فشار خرید و فروش در فارکس

فشار خرید و فروش در فارکس

در درس هفتم از آموزش پرایس اکشن به سبک البروکس قرار داریم. این دوره آموزشی توسط وبسایت ایتسکا الهام گرفته از سبک ال بروکس ایجاد شده و به صورت کاملا رایگان در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است. امیدواریم با آموزش بیشتر و کسب تجربه بتوانید سود های شیرینی در فارکس و سایر بازار های مالی کسب کنید. با ما همراه باشید.

فشار خرید و فروش در فارکس چیست؟

کندل ها نشان دهنده قدرت خریداران و فروشندگان در بازار هستند.

“پرایس اکشنی که به نفع خریدارن بوده و قدرت آنها را در بازار نشان می دهد ، فشار خرید نامیده می شود.”

“پرایس اکشنی که به نفع فروشندگان بوده و قدرت فروشندگان در بازار را نشان می دهد، فشار فروش نامیده می شود.

فشار خرید و فروش در فارکس - فشار خرید و فروش

خریداران و فروشندگان در تلاشند تا همیشه فشار خرید و یا فروش ایجاد کنند. خریداران تمایل دارند تا حدی بخرند که بازار صعودی شود و فروشندگان نیز دوست دارند تا حدی بفروشند تا بازار نزولی شود. اینها با خرید و فروش خود رد پایی بر جا می گذارند که همان فشار خرید و فروش در بازار می باشد.

فشار خرید در روند صعودی

در روند صعودی کنترل بازار در دست خریداران است. (بازار گاوی بوده و گاو ها بر خرس ها برتری دارند.)

و از قدرت خریدارن می توان فشار خرید را تشخیص داد.

نشانه های فشار خرید

برای تشخیص روند صعودی و اطمینان از این روند باید بتوانید فشار خرید و قدرت خریداران را تشخیص دهید. فشار خرید دارای نشانه هایی می باشد که با وجود آن نشانه ها می توان فشار خرید و فروش را پیدا کرد. در ادامه لیستی از نشانه های فشار خرید را به نقل از ال بروکس برایتان آورده ایم.

فشار خرید و فروش در فارکس - فشار خرید و فروش

  • تعداد شمع های صعودی از نزولی بیشتر باشد.
  • چند شمع صعودی به صورت پشت سرهم و قوی داشته باشیم. مثلا 2 ، 3 و یا 4 کندل
  • شمع های صعودی از شمع های نزولی بزرگتر هستند.
  • این کندل ها بدنه بزرگ و سایه بالایی کوچک دارند.
  • قیمت پایانی نزدیک سایه بالایی می باشد. یعنی سایه بالایی خیلی کوچک بوده و یا اصلا سایه بالایی نداشته باشیم.
  • یک کانال صعودی میکرو بدون پولبک داریم.
  • شمع ها سایه پایینی  دارند. یعنی کندل ها در حال نزولی شدن بوده و خریداران ورود می کنند و می خرند. و این باعث می شود قیمت پایانی بالا تر رفته و در زیر شمع سایه پایینی شکل بگیرد.
  • در کندلی که شکست روی داده باید گپ داشته و بعد از آن هم حرکت صعودی ادامه داشته باشد. (زمانی که یک شمع بالاتر از سقف کندل قبلی بسته می شود ، آنگاه بین قیمت پایانی این کندل و سقف کندل قبلی گپ داریم. )
  • زمانی که فشار خرید زیاد می شود ، تعداد شمع های بیشتری پشت سرهم شکل می گیرند.
  • بدنه کندل های صعودی به مرور بلند تر می شود.
  • تعداد شمع های نزولی متوالی نیز کاهش پیدا می کند.
  • بدنه شمع های نزولی نیز کاهش پیدا می کند.

فشار فروش در روند نزولی

در روند نزولی قدرت فروشندگان بیشتر بوده و کنترل بازار در دست فروشندگان است. زمانی که به چارت قیمتی نگاه می کنیم متوجه می شویم قدرت فروشندگان بیشتر است. و بازار در حال کاهش است.

نشانه های فشار فروش

  • تعداد کندل های نزولی بیشتر از کندل های صعودی است.
  • کندل های نزولی متوالی و پشت سر هم مانند 2 ، 3 ، 4 و یا 5 کندل داریم.
  • بدنه کندل های نزولی از صعودی بیشتر است.
  • اکثر کندل ها در نزدیکی سایه پایینی بسته می شوند.
  • کانال نزولی میکرو بدون پولبک داریم.
  • شمع ها سایه بالایی دارند. یعنی در حین شکل گیریر کندل بازار صعودی است و موقع بسته شدن افت می کند و به این صورت سایه بالایی شکل می گیرد.
  • در کندل هایی شکست روی داده گپ قیمتی داریم و بعد از آن حرکت نزولی ادامه پیدا می کند. (گپ یعنی یک کندل پایین تر از کف شمع قبلی بسته شود و بین قیمت بسته شدن کندل فعلی و کف کندل قبلی شکاف وجود دارد.)
  • حرکت نزولی ادامه دار بوده و شمع ها یکی پس از دیگری نزولی هستند.
  • زمانی که کندل های نزولی به صورت متوالی شکل می گیرند ، مثلا قبلا 2 شمع متوالی داشتیم ، ولی الان 4 ، 5 شمع متوالی داریم. یعنی فشار فروش درحال افزایش است.
  • اگر بدنه 10 کندل فعلی نسبت به 20 کندل قبل تر بزرگتر شده باشد ، یعنی فشار فروش داریم.
  • تعداد کندل های صعودی متوالی کمتر شده است.
  • بدنه شمع های صعودی در حال کوچک تر شدن هستند. و خریدران در حال از دست دادن کنترل خرید هستند.

فشار خرید و فروش در روند رنج

در روند رنج خریدارن و فروشندگان برای شکستن سطح مورد نظر در حال جدال و رقابت هستند. خریدران (گاو ها) دنبال شکست روند به سمت صعودی و فروشندگان (خرس ها) نیز به دنبال شکست خط روند به سمت نزولی شدن هستند.

ولی تا زمانی که فشار خرید و فروش یکسان باشد ، بازار همچنان در حالت رنج باقی خواهد ماند.

برای پیدا کردن برتری دو طرف باید فشار خرید و فروش را خودتان بررسی کنید. و بهتر بتوانید جهت اکستند شدن خط روند را پیش بینی کرده و در نقطه مناسبی وارد بازار شوید.

بررسی فشار خرید و فروش در روند رنج اهمیت بسیار زیادی دارد. زمانی که در روند رنج قرار دارید باید در لحظه فشار خرید و فروش را تشخیص داده و تصمیم بگیرید که بخرید و یا بفروشید. به شکل زیر دقت کنید.

فشار خرید و فروش در روند رنج
فشار خرید و فروش در روند رنج

در این قسمت ابتدا در یک دامنه رنج قرار داریم. معامله گر ابتدا می تواند در داخل این بازه اسکالپ کرده و در کف خریده و در سقف نیز بفروشد. اگر از سمت راست نقطه A صرف نظر کنیم ، در این نقطه معامله گر باید بفروشد. از نقطه A تا زمانی که به کف کانال برسیم ، 6 کندل نزولی متوالی با بدنه بلند و قوی داریم. پس احتمالا یک شکست نزولی در روند رنج رخ خواهد داد.

زمانی که چارت به کف روند رنج رسیده به این خط حمایتی عکس العمل نشان داده و حدود دو کندل سبز رنگ را ثبت کرده است. ولی چون قدرت فروشندگان بیشتر بوده و کانال نزولی باریک و قوی داریم ، روند رنج شکسته شده و روند نزولی آغاز گشته است.

در این حالت حد ضرر خود را در سقف کانال یعنی نقطه A قرار داده و سوئینگ کرده و از روند نزولی سود کنید. پس در کانال مشخص شده با این اینکه در داخل روند رنج قرار داریم ولی شاهد فشار فروش در داخل روند هستیم و می توان تشخیص داد روند رنج به سمت پایین شکسته خواهد شد.

فشار خرید و فروش و کندل ها

کندل های صعودی به خریدران و کندل های نزولی نیز به فروشندگان تعلق دارد. در یک نمودار هر چه تعداد کندل های صعودی بیشتر باشد ، قدرت خریدران بیشتر بوده و بازار به خریداران و یا همان گاو ها تعلق دارد. و بالعکس هر چه کندل های نزولی در بازار بیشتر بازار قدرت فروشندگان بیشتر بوده و بازار به خرس ها تعلق دارد. در شکل زیر کندل های صعودی و نزولی را مشاهده می کنید.

فشار خرید و فروش و کندل ها
فشار خرید و فروش و کندل ها

کندل های سبز رنگ نشان دهنده قدرت بیشتر خریدران و کندل های قرمز رنگ نشان از برتری فروشندگان دارد.

بازار به چه کسی تعلق دارد؟

در روند صعودی خریدران قدرت بیشتری داشته و باید انتظار قیمت های بالاتر را داشت. در روند نزولی نیز فروشندگان بازار را رد دست داشته و باید انتظار قیمت های پایین تری را داشته باشیم.

همیشه در جهت بازار معامله کنید

اگر در میانه روند وارد بازار شدید ، در این لحظه باید در جهت بازار معامله کنید. این سخن البروکس برای بازار فارکس که دو طرفه است صدق می کند. در روند صعودی فارکس باید سفارش Buy و در روند نزولی نیز سفارش Sell داریم. یعنی هم می توان از صعود و هم نزول بازار سود کرد.

ولی در بورس ایران زمانی که بازار روند صعودی دارد وارد شوید و زمانی که بازار نرولی است از معامله پرهیز کنید و اگر سهم شما نیز روند نزولی به خود گرفته است ، آن را به صورت پله ای بفروشید.

بازار در جهت خرید Long

زمانی که بازار در جهت خرید است ، خرید ها بیشتر بوده بوده و بازار احتمالا بالاتر خواهد رفت. در این حالت تریدر باید دنبال خرید باشد.

بازار در جهت فروش Short

زمانی که بازار در جهت فروش است ، فروش ها بیشتر بوده بوده و بازار احتمالا پایین تر خواهد آمد. در این حالت تریدر باید دنبال فروش باشد.

زمانی که جهت بازار را پیدا کردید ، در همان جهت وارد بازار شوید. اگر بازار صعودی قوی است ، سریعا در همان لحظه و یا در یک پولبک وارد شوید. در این حالت اگر از حد ضرر خود دور تر شوید با حجم کمی وارد معامله شوید. پس اگر با اطمینان جهت بازار را تشخیص دادید همسو با جهت بازار وارد معامله شوید.

برای درک بیشتر به مثال زیر دقت کنید.

معامله در جهت بازار
معامله در جهت بازار

در این مثال ابتدا در یک روند رنج قرار داریم. سپس قدرت خریداران بیشتر بوده و شاهد افزایش قیمت هستیم. در روند صعودی ابتدایی 10 کندل سبز رنگ متوالی را می بینید. این یکی از نشانه های قدرت خرید در بازار صعودی بود. بعد از 10 کندل سبز رنگ یک کندل قرمز (پولبک) و بعد دوباره روند صعودی ادامه داشته است.

در روند صعودی دوم نیز شاهد 6 کندل صعودی متوالی با بدنه بلند هستیم.

کانال ها اغلب به روند رنج ختم می شوند

کانال تا جایی ادامه پیدا می کند که شیب آن کم شده و به یک روند رنج تبدیل شود. اگر در داخل کانال صعودی شاهد فشار فروش بودید ، پس به زودی این کانال به یک روند رنج تبدیل خواهد شد.

و زمانی که در کانال نزولی فشار خرید داشته باشیم این کانال به روند رنج تبدیل خواهد شد. برای مثال به شکل زیر دقت کنید.

ختم کانال به روند رنج
کانال صعودی

در این شکل در یک کانال صعودی قرار داریم. در انتهای کانال 4 کندل نزولی قوی ، متوالی و پشت سر هم را می بینید. پس به احتمال بالایی روند صعودی تبدیل به روند رنج خواهد شد.

کانال در ابتدای یک روند قرار می گیرند. به شکل زیر دقت کنید.

شکست صعودی کانال نزولی
شکست صعودی کانال نزولی

ابتدا در یک کانال نزولی قرار داریم. در انتهاب کانال یک اسپایک صعودی قوی را شاهد هستیم. در این قسمت 4 کتدل صعودی متوالی ، با سایه بالایی را می بینید. خریدارن بعد از مشاهده کانل های صعودی متوالی خریده و حد ضررشان را نیز در انتهای کندلی که خط روند نزولی را قطع کرده قرار می دهند. زیرا می دانند که نشانه هایی از شروع روند صعودی در پیش است.

سوالات متداول

اهمیت فشار خرید و فروش در چیست؟

با تشخیص فشار خرید و فروش در بازار می توان جهت روند را تشخیص داده و سریع تر نقاط ورود و خروج را تشخیص داد.

فشار فروش چیست؟

فشار فروش زمانی در بازار رخ می دهد که اکثر معامله گران در حال فروش بوده و احتمال می دهند قیمت کاهش پیدا خواهد کرد.
زینب اصغری
زینب اصغری

مدیر تولید محتوا - مشاور مالی

نویسنده این مقاله

به عنوان یکی از اولین اعضای تیم ایتسکا، از سال 2019 فعالیت خود را در بازار های مالی آغاز کردم. من تقریبا تمامی بروکر های موجود در وبسایت ایتسکا (بیش از 30 بروکر) را با پول واقعی مورد بررسی قرار داده ام. همه اطلاعاتی که در خصوص بروکر ها در این وبسایت قرار گرفته را بازبینی کرده ام و سعی کرده ام که تمامی خطاهای احتمالی را اصلاح کنم. سوابق حرفه ای من شامل فعالیت در بخش بانکی و مدرک دانشگاهی در حوزه اقتصاد است. در حال حاضر یکی از مدرسین فارکس در سبک اسمارت مانی در ایران هستم. علاقمندی های من شامل تحقیقات در خصوص استراتژی های فارکس، مدریت سرمایه و ربات های معامله گر فارکس است.

تعداد 4 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب:

نظرات و بررسی های کاربران

  • Yousefi

    تشکر فراوان

  • Amir hoseain

    سلام با توجه به کیفیت محتوایی که از مقالات سایت مشاهده کردم
    حتما مطالعه می کنم
    سپاس

  • Amir hoseain

    درود
    من چند ماهی هست که معامله میکنم ولی با ضرر!
    الان چند روزی میشه که از سایت شما برای آموزش استفاده میکنم
    واقعا تاثیر زیادی روی معاملات من گذاشته و تازه فهمیدم قبلا با چشم بسته داشتم معامله میکردم!
    با اینکه قبلا نزدیک به ۱۰۰ ساعت فیلم آموزشی دیده بودم و دو تا دفتر هم نکته برداشته بودم!
    واقعا ممنون بابت آموزش خوب و تاثیر گذارتون

    • تیم نویسندگان

      سلام وقتتون بخیر.
      خیلی ممنون از شما. امیدوارم که دوره اسمارت مانی که در حال آماده کردنش هستیم هم مورد پسندتون قرار بگیره. بعد از این دوره، حتما دوره اسمارت مانی رو هم مشاهده کنید.