورهای تکنیکال یا سیگنال‌های تایید قیمت به همراه الگوی مستطیل استفاده کنید.
مدیریت سرمایه را حتما در نظر داشته باشید.
قبل از شروع ترید، ابتدا در حساب دمو، بک تست و فروارد تست بگیرید.

سخن پایانی

الگوی مستطیل یکی از الگوهای ادامه دهنده در تحلیل تکنیکال است. این الگو که می تواند به صورت صعودی و یا نزولی شکل بگیرد کمک می کند معاملات خوبی داشته باشید.

فقط یک نوع دارد؟

خیر همان طور که گفتیم این الگو در دو نوع صعودی و نزولی شکل می گیرد.

چند روش معامله با این الگو داریم؟

می توانید معامله در سقف، کف و یا شکست مستطیل را انجام دهید.

چقدر می توان به آن اعتماد کرد؟

همان طور که بارها گفتیم در تحلیل های مختلف سعی کنید از ترکیب چندین روش استفاده کنید. علاوه بر این دانش و تجربه شما در سودآوری معاملات تان نقش مهمی دارد. الگوی مستطیل یک الگوی امن است و می تواند در کنار دیگر تحلیل ها به شما کمک کند.

بتول فاضلی
بتول فاضلی

تریدر فارکس - کارشناس تولید محتوا

نویسنده این مقاله

من از سال 2020 در زمینه فارکس و ارز های دیجیتال فعالیت کرده ام. از سال 2022 فعالیتم با وبسایت ایتسکا را آغاز کردم و در حال حاضر در حوزه آموزش فارکس و کریپتو کارنسی نیز فعالیت میکنم. نوشتن در این حوزه یکی از مهمترین علاقمندی های من است.

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: