در بازار فارکس با نوسانات زیادی مواجه هستیم که باعث تغییر روند بازار میشوند. در این صورت معاملهگران میتوانند برای معاملات خود از استراتژی های بلند مدت و کوتاه مدت استفاده کنند که به عنوان دو روش اصلی به حساب می آید.
هر کدام از استراتژی های بلند مدت و کوتاه مدت مزایا و معایب خاص خودشان را دارند. هر فرد بنا به اهداف، سبک معاملاتی و تحمل ریسک خود میتواند یکی از این استراتژیها را انتخاب کند. در ابتدا باید نسبت به این استراتژیها شناخت بیشتری داشته باشد تا بتواند یک استراتژی مناسب برای معاملات خودش انتخاب نماید.
بیشتر بدانید: بهترین ارز برای سرمایه گذاری بلند مدت کدام است؟
بیشتر بدانید: بهترین ارزهای دیجیتال برای سرمایه گذاری کوتاه مدت کدامند؟
ویژگی | استراتژی بلند مدت | استراتژی کوتاه مدت |
بازه زمانی | چند ماه تا چند سال | چند دقیقه تا چند روز |
تحلیل | بنیادی | تکنیکال |
تایم فریم | روزانه، ماهانه | دقیقهای، ساعتی، ۴ ساعته |
هدف | سود از روندهای بزرگ | سود از نوسانات کوتاه مدت |
مزایا | کاهش تعداد تصمیمات، کمتر تحت تأثیر نوسانات | سود سریع، انعطافپذیری |
معایب | نیاز به صبر، ممکن است فرصتهای کوتاه مدت را از دست بدهد | تعداد معاملات زیاد، نیاز به نظارت مداوم |
استراتژیهای بلند مدت
استراتژیهای بلند مدت استراتژیهایی هستند که برای بازههای زمانی چند ماه و چند سال به کار میروند. استراتژیهای بلند مدت مخصوص معاملاتی هستند که مدت زمان نگهداری آنها بالا است.
انواع استراتژی های معاملاتی بلند مدت
استراتژیهای بلند مدت روشی هستند که سرمایهگذاران میتوانند از آن در طول زمان به سود برسند. در این استراتژی معاملهگران تمرکز زیادی به روندهای بلند مدت دارند و عوامل بنیادی بازار را در نظر میگیرند و به نوسانات بازار توجهی ندارند.
در این استراتژی معمولاً معاملهگران یک دارایی را خریداری کرده و آن را به مدت زمان طولانی نگهداری میکنند. در ادامه میخواهیم برخی از رایجترین استراتژیهای معاملاتی بلند مدت را به شما توضیح دهیم.
سرمایهگذاری ارزش (Value Investing)
در این نوع استراتژی سرمایهگذاران به دنبال شرکتهایی میگردند که این شرکتها برای معامله کردن ارزش ذاتی دارند و امکان رشد قیمت آنها در آینده وجود دارد. به طور کاملاً دقیق صورتهای مالی شرکتها، وضعیت رقابتی و چشم اندازهای آینده را مورد تحلیل قرار میدهند و سعی میکنند فرصتهای سودآوری را به خوبی شناسایی نمایند. از جمله سرمایهگذاران مشهوری که از این سبک معاملاتی استفاده میکنند، وارن بافت است.
سرمایهگذاری رشد (Growth Investing)
در استراتژی سرمایهگذاری رشد سرمایهگذاران به دنبال شرکتهایی میگردند که پتانسیل رشد زیادی در آینده را داشته باشند. سرمایهگذارانی که از این نوع استراتژی استفاده میکنند، بیشتر به عواملی مثل نوآوری، مدیریت شرکت و پتانسیل رشد توجه دارند. هدف این سرمایهگذاران آن است که بتوانند سهام این شرکتها را در طول زمان نگهداری کرده و با رشد کردن آن بتوانند به سودهای خوبی برسند.
سرمایهگذاری درآمدی (Income Investing)
در این نوع استراتژی سرمایهگذاران بر روی کسب درآمد منظم از سرمایهگذاری توجه ویژهای دارند. سرمایهگذاران سعی میکنند روی داراییهایی مثل سهام، کالا، املاک، مستقلات و اوراق بهادار به طور منظم سرمایهگذاریهای سوددهی داشته باشند. این استراتژی برای افرادی مناسب است که به دنبال این هستند که در طول زمان جریان…. درآمد ثابتی داشته باشند.
سرمایهگذاری شاخصی (Index Investing)
در این روش سرمایهگذاران به جای آنکه تک تک اقدام به انتخاب سهام کنند، در صندوقهای شاخص سرمایهگذاری میکنند که عملکرد شاخص بازار را دنبال میکند. معمولا این شاخصها شامل مجموعهای از شرکتهای بزرگ و معتبر در بازارهای مالی میشود. در سرمایهگذاری شاخصی به خاطر وجود تنوع در سبد سرمایهگذاری و همچنین هزینههای کمی که دارد، باعث شده که توجه بسیاری از معاملهگران را به خود جلب کند.
استراتژی خرید و نگهداری (Buy and Hold)
این نوع استراتژی جز سادهترین نوع از سرمایهگذاریهای بلند مدت است. سرمایهگذاران بعد از آنکه اقدام به خرید داراییهای مد نظر خودشان کردند، سعی میکنند آنها را در بازه زمانی طولانی مدت نگه دارند، بدون آنکه به نوسانات بازار توجهی نشان دهند. این دسته از سرمایه گذاران بر این اعتقاد هستند که در بازه زمانی بلند مدت، بازار تمایل زیادی به رشد دارد و میتواند با صبر و حوصله به سودهای قابل توجهی برسد.
ویژگیها
تمرکز اصلی استراتژی های بلند مدت و کوتاه مدت بر روی روندهای بلند مدت و تحلیلهای بنیادی است و به همین خاطر عوامل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در این استراتژیها خیلی دخیل هستند.
تایم فریمهایی که برای این نوع استراتژیها به کار میروند، به صورت روزانه و یا ماهانه هستند.
هدف این استراتژیها این است که از روند های بزرگ بتوانند به سود برسند و اثر نوسانات کوتاه مدت را کاهش دهند.
مزایا
- این نوع معاملات مدت زمان نگهداری طولانیتری دارند، پس تعداد تصمیماتی که در این استراتژی گرفته میشود، کمتر است. در واقع شما کمتر لازم است که وقت و انرژی زیادی برای تصمیمات معاملاتی خود صرف کنید.
- زمانی که تعداد معاملات کمتر میشود، هزینههای مربوط به کارگزاری هم کمتر میشود که این بر میزان سودی که به دست میآورید، میتواند تاثیر بگذارد.
- این نوع استراتژیها به معاملهگران اجازه میدهند تا بتوانند از حرکتهای بزرگ بازار به سود برسند.
- این استراتژیها به خاطر ماهیت بلند مدتی که دارند، کمک میکنند که معاملهگران دیگر تحت تاثیر نوسانات روزانه بازار قرار نگیرند.
معایب
وقتی که از استراتژیهای بلند مدت استفاده میکنند، باید افراد صبوری باشند. یعنی برای رسیدن به سود در بازه زمانی بلند مدت، باید صبر و تحمل زیادی داشته باشند.
زمانی که معاملهگران در فکر روندهای بلند مدت هستند و تحلیلهای خود را بر این اساس انجام میدهند، این احتمال وجود دارد که فرصتهای کوتاه مدت را از دست بدهند. فرصتهای کوتاه مدت سودهای خیلی خوبی دارند که ممکن است در استراتژی بلند مدت از آن غافل شوید.
رویدادهای غیر منتظره مثل بحرانهای سیاسی یا اقتصادی که در جامعه و یا کشور رخ میدهند، میتوانند در عملکرد این استراتژیها تاثیرات بزرگی داشته باشند.
