5 مرحله آگاهی معامله‌گری که تمامی معامله‌گران بازار سرمایه آن را طی می‌کنند

5 مرحله آگاهی معامله‌گری که تمامی معامله‌گران بازار سرمایه آن را طی می‌کنند

شما در این مقاله 5 مرحله آگاهی معامله‌گری را خواهید آموخت.

با سری مقالات آموزش بازار سرمایه سایت ایتسکا در خدمت شما عزیزان هستیم.

من در این مقاله به شما  5 مرحله مهم آگاهی معامله‌گری را آموزش خواهم داد، این مراحل آگاهی را تمام معامله‌گران طی می‌کنند و هیچ راه میان‌بری برای گذر از این 5 مرحله نیست.

پس با دقت و بدون قضاوت قبلی اطلاعات این مقاله را مطالعه کرده و بررسی کنید تا بدانید دقیقاً در کدام مرحله از آگاهی معامله‌گری قرار دارید.

معامله‌گری بدون آگاهی مانند ناخدای یک کشتی گمشده در آب‌های خروشان است، برای مسیریابی و حرکت به‌سوی مقصد ناخدا ابتدا باید بداند دقیقاً در کجای این کره خاکی قرار دارد، سپس به‌سوی مقصد حرکت کند.

5 مرحله آگاهی معامله‌گری که تمامی معامله‌گران بازار سرمایه آن را طی می‌کنند - آگاهی معامله‌گری

در بازار سرمایه نیز شما باید بدانید در کدام مرحله از آگاهی معامله‌گری قراردادید سپس با دانستن مبدأ و مشخص کردن مقصد به‌راحتی می‌توانید در مسیر معامله‌گر حرفه‌ای شدن گام بردارید.

مراحل آگاهی معامله‌گری بدین قرار است.

مرحله اول. بی‌کفایتی ناخودآگاه

من همیشه در اخبار و رسانه‌ها درباره‌ی بازار بورس، سهام و شاخص می‌شنیدم اما هیچ دید خاصی از بازار بورس نداشتم تا زمانی که یکی از دوستانم وارد بازار بورس شد و من در جریان جزئیات معاملاتش قرار گرفتم.

به یاد دارم اولین باری که وارد پلتفرم معاملاتی کارگزاری‌ام شدم، همه‌چیز برایم پر از ابهام و سؤال بود، چند روزی در اینترنت جستجو کردم تا فقط بدانم گزینه‌هایی مانند نقشه بازار، پرتفوی، تابلوی معاملات، بورس، فرا بورس و … چیست.

بعد از چند روز که اولین معامله‌ام را انجام دادم به فاصله یک روز با زیان پنج درصدی مجبور به خروج از معامله شدم.

در مرحله اول بی‌کفایتی ناخودآگاه، آگاهی معامله‌گری در پایین‌تر حد خود قرار دارد، معامله‌گر تمام معالات خود را به‌صورت شانسی انجام می‌دهد زیرا هیچ اطلاع و آشنایی از روند بازار و نحوه کار معامله‌گری ندارد.

آگاهی معامله‌گری در بورس

قبل از ورود به بازار سرمایه حتما کتاب سرمایه گذاری در سهام (به زبان آدمیزاد) را مطالعه کنید.

5 ویژگی معامله‌گران بی‌کفایت

  • معامله‌گر بی‌کفایت تمام معاملات خود را بدون استراتژی معاملاتی و به‌صورت کاملاً تصادفی باز و بسته می‌کند.
  • مدیریت ریسک برای معامله‌گر بی‌کفایت معنایی ندارد.
  • فقط نیمه‌پر لیوان را می‌بیند، از معاملات سود‌ه‌اش بسیار شادمان می‌شود و توجهی به معاملات زیان‌ده خود ندارد.
  • رویکرد ثابتی برای انجام معامله ندارد.
  • معامله با حجم‌های بسیار بالا انجام می‌دهد.

در این مرحله به دلیل معاملات پی‌درپی، با حجم‌های بالا بدون داشتن مدیریت سرمایه بیش‌تر افراد با زیان‌های سنگین از بازار خارج می‌شوند، درصد کمی از افراد خوش‌اقبال که زیان کم‌تری یا سود کرده‌اند به راه خود ادامه داده و وارد مرحله دوم آگاهی می‌شوند.

مرحله دوم. بی‌کفایتی آگاهانه

در مرحله دوم معامله‌گر پی به ندانستن خود می‌برد و متوجه می‌شود که برای موفقیت در بازار سرمایه باید روی مهارت‌های معاملاتی خود کار کند به همین دلیل شروع به مطالعه و یادگیری می‌کند.

در این مرحله با این‌که معامله‌گر زمان زیادی را صرف یادگیری و مطالعه می‌کند ولی همچنان در معاملات خود پول از دست می‌دهد، اینجاست که کنترل بیرونی معامله‌گر فعال می‌شود، او ابزارهای معاملاتی، اشتباهات اندیکاتورها، رانت اطلاعاتی و جو غیرمنصفانه بازار را عامل اصلی زیان‌های خود می‌داند.

برخی معامله‌گران در مدت‌زمان کوتاه‌تری این مراحل را طی می‌کنند ولی برخی درگیر سال‌ها در این مرحله می‌مانند.

3 مورد برای عبور از مرحله‌ی بی‌کفایتی آگاهانه

از تصمیم‌گیری‌های احساسی و تکانه‌ای جلوگیری کنید.

معاملات خود را فعالانه بررسی کنید و ایرادات را اصلاح کنید.   

اشتباهاتتان را یادداشت کنید تا یک اشتباه را دوبار تکرار نکنید.

مرحله سوم. مرحله ورود به آگاهی معامله‌گری

مرحله آگاهی زمانی است که معامله‌گر به کنترل درونی می‌رسد و مسئولیت تمام اعمال و اشتباهات معامله‌گری خود را می‌پذیرد.

در مرحله آگاهی، معامله‌گران متوجه می‌شوند که روند گذشته نادرست بوده است.

معامله‌گر در این مرحله است که استراتژی معاملاتی مخصوص به خود را طراحی کرده و درصدد اجرای آن برمی‌آید.

4 اقدام لازم برای ورود به مرحله آگاهی معامله‌گری

  • استراتژی معاملاتی خود را مشخص کرده و به آن پایبند باشید.
  • رفتار معاملاتی خود را بررسی کرده و ایراداتش را رفع کنید.
  • برای معاملات روزانه خود یک برنامه‌ریزی اصولی داشته باشید.
  • برای خود استراتژی ورود و خروج از معامله طراحی کنید.

مرحله چهارم. کفایت آگاهانه

در مرحله چهارم معامله‌گر شروع به اجرای دقیق استراتژی معاملاتی‌اش می‌کند، پایبند به روش‌های مدیریت سرمایه می‌شود، اشتباهات معاملاتی‌اش را بررسی کرده و از تکرار آن‌ها پرهیز می‌کند.

در این مرحله، انجام معامله برای معامله‌گر هنوز هم کار آسان و بی دغدغه‌ای نیست و آگاهی معامله‌گری به حد نهایی خود نرسیده است ولی معامله‌گر می‌داند در مسیر درست قرار گرفته‌است و با ممارست و تلاش پله به پله به جایگاه موردنظرش خواهد رسید.

مراحل آگاهی معامله‌گر

ویژگی‌های معامله‌گران باکفایت آگاه

  • با یک نظم و انضباط خاصی معامله می‌کنند.
  • به استراتژی معاملاتی خود پایبند هستند.
  • برنامه مدیریت سرمایه برایشان در اولویت است.
  • به‌راحتی احساسات خود را کنترل می‌کنند و واکنش‌های هیجانی و تکانه‌ای ندارند.
  • یک رویکرد بلندمدت دارند.

معمولاً در این مرحله معامله‌گران با واقعیات عینی بازار مواجه شده و به معامله‌گری و بازار سرمایه به دید یک شغل بلندمدت نگاه می‌کنند نه یک راه میان‌بری برای یک شبه ثروتمند شدن.

مرحله پنجم. کفایت ناخودآگاه

مرحله پنجم آخرین مرحله آگاهی معامله‌گری است که پس از سال‌ها معامله و تجربه‌اندوزی به‌دست می‌آید، در مرحله کفایت ناخودآگاه معامله‌گر به یک ثبات معاملاتی کامل رسیده است و استراتژی متناسب با روحیات و خلقیات خود را سال‌ها آزموده و ایراداتش را رفع کرده‌است.

در این مرحله معامله‌گر نه برای بردهایش مغرور و نه برای ضررهایش غمگین می‌شود، او در تمامی معاملاتش اصول مدیریت سرمایه را رعایت می‌کند، در این مرحله است که معامله‌گران به سودهای کلان و پایدار در بازار می رسند.

آگاهی معامله‌گری یک فرایند طولانی و زمان‌بر است، برای معامله‌گر حرفه‌ای شدن صبور باشید، شما نمی‌توانید ره صدساله را ک شبه طی کنید.

در بازار سرمایه مرحله به مرحله تلاش کنید، تجربه بیاندوزید، ایرادات خود را رفع کنید، روی احساسات خود کنترل داشته باشید تا در زمان کوتاه‌تری به مرحله پنج آگاهی برسید.

در نهایت در مسیر معامله‌گری همیشه با خود رو راست باشید و آموزش ببینید، اگر علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه هستید از بروکرهای ایرانی که به ایرانیان خدمات می‌دهند استفاده کنید.

سعید محمدی
سعید محمدی

تریدر - مشاور مالی - نویسنده

نویسنده این مقاله

من موسس وبسایت ایتسکا هستم و از سال 2021 در حال مدیریت و رهبری این وبسایت هستم. تخصص اصلی من در حوزه فارکس و البته مارکتینگ است. من شخصا تمام بروکر هایی که در وبسایت ایتسکا معرفی شده است را به صورت کامل با پول واقعی و حساب ریل بررسی کرده ام. تمامی نقد ها و بررسی هایی که نگاشته ام بر مبنای مشاهدات من در بروکر هاست. سوابق حرفه ای من شامل مدرک معامله گری ارز های دیجیتال از مجموعه بین المللی IEC و مدرک معامله گری در بازار های مالی و مدرک شناسایی اصول بازار سرمایه است. من عضور رسمی انجمن انفورماتیک ایران و مشاور مالی در شرکت های ایرانی و غیر ایرانی هستم.

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: