نقش بانک های مرکزی در فارکس | بررسی کامل نقش بانک ها در بازار های مالی

نقش بانک های مرکزی در فارکس | بررسی کامل نقش بانک ها در بازار های مالی

بازار فارکس تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار گرفته است و نقش بانک های مرکزی در فارکس، یکی از عوامل مهمی است که باید مورد توجه قرار بگیرد. بانک های مرکزی نقش خیلی زیادی در تعیین نرخ ارز، ثبات اقتصادی بازار و نوسانات آن بر عهده دارند. بانک های مرکزی از مهمترین نهادهایی است که تصمیمات آن تاثیر کاملا مستقیم در روند بازار فارکس دارد. اما در اینجا قصد داریم برخی از نقش های بانک مرکزی در فارکس را کامل و دقیق توضیح دهیم:

بیشتر بدانید: 0 تا 100 تأثیر بانک مرکزی کشورها بر فارکس

بانک مرکزی چیست و اهمیت آن در فارکس

بانک مرکزی نهاد مستقلی است که مسئولیت کنترل تورم، حفظ ثبات اقتصادی و مدیریت سیاست های پولی کشور را بر عهده دارد. بانک های مرکزی به وسیله ابزارهایی چون نرخ بهره، مداخله مستقیم در بازار و عملیات بازار باز می توانند به اهداف خود دست پیدا کنند. در ادامه به این ابزارها اشاره می کنیم:

نرخ بهره

تبلیغ ویندزور - جایگاه تبلیغاتی

تعیین نرخ بهره یکی از مهمترین عوامل برای کنترل تورم و جذب سرمایه گذاران است که در اقتصاد آن کشور می تواند نقش مهمی داشته باشد.

مداخله مستقیم در بازار ارز

بانک های مرکز در برخی موارد می توانند به طور مستقیم اقدام به خرید یا فروش ارز کنند و به این ترتیب باعث تثبیت نرخ ارز شوند.

عملیات بازار باز

بانک های مرکزی با خرید و فروش اوراق بهادار دولتی، می توانند عرضه پول در اقتصاد را کنترل کرده و در نرخ ارز تاثیر گذار باشند.

راه های تاثیرگذار بانک مرکزی در فارکس

ثبات سیاسی

هر کشوری درگیر یک سری اقدامات سایسی است که به طور مستقیم یا غیر مستقیم در اقتصاد آن کشور تاثیر دارد. زمانی که در کشور ثبات سیاسی برقرار باشد، می تواند ارزش ارز آن کشور را تقویت کند. در مقابل، زمانی که کشور از لحاظ سیاسی بی ثباتی داشته باشد، ارزش ارز آن کشور کمتر خواهد شد. پس در نتیجه، تاثیر بانک مرکزی با کنترل ثبات سیاسی آن کشور، اهمیت زیادی در بازار های مالی از جمله فارکس خواهد داشت.

vtmarketsads

رشد اقتصادی

زمانی در بازار مالی، رشد اقتصادی وجود داشته باشد، می تواند ارزش یک ارز را تقویت نماید. در این صورت، تاثیرات آن ارز را در فارکس مشاهده خواهیم کرد.

نسبت بدهی به تولید ناخالصی داخلی

نسبت بدهی به تولید ناخالصی داخلی بالا نشان می دهد که وضعیت مالی یک کشور در حال تضعیف است و ارزش ارز آن کشور در حال کاهش است. بانک مرکزی باید بتواند این مورد را کنترل کند تا ارز کشور آن تضعیف نشود.

نقش بانک مرکزی در فارکس

مداخله در بازار

بانک های مرکزی همیشه در تمامی بازارهای مالی مداخله دارن. این بانک ها همچنان تاثیرات زیادی در بازار فارکس گذاشته اند. به طور کلی مداخله ای که بانک های مرکزی در بازار فارکس داشته اند به دو صورت است:

خرید یا فروش ارز

گاهی اوقات بازار در شرایطی قرار می گیرد که نرخ ارز نوسانات خیلی زیادی دارد. وقتی بانک مرکزی این شرایط را نامناسب ببیند، برای جلوگیری از نوسانات ارز، در خرید و فروش ارز مداخله می کند. این کار بانک های مرکزی باعث جلوگیری از نوسانات و ثابت یافتن نرخ ارز می شود.

تاثیر در عرضه و تقاضا

مواقعی ممکن است بانک های مرکزی، برای یک ارز خاصی عرضه و تقاضا را تغییر دهند. این کار در نرخ ارز خیلی تاثیر دارد.

نقش بانک های مرکزی در فارکس | بررسی کامل نقش بانک ها در بازار های مالی - بانک های مرکزی در فارکس

تعیین نرخ بهره

نرخ بهره همیشه در روند قیمت ها تاثیر دارد. بانک های مرکزی عموما تعیین کننده نرخ بهره هستند. آنها از دو روش، نرخ بهره را تعیین می کنند:

جذب سرمایه گذاری

مقدار نرخ بهره تعیین شده، در میزان جذب سرمایه گذار تاثیر خیلی زیادی دارد. زمانی که نرخ بهره بالا باشد، سرمایه گذاران تمایل و شوق بیشتری برای سرمایه گذاری در آن ارز نشان می دهند، چون با این کار به سودهای خوبی می رسند. پس تقاضا برای ارز بیشتر شده و آن ارز را در برابر سایر ارزها تقویت می کند.

کنترل تورم

گاهی اوقات بانک ها نرخ بهره را بالا می برند تا بتوانند به این شیوه، تورم را کنترل کنند. چون بالا رفتن نرخ بهره باعث بیشتر شدن هزینه های قرض گیری شده و میزان تقاضای آن را کمتر می کند. پس با این روش می توان تورم ار کنترل کرد.

ثبات اقتصادی

هر دولتی به دنبال ایجاد ثبات اقتصادی است تا بتواند ارز پول خود را حفظ کند. بانک های مرکزی با ثابات اقتصادی در بازار فارکس تاثیر خیلی زیادی می گذارند. اما ثبات اقتصادی چگونه حاصل می شود؟

کنترل تورم

یکی از شگردهای حفظ ثبات اقتصادی توسط بانک های مرکزی، کنترل تورم است. وقتی تورم بالا باشد، ارزش پول ملی کم شده و در اقتصاد بی ثباتی به وجود می آید.

حفظ ارزش پول

بانک های مرکزی همیشه به دنبال آن هستند که ارزش پول ملی را حفظ کنند. حفظ ارزش پول ملی از طریق ابزارهایی مثل نرخ بهره و یا مداخله در بازار امکان پذیر است.

اعلامیه ها و جهت گیری ها

تغییر جهت بازار

بانک های مرکزی وقتی در سیاست های پولی خود تغییراتی اعمال می کنند، این تغییرات مستقیما در جهت و روند بازار فارکس هم تاثیر می گذارد. مثلا وقتی بانک مرکزی نرخ بهره را پایین آورد، ارزش پول آن کشور کم می شود.

تاثیر بر انتظارات بازار

برخی اوقات بانک های مرکزی در مورد سیاست های پولی آینده، اعلامیه ها و بیانیه هایی صادر می کنند. این اعلامیه ها در انتظارات سرمایه گذاران تاثیر گذاشته و باعث می شود که در نرخ ارز هم تاثیر بگذارد.

نقش بانک مرکزی تأثیر بر بازار فارکس
تعیین نرخ بهره          افزایش نرخ بهره: تقویت ارز، کاهش نرخ بهره: تضعیف ارز
مداخله در بازار خرید ارز: تقویت ارز، فروش ارز: تضعیف ارز
اعلامیه‌ها و سیاست‌های پولی تغییر انتظارات سرمایه‌گذاران، تغییر جهت بازار
ثبات اقتصادی حفظ ارزش پول ملی، کنترل تورم

چرا پیگیری تصمیمات بانک مرکز برای معامله گران اهمیت دارد؟

معامله گران موفق همیشه به دنبال این هستند که عملکردهای بانک های مرکزی را پیگیری کنند. دلیل این امر سه حالت دارد:

پیش بینی نوسانات ارز: سرمایه گذاران با این روش می توانند تصمیماتی که بانک های مرکزی می گیرد را درک کرده و راحت تر فرصت های معاملاتی را پیدا کنند.

شناسایی فرصت های سرمایه گذاری: تصمیماتی که بانک های مرکزی می گیرد، می تواند برای معامله گران، فرصت های سرمایه گذاری جذابی فراهم آورد.

کاهش ریسک معاملات: آگاهی یافتن از سیاست های بانک مرکزی، می تواند ریسک معاملات را تا حد زیادی کاهش دهد.

نتیجه گیری

بانک های مرکزی به عنوان بخش های بزرگ با سرمایه غنی اختیارات مهم و تاثیرات زیادی در بازارهای مالی دارند. بانک های مرکزی با راهکارهایی که در پیش می گیرند، می توانند در بازارهای فارکس دخالت کرده و شرایط را تا حدی کنترل کنند. بانک های مرکزی هر کشور یک سری تصمیماتی گرفته و اقداماتی انجام می دهند. تمامی این اقدامات بر بازارهای مالی چون فارکس تاثیر دارند.

سوالات متداول
نقش بانک های مرکزی در فارکس چیست؟
ثبات اقتصادی، مداخله در بازار،اعلامیه ها و سیاست های پولی، تعیین نرخ بهره
مهم‌ترین ابزار بانک مرکزی برای تاثیرگذاری بر بازار فارکس چیست؟
نرخ بهره مهمترین ابزاری است که بانک مرکزی می تواند از طریق آن تاثیرات زیادی بر بازار فارکس داشته باشد.
بانک مرکزی با افزایش نرخ بهره چه تاثیری بر ارز خود می‌گذارد؟
تقویت ارز کشور خود در برابر سایر ارزها
چرا تغییرات در سیاست‌های پولی بانک مرکزی بر بازار فارکس تاثیر می‌گذارد؟
تغییر انتظارات سرمایه‌گذاران.
شیرین سعیدی
شیرین سعیدی

نویسنده، مترجم، کارشناس سوشال مدیا - تریدر در بازار کریپتو

نویسنده این مقاله

من به عنوان یک متخصص در حوزه بازارهای مالی، فارکس و کارشناس تولید محتوا فعالیت دارم. عمده‌ترین فعالیت من در زمینه تحقیق و بررسی بروکرها، نهادهای تنظیم کننده آنها و فعالیت هایشان است. تمامی اطلاعاتی که در این زمینه گردآوری می‌کنم، حاصل تحقیقات گسترده از سایت‌های معتبر ایرانی، خارجی و نهادهای دولتی و خصوصی است. هدف من ارائه اطلاعات کامل و درست به مخاطبان است تا بتوانند فعالیت بهتری در بازار فارکس داشته باشند.

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: