در این مقاله به آموزش تحلیل تکنیکال فارکس Technical Analysis پرداخته ایم. البته تک تک سرفصل های تحلیل تکنیکال فارکس در دروس آموزش فارکس قرار داده شده اند. برای اینکه بتوانید تحلیل تکنیکال فارکس را به صورت حرفه ای یاد بگیرید باید تمامی آموزش ها را دنبال کرده و بتوانید از اندیکاتور ها و سایر ابزار های تحلیل تکنیکال به خوبی استفاده کنید.
ما تلاش کرده ایم از بیان مسائل ریاضی و گیج کننده پرهیز کنیم و بتوانیم با زبان ساده نحوه تحلیل در بازار های مالی را برایتان آموزش دهیم.
یکی از ابزارهای مهمی که در تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار می گیرد، تریگر است. برای آشنایی بیشتر با این مفهوم خواندن مطلب زیر را به شما توصیه می کنیم:
تریگر و کاربرد آن در تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال فارکس چیست؟
تحلیل تکنیکال فارکس Technical Analysis بر این اصل استوار است که در بازار فارکس تاریخ تکرار می شود و روند قیمت ها تصادفی نیست. تحلیل تکنیکال از الگو های خاصی پیروی می کند و این الگو ها در قالب اندیکاتور نمایش داده می شوند.
در بازار فارکس چندین نوع تحلیل وجود دارد :
تحلیل تکنیکال فارکس نیز یکی از انواع تحلیل فارکس می باشد. در تحلیل تکنیکال روند بازار و نیز قیمت ها و رفتار آنها از روند قیمتی جفت ارز ها در گذشته پیش بینی و یا عبارتی محاسبه می شود. برای انجام تحلیل تکنیکال در فارکس ابزار ها و سایت هایی وجود دارند که بهتر است با استفاده از آنها تحلیل تکنیکال را انجام دهید.
در ادامه سایت ها ، نرم افزار ها و پلتفرم های تحلیل تکنیکال را برایتان آموزش داده ایم.
انواع تحلیل تکنیکال فارکس
روش های تحلیل تکنیکال فارکس متفاوت بوده و هر تریدری از یکی از این روش ها و با ترکیبی از آنها برای تحلیل تکنیکال استفاده می کند. انواع تحلیل تکنیکال فارکس را می توان به صورت زیر بیان کرد :
- رسم خطوط حمایتی و مقاومتی
- اندیکاتور ها
- شمع خوانی
- امواج الیوت
در ادامه روش های تحلیل تکنیکال در بازار فارکس را برایتان آموزش داده ایم.
آموزش تحلیل تکنیکال فارکس
به احتمال زیاد برایتان زیاد پیش آمده در کنار یک تحلیل گر تکنیکال نشسته اید و از اسامی نمودار ها و بسیاری اصطلاحات دیگر گیج و یا شگفت زده شده اید. ولی با آموزش های ما به راحتی خواهید توانست بر این اصطلاحات و آموزش ها مسلط شوید.
برای تحلیل تکنیکال بازار فارکس در اولین قدم باید بر یکی از سایت ها و یا نرم فزار های تحلیل تکنیکال تسلط داشته و یا حداقل نحوه کار کردن با آنها را بلد باشید. اولین گام برای اموزش تحلیل تکنیکال فارکس رسم خطوط مقاومتی و حمایتی است. در ادامه آموزش هایمان به آموزش تک تک این سرفصل ها پرداخته ایم.
البته رسم این خطوط برای افراد مبتدی اهمیت دارد. معامله گران حرفه ای با یک نگاه ساده به راحتی می توانند نقاط حمایتی و مقاومتی را تشخیص دهند.
مرحله بعدی تحلیل تکنیکال در بازار فارکس ، تشخیص روند بازار می باشد. تشخیص روند یکی از مهم ترین و حساس ترین قسمت های تحلیل بازار فارکس می باشد. و در صورت تشخیص صحیح سود آور و تشخیص اشتباه زیان ده خواهد بود.
برای تشخیص روند در بسیاری از مواقع نیاز به اندیکاتور ها می باشد. اندیکاتور های فارکس یکی از اصلی ترین و مهم ترین ابزار های تحلیل تکنیکال بوده و باید روش رسم و استفاده از آنها را بلد باشید.
گروهی از تریدر ها نیز وجود دارند که از امواج الیوت برای تحلیل تکنیکال فارکس استفاده می کنند. امواج الیوت می تواند رزانگر روند بازار فارکس باشد. و بهتر است نحوه استفاده از آن را بلد باشید.
یکی دیگر از روش های تحلیل تکنیکال در بازار فارکس کندل خوانی می باشد. البته کندل خوانی را می توان به نوعی در زیر مجموعه تحلیل سنتیمنتال نیز قرار داد. ولی به هر حال کندل خوانی نیز یکی دیگر از روش هایی می باشد که هم در تحلیل تکنیکال و هم روانشانسی بازار فارکس از آن استفاده می شود. کندل خوانی خود یکی از درس های مهم آموزش رایگان فارکس می باشد و خود شامل دروس مختلفی است که باید آموزش داده شود.
چک لیست تحلیل تکنیکال فارکس
در کل آموزش تحلیل تکنیکال فارکس شامل گام های زیر می شود. در ابتدای کار هر تریدری باید بتواند خطوط حمایت و مقاومت را بر روی چارت قیمتی رسم کند. سپس باید با مفهوم اندیکاتور آشنا بوده و بتواند اندیکاتور ها را بر روی پلتفرم های مختلف رسم کند. تریدر ها معمولا با استفاده از سایت تریدینگ ویو اندیکاتور ها را بر روی چارت قیمتی رسم کرده و بعد با استفاده از متاتریدر معامله می کنند.
در ادامه مراحل آموزش تحلیل تکنیکال فارکس را گام به گام مشاهده می کنید.
- 1 آموزش رسم خطوط حمایت و مقاومت در فارکس
- 2 بررسی اندیکاتور ها
- 3 بهترین اندیکاتور فارکس
- 4 مویینگ اوریج
- 5 اندیکاتور فیبوناچی
- 6 بولینگر باندز
- 7 اندیکاتور ATR
- 8 اندیکاتور مکدی
- 9 اندیکاتور RSI
- 10 اندیکاتور استوکاستیک
- 11 اندیکاتور DC
- 12 اندیکاتور پارابولیک سار
- 13 چنگال اندروز
بهترین سایت تحلیل تکنیکال فارکس
سایت های زیادی در جهان وجود دارند که به عنوان بهترین سایت تحلیل تکنیکال فارکس محسوب می شوند. ولی به این مورد توجه کنید هیچگاه تحلیل های دیگران را برای معاملات خود معیار قرار ندهید و به تحلیل خودتان تکیه کنید. بنابراین به جای اینکه دنبال سایت تحلیل تکنیکال فارکس باشید ، بیشتر سایتی را انتخاب کنید که ابزار تحلیل تکنیکال را به خوبی فراهم می کنند. و کاربران به راحتی بتوانند با مراجعه به این سایت ها نمودار های خودشان را رسم کرده و خودشان بتوانند بازار را تحلیل کنند.
یکی از بهترین سایت های تحلیل تکنیکال فارکس سایت تریدینگ ویو می باشد.
البته این سایت یکی از بهترین سایت ها در زمینه فارکس بوده و با انتشار اخبار مهم در مورد هر ارز در زمینه تحلیل بنیادی فارکس
نیز مورد استفاده قرار می گیرد. زمانی که جفت ارز مورد نظر خود را انتخاب کنید در صفحه جدید هم نمودار تحلیل تکنیکال و هم اخبار مهم مرتبط با آن را مشاهده خواهید نمود.
می توانید از قسمت اندیکاتور ها نمودار های مورد نیازتان را رسم کرده و جفت ارز فارکس مورد نظرتان را تحلیل کنید.
از دیگر سایت های مهم تحلیل تکنیکال فارکس سایت investing می باشد. این سایت نیز برای تریدر های فارکس مهم بوده و باید با آن آشنا باشند. در سایت investing هم می توان نمودار های جفت ارز ها و هم اخبار مهم و نیز قیمت های بازار سهام را نیز مشاهده کرد.
در قسمت جستجو نام جفت ارز مورد نظرتان را وارد کنید. به عنوان مثال من می خواهم جفت ارز پوند/دلار GBPUSD را مورد بررسی و تحلیل قرار دهم.
اگر صفحه را پایین بکشید نمودار ها و موارد مهم دیگری را مشاهده خواهید کرد.
اگر می خواهید اندیکاتور ها و نمودار ها را روی نمودار قیمت جفت ارز مورد نظر رسم کنید ، روی Technical Chart کلیک کرده و نمودار تحلیل تکنیکال را مشاهده کنید.
حال به صفحه قبل یعنی صفحه جفت ارز برگردید. در این قسمت روی هر کدام از منو ها کلیک کنید، امکانات پیشرفته تری را مشاهده خواهید کرد. به عنوان مثال اگر روی NEWS & Analysis کلیک کنید ، اخبار مهم در حوزه این جفت ارز و نیز تحلیل های افراد مهم را مشاهده خواهید کرد.
با مشاهده اخبار مهم نیز می توان جفت ارز مورد نظر را از لحاظ فاندامنتال نیز تحلیل کرد. با کلیک بر روی Technical Analysis نیز می توانید تحلیل تکنیکال جفت ارز خود را مشاهده کرده و تصمیم های لازم را بگیرید.
نرم افزار تحلیل تکنیکال فارکس اندروید ( برنامه تحلیل تکنیکال فارکس )
تریدر ها برای تحلیل تکنیکال از سایت ها و یا نرم افزار هایی استفاده می کنند. این نرم افزار ها باید بتوانند امکاناتی از قبیل رسم دقیق نمودار ها ، رسم دستی و اتوماتیک امواج الیوت و … را داشته و بتواند قیمت جفت ارز ها را به صورت دقیق و بروز نمایش داده تا ریدر ها بتوانند تصمیم دقیق تری بگیرند.
نرم افزار متاتریدر
نرم افزار متاتریدر که هم نسخه ویندوز و هم اپلیکیشن آن موجود هست ، یک پلتفرم معاملاتی می باشد که هم امکان معامله را برای کاربران فراهم کرده و هم می توان انواع اندیکاتور ها ها را رسم کرده و از امکانات دیگر آن استفاده کرد. همچنین در این نرم افزار امکان نصب ربات های معامله گر نیز وجود دارد.
برنامه MTP REDIRECTOR
این برنامه نیز یکی از نرم افزار های تحلیل تکنیکال فارکس می باشد. و امکان رسم انواع نمودار ها ، مخصوصا اندیکاتور های حرفه ای را برای کاربرانش فراهم کرده است. امکان مشاهده انواع الگوریتم ها ، رسم و مشاهده امواج الیوت ، مشاهده ریسک به ریوارد هنگام باز کردن پوزیشن در این نرم افزار وجود دارد.
برنامه DYNAMIC TRADER ، MOTIVAWE ، AMIBROKER ، ELVAWE از دیگر نرم افزار های تحلیل تکنیکال فارکس هستند. در تمامی این نرم افزار ها نسخه اپلیکیشن تحلیل تکنیکال فارکس نیز موجود است. و کاربران با نصب نسخه اندروید آن می توانند در گوشی خود نیز تحلیل تکنیکال فارکس انجام دهند. این نرم افزار ها و سایت ها به نوعی ابزار تحلیل تکنیکال فارکس محسوب می شوند.
تفاوت تحلیل تکنیکال فارکس با ارز دیجیتال
با توجه به اینکه بازار فارکس و ارز های دیجیتال متفاوت از هم می باشند ، تحلیل تکنیکال این دو نیز کاملا متفاوت از هم می باشد. ولی افرادی که در بازار فارکس فعالیت می کنند ، راحتتر می توانند تحلیل تکنیکال ارز های دیجیتال را نیز انجام دهند.
تریدر های حرفه ای فارکس همیشه بر این اصل اعتقاد دارند که تحلیل تکنیکال به تنهایی کافی نبوده و باید برای معامله دقیق تر از ترکیب تحلیل های تکنیکال ، بنیادی و سنتیمنتال استفاده کرد.
در مورد تحلیل تکنیکال ارز های دیجیتال نیز همین قانون وجود دارد. با اینکه تحلیل تکنیکال ارز های دیجیتال نیز مانند فارکس با سایت ها و اپلیکیشن هایی وجود دارد ، ولی عوامل زیادی مانند توکن سوزی ، سخنرانی افراد مهم و دارندگان یک ارز خاص ، پذیرفته شدن بعضی ارز ها توسط شرکت های خاص ، علاوه بر تحلیل تکنیکال بر نوسانات قیمت ارز های دیجیتال تاثیر دارد.
در تحلیل تکنیکال فارکس معمولا قیمت دو جفت ارز نسبت به هم سنجیده می شود. ولی در ارز های دیجیتال قیمت یک ارز نسبت به USDT و یا همان تتر انجام می شود.
سوالات متداول
آیا تحلیل تکنیکال فارکس مفید است؟
کدام روش تحلیل تکنیکال فارکس بهترین است؟
چهار اصل مهم تحلیل تکنیکال چیست؟
2- احتمال ادامه روند بیشتر از تغییر روند می باشد.
3- روند ها یا به قله و یا به دره ختم می شوند.
4- روند قیمت ها در طول تاریخ تکرار می شوند.