وب مانی چیست؟ با پیشرفت روز افزون علم هر روز کلمات این چنینی می شنویم. وجود سیستم های پرداخت یک ستون و استوانه در تعاملات مالی است. هر داد و ستد مالی بدون توجه به نوع کالا و خدمات مبادله شده، باید یک جنبه از پرداخت الکترونیکی را شامل شود. امروزه تجارت و انتقال کالا به کالا بسیار کمتر پیش می آید و عمده تراکنش های اقتصادی از طریق پول انجام می شود.
سیستم های پرداخت بسیاری در سراسر دنیا با سازوکارهای مختلف و الگوریتم های متفاوت در حال ارائه خدمات هستند و هریک نسبت به زمینه فعالیت و حتی کشورهای میزبان، از قواعد و قوانین متناسب پیروی می کنند. یکی از معتبرترین سیستم های ارائه دهنده خدمات پرداخت الکترونیکی، سیستم “وب مانی” است.
این سیستم برای تمامی تراکنش های انجام شده در کسب و کارهای آنلاین ارائه خدمات می دهد و در ادامه این مقاله در مورد ابعاد مختلف وب مانی صحبت خواهیم کرد و آن را به طور کامل معرفی خواهیم کرد. با ایتسکا همراه باشید.
وب مانی چیست؟
سیستم پرداخت الکترونیکی وب مانی، یک سامانه بین المللی در زمینه ارائه خدمات مالی آنلاین برای کسب و کارهای آنلاین است. این سیستم در سال 98 و در کشور روسیه پا به عرصه وجود گذاشت. این سیستم در ادامه رویکرد سامانه بسیار بزرگتری به نام “پی پال” ایجاد شد.
خدماتی مانند خرید از پذیرندگان سیستم میزبان یعنی وب مانی، همچنین انتقال پول از طریق سرورهای آن از جمله سرویس های وب مانی است. از جمله مواردی که از علل اقبال بیشتر داخل کشورمان به وب مانی محسوب می شود، قرار داشتن سرورهای آن در کشوری مانند روسیه است که تحریم های رایج دنیا را در قبال ما ندارد. به همین دلیل است که این سیستم در مقایسه با پی پال، محبوبیت بیشتری در داخل دارد.
از جمله بزرگترین و مهم ترین ویژگی های وب مانی سرعت اجرای فرامین مالی است. این سرعت در عین عدم نیاز به حساب بانکی و البته کارت های اعتباری رایج است. همچنین از جنبه امنیتی، این سامانه کاملا در سطح بالایی قرار دارد و تمامی تراکنش های انجام شده در بستر آن، به صورت کاملا بی بازگشت و همچنین بدون قابلیت شناسایی است.
وب مانی در ایران
با استفاده از وبمانی هم می توان نیازهای روزانه خود از قبیل خرید از فروشگاه های آنلاین را برطرف کرد و هم می توان آن را برای موارد معاملاتی خود در سطحی بالاتر و حجم بزرگ تر به کار گرفت.
این وب سایت عملا برای کاربرانی از ایران که هیچ راهی برای استفاده از خدمات وب سایتی مانند پی پال ندارند، یک مزیت بی نظیر محسوب می شود و می توانند از این طریق از هر جای دنیا خرید کنند. مبادی دسترسی به وب مانی از طریق بسیاری از صرافی های فعال در سراسر کشور است که امکان دسترسی به تمامی درگاه های بین المللی پرداخت را فراهم می کند.
وب مانی یا پرفکت مانی
وب مانی و پرفکت مانی هر دو از کیف پول های الکترونیکی می باشد که از محبوبت خاصی میان ایرانیان برخوردارند و از کیف پول های دلاری محسوب می شوند. البته با ظهور و رشد سریع کیف پول های ارز دیجیتال استفاده از این دو کیف پول نیز کاهش یافت ؛ با این حال این دو طرفداران خاص خودشان را دارند.
میزان کارمزد پرفکت مانی 3 دهم از وب مانی کمتر می باشد. پرفکت مانی از یورو ، دلار و طلا پشتیبانی کرده و در مقابل وب مانی از دلار ، یورو ، دانگ و روبل روسیه پشتیبانی می کند. از لحاظ محبوبیت می توان گفت هر دوی این کیف پول ها پایاپای یکدیگر در حرکت هستند. شارژ وب مانی با پریمر و نیز صرافی های آنلاین امکان پذیر می باشد و شارژ پرفکت مانی نیز از ظریف خرید ووچر صورت می پذیرد.
تبدیل وب مانی به ریال (برداشت از وب مانی)
برای تبدیل وب مانی به ریال باید از برنامه های واسطی مانند وب مانی پرو ، وب مانی کیپر و یا وب مانی کیپر پرو استفاده کنید.
تبدیل وب مانی به ریال با وب مانی پرو
بعد از ورود به حساب کاربری در وب مانی پرو بر روی Exchange WM to WM کلیک کرده و نوع ارز و میزان ارز مورد نظر برای تبدیل را مشخص کرده و ادامه مراحل را طی کنید.
تبدیل وب مانی به ریال با وب مانی کیپر
وارد برنامه وب مانی کیپر شده و وارد حساب کاربری خود شوید. سپس از قسمت WM ، Transaction را انتخاب کرده و در صفحه مورد نظر نوع ارز و میزانی که می خواهید برداشت کنید را مشخص سازید.
تبدیل وب مانی به ریال با کیپر وب پرو
تبدیل وب مانی به ریال با کیپر وب پرو مانند دو روش قبلی می باشد. یعنی وارد حساب کاربری خود شده و از منوی Transaction گزینه Exchange WM to WM را انتخاب کنید. در صفحه باز شده نوع ارز و نیز میزان ارزی که می خواهید تبدیل کنید را انتخاب کرده و ادامه مراحل را طی کنید.
ارزهای مبادلاتی وب مانی
وب مانی همانند سایر پلتفرم های پرداخت الکترونیکی از برخی ارزها به عنوان ارزهای محلی و لوکال پشتیبانی می کند و خدمات را در مورد آنها ارائه می دهد. می توان از این ارزها نام برد :
- دلار ایالات متحده آمریکا (USD) – کیف پول WMZ که در آن هر یک واحد برابر با یک دلار است.
- یورو اتحادیه اروپا (EUR) – کیف پول WME که در آن هر یک واحد برابر با یک یورو است.
- روبل روسیه (WMR) – کیف پول WMR که در آن هر یک واحد برابر با یک روبل است.
- بیت کوین (BTC) – کیف پول WMX که در آن هر یک واحد برابر با یک هزارم بیت کوین است.
- طلا (WMG)
- و سایر ارزهایی از قزاقستان، ویتنام و ارزهای دیجیتالی مانند لایت کوین و بیت کوین کش و غیره
طریقه استفاده از این کیف پول ها به این صورت است که با افتتاح حساب در پلتفرم وب مانی، قابلیت اتصال کیف پول خود با یک آدرس منحصربفرد خواهید داشت تا از طریق آن به معامله بپردازید. باید توجه کنید که برخی مناطق جغرافیایی مانند اتحادیه اروپا، محدودیت عضویت و اقامت در آن را برای ایجاد کیف پول یورو در نظر گرفته اند. همچنین در هنگام خرید هر ارزی از وب مانی باید کیف پول مربوط به آن ارز را در اختیار داشته باشید تا عملیات از طریق آن انجام شود.
کمیسیون وب مانی
در مورد هزینه های کارمزدی وب مانی نیز تعرفه های مشخصی وجود دارد. آن چیزی که به صورت مصوب و قانونی از حساب کاربران کسر می شود، هشت دهم درصد از هر مقدار پول معامله شده است. سقف مشخصی برای کارمزد نیز وجود دارد که این گونه تعیین می شود که کارمزد مورد نظر به هر مقداری باشد، نباید از سقف پنجاه دلار تجاوز کند.
بیشتر بخوانید:
بهترین بروکر فارکس برای ایرانیان
حساب های وب مانی
زمانی که برای اولین بار بخواهید در وب مانی اقدام به افتتاح حساب کنید، باید از حساب های “مینی” آن استفاده کنید. با ایجاد این حساب، شما دارای یک شناسه کاربری خواهید شد و سپس باید نسبت به ایجاد کیف پول اقدام کنید. شناسه موردنظر نوعی انحصار برای ارسال و دریافت پول است.
مفهوم پاسپورت نیز در مورد حساب ها قابل بحث است. انواع پاسپورت شما به نسبت حسابی که از آن استفاده می کنید تعریف می شود. سطح پاسپورت شما در سطح حساب مینی ، سطح الیاس است. به راحتی می توانید سطح کلاسیک را برای ویندوز خود دریافت کنید که البته روی ویندوز قابلیت کاربری دارد. این دو سطح تنها تفاوت های امنیتی دارند. برای استفاده درست از این دو سطح ساب باید آموزش های لازم را ببنید.
توصیه ای که اکثر افراد حرفه ای در وب مانی دارند این است که اگر سطح کارکرد حساب شما کم است، از حساب مینی استفاده کنید و کلاسیک را کنار بگذارید. محدودیت تراکنش در سطح مینی در محدوده یک صد دلار روزانه است. برای سطوح بالاتر باید مدارک شناسایی ارائه داده و تایید و احراز هویت شوید. با احراز هویت شما سطح پاسپورت های بعدی به نام های فرمال و پرسونال را دریافت خواهید کرد. در سطح پرسونال، علاوه بر احراز هویت شما، باید مراجعه حضوری به سفارت روسیه یا دفاتر اسناد داشته باشید.
در مورد حساب های وب مانی و نحوه ایجاد این حساب و ترفندهای ارتقا و همچنین نحوه شارژ آن در مقالات بعدی به تفصیل صحبت خواهیم کرد. اما بدانید که با انتقال این مفهوم دنیای جدیدی از دروازه های ارتباط با بازارهای جهانی را دارید. به آن فکر کنید و منتظر مطالب بعدی باشید.