استراتژیهای کوتاه مدت
استراتژیهای کوتاه مدت برای بازههای زمانی چند دقیقه تا چند روز به کار میروند. همانطوری که از نامش مشخص است، برای بازیهای زمانی کوتاه مدت از آن استفاده میکنند.
انواع استراتژی معاملاتی کوتاه مدت
استراتژیهای معاملاتی کوتاه مدت همانطوری که از نامشان مشخص شده، به یک سری معاملاتی اشاره میکند که در بازههای زمانی کوتاه مدت انجام میگیرند. بازههای زمانی از چند ثانیه تا چند روز انجام میگیرند.
معاملات کوتاه مدت پتانسیل سودآوری بالایی دارند و شما میتوانید از نوسانات لحظهای که در بازار رخ میدهد، استفاده کرده و به سودهای خوبی برسید. در ادامه میخواهیم به برخی از رایجترین و پرکاربردترین معاملات کوتاه مدت اشاره داشته باشیم.
معاملات روزانه (Day Trading)
در استراتژی معاملات روزانه، معاملات در طی یک روز معاملاتی انجام گرفته و در تعداد بیشتری به اجرا در میآورند. یعنی تریدرها در طول یک روز چندین معامله را باز و بسته میکنند.
هدف از انجام این کار آن است که بتوانند در طی بازه زمانی کوتاه مدت و از نوساناتی که در طی یک روز وجود دارد، به سود برسند. معاملهگران با استفاده از تحلیل تکنیکال میتوانند فرصتهای معاملاتی را به دست آورده و به سرعت وارد بازار شده و یا از آن خارج شوند.
بیشتر بدایند: راهنمای جامع معاملات روزانه در فارکس
نوسانگیری (Swing Trading)
در استراتژی نوسان گیری معاملهگران با استفاده از نوساناتی که در طی بازه زمانی چند روزه انجام میشود، میتوانند به سود برسند. نوسانگیران به دنبال آن هستند که روندهای کوتاه مدت در بازار را سریعاً شناسایی کنند.
آنها سعی میکنند در نقاطی که قیمتها در حال افزایش است، وارد معامله شده و در زمانهایی که قیمت در حال کاهش است، اقدام به فروش نمایند.
بیشتر بدانید: نوسانات بازار و تاثیر آن در فارکس
اسکالپینگ (Scalping)
یکی از سریعترین و بهترین استراتژیهای معاملاتی که معاملهگران میتوانند از آن استفاده کنند، استراتژی اسکالپینگ است. به کمک این استراتژی معاملهگران میتوانند از نوسانات کوچکی که در بازار وجود دارد، به سود برسند.
ممکن است معاملهگران در طول یک روز دهها و یا حتی صدها معامله را به انجام برسانند. با کمک استراتژی اسکالپینگ، معاملهگران با هر نوساناتی کوچک و بزرگی که در بازار به انجام میرسد، میتوانند معاملات سوددهی داشته باشند.
معاملهگران اسکالپینگ باید با سرعت عمل و دقت بالایی وارد معاملات شوند و فرصت را از دست ندهند. معمولاً معاملهگران حرفهای از استراتژی اسکالپینگ استفاده میکنند.
بیشتر بدایند: مدیریت ریسک در اسکالپینگ
معاملات بر اساس اخبار (News Trading)
در استراتژی بر اساس اخبار یا همان فاندامنتال معاملهگران بنا به اخباری که به دست میآورند، میتوانند روند بازار را پیشبینی کنند. چون اخبار در قیمت سهام و داراییهای دیگر میتواند تاثیر خیلی زیادی داشته باشد.
بیشتر بدایند: اصطلاحات بازار فارکس | اصطلاحات فاندامنتال فارکس
معاملات الگوریتمی (Algorithmic Trading)
در استراتژی الگوریتمی از برنامههای کامپیوتری برای اجرای معاملات استفاده میکنند. این برنامهها به صورت خودکار و بنا به الگوریتمهای خاصی معاملات را به اجرا در میآورند. معاملات الگوریتمی معمولاً به وسیله معاملهگران حرفهای و یا موسسات مالی بزرگ به اجرا در میآیند.
ویژگیها
استراتژیهای کوتاه مدت بر روی تحلیلهای تکنیکال مثل الگوهای نموداری و یا اندیکاتورها تمرکز میکند و نوسانات کوتاه مدت بازار را مورد بررسی قرار میدهند.
این استراتژیها تایم فریمهای دقیقهای، ساعتی و یا ۴ ساعتی….. دارند و از نمودارهای این بازههای زمانی استفاده میکنند.
به کمک این استراتژیها میتوان به طور سریع از نوسانات بازار به سودهای خوبی رسید.
مزایا
استراتژیهای کوتاه مدت به معاملهگران این امکان را میدهند تا در بازه زمانی کوتاه بتوانند به سود برسند.
این استراتژیها انعطاف پذیری خوبی دارند، یعنی نسبت به تغییرات بازار سریعا واکنش نشان میدهند.
میتوان انواع مختلف از ابزارها را در این استراتژیها به کار برد و با کمک آنها تحلیلهای خوبی انجام داد.
معایب
- در استراتژیهای کوتاه مدت تعداد معاملات انجام گرفته زیاد است، یعنی معاملهگران باید بیشتر تحلیل کنند، بیشتر تصمیم بگیرند و بیشتر معامله کنند که این موضوع میتواند باعث خستگی معاملهگر شود و استرس و اضطراب زیادی به او بدهد.
- به خاطر اینکه تعداد معاملات بیشتر میباشند، هزینههای معاملاتی هم که کارگزاری دریافت میکند، بالاتر میرود که این موضوع در سود به دست آمده از معاملات خیلی تاثیر دارد.
- نوسانات کوتاه مدتی که در بازارهای مالی رخ میدهد، میتواند باعث ضرر در معاملات شود.
- کسانی که از استراتژیهای کوتاه مدت استفاده میکنند، باید به طور مداوم بازار را رصد کنند، بازار را تحلیل کنند، رفتارهای بازار را زیر نظر داشته باشند تا سریعاً و در موقع مناسب بتوانند تصمیم بگیرند. این موضوع کار را دشوار میکند و باعث خستگی بیشتر تریدرها میشود.
کدام استراتژی بهتر است؟
اگر بخواهید بین استراتژی کوتاه مدت و یا استراتژی بلند مدت یکی را انتخاب کنید، به یک سری عوامل بستگی دارد و این موضوع برای هر فردی متغیر میباشد.
اهداف
اگر میخواهید در بازه زمانی کوتاه به سود برسید، مسلماً برای شما استراتژی کوتاه مدت مناسب است. اگر میخواهید به سودی برسید که در کنار آن ریسک معاملاتی خودتان را کمتر کنید، بهترین ایده برای شما استراتژیهای بلند مدت میباشد.
تحمل ریسک
افرادی که تحمل ریسک پایینتری دارند، معمولاً به سراغ استراتژیهای بلند مدت میروند. اما افراد ریسکپذیر از استراتژیهای کوتاه مدت استفاده میکنند.
زمان
اگر تریدری هستید که برای مدیریت معاملات یا تحلیل بازار زمان کافی در اختیار ندارید، بهترین گزینه برای شما استراتژیهای بلند مدت است و در استراتژی کوتاه مدت نمیتوانید موفق شوید.
شخصیت
به طور کلی هر فردی بر اساس ویژگی شخصیتی که دارد، میتواند متوجه شود که استراتژی بلند مدت برای او مناسب است یا در استراتژیهای کوتاه مدت بهتر است فعالیت کند.
حرف آخر
برای موفقیت در بازار فارکس هیچ استراتژی تضمینی وجود ندارد. معاملهگران فارکس نیاز به تمرین مدیریت ریسک و یادگیری دارند. استراتژیهای کوتاه مدت و بلند مدت به شما کمک میکنند تا مسیر خود را بهتر مشخص کنید، اما تشخیص قطعی برای حرکت شما در بازار مالی را نمیدهند.