اکستند شدن خط روند و یا همان شکست خط روند Breakout یک عبور یا رد شدن قوی از خط روند می باشد. شکست خط روند از مباحث بسیار مهم هم در آموزش فارکس و تحلیل تکنیکال فارکس و هم در پرایس اکشن می باشد. برای تشخیص شکست در بازار های مالی از جمله فارکس روش های مختلفی وجود دارد. در این قسمت به آموزش شکست خط روند هم طبق آموزش های ال بروکس و هم با استفاده از تکنیکال می پردازیم.
آموزش پرایس اکشن به سبک ال بروکس
اکستند شدن خط روند چیست ؟ (شکست خط روند)
اکستند شدن خط روند بازار و یا همان بریک اوت BreakOut زمانی اتفاق می افتد که نمودار قیمتی از خط روند عبور کند. یعنی از یک روند مثلا رنج وارد یک کانال صعودی و یا نزولی شویم. زمانی که روند بازار تغییر کند ، یعنی شکست رخ داده است. خط روند همان انواع خطوط حمایتی و مقاومتی هستند که برای یک ارز و یا سهم رسم می شوند. البته به جز خطوط حمایت و مقاومت خط روند با استفاده از اندیکاتور هایی مانند اندیکاتور ma و … نیز رسم می گردند.
بیشتر بخوانید : نحوه رسم حمایت و مقاومت استاتیک
زمانی که خط روند شکسته می شود ، با توجه به نوع خط روند معامله گران تصمیمات جدیدی در خصوص معامله و ترید می گیرند. به عنان مثال اگر خط روند صعودی به پایین شکسته شده و و با تایید شکست خط روند همراه باشد ، به احتمال بالایی شاهد تغییر روند در نمودار خواهیم بود. طبق نظر ال بروکس سه کلمه اسپایک ، روند قوی و شکست هم معنی هستند.
شکست می تواند یک کندل روندی باشد که زیاد واضح نیست ولی می تواند به یک روند بزرگ منجر شود. و یا می تواند یک کندل روندی بزرگ و یا چند کندل روندی بزرگ و کوچک نیز باشد.
آموزش شکست خط روند
شکست های خط روند در تحلیل تکنیکال بسیار مهم بوده و هر معامله گری باید بتواند آنها را در نقاط مناسب خود تشخیص دهد.
آموزش شکست ها و نحوه معامله با استفاده از آنها یکی از مهارت هایی است که هر تریدری باید بر آن تسلط داشته باشد. معمولا بعد از یک شکست قوی گام دوم هم وجود دارد. گام دوم معمولا به اندازه اسپایک و یا ارتفاع یک روند رنج می باشد.
در اکثر مواقع تلاش برای شکست به نتیجه نمی رسد. تصمیم برای معامله هنگام مشاهده شکست Breakout بسیار مهم است. به عنوان مثال زمانی که یک سهم در روز کاری بعد به دلیل یک اخبار مهم با گپ زیادی باز می شود ، اگر به تحلیل ها و اخبار نگاه کنید ، همه خواهند گفت به دلیل انتشار اخبار تغییر روند ، شکست و … رخ داده است.
زمانی که در بازار یک گپ صعودی بزرگ رخ می دهد ، یعنی بازار در حال معامله است. و احتمال موفقیت فروشندگان و خریدارن 50-50 است. یعنی ممکن است روند تغییر کرده و یا تغییری نکند. فقط باید به کندل های سمت چپ توجه کرد.
بار ها گفته ایم برای کسب درآمد از فارکس و سایر بازار های مالی باید مانند موسسات معامله کنید. آنها حد ضرر خود را در بدترین حالت ممکن قرار می دهند و دو برابر آن را نیز به عنوان حد سود در نظر می گیرند.
مدیریت معاملات اهمیت بسیار زیادی داردو به عنوان مثال زمانی که در بازار نااطمینانی وجود دارد ، باید به دنبال اسکالپ تریدینگ باشید ، نه سوئینگ کردن. یعنی حد سود خود را برابر با حد ضرر خود قرار دهید. ولی زمانی که روند بازار تا حدودی مشخص است و یا شاهد یک شکاف صعودی بزرگ هستید ، حد سود خود را دو برابر حد ضرر قرار دهید.
برای مثال به شکل زیر توجه کنید.
در شکل بالا بازار ابتدا در یک روند نزولی قوی قرار دارد. سپس بازار در آخرین پولبک با چند اسپایک قوی برگشته و در روند صعودی قرار گرفته است. در روند صعودی شاهد چندین کندل شکست قوی هستیم. در این حالت حد ضرر خود را می توانید بالای اولین کندل اسپایک صعودی و یا در کف آن قرار داده و خرید کنید.
بازار تا زمانی که سقف های بلند تری تشکیل دهد ، صعودی بوده و می توانید سوئینگ کنید.
مزایای معامله در شکست روند
- احتمال موفقیت بالا : معمولا بعد از شکست یک روند شکل گرفته و برای مدتی ادامه می یابد.
- بازدهی بالا
معایب معامله در شکست روند
- ریسک بالا : اگر در یک نمودار که افزایش زیادی داشته است ، شکست صعودی داشته باشیم و شما هم در شکست وارد معامله شوید ، حد ضرر را در پایین شکست قرار می دهید که خیلی دور است و ریسک بالایی دارد.
- در ریسک بالا باید اندازه پوزیشن خود را کاهش داد.
- معامله در شکست ها از لحاظ احساسی نیز امر بسیار مشکلی است.
در این حالت ریسک از حالت عادی بیشتر است و هر چه اسپایک و شکست بزرگ تر باشد ، ریسک افزایش خواهد یافت. یعنی باید حجم معامله خود را کاهش دهید. در هر کندلی که پیش می رود باید بتوانید حد ضرر و سود خود را تغییر دهید. و این خود امری استرس زاست.
مدیریت معامله در اکستند شدن روند
- باید تشخیص دهید که آیا در این لحظه شکست وارد معامله شوید و یا خیر؟
- مکان قرار دادن حد ضرر
- معامله با حجم معامله متناسب با ریسک
- قرار دادن حد سود مناسب برای معامله
شکست خط روند در بازار های مالی امر بسیار رایجی است. زمانی که در یک روند صعودی و یا نزولی قرار داریم بازار همیشه در تلاش است تا برگردد. تغییر روند یعنی تلاش برای شکست در جهت مخالف.
ولی در بازار های مالی همیشه تمایل زیادی به ادامه روند خودشان دارند. به این دلیل 80 درصد تلاش ها برای شکست به نتیجه نمی رسند. به این دلیل 80 درصد تلاش ها برای شکست تبدیل به پولبک خواهد شد.
برای مثال به شکل زیر توجه کنید.
در شکل بالا یک روند نزولی قوی را می بینید. نواحی که با مستطیل های آبی رنگ مشخص کرده ایم تلاش هایی برای شکست صعودی هستند که نا کام مانده اند. هر چه بیشتر در روند پیش می رویم ، تلاش برای برگشت بیشتر می شود.
شکست در روند رنج
شکست در روند رنج همان کندل کلایمکس می باشد. 80 درصد شکست ها در روند رنج به برگشت منتهی می شوند.
به عنوان مثال یک اسپایک نزولی در داخل روند رنج صورت گرفته و بعد برگشته و بعد از معامله در روند دوباره به سقف برخورد کرده و اسپایک صعودی شکل گرفته و دوباره به داخل کانال افقی بر می گردد.
در روند رنج شاهد خلاء خرید هستیم . قیمت به سمت بالا کشیده شده و به سقف می رسد. بازار از سقف برگشته و خلاء فروش رخ می دهد و بازار به کف می رسد و دوباره به داخل روند رنج بر می گردد. و در نهایت این روند شکسته خواهد شد.
در 80 درصد مواقع روند فعلی ادامه خواهد یافت و در 20 درصد مواقع روند شکسته خواهد شد.
مراحل شکست خط روند
شکست روند یک فرایند سه مرحله ای می باشد.
- در مرحله اول یک شکست داریم. (کندل و یا کندل های شکست صعودی و یا نزولی)
- شکست نا کام (تلاش ها برای شکست به نتیجه نخواهد رسید.)
- بازار در جهت شکست ادامه می یابد و یا به روند قبلی خود بر می گردد.
برای مثال به شکل زیر توجه کنید. همانطور که بیان کردیم هر کندل خود به تنهایی یک شکست می باشد. کندل هایی که با مستطیل آبی رنگ نشان داده ایم ، شکست های قوی و کندل هایی که با مستطیل نارنجی احاطه شده اند ، کندل های شکست ضعیف محسوب می شوند.
برای معامله هنگام مشاهده شکست در خط روند باید تشخیص دهید قدرت خریدران بیشتر است یا فروشندگان؟
هر کدام از آنها قدرت بیشتری داشته باشند ، به احتمال زیادی کنترل بازار در دست آنها خواهد بود. اگر قدرت هر دو تقریبا یکسان باشد باید به دنبال اطلاعات بیشتری بگردید.
ویژگی های شکست صعودی قوی
شکست صعودی ویژگی های بسیار زیادی دارد. برای درک بیشتر ویژگی های آن را با یک مثال برایتان توضیح می دهیم. به شکل زیر توجه کنید.
قسمت هایی که مشخص کرده ایم کندل های شکست قوی در روند هستند. برخی ویژگی های شکست صعودی قوی را برایتان آورده ایم:
- کندل های صعودی بزرگ
- کندل های صعودی متوالی
- کندل ها در نزدیکی سایه بالایی بسته می شوند.
- بالاتر از سقف کندل قبلی بسته می شوند.
- وجود گپ میان کندل ها که نشان از تمایل زیاد خریداران برای خرید دارد.
- کف کندل شکست قوی از سقف دو کندل قبلی خود بالاتر قرار گرفته است.
- موقعیت و مکان قرار گیری کندل شکست
- کندل ها در نزدیکی خط مقاومت بسته می شوند.
ویژگی های شکست نزولی ضعیف
ویژگی های شکست نزولی ضعیف نیز بسیار زیاد است و برای درک بیشتر برایتان یک مثال آورده ایم.
در شکل بالا کندل های شکست نزولی را می بینید. تعداد کندل های شکست نزولی کمتر و یا برابر با کندل های شکست صعودی هستند. این کندل ها پشت سر هم نیستند. و این مورد باعث افزایش فشار فروش و شکست روند به سمت پایین نشده است. اکثر کندل های شکست نزولی باهم همپوشانی داشته و گپ در فارکس هم نداریم.
کندل های روند
کندل های روند می توانند شکست (اسپایک) ، گپ و یا کلایمکس باشند. پس تمامی کندل های روند به تنهایی نشان دهنده این چهار مورد هستند. هنگام مشاهده گپ در نمودار ها آن را به عنوان یک کندل روندی در نظر گرفته و تحلیل هایتان را بر اساس آن انجام دهید.
مانند شکل زیر
به عنوان مثال در شکل بالا گپ ایجاد شده را باید به عنوان کندل شکست نزولی و یا همان اسپایک نزولی در نظر گرفت.
انواع شکست
بسیاری از مبتدی ها در ابتدای کار نمی دانند چه چیزی شکسته شده است. شکست می تواند یکی از موارد زیر باشد:
- روند رنج
- پولبک
- خط روند
- میانگین متحرک
- بالاتر رفتن و یا پایین رفتن از سقف و یا کف کندل قبلی
شکست خط روند
3 نوع شکست خط روند داریم:
- شکست خط روند ثابت
- شکست خط روند صعودی
- شکست خط روند نزولی
شکست خط روند ثابت
خط روند ثابت در واقع همان خطوط حمایت و مقاومتی است که به صورت افقی بر روی نمودار قیمتی رسم می شود. برای گرفتن سیگنال های معتبر و خوب بهتر است فقط خطوط حمایت قوی را در نظر گرفته و شکست آنها را بررسی کنید.
همانطور که در شکل بالا می بینید ، دو خط روند ثابت را برای یک سهم رسم کرده ایم. نمودار خط روند ثابت اول را با قدرت شکسته و به روند صعودی خود ادامه داده است. در خط دوم ابتدا آن را شکسته و حدود 5 کندل در همان نقطه رنج زده است. و دوباره خط روند ثابت دوم را شکسته و به روند صعودی خود ادامه داده است.
شکست خط روند صعودی
تشخیص شکست خط روند صعودی هم در فارکس و هم در بورس مهم می باشد. در شکل زیر یک روند صعودی را مشاهده می کنید که دچار شکست شده و روند صعودی تبدیل به روند نزولی خواهد شد.
شکست خط روند نزولی
تشخیص زمان شکست خط روند نزولی در بازار نیز از اهمیت بسیار بالایی برخودار است. در شکل زیر سهم در حالت نزولی قرار دارد و خطوط روند حمایت و مقاومت برای آن را رسم کرده ایم.
در نقطه مشخص شده شکست خط روند نزولی در نمودار رخ داده و قیمت با شکسن خط مقاومت قوی در حال ادامه روند و صعود می باشد. اگر به حجم معاملات نیز توجه کنید در این بازه شکست روند حجم ماملات بالاست.
شکست فیک خط روند
تشخیص شکست موفق با شکست فیک ابتدا باید تشخیص دهید قدرت شکست بیشتر است یا قدرت برگشت از شکست؟
بیشتر بخوانید : فیک بریک اوت چیست؟
شکست فیک خط روند به مواردی گفته می شود که خط روند با کندل مارابزو و با قدرت بالایی شکسته می شود ولی نمودار بعد از آن و یا بعد از چند کندل دیگر به روند عادی خود برگشته و تغییری و به نوعی شکست ناتمام می ماند. به عنوان مثال در شکل زیر در نقطه مشخص شده ابتدا خط روند مقاومتی شکسته شده ولی این شکست ناتمام بوده و نمودار به حالت قبلی برگشته و به روند نطولی خود ادامه داده است.
شرایط شکست خط روند
برای تایید شکست خط روند باید شرایطی برقرار باشد. در صورت نبود این شرایط و یا ناقص بودن آن ، به احتمال زیاد شکست فیک خط روند رخ خواهد داد.
- کندل های تو پر و بلند (کندل مارابزو) : یکی از بهترین نشانه ها و شرایط برای شکست روند ، شکست با کندل مارابزو می باشد. یعنی خریداران و فروشندگان تا آخرین لحظه به خرید و فروش ارز می پردازند. زمان بسیار حساسی می باشد.
- شکست در نقاط حمایت و مقاومت قوی : هنگام رسم خطوط حمایت و مقاومت برخی نقاط قوی و مهم و برخی کم اهمیت بودند. شکست ها را فقط برای نقاط مهم بررسی کنید. البته برای نقاط ضعیف نیز باید با دقت بیشتری و محتاطانه معامله کرد.
- حجم معاملات بالا
- تایید شکست روند خط با بررسی چند کندل بعدی
استراتژی معاملاتی شکست خط روند ( ترید با شکست خط روند )
ترید با شکست خط روند به نوع شکست آن ، نوع بازار و نیز سایر تحلیل ها بستگی دارد. استراتژی معاملاتی شکست خط روند در واقع نوعی تحلیل تکنیکال بوده و هیچ قطعیتی در خصوص آن وجود ندارد. در ادامه استراتژی های مختلف برای انواع شکست های خط روند را بیان می کنیم.
ترید در شکست خط روند صعودی
در خط روند صعودی شکل زیر را در نظر بگیرید. زمانی که خط روند دینامیک و یا همان مورب را رسم کرده و قله ها را به هم وصل کنیم اگر نمودار خط روند مقامتی را به بالا قطع کند یعنی صعودی بیشتر و قوی تر در راه است. البته این مدل کمتر و به ندرت در یک سهم و بازار پیش می آید.
اما اگر در روند صعودی دره ها به هم وصل کنیم در واقع خط حمایتی دینامیک و یا مورب رسم کرده ایم و اگر چارت قیمتی آن را رو به پایین قطع کند ، شکست روند صعودی بوده و معمله گران کوتاه مدت و میان مدت در بازار بورس و سهام بهتر است از معامله خارج شوند. البته چون بازار فارکس دو طرف است در این نقطه تریدر ها پوزیش SELL باز کرده و از نزول بازار سود می کنند.
معامله در شکست خط روند نزولی
برای بررسی شکست خط روند نزولی قله ها را به هم وصل کرده و خط دینامیک مقاومتی را بررسی می کنیم. اگر نمودار قیمتی خط روند نزولی را با شرایطی که در ابتدای مقاله بیان کردیم قطع کند ، به احتمال زیاد زمان روند نزولی به پایان رسیده و تغییر روند و شروع روند صعودی را داریم. تریدر ها در تلاشند تا این نقاط را برای ورود پیدا کرده و با خرید در کمترین قیمت سود کنند.
