نحوه رسم حمایت و مقاومت استاتیک – نرم افزار رسم حمایت و مقاومت

نحوه رسم حمایت و مقاومت استاتیک – نرم افزار رسم حمایت و مقاومت

در این مقاله به آموزش نحوه رسم خطوط حمایت و مقاومت استاتیک و دینامیک خواهیم پرداخت. بدست آوردن خطوط حمایت و مقاومت یکی از اصلی ترین مراحل پرایس اکشن و تحلیل تکنیکال فارکس می باشد. تریدر در اولین قدم باید بتواند نقاط حمایت و مقاومت را شناسایی کرده و آنها را رسم کند. آموزش های بیان شده برای فارکس ، بورس و ارز دیجیتال می باشند. ابتدا مفاهیم سطح حمایت و مقاومت را بیان کرده و بعد به آموزش رسم هر دو می پردازیم.

استراتژی حمایت و مقاومت یکی از مباحث بسیار مهم در آموزش فارکس و پرایس اکشن می باشد. به این دلیل این مطلب درس 25 از سبک ال بروکس و درس 2 از سبک rtm نیز می باشد. دوره های پرایس اکشن به سبک ال بروکس و rtm به صورت کاملا رایگان توسط وبسایت ایتسکا ایجاد شده و به زبان فارسی در اختیار شما تریدرهای عزیز قرار گرفته است. ابتدا حمایت و مقاومت را از دیدگاه البروکس بررسی کرده و بعد نحوه رسم آن را از بعد تکنیکال را نیز آموزش می دهیم.

در وبسایت ایتسکا، بهترین بروکر های فارکس نبز معرفی شده اند.

ویدئو آموزش رسم حمایت و مقاومت در فارکس

در این ویدئو به صورت کامل حمایت و مقاومت را توضیح داده ایم.

نحوه رسم حمایت و مقاومت استاتیک - نرم افزار رسم حمایت و مقاومت - حمایت و مقاومت

لینک این ویدئو در آپارات

لینک این ویدئو در یوتیوب

حمایت و مقاومت چیست؟

حمایت قیمتی است که در زیر بازار قرار دارد و در این نقطه خریداران قوی تر از فروشندگان هستند. مقاومت نیز قیمتی است که در بالای نمودار قرار دارد و در آن نقطه فروشندگان قوی تر از خریداران هستند.

دلیل اصلی اهمیت حمایت و مقاومت این است که تمامی برگشت ها در این نقاط رخ می دهند. و معامله گران می توانند با بررسی این نقاط معامله کنند. اکثر تریدر ها در حمایت خریده و مقاومت می فروشند. بازار ممکن ایت با رسیدن به بعضی سطوح مقاومت و حمایت متوقف شود. زیرا بسیاری از افراد در این نقاط به دلیل حفظ سودشان از معامله خارج می شوند.

ولی بازار معمولا به حرکت خود ادامه داده و از تمام سطوح مقاومتی گذشته و بالاخره در یک سطح مقاومتی بر می گردد. در مورد سطح حمایت نیز به همین صورت می باشد. یعنی بازار سطوح حمایت را رد کرده و بالاخره در یک حمایت بازار برمی گردد.

برای معاملات بهتر باید سطوح حمایت و مقاومت را بررسی کنید. فقط کافیست در حمایت خریده و در مقاومت بفروشید.

معامله در حمایت و مقاومت سودآوری بالایی دارد و درصد بازدهی نسبت به ریسک می تواند بالا باشد و احتمال موفقیت نیز بین 40 تا 60 درصد می باشد.

انواع حمایت و مقاومت در تکنیکال

خطوط حمایت و مقاومت معمولا در دو دسته کلی قرار می گیرد:

  • خطوط حمایت و مقاومت استاتیک
  • خطوط حمایت و مقاومت دینامیک

نحوه رسم خطوط حمایت و مقاومت استاتیک

هنگام رسم خطوط حمایت و مقاومت استاتیک ، از خط افقی برای رسم استفاده می شود. در این مدل خطی که از قیمت جدید عبور می کند ، قبلا نیز حداقل یک بار این قیمت را تجربه کرده است. به زبان ساده تر زمانی که در نمودار قیمتی قله ها را به صورت افقی به هم وصل کنیم ، این خط ، خط مقاومت استاتیک می باشد و بالعکس زمانی که دره ها را با با خط افقی به هم وصل کنیم این خط ، خط حمایت استاتیک خواهد بود. در تحلیل تکنیکال هم خطوط حمایت و مقاومت استاتیک و هم دینامیک بسیار مهم می باشند.

نحوه رسم حمایت و مقاومت استاتیک
نحوه رسم حمایت و مقاومت استاتیک

خطوط حمایت و مقاومت دینامیک

برای رسم خطوط حمایت و مقاومت دینامیک از خط مورب استفاده می شود. زمانی از این خطوط در تحلیل تکنیکال استفاده می شود که در یک روند نزولی و یا صعودی قرار داشته باشیم. فرض کنیم در یک روند صعودی قرار داریم. در این حالت قله ها و دره ها مانند شکل زیر بالاتر از نقطه قبلی قرار می گیرند.

نحوه رسم حمایت و مقاومت دینامیک
نحوه رسم حمایت و مقاومت دینامیک

در این صورت اگر بخواهیم خط حمایت را برای جفت ارز مورد نظر رسم کنیم ، دره ها را به هم وصل می کنیم. و از آن یک خط مورب صعودی حاصل می شود.

برای رسم خط مقاومت دینامیک نیز قله ها را به هم وصل می کنیم. دقت کنید اگر بتوانید خطوط حمایت و مقاومت دینامیک را به درستی و با دقت رسم کنید ، با توجه به تحلیل فاندامنتال فارکس خواهید توانست با خرید و فروش های به موقع سود خوبی کسب کنید.

در روند نزولی نیز ترسیم خطوط حمایت و مقاومت به این شکل می باشد. در این حالت قله ها و دره ها پاین تر از دیگری قرار گرفته و زمانی که خطوط حمایتی ک مقاومتی دینامیک را رسم کنیم ، خط مورب به صورت نزولی خواهد بود.

آموزش رسم حمایت و مقاومت در فارکس

برای رسم خطوط حمایت و مقاومت در فارکس هم می توان از نرم افزار متاتریدر استفاده کرد و هم از سایت های تحلیلی مانند تریدینگ ویو در ادامه نحوه رسم خطوط حمایت و مقاومتی را هر دو مورد برایتان آموزش خواهیم داد.

نحوه رسم حمایت و مقاومت

برای رسم حمایت و مقاومت ابتدا تایم فریم مورد نظر خود را انتخاب کنید. برای رسم صحیح خطوط حمایت و مقاومت آن را تایم فریم های مختلف رسم کنید. در ادامه انواع خطوط حمایت و مقاومت را بیان کرده ایم. ولی به شکل دیگری نیز می توان آن را دسته بندی کرد. خطوط حمایت و مقاومت ضعیف و قوی.

زمانی که این خطوط را در تایم فریم های مختلف رسم کنیم ، خطوطی که با هم همپوشانی دارند ، خطوط قوی تلقی شده و اعتبار بالاتری دارند. در ادامه چگونگی رسم خطوط حمایت و مقاومت را بیان کرده ایم.

رسم حمایت و مقاومت در تریدینگ ویو

سایت تریدینگ ویو یکی از بهترین سایت های تحلیل تکنیکال می باشد. در این سایت امکانات لارم جهت تحلیل تکنیکال موجود می باشد. برای رسم خطوط حمایت و مقاومت در تریدیگ ویو مانند شکل زیر ابتدا وارد سایت شده و از سه خط بالا گوشه سمت چپ Charts را انتخاب کنید. اگر روی نام جفت ارز کلیک کنید ، صفحه جست و جو باز شده و می توانید هر جفت ارزی انتخاب ‌کنید. برای مثال من جفت ارز یورو/دلار را انتخاب کرده ام.

خطوط حمایت و مقاومت در تریدینگ ویو
خطوط حمایت و مقاومت در تریدینگ ویو

برای رسم خط حمایتی قله ها را در نظر گرفته و این نقاط را به هم وصل می کنیم. البته هم می توان آنها را به صورت افقی و هم مورب وصل کرده و تحلیل کرد. برای انجام بهترین تحلیل تکنیکال بهتر است از هر دو نوع این خطوط استفاده کنید. از گزینه های رسم سمت چپ در تریدینگ ویو می توانید هم خطوط حمایت و مقاومت استاتیک و هم دینامیک را رسم کنید.

نرم افزار رسم حمایت و مقاومت

برای رسم اندیکاتور حمایت و مقاومت در تریدینگ ویو وارد سایت تریدرنگ ویو شده و از قسمت اندیکاتور ها فقط قسمتی از نان اندیکاتور که اینجا Support … می باشد تایپ کنید تا کل اندیکاتور ها در این حوزه را برایتان بیاورد. در دو شکل زیر مراحل کار را برایتان آورده ایم.

نرم افزار رسم حمایت و مقاومت
نرم افزار رسم حمایت و مقاومت
نرم افزار رسم حمایت و مقاومت
نرم افزار رسم حمایت و مقاومت

رسم حمایت و مقاومت در متاتریدر

برای رسم حمایت و مقاومت در متاتریدر می توانید با توجه به نوع خطوط خود از خط مورب و یا خط افقی استفاده کنید. اگر می خواهید خطوط حمایت و مقاومت استاتیک رسم کنید مانند شکل زیر خط افقی را انتخاب کرده و به صورت چشمی احتمال می دهید نقاط بیشتری از این خط عبور خواهند کرد را پیدا کرده و ماوس را روی آن برده و کلیک کنید تا خط مورد نظر رسم گردد.

خطوط حمایت و مقاومت در متاتریدر
خطوط حمایت و مقاومت در متاتریدر

برای تعیین خطوط حمایت و مقاومت دینامیک نیز مانند شکل زیر از خط مورب استفاده می گردد. خط مورب را انتخاب کرده و برای رسم خط حمایتی دره ها را به هم و رسم خط مقاومتی قله ها را به هم وصل کنید.

خطوط حمایت و مقاومت دینامیک
خطوط حمایت و مقاومت دینامیک

مهمترین انواع حمایت و مقاومت

  • خطوط روند
  • سقف ها و کف های قبلی
  • گام اندازه گیری شده

برای مثال در شکل زیر یک خط روند نزولی را می بینید. در این شگل کنتظریم تا قیمت ها خط روند را تست کند. اگر در این خط روند سیگنال بار و کی بار مناسبی پیدا کردید ، می تواند ستاپ مناسبی برای فروش باشد.

خط روند نزولی
خط روند نزولی

 انواع حمایت و مقاومت

  • خطوط روند
  • سقف ها و کف های قبلی
  • گام های اندازه گیری شده
  • اندیکاتور میانگین متحرک (در تمامی تایم فریم ها)
  • کف کندل ورودی
  • سقف کندل سیگنال صعودی و کف کندل سیگنال نزولی
  • قیمت های باز شدن ، بسته شدن ، پایین ترین و بالاترین در تایم فریم های روزانه ، هفتگی ، ماهانه و …
  • پیوت های روزانه
  • سطوح اصلاحی فیبوناچی
  • تمامی باند ها (مانند بولینگر باند و ….)

البروکس به سه گزینه انتهایی توجهی نمی کند. و اعتقاد دارد 7 مورد ابتدایی اهمیت بیشتری نسبت به سه مورد آخر دارند.

سطح حمایت در روند صعودی

برای مثال در شکل زیر یک روند صعودی قوی را می بینید. در این مثال میانگین متحرک سطح حمایتی همان میانگین متحرک است. البروکس از میانگین متحرک 20 روزه استفاده می کند. ما نیز در مثال هایمان از میانگین متحرک 20 روزه استفاده می کنیم.

سطح حمایت در روند صعودی
سطح حمایت در روند صعودی

در دو قسمت مشخص شده ، کندل های نزولی را می بینید که با برخورد به اندیکاتور میانگین متحرک قصد دارد روند صعودی بازار را برگرداند.

بعد از هر دو کندل نزولی بلافاصله یک کندل صعودی قوی شکل گرفته است. پس این دو قسمت ستاپ خرید H1 و H2 در روند صعودی هستند.

مثال دیگری برایتان آورده ایم. در شکل زیر کف کندل سیگنال نزولی قبلی به عنوان سطح مقاومت در نظر گرفته می شود. چون قبل از این کندل اسپایک و کانال داشتیم آن را به عنوان کندل سیگنال فروش در نظر گرفتیم. بازار بعد از کندل سیگنال نزولی شده و بعد بالا آمده تا قیمت ورود را تست کند ؛ یعنی کف کندل سیگنال. پس این کندل سیگنال به عنوان آهنربا عمل کرده و یک سطح مقاومتی است.

حمایت و مقاومت در پرایس اکشن
حمایت و مقاومت در پرایس اکشن

پس ما یک تیک پایین تر از کندلی که به مقاومت رسیده است (فلش قرمز رنگ شکل بالا) ، می فروشیم.

قبل از فروش اگر دقت کنید الگوهای برگشتی مانند الگوی کنج پارابولیک ، الگوی مثلث و الگوی برگشت روند ماژور را نیز خواهید دید.

گام های اندازه گیری شده (Measured Moves)

بسیاری از گام های اندازه گیری شده بر اساس شکست و روند رنج هستند. از این حرکت های اندازه گیری شده برای کسب سود استفاده می کنیم.

بازار معمولا از روند رنج به روند های صعودی و نزولی قوی که شکست و یا اسپایک می نامیم و بالعکس در حال جابجایی است. پس زمانی که حرکت اندازه گیری شده بر اساس اسپایک یا شکست باشد ، آنها به روند رنج منتهی خواهد شد و زمانی که بر اساس روند رنج باشد ، به شکست و یا اسپایک منجر می شود.

زمانی که در روند رنج قرار داریم ، بعد از شکست روند رنج باید دنبال یک حرکت و یا گام اندازه گیری شده در جهت بالا و یا پایین باشیم. و این حرکت اندازه گیری شده را بر اساس ارتفاع روند رنج اندازه گرفته و در جهت مورد نظر تیک می زنیم.

زمانی که به محل تیک رسیدیم باید مقداری از سود کسب کرده را بگیریم. در شکل زیر یک روند رنج و یک روند نزولی را می بینید.

گام های اندازه گیری شده (Measured Moves)
گام اندازه گیری شده

روند رنج شکسته شده و بازار در روند نزولی قرار گرفته است. فرض کنید در سقف روند رنج یک سافارش فروش باز کرده و فروخته اید. برای سیو سود خود باید ارتفاع روند رنج را اندازه بگیرید و به اندازه همان ارتفاع پایین بیایید و بفروشید. یعنی در خط آبی رنگ مثال بالا که برایتان رسم کرده ایم.

بازار به این نقطه و یا در نزدیکی های آن عکس العمل نشان خواهد داد. کمی پایین تر از سطح حمایت بازار کمی بالاتر رفته است.

اگر بعد از رسیدن به گام اندازه گیری شده روند نزولی همچنان ادامه داشته باشد ، حرکت اندازه گیری شده را بر اساس ارتفاع روند و یا همان شکست اندازه بگیرید. در شکل زیر ابتدا روند نزولی بوده و بعد وارد روند رنج شده و دوباره روند رنج شکسته و روند نزولی دیگری آغاز شده است.

در این حالت ارتفاع شکست قبلی را اندازه گرفته و همان اندازه از سقف روند رنج پایین تر بیایید.

ارتفاع شکست قبلی
ارتفاع شکست قبلی

در شکل بالا خط روند را با خطوط آبی رنگ رسم کرده ایم. در این حالت باید در نقطه B سیو سود کنید. اگر با روش قبلی یعنی اندازه گیری ارتفاع روند رنج عمل می کردید ، باید در نقطه A  سیو سود کنید.

در شکل بالا حتی می توانستید حرکت اندازه گیری را مانند مستطیل بنفش رنگ بر اساس شکستی که در روند رنج رخ داده است اندازه گرفته و پایین آمده و در نقطه C بفروشید. و سود بیشتری نسبت به بقیه نقاط کسب کنید. همانطور که می دانید حفظ سود تا این نقطه ریسک بیشتری دارد.

وسط روند رنج نقطه مناسبی برای اندازه گیری حرکت (گام) می باشد. زیرا روند رنج به نوعی توافق بین خریداران و فروشندگان را نشان می دهد.

در شکل زیر ابتدا روند رنج داشته و بعد روند صعودی و دوباره قیمت ها به سمت روند رنج پیش رفته اند. به اندازه شکست نزولی نیز از سقف A تا میانه روند رنج B پایین آمده و به اندازه این گام یعنی تا C پایین رفته و در این نقطه می فروشیم.

ارتفاع شکست
ارتفاع شکست

ارتفاع اسپایک به عنوان حمایت و مقاومت

هنگام مشاهده اسپایک در یک روند نزولی و یا صعودی می تواند ارتفاع آن را به عنوان نقطه حمایت و مقاومت در نظر گرفته و سیو سود و یا همان کسب سود کرد. حال اسپایک می تواند تنها یک کندل و یا از چند کندل تشکیل شده باشد.

برای مثال در شکل زیر نقطه A تا B را به عنوان اسپایک در نظر گرفته و به همان ارتفاع پایین آمده و در نقطه C می فروشیم.

ارتفاع اسپایک
ارتفاع اسپایک

میکرو گپ

زمانی که یک کندل روندی داشته باشیم ، کندل های قبل و بعد از آن را بررسی می کنیم. اگر این دو کندل همپوشانی نداشته باشند ، آن را به عنوان میکروگپ در نظر می گیریم. پس اگر کندل روندی نزولی باشد ، فشار فروش و اگر صعودی باشد ، فشار خرید داریم. و این مورد احتمال ادامه دار بودن روند را افزایش می دهد.

در شکل زیر خطوط رسم شده میکرو گپ ها بوده و اهمیت این نقاز را نشان می دهد. و بازار بعد از رسیدن به کف بر می گردد تا این نقاط را تست کند. و تمامی این نقاط و موقعیت آنها نشان دهنده فشار فروش در بازار است.

میکروگپ
میکروگپ

اگر در نمودار یک گپ بزرگ و عادی مشاهده کردید آن را همان اسپایک در نظر گرفته و مانند آن معامله کنید. یعنی حد سود خود را به اندازه ارتفاع گپ قرار دهید.

سطح حمایت (سطح تقاضا) در تحلیل تکنیکال

فرض کنید قیمت یک ارز در برابر دیگر نزولی است. و یا در بورس در یک روند نزولی قرار داریم. یعنی در یک بازه زمانی، قیمت‌ها رو به کاهش است. این کاهش تا کجا ادامه پیدا می‌کند؟ تا جایی که تحلیل منطقی خریداران مانع از سقوط بیشتر قیمت‌ها می‌شود. میانگین قیمت معاملات از یک سطح کمتر نخواهد شد. به این سطح قیمت، سطح حمایت گفته می‌شود.

یعنی به دلیل حمایت و افزایش تقاضای خریدران، قیمت سهام از یک حد معین (در یک بازده زمانی معین) کمتر نمی‌شود. وقتی تقاضا برای یک ارز یا سهم بیشتر می‌شود، طبیعتاً با واکنش مثبت فروشندگان مواجه شده و روند صعودی قیمت‌ها شکل می‌گیرد. وقتی این سطح حمایت از قیمت در یک بازه زمانی چند بار تکرار شود، می‌توان نتیجه گرفت که سطح حمایت فعلی از این سهم چه قیمتی است.

به طور کلی، سطح حمایت، حداقل قیمتی است که فروشندگان حاضر به فروش ارز یا سهام خود با قیمت پایین‌تر نیستند و از سوی دیگر، خریداران زیادی حاضر به خرید سهام به قیمت بالاتر از آن نیز هستند. یک نمونه از سطح حمایت تحلیل تکنیکال سهام را در شکل زیر مشاهده می‌کنید.

خط حمایت در فارکس
خط حمایت در فارکس

سطح حمایت در تحلیل تکنیکال، ویژگی‌هایی دارد از جمله اینکه در سطح حمایت، حجم تقاضای بازار از عرضه پیشی می‌گیرد؛ فروشندگان تمایلی به فروش ندارند، و خریداران پیشنهاد قیمت خود را افزایش می‌دهند. معامله‌گران ارزش ذاتی را کمتر از این مقدار برآورد نمی‌کنند و تصور نمی‌کنند که قیمت‌ها از این سطح پایین‌تر خواهد رفت؛ سطح حمایت یک سطح برآوردی و تخمینی است که ممکن است در بازه‌های زمانی مختلف تغییر کند.

سطح مقاومت (سطح عرضه) در تحلیل تکنیکال

اگر بالعکس این قضیه روی دهد، یعنی به دلایل مختلف قیمتها روندی صعودی پیدا کند. از یک حد بالاتر، خریداران حاضر به پذیرش قیمت‌های بیشتر نیستند و می‌توان گفت در صورت عدم پذیرش فروشندگان، معاملات متوقف خواهد شد. اما در عمل، عرضه متوقف نخواهد شد بلکه با قیمت‌های پایین‌تر ادامه می‌یابد.این سطح قیمت را سطح مقاومت می‌گویند.

ممکن است طی یک بازده زمانی (مثلاً یکساله) قیمت یک سهم، چندین بار به سطح مقاومت برسد و دوباره روند نزولی پیدا کند. سطح مقاومت نیز دارایی ویژگی‌هایی است از جمله اینکه در این سطح، حجم عرضه نسبت به حجم تقاضا پیشی می‌گیرد و خریداران حاضر به خرید ارز یا سهم به قیمت بالاتر نیستند؛ در سطح مقاومت، فروشندگان قیمت پیشنهادی خود را تعدیل می‌کنند؛ معامله‌گرها، قیمت‌های بالاتر از آن را منطقی و منصفانه ارزیابی نمی‌کنند.

انتظار می‌رود که قیمت‌ها از سطح مقاومت بالاتر نخواهد رفت. سطح مقاومت نیز یک شاخص برآوردی است که ممکن است در یک بازه زمانی وجود داشته باشد اما در ادامه تغییر کند.

خط مقاومت در فارکس
خط مقاومت در فارکس

شکسته شدن خطوط حمایت و مقاومت

در معامله زمانی پیش می آید که خطوط حمایت و مقاومت را رسم کرده اید و قیمت حرکت کرده و به این خط رسیده است. در این صورت دو حالت ممکن امکان پذیر است.

یا قیمت با رسیدن به این خط پولبک خواهد زد و یا از این خط عبور کرده و به روند خود ادامه خواهد داد. اگر قیمت از این خطوط عبور کند ، به این حالت شکسته شدن خطوط حمایت و مقاومت گفته می شود.

فرض کنید در یک روند صعودی قرار داریم و قیمت به یک خط مقاومتی رسیده است. اگر این خط با قدرت بالایی شکسته شده و قیمت به روند خود ادامه دهد ، این نقطه مقاومتی تبدیل به نقطه حمایتی در آینده خواهد شد و بالعکس.

خطوط حمایت و مقاومت ذهنی

در ابتدای رسم خطوط حمایت و مقاومت بهتر است به صورت دستی این خطوط را رسم کنید. و بر اساس آنها نقاط حمایت و مقاومت را مشخص سازید. ولی بعد از گذشت مدت زمانی و رسم پی در پی این خطوط به راحتی خواهید توانست نقاط حمایتی و مقاومتی را برای جفت ارز های فارکس تشخیص دهید. حتی برای تایم فریم های مختلف و تصمیم هایتان خطوط حمایت و مقاومت ذهنی رسم کنید.

بهترین اندیکاتور خطوط حمایت و مقاومت (اندیکاتور حمایت و مقاومت استاتیک)

اندیکاتور رسم خطوط حمایت و مقاومت Support & Resistance برای رسم خودکار خطوط حمایت و مقاومت مورد استفاده قرار می گیرد. این اندیکاتور سطوح حمایت و مقاومت را با مستطیل مشخص می کند. و اصلی ترین ویژگی آن این است که خطوط ضعیف را حذف کرده و فقط خطوط قوی در نمودار باقی می ماند. این اندیکاتور در واقع اندیکاتور حمایت و مقاومت استاتیک می باشد.

این اندیکاتور به صورت پیش فرض در متاتریدر وجود ندارد و باید آن را دانلود کرده و نصب کنید. ابتدا برنامه اندیکاتور حمایت و مقاومت Support & Resistance را از لینک زیر دانلود کنید.

برای رسم اندیکاتور خطوط حمایت و مقاومت ابتدا فایل این اندیکاتور را از لینک بالا دانلود کرده و در متاتریدر نصب کنید. برای نصب آن فایلی را که دانلود کرده اید از حالت فشرده خارج کرده و از خود فایل کپی گرفته و در مسیری که بیان می کنیم  Paste کنید. ابتدا متاتریدر را باز کرده و از منوی فایل File گزینه Open Data Folder را انتخاب کنید.

باز کردن منوی فایل
باز کردن منوی فایل
نصب اندیکاتو حمایت و مقاومت
نصب اندیکاتو حمایت و مقاومت

در پوشه باز شده MQL4 را باز کرده و فایلی که کپی کرده اید را در پوشه اندیکاتور ها Indicators ، Paste کنید.

نصب اندیکاتو حمایت و مقاومت
نصب اندیکاتور حمایت و مقاومت
نصب اندیکاتور حمایت و مقاومت
نصب اندیکاتور حمایت و مقاومت

سپس پوشه را بسته و در پنجره Navigator متاتریدر ، روی Indicators کلیک راست کرده و آن را Refresh کنید. در این حالت اندیکاتور حمایت و مقاومت به لیست اندیکاتور های متاتریدر افزوده خواهد شد.

نصب اندیکاتور حمایت و مقاومت
نصب اندیکاتور حمایت و مقاومت

حال فرض کنید می خواهیم اندیکاتور خطوط حمایت و مقاومت را برای جفت ارز یورو/دلار EURUSD رسم کنیم. از منوی Insert ، Indicators را انتخاب کرده و مانند شکل زیر اندیکاتور را روی جفت ارز مورد نظر خود رسم کنید.

نصب اندیکاتور حمایت و مقاومت
نصب اندیکاتور حمایت و مقاومت
نصب اندیکاتور حمایت و مقاومت
نصب اندیکاتور حمایت و مقاومت

در این اندیکاتور خطوط حمایت و مقاومت به صورت مستطیل نمایش داده می شود. هر مستطیل خود به عنوان یک سطح حمایتی و یا مقاومتی عمل می کند. از طرف دیگر طول های مستطیل نیز خود به عنوان خطوط حمایت و مقاومت در تایم فریم های کوچک تر خواهد بود.

خطوط حمایت و مقاومت در بورس

رسم خطوط حمایت و مقاومت در بورس نیز کاملا شبیه فارکس می باشد. پلتفرم های معاملاتی امکان رسم آن را برای کاربران فراهم کرده اند. و فرد به راحتی می تواند آن را برای سهم های مختلف رسم کند.

سوالات متداول

خطوط حمایت و مقاومت ذهنی چیست؟

زمانی که در رسم این خطوط به حدی حرفه ای شویم که بتوانیم بدون رسم خط نقاط حمایت و مقاومت را تشخیص دهیم.

چگونه خطوط حمایت و مقاومت را رسم کنیم؟

با استفاده از ابزار هایی مانند خط افقی و یا خط مورب در متاتریدر و یا تریدینگ ویو.

خطوط حمایت و مقاومت در بورس چیست؟

رسم خطوط حمایت و مقاومت در بورس نیز کاملا شبیه فارکس بوده و همین نمودار ها در بورس نیز کاربرد دارد.
زینب اصغری
زینب اصغری

مدیر تولید محتوا - مشاور مالی

نویسنده این مقاله

به عنوان یکی از اولین اعضای تیم ایتسکا، از سال 2019 فعالیت خود را در بازار های مالی آغاز کردم. من تقریبا تمامی بروکر های موجود در وبسایت ایتسکا (بیش از 30 بروکر) را با پول واقعی مورد بررسی قرار داده ام. همه اطلاعاتی که در خصوص بروکر ها در این وبسایت قرار گرفته را بازبینی کرده ام و سعی کرده ام که تمامی خطاهای احتمالی را اصلاح کنم. سوابق حرفه ای من شامل فعالیت در بخش بانکی و مدرک دانشگاهی در حوزه اقتصاد است. در حال حاضر یکی از مدرسین فارکس در سبک اسمارت مانی در ایران هستم. علاقمندی های من شامل تحقیقات در خصوص استراتژی های فارکس، مدریت سرمایه و ربات های معامله گر فارکس است.

تعداد 12 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب:

نظرات و بررسی های کاربران

  • Reza Rostami

    . البروکس از میانگین متحرک 20 روزه استفاده می کند.
    دوست عزیز و زحمتکش من برای رسم نمودار متحرک 20 روزه در چارت 5 دقیقه محدودیت وجود دارد. احتمال منظور با دوره بیست کندلی هست. خیلی از دوستان از 26 ، 52 و 104 کندل هم استفاده میکنند

    • user-4 زینب اصغری

      نظرات کاربران فعال در این حوزه برای تیم ما ارزشمند بوده و باعث افزایش کیفیت یادگیری دانشجویان و تیم ما میشه.

  • حجت

    خسته نباشید و ممنون از آموزشهای مفیدتون.

    • user-4 زینب اصغری

      تشکر از شما

  • علیرضا عرفانی

    خسته نباشید . من درست متوجه نشدم این خطوط حمایت مقاومتی رو ینی متوجه شدم ها نمیتونم درکش کنم اگر میشه ی لینک ویدیویی چیزی به من بدید که این ویدیویی که دوستان گفتن هم ببینم . ممنونم

    • user-4 زینب اصغری

      ویدئوی زیر رو از آپارات مشاهده کنین. لینکش اینجا قرار دادم براتون
      https://www.aparat.com/v/ISjxg

  • محمد

    سلام کیفیت صدای ویدیوها خیلی بد وافتضاح است دره صورت ممنون از زحماتتون بابت تهیه ودرست کردن این مطالب

    • تیم نویسندگان

      سلام. وقت بخیر.
      کیفیت ویدئو هایی که توی سایت قرار گرفته اومده پایین و کیفیت در آپارات و یوتیوب خوب هست.
      ویدئو های سایت هم اصلاح خواهد شد.

  • Yousefi

    سپاسگزار

  • Amirali

    خیلی خوب و کامل بود ممنونم

    • تیم نویسندگان

      سلام. وقتتون بخیر.
      ممنون از محبت شما.

  • امیر

    عالی بود.ممنون از شما