مدیریت ریسک در بازار فارکس | ۳ریسکی که باید آن را بدانید

مدیریت ریسک در بازار فارکس | ۳ریسکی که باید آن را بدانید

تجارت مالی خطرات زیادی به همراه دارد و همه افراد به این موضوع آگاه هستند. مخصوصا شناخت مدیریت ریسک قطعا باعث محافظت از سرمایه شما می شود. وقتی از پولی صحبت می‌شود که به سختی به دست آمده، پس لازم هست که با این ریسک ها بیشتر آشنا شوید.

مدیریت ریسک در بازار فارکس | ۳ریسکی که باید آن را بدانید -
مدیریت ریسک در بازار فارکس | ۳ریسکی که باید آن را بدانید 1

مدیریت ریسک در فارکس

فعالیت در بازار فارکس کار آسانی نیست. شما باید شناخت کافی از این بازار داشته باشید و جدا از آن مدیریت ریسک شما قوی باشد.

منظور از مدیریت ریسک یعنی بحران‌ها، خطاها، هشدارها و خطرها را بشناسید و سپس استراتژی خود را مطابق با این موارد تعیین کنید.

اگر مدیریت ریسک شما قوی باشد، میزان از دست رفتن سرمایه شما کمتر شده و به مراتب به سوددهی‌های خوبی خواهید رسید.

مدیریت ریسک در بازار فارکس | ۳ریسکی که باید آن را بدانید -

برت استینبرگر روانشناس تجاری مشهور اشاره کرده که در بازار مالی خطرات دیگری هم وجود دارد که بسیاری از ما به راحتی از آنها چشم پوشی می کنیم. آیا شما هم خودتان را مقصر هر یک از این موارد می دانید؟

مدیریت ریسک در بازار فارکس | ۳ریسکی که باید آن را بدانید -
مدیریت ریسک در بازار فارکس | ۳ریسکی که باید آن را بدانید 2

۱- خطر کسالت

بسیاری از مردم فکر می کنند که می توانتد در مدت کوتاه، درآمد کلانی کسب کنند، به همین خاطر به سمت تجارت کشیده می‌شوند.

اما همیشه به این روال نیست، چون مواقعی پیش می‌آید که در بازار فعالیت چندانی وجود ندارد. گاهی اوقات هم معاملات شما به سادگی نمی‌تواند هیچکدام از حرکات را جذب کند.

اگر معامله‌گری صبور نباشد، پس یا سیستم معاملاتی خود را کنار می‌گذارد و یا خود را مجبور به انجام معاملات می کند .

اگر متوجه شدید که بی قرار هستید و نمی توانید منتظر بمانید تا بخشی از بازار را بدست آورید، بهتر است یک قدم از نمودارهای خود عقب نشینی کنید.

۲- خطر طراحی

آیا می‌دانستید که وقتی ارزش حسابتان بیشتر شده یا «طراحی» می‌شود، با خطراتی هم مواجه می‌شوید؟

درست است! معامله گران هم پس از پشت سر گذاشتن یک سری برد، ریسک‌هایی را تجربه می کنند.

بسیاری از معامله گران پس از آنکه یک معامله موفقیت آمیز را پشت سر گذاشتند، به خاطر اعتماد به نفس بیش از حد، تصمیمات تجاری بدی می‌گیرند . آنها در نهایت اندازه موقعیت خود را به سطوحی ارتقا می دهند که دیگر قابل مدیریت نیست. در نتیجه معاملات زیادی را انجام داده و دیگر برنامه های معاملاتی خود را رها می کنند .

دقیقاً به همین دلیل است که معامله گران همیشه باید احساسات خود را کنترل کنند. اگر این کار را انجام ندهید، در اجرای معامله خود سهل انگاری کرده اید. به یاد داشته باشید که همیشه به برنامه معاملاتی خود پایبند باشید و نفستان را کنترل کنید!

۳- خطر توالی

مهم نیست که چقدر معاملات خود را خوب مدیریت می کنید یا با سیستم معاملاتی خود چقدر سازگار هستید، اما در واقع از ترتیب معاملات برنده و بازنده خود مطلع نیستید.

یک معامله گر زمانی که شروع به حذف توالی بردها و/یا باخت های خود از زمینه آماری می کند، ریسک توالی را تجربه خواهد کرد.

به عنوان مثال، ممکن است یک سری معاملاتی را با پیروزی‌ پشت سر گذاشته‌اید و فکر کنید که بر بازارها مسلط شده‌اید، که به راحتی می‌تواند منجر به اعتماد به نفس بیش از حد شود.
از طرف دیگر، ممکن است یک سری ضررهایی داشته باشید و باعث شود به خود یا استراتژی معاملاتیتان شک کنید. در نتیجه از برنامه های معاملاتی خود منحرف شده و تصمیمات تجاری بدی می‌گیرید.

به نظرم پایبند بودن به اصول و عقیده تان است که می‌تواند شناخت بهتری از بازار برایتان فراهم کند.

حتی زمان بردها و باخت های متناوب را می توان به روشی اشتباه درک کرد. اگر می‌بینید که موجودی حسابتان بدون هیچ پیشرفت واقعی بالا و پایین می‌شود، ممکن است آن را به عنوان نشانه‌ای از اینکه در حال بهبود نیستید در نظر بگیرید و انگیزه خود را از دست بدهید یا به طور کلی تسلیم شوید.

خوشبختانه راهی برای جلوگیری از این طرز فکر خطرناک وجود دارد. با استفاده از یک ژورنال معاملاتی، می توانید کمک کنید تا همه چیز را در چشم انداز مناسب قرار داده و تصویر بزرگتری در ذهن داشته باشید.

اهمیت مدیریت سرمایه

وقتی وارد بازار فارکس می‌شوید، باید مدیریت سرمایه بلد باشید. این موضوع باعث می‌شود هم سرمایه اولیه خودتان را حفظ کنید و هم با زیان بالا از بازار خارج نشوید.

برای مدیریت سرمایه دو پارامتر مهم را باید در نظر بگیرید و آن افت سرمایه و میانگین سود و زیان هر معامله هست.

موضوع مهم دیگر در اشتباهات معاملاتی شماست. شما باید هر نوع اشتباه به خطایی که داشته‌اید، نکات مثبت و منفی آن را یادداشت کرده و از این نکات مثبت و منفی در بهبود استراتژی خودتان استفاده کنید.

حرف آخر

نمی‌توان این موضوع را منکر شد که بازار فارکس بازار امنی نیست، بالعکس این بازار خطرات زیادی دارد. مخصوصاً برای افراد مبتنی و ناشنا فارکس پر از خطر‌هایی است که باید در مقابل آنها احتیاط کنید.

برای مقابله کردن با این خطرها و ندیدن ضرر زیان در سرمایه خود، باید مدیریت ریسک قوی داشته باشید. آشنایی و شناخت با خطرات احتمالی که در بازار فارکس وجود دارد، باعث می‌شود که قوی‌تر عمل کرده و بهتر بتوانید از سرمایه خود محافظت کنید.

سوالات متداول

مدیریت ریسک چیست؟

مدیریت ریسک یعنی آشنایی و شناخت ریسک‌های احتمالی موجود و یافتن راهکارهایی برای مقابله با آن

۳ نمونه مهم از خطرات بازار فارکس کدامند؟

۱_ خطر کسالت
۲_خطر توالی
۳_ خطر طراحی
شیرین سعیدی
شیرین سعیدی

نویسنده، مترجم، کارشناس سوشال مدیا - تریدر در بازار کریپتو

نویسنده این مقاله

من به عنوان یک متخصص در حوزه بازارهای مالی، فارکس و کارشناس تولید محتوا فعالیت دارم. عمده‌ترین فعالیت من در زمینه تحقیق و بررسی بروکرها، نهادهای تنظیم کننده آنها و فعالیت هایشان است. تمامی اطلاعاتی که در این زمینه گردآوری می‌کنم، حاصل تحقیقات گسترده از سایت‌های معتبر ایرانی، خارجی و نهادهای دولتی و خصوصی است. هدف من ارائه اطلاعات کامل و درست به مخاطبان است تا بتوانند فعالیت بهتری در بازار فارکس داشته باشند.

تعداد 2 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب:

نظرات و بررسی های کاربران

  • fatemeh
    امتیاز:

    عالی. درس9ندارین؟

    • user-2128 سعید محمدی

      سلام. وقتتون بخیر
      درس 9 کدام دوره رو میخواید؟