اندیکاتور شکست خط روند
اندیکاتور شکست خط روند به صورت پیش فرض در متاتریدر وجود ندارد. ولی تحلیل گران اقدام به طراحی این اندیکاتور کرده و برای راحتی کاربران آن را در اختیار تریدر ها قرار داده اند. هنگام استفاده از اندیکاتور تشخیص شکست خط روند باید این نکته را در نظر بگیرید در تحلیل تکنیکال هیچ قطعیتی وجود ندارد. و شکست خط روند دلیلی بر تغییر روند و … نمی باشد. لینک دانلود اندیکاتور شکست خط روند BreakOut قرار داده ایم.
ابتدا آن را دانلود کرده و بعد از حالت فشرده خارج کنید. و بعد آن را در متاتریدر نصب کنید. اگر با نحوه نصب اندیکاتور در متاتریدر آشنایی ندارید روی لینک زیر کلیک کنید.
اندیکاتور مانند شکل زیر رسم خواهد شد. در نقاط مشخص شده شکست روند روی داده است. اندیکاتور شکست های فیک و ضعیف را حذف کرده و شکست های قوی را نشان داده است.
اندیکاتور شکست خط روند در تریدینگ ویو
اندیکاتور شکست خط روند در تریدینگ ویو نیز قابل رسم می باشد. در شکل زیر اندیکاتور شکست خط روند که در سایت تریدینگ ویو رسم شده است را مشاهده می کنید.
در شکل بالا علاوه بر مشاهده شکست های خط روند بر روی هر شکست سیگنال های خرید و فروش را نیز مشاهده می کنید. که تریدر را در باز کردن نوع پوزیشن راهنمایی می کند. البته همیشه معیار معامله را بر تحلیل خود قرار داده و عدم قطعیت در تحلیل تکنیکال و اندیکاتور ها را جدی بگیرید.
شکست خط روند rsi
اندیکاتور rsi یکی از اندیکاتور های بسیار مهم در تشخیص روند بازار و نیز تغییر روند می باشد. همانطور که می دانید انواع خطوط حمایت و مقاومت را می توان برای این اندیکاتور نیز رسم کرده و نقاط شکست خط روند rsi را برای آن نیز بررسی کرد. اندیکاتور rsi بین 0 تا 100 نوسان می کند. و نقاط 0 ، 30 ، 50 ، 70 و 100 در این اندیکاتور از اهمیت بالای برخوردارند. برای بررسی استراتژی شکست خط روند rsi اندیکاتور را برای یک جفت ارز در متاتریدر رسم کرده و آن را بررسی می کنیم.
استراتژی شکست خط روند rsi
برای بررسی استراتژی شکست خط روند فارکس با rsi کار را با یک مثال شروع خواهیم کرد. در شکل زیر نمودار قیمتی و نیز اندیکاتور rsi را برای یک جفت ارز مشاهده می کنید.
در اندیکاتور rsi هم مانند نمودار قیمتی می توان هم خطوط حمایت و مقاومت استاتیک (افقی) و هم دینامیک (مورب) رسم کرد. که این خطوط را به عنوان خط روند در نظر می گیریم. خطوط روند افقی از نقاط 0 ، 30 ، 50 ، 70 و 100 رسم خواهند شد. زمانی که اندیکاتور rsi از پایین به بالا این خطوط را قطع کرده و به روند خود ادامه دهد ، شکست خط روند rsiبوده یعنی نمودار قیمتی به شکل صعودی به روند خود ادامه می دهد.
و اگر این خطوط را از بالا به پایین قطع کند ، شاهد شکست خط روند rsi هستیم و احتمال تغییر روند و شروع روند نزولی خواهیم بود. در شکل بالا اندیکاتور rsi خط روند افقی را در نقطه حساس 30 از بالا به پایین قطع کرده و یک کندل قبل از آن خط روند مورب قطع شده است. و شاهد روند نزولی در بازار هستیم.
نظرات و بررسی های کاربران
وقت بخیر
آیا توضیحات از اندیکاتور شکست خط روند و rsi از آموزش های استاد ال بروکس است یا ازتجربیات شما..؟
تشکر
سلام و درود. وقتتون بخیر.
محتوای این بخش، تماما مربوط به آقای البروکس است.
ممنون اط زحمات شما