آموزش نوسان گیری ارز دیجیتال + آموزش تصویری

آموزش نوسان گیری ارز دیجیتال + آموزش تصویری

نوسان گیری ارز دیجیتال

به احتمال زیاد با مفهوم نوسان گیری در دنیای بورس آشنایی دارید. نوسان گیری ارز دیجیتال نیز مانند نوسان گیری بازار سرمایه بورس می باشد. با این تفاوت که در این مورد با نوسان قیمت ها در ارز های دیجیتال سر و کار داریم. با اضافه شدن رمز ارز های جدید به صرافی ها و افزایش قیمت نجومی آنها ، توجه به بازار ارز های دیجیتال افزایش پیدا کرده و نوسانات و هیجانات در این بازار تبدیل به فرصتی برای افراد حرفه ای شده تا بتوانند در عرض یک و یا چند روز به کسب سود بپردازند.

فقط قبل از انجام هر عملی بهتر است به این نکته مهم توجه کنید. طبق آمار معتبر از صرافی های ارز های دیجیتال فقط 10 درصد از افرادی که اقدام به نوسان گیری ارز های دیجیتال کرده اند، کسب سود می کنند. در اکثر مواقع این افراد به دلیل اشتباه در تشخیص روند بازار و نیز استفاده از فقط یک تحلیل اقدام به خرید و فروش های نا بجا کرده و متحمل ضرر می شوند. پس هنگام نوسان گیری ارز دیجیتال باید ظرفیت ریسک پذیری بالایی داشته باشید و حد ضرر را نیز در معاملات خود رعایت کنید.

نوسان گیری چیست؟

در بازار های سرمایه گذاری به کسب سود کوتاه مدت از نوسانات قیمت ها نوسان گیری گفته می شود. حال این نوسان گیری می تواند روزانه باشد و یا در عرض چند روز متوالی اتفاق افتد. برای نوسان گیری آموزش ها و عقاید مختلفی وجود دارد.

آنچه اکثر تریدر ها در آن اتفاق نظر دارند ، نباید شانسی اقدام به نوسان گیری کرد. و باید بر اساس تحلیل های بنیادی و تکنیکال این کار را انجام داد. در نوسان گیری ابتدا فرد زمان و موقعیت مناسب را تشخیص داده و بعد اقدام به خرید ارز دیجیتال مورد نظر می کند. حال بعد از چند ساعت و یا چند روز اقدام به فروش آن خواهد کرد.

آموزش نوسان گیری ارز دیجیتال + آموزش تصویری - نوسان گیری ارز دیجیتال

روش های نوسان گیری ارز دیجیتال

افراد مختلف از روش های مختلفی برای نوسان گیری در ارز های دیجیتال استفاده می کنند. در حالت کلی بهتر است از تحلیل های بنیادی و تکنیکال برای تشخیص زمان ورود و خروج به معاملات استفاده کرد. در تحلیل بنیادی به مواردی از قبیل انتخاب ارز دیجیتال مناسب برای نوسان گیری ، اخبار جهانی ، اضافه شدن رمز ارز خاصی به صرافی های معتبر جهانی ، پیگیری روند بیت کوین و … اشاره کرد.

در تحلیل تکنیکال نیز از نمودار های خاصی مانند نمودار RSI ، میانگین متحرک ، مکدی ، ایچی موکو و … برای نوسان گیری استفاده می شود. در ادامه مقاله تمامی این روش ها را که حتی افراد مبتدی می توانند از آن استفاده کنند ، بیان می کنیم.

تحلیل تکنیکال در نوسان گیری ارز دیجیتال

بسیاری از تحلیل گران استفاده از تحلیل تکنیکال در نوسان گیری را بسیار مهم دانسته اند. تریدر ها بر اساس دانش و تجربیات خود از نمودار های خاصی برای تحلیل و تشخیص روند بازار و نقاط برگشت قیمتی استفاده می کنند. در این قسمت چند نمودار مهم را که اکثر تریدر های حرفه ای در تشخیص روند بازار از آن استفاده می کنند ، بیان می کنیم. یکی از مسائل مهم در تشخیص نقاط نوسان گیری تشخیص نقاط ثابت و یا در اصطلاح تشخیص نقاط حمایت و مقاومت در

نمودار میانگین متحرک در نوسان گیری ارز دیجیتال

نمودار میانگین متحرک (Moving Average) یکی از نمودار های بسیار مهم در بازار ارز های دیجیتال ، فارکس و بورس می باشد. این نمودار همان طور که از نامش پیداست میانگین قیمت ها در در زمان مشخص را جمع کرده و بر تعداد آن تقسیم می کند و از اتصال این نقاط نمودار میانگین متحرک و یا همان نمودار MA به دست خواهد آمد. تحلیل گران از این نمودار و انواع آن استفاده های زیادی می کنند.

ولی عمومی ترین و اصلی ترین کاربرد آن در تشخیص روند بازار می باشد. این نمودار در اکثر صرافی های ارز دیجیتال و نیز بروکر هایی که رمز ارز های خاصی را پشتیبانی می کنند ، وجود دارد. برای رسم نمودار میانگین متحرک از قسمت Insert گزینه Indicators را انتخاب کنید. از منوی باز شده گزینه Trends و بعد Moving Average را انتخاب کنید تا نمودار برایتان رسم شود.

رسم نمودار میانگین متحرک
رسم نمودار میانگین متحرک
نمودار Moveing Average
نمودار Moveing Average

با استفاده از این نمودار می توانید نقاط حمایت و مقاومت سهم را تشخیص داده و در زمان های مناسب در رمز ارز مورد نظر ورود و خروج کنید و شکل بالا نقاط ورود و خروج در شکل نشان داده شده است.

نمودار بولینگر باند Bollinger Bands در نوسان گیری ارز دیجیتال

نمودار بولینگر باند برای تشخیص نوسانات در بازار مورد استفاده قرار می گیرد. این نمودار از 3 خط تشکیل شده است. زمانی که خط بالایی در روند نزولی به خط پایینی نزدیک می شود یعنی زمان اشباع فروش بوده و می تواند سیگنالی برای خرید باشد.

زمانی که نمودار در روند صعودی قرار دارد و خط پایینی به خط بالایی نزدیک می شود یعنی خرید رمز ارز مورد نظر به نقطه اشباع خرید رسیده و می تواند سیگنالی برای فروش باشد. برای رسم نمودار بولینگر باند Bollinger Bands با توجه به شکل زیر اقدام کنید.

نمودار بولینگر باند
نمودار بولینگر باند

نمودار RSI ، CCI و استوکاستیک در تشخیص زمان نوسان گیری

یکی از نمودار های بسیار مهم و معروف در بازار های سرمایه گذاری نمودار RSI می باشد. این نمودار بسیار ساده بوده و تحلیل آن آسان است. دو نمودار دیگر یعنی CCI و استوکاستیک  نیز همانند نموار RSI  بوده و تحلیلی مشابه آن دارد. به عنوان مثال ما قفط نمودار RSI را بررسی می کنیم. جهت تحلیل بهتر و تصمیم گری صحیح بهتر است علاوه بر نمودار RSI از دو نمودار CCI و استوکاستیک نیز برای رمز ارز مورد نظر استفاده کنید.

نمودار RSI ، CCI و استوکاستیک
نمودار RSI ، CCI و استوکاستیک

در شکل بالا سه نمودار RSI ، CCI و استوکاستیک  را برای رمز ارز اتریوم می بینید ، نمودار RSI رمز ارز مورد نظر معمولا بین دو نقطه 30 و 70 نوسان می کند. زمانی که نمودار به نقطه30 نزدیک شده و یا کمی هم پایین تر می رود ، زمان اشباع فروش بوده و می توان برای نوسان گیری رمز ارز مورد نظر را خرید.

حال اگر نمودار  RSIبه نقطه 70 نزدیک شده و یا از آن عبور کند زمان اشباع خرید بوده و بهتر است رمز ارز را فروخت. و نوسان خوبی از بازار گرفت. تحلیل دو نمودار CCI و استوکاستیک  مانند تحلیل نمودار RSI می باشد.

نمودار مکدی  MACD در تشخیص نوسان گیری ارز دیجیتال

نمودار مکدی  MACD نیز در کنار سایر نمودار های تحلیل تکنیکال می تواند به شما در تشخیص زمان ورود و خروج در یک رمز ارز کمک کند. با توجه به شکل زیر ابتدا نمودار مکدی را برای رمز ارز مورد نظر رسم کنید. برای مثال ما رمز ارز اتریوم را انتخاب کرده ایم.

زمانی که نمودار مکدی بالای خط افقی قرار گیرد یعنی روند بازار عوض شده و از نزولی به صعودی تغییر کرده است. مانند شکل زیر نقطه مشخص شده در شکل می تواند زمان مناسبی برای ورود و خروج به ارز دیجیتال و نوسان گیری ارز دیجیتال باشد.

مکدی نوسان گیری ارز دیجیتال
مکدی نوسان گیری ارز دیجیتال

نمودار ایچی موکو  Ichimoku در نوسان گیری ارز دیجیتال

قدرت نمودار ایچی موکو  Ichimoku به حدی بالاست که بعضی تحلیل گران بازار سرمایه فقط به تحلیل این نمودار اکتفا می کنند. البته همیشه به یاد داشته باشید استفاده از فقط یک نمودار برای تحلیل بسیار پر ریسک می باشد. و باید از تمامی تحلیل ها و تکنیک ها جهت تصمیم گیری صحیح بهره برد.

برای استفاده از نمودار ایچی موکو ابتدا آن را رسم کنید. تحلیل های زیادی برای این نمودار وجود دارد. ولی ما فقط برای نوسان گیری قسمت های تغییر روند را بررسی می کنیم. با زبان ساده زمانی که نمودار ایچی موکو در یک روند نزولی و یا صعودی تغییر رنگ می دهد و ما بتوانیم شکل های نشان داده شده در شکل زیر را روی آن رسم کنیم ، می توان زمان ورود و خروج مناسبی در ارز دیجیتال باشد.

زمانی که شکل ما 7 مانند باشد یعنی زمان مناسبی برای ورود و زمانی که شکل رسم شده 8 مانند باشد یعنی زمان مناسبی برای خروج از جفت ارز می باشد.

ایچی موکو  Ichimoku
ایچی موکو Ichimoku

برای رسم این خطوط مثلا رسم نقطه زمان خروج ابتدا نقطه ماکزیمم نمودار را مشخص سازید . سپس اگر رنگ خطوط نمودار ایچی موکو در دو طرف نمودار متفاوت باشد ، و بتوان دو نقطه متقارن رسم کرد ، این دو نقطه را رسم کرده و آنها را به نقطه ماکزیمم نمودار وصل کنید. در این صورت شکل 8 مانندی رسم شده و می تواند نقطه مناسبی برای خروج باشد.

تحلیل بنیادی در نوسان گیری ارز دیجیتال

در تحلیل بنیادی باید معامله گر به تمامی اخبار در مورد ارز های دیجیتال به دقت گوش کند. علاوه بر آن باید به روند بازار ، روند بیت کوین انتخاب ارز مناسب و … توجه کرد. چندین موارد مهم را بررسی کرده و با زبان ساده آموزش خواهیم داد.

پیگیری اخبار در تشخیص زمان مناسب برای نوسان گیری

در بسیاری از موارد تاثیر اخبار مثلا اضافه شدن ارز خاصی به صرافی معتبر ، هک شدن صرافی خاص که ارز دیجیتال خود را دارند مانند رمز ارز بایننس که مخصوص به صرافی بایننس می باشد و در سایر صرافی ها نیز معامله می گردد و یا مسائلی از این قبیل می تواند بر قیمت آن رمز ارز تاثیر بگذارد. تجربه نشان داده است این اخبار قبل از به واقعیت پیوستن تاثیر خود را بر روی قیمت ها می گذارد و تحلیل گران از قبل اقدام به خرید های به موقع و یا فروش ارز مورد نظر می کنند.

بهترین ارز های دیجیتال برای نوسان گیری

برای نوسان گیری ارز دیجیتال ابتدا و قبل از هر کاری باید چند رمز ارز مناسب برای نوسان گیری را پیدا کرده و در مورد آنها تحقیق کرده و رفتار آنها را زیر نظر داشته باشید. امروزه هزاران رمز ارز وجود دارد که می توان از آنها برای نوسان گیری و تحلیل استفاده کرد.

ولی باید در نظر دشت رمز ارز هایی برای نوسان گیری گیری مناسبند که دامنه نوسان روزانه و یا هفتگی آنها بالا باشد. به عنوان مثال بیت کوین یکی از پر نوسان ترین رمز ارز ها بوده و حتی تجربه نوسان 3 هزار دلار در روز را نیز تجربه کرده است. این رفتار بیت کوین برای نوسان گیر ها جذاب می باشد.

علاوه بر بیت کوین چند رمز ارز دیگر را می توان نام برد که تحلیل آنها راحتتر بوده و نوسانات قیمت بالایی نیز دارند. مانند اتریوم ، آلت کوین ، بایننس ، ریپل و … این ها چند مورد از تحلیل های کارشناسان ما هستند و شما خودتان نیز می توانید ارز های دیجیتال دیگری را پیدا کرده و رفتار آنها را تحلیل کنید. و با تشخیص زمان صحیح خرید و فروش آن به سود های خوبی برسید.

پیگیری روند بیت کوین

با توجه به اینکه بیت کوین از روند های اصلی بوده و روند بازار وابستگی شدیدی به این رمز ارز دارد. هیچ گاه زمانی که روند بیت کوین نزولی است اقدام به نوسان گیری نکنید. زیرا در این مواقع احتمال بازگشت بازار بسیار کم بوده و ممکن است دچار ضرر شدیدی شوید.

کلام آخر

همیشه در معاملات خود حد ضرر را حفظ کرده و با تکنیک مشخص وارد معامله شوید. هیچ گاه امید واهی به بازار و انتظار برگشت در صورت گذر از حد ضرر را نداشته باشید. در سایت ایتسکا مقالات مفیدی در این خصوص و روش های کنترل ریسک و مدیریت سرمایه گذاری بیان شده اند. در این خصوص مقالات آموزشی ما در خصوص ارز های دیجیتال و فارکس می تواند برای مبتدیان و فعالان با تجربه نیز مفید باشد.

زینب اصغری
زینب اصغری

مدیر تولید محتوا - مشاور مالی

نویسنده این مقاله

به عنوان یکی از اولین اعضای تیم ایتسکا، از سال 2019 فعالیت خود را در بازار های مالی آغاز کردم. من تقریبا تمامی بروکر های موجود در وبسایت ایتسکا (بیش از 30 بروکر) را با پول واقعی مورد بررسی قرار داده ام. همه اطلاعاتی که در خصوص بروکر ها در این وبسایت قرار گرفته را بازبینی کرده ام و سعی کرده ام که تمامی خطاهای احتمالی را اصلاح کنم. سوابق حرفه ای من شامل فعالیت در بخش بانکی و مدرک دانشگاهی در حوزه اقتصاد است. در حال حاضر یکی از مدرسین فارکس در سبک اسمارت مانی در ایران هستم. علاقمندی های من شامل تحقیقات در خصوص استراتژی های فارکس، مدریت سرمایه و ربات های معامله گر فارکس است.

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: