سیگنال بار و کی بار چیست؟-بررسی موقعیت کندل Signal Bar , Key Bar

سیگنال بار و کی بار چیست؟-بررسی موقعیت کندل Signal Bar , Key Bar

در این مقاله در مورد سیگنال بار و کی بار ، موقعیت این کندل ها ، نحوه تشخیص و نیز تحلیل آنها خواهیم پرداخت. با استفاده از این کندل ها می توان مکان مناسب خرید و فروش بر روی چارت را پیدا کرد. این درس نهمین درس از دوره جامع آموزش پرایس اکشن الهام گرفته از سبک ال بروکس می باشد. دوره البروکس توسط وبسایت ایتسکا به صورت کاملا رایگان و به زبان فارسی برای شما عزیزان ایجاد شده است.

سیگنال بار و کی بار چیست؟

کندل سیگنال بار Signal Bar

کندلی که باعث می شود وارد بازار شوید سیگنال بار نامیده می شود. سیگنال بار بدنه بلند و سایه های کوتاه داشته و یا بدون سایه بوده و در انتهای روند صعودی به شکل کندل پر قدرت نزولی و در انتهای روند نزولی به شکل کندل پر قدرت صعودی ظاهر می شود. از سیگنال بار بعد از مشاهده الگوی تغییر روند به عنوان تاییدیه ای برای ورود به بازار استفاده می کنیم.

کندل سیگنال ویژگی هایی دارد که در ادامه آن را معرفی کرده ایم. سیگنال بار با نام کندل برگشتی نیز شناخته می شود.

در انتهای روند صعودی زمانی که الگوی برگشتی مشاهده کردیم ، مشاهده سیگنال بار نزولی تاییدیه ای بر تغییر روند و سفارش Short می باشد.

در انتهای روند نزولی زمانی که الگوی برگشتی مشاهده کردیم ، مشاهده سیگنال بار صعودی تاییدیه ای بر تغییر روند و سفارش BUY می باشد.

کندل کی بار Key Bar

کندل کی بار همان کندل سیگنل بار می باشد. یعنی بعد از مشاهده الگوی برگشتی و تغییر روند بازار از کی بار جهت تایید برای ورود به بازار استفاده می شود.

کندل ورود Entry Bar

کندلی که در آن وارد می شوید ، کندل ورود نامیده می شود.

برای درک بیشتر به مثال های زیر توجه کنید:

کندل سیگنال Signsl bar
کندل سیگنال Signsl bar

در قسمت شماره 1 ابتدا یک سیگنال فروش دیده و در کندل بعدی وارد می شویم (پوزیشن Sell باز می کنیم). در قسمت شماره 2 نیز یک سیگنال بار بدون سایه بالا که نشان از صعودی شدن بازار دارد ، می بینیم و در کندل بعدی که کندل ورود نامیده می شود ، وارد بازار می شویم. در این حالت حد ضرر را یک تیک بالاتر از کندل سیگنال ورود قرار می دهیم.

بیشتر بخوانید : حد سود و ضرر در فارکس

برای شروع تشخیص سیگنال بار و کی بار و تفهیم بیشتر یک مثال برایتان آورده ایم. در شکل زیر چارت قیمتی جفت ارز دلار/فرانک سوئیس را می بینید.

سیگنال بار و کی بار
سیگنال بار و کی بار

در این شکل یک روند نزولی قوی می بینید. در این روند نزولی حتی اگر چند کندل سیگنال صعودی ببینید نباید بخرید، زیرا روند نزولی قوی می باشد. در قسمت های مشخص شده بازار موقتا ایست کرده و دوباره به روند نزولی خود ادامه داده است. اگر در هر کدام از این سیگنال ها در این روند نزولی خرید کنید مجبورید با مشاهده ادامه دار بودن روند نزولی دوباره بفرشید.

در شکل زیر نیز یک روند صعودی قوی می بینید.

روند صعودی قوی
روند صعودی قوی

در داخل روند صعودی چند پولبک نزولی می بینید. بسیاری این گونه تحلیل می کنند که این روند نزولی در انتهای روند صعودی شکل گرفته و می تواند نشانه ای بر ریزش باشد ، پس می فروشند. در صورتیکه این یک کانال باریک و روند صعودی قوی است و نباید فروخت.

ویژگی های سیگنال بار و کی بار صعودی

سیگنال بار و کی بار صعودی حداقل باید یکی از دو ویژگی زیر را داشته باشد:

  • باید بالاتر از نیمه کندل (خودش) بسته شود.
  • و یا اینکه بالا تر از قیمت باز شدنش بسته شود. (بدنه صعودی داشته باشد)

پس کندل می تواند با شرط اینکه بالاتر از نیمه شمع بسته شود ، بدنه نزولی داشته باشد. یعنی سایه پایینی حداقل اندازه نصف شمع باشد.

بیشتر بخوانید : کندل بیس چیست؟

بهترین کندل های سیگنال بار صعودی

  • بهترین کندل های سیگنال بار صعودی کندل هایی هستند که در نزدیکی و یا زیر قیمت بسته شدن کندل قبلی باز شوند.
  • دورتر از قیمت بسته شدن کندل قبلی بسته شوند.
  • سایه پایینی به اندازه 2/1 و یا 3/1 ارتفاع شمع باشد.
  • کندل در سایه بالایی و یا نزدیکی آن بسته شود. (یعنی سایه بالایی نداشته باشیم)
  • با کندل های ماقبل خود همپوشانی ندارند.
  • بعد از کندل سیگنال ، کندل دوجی (+) و یا اینساید بار نداشته باشیم. بلکه باید برای کندل ورودی یک کندل صعودی قوی و روندی داشته باشیم.
  • قیمت بسته شدن در کندل سیگنال باید بالاتر از قیمت بسته شدن چند کندل قبلی خود باشد.

ویژگی های سیگنال بار و کی بار نزولی

سیگنال بار و کی بار نزولی حداقل باید یکی از دو ویژگی زیر را داشته باشد:

  • قیمت در پایین تر از نیمه کندل بسته شود.
  • و یا قیمت در زیر قیمت باز شدن بازار ، بسته شود.

یعنی اگر قیمت در زیر قیمت باز شدن بسته شود ، بدنه نزولی دارد. ولی اگر قیمت پایین تر از نیمه کندل بسته شود ، می تواند بدنه صعودی داشته باشد. این در حالی است که سایه بالایی کندل حداقل به اندازه نصف بدنه کندل باشد. اگر یک کندل این ویژگی ها را داشته باشته باشد کندل برگشتی نزولی داریم.

بهترین کندل های سیگنال بار و کی بار نزولی

  • در نزدیکی و یا بالای قیمت بسته شدن کندل قبلی خود باز شوند.
  • و خیلی پایین تر از قیمت بسته شدن کندل قبلی خود بسته شوند.
  • سایه بالایی آن 2/1 و یا 3/1 بدنه کندل باشد.
  • کندل در سایه پایینی و یا نزدیکی آن بسته شود. یعنی سایه پایینی یا بسیار کم بوده و یا نداشته باشیم.
  • کندل سیگنال نزولی نباید با کندل های قبلی خود همپوشانی داشته باشد.
  • کندل بعدی از کندل سیگنال نباید دوجی و یا اینساید بار باشد. بلکه کندل ورودی باید یک کندل نزولی قوی از نوع روندی باشد.
  • قیمت بسته شدن کندل سیگنال باید پایین تر از قیمت بسته شدن و یا سایه چند کندل قبلی خود باشد.

برگشت های دوکندلی 2Bar Reversals

برگشت دو کندلی یکی از رایج ترین ستاپ ها می باشد. یکی بجای اینکه یک کندل سیگنال ، سیگنال دوکندلی داشته باشیم.

به عنوان مثال ، در ستاپ خرید یک کندل نزولی و بعد از آن یک کندل صعودی داریم. اندازه کندل ها کاملا یکسان بوده و کندل دومی در سقف بسته شده است. زمانی که برگشت در دو کندل انجام شود ، برگشت دوکندلی داریم. قرار نیست این دو کندل دقیقا پشت سرهم قرار گیرند.

در تایم فریم های بالاتر شاهد یک کندل برگشتی عالی خواهید بود. در شکل زیر در قسمت مشخص شده سیگنال برگشتی دوکندلی را می بینید.

برگشت های دوکندلی 2Bar Reversals
برگشت های دوکندلی 2Bar Reversals

موقعیت سیگنال بار و کی بار

سیگنال بار و کی بار باید با توجه به موقعیت و محل قرار گرفتن آن بررسی گردد. هیچگاه نباید یک کندل سیگنال قوی می توان معامله کرد ؛ بلکه باید شرایط آن نیز فراهم باشد.

سیگنال بار نزولی در روند صعودی

در روند صعودی در کل نباید دنبال کندل های سیگنال بود. زیرا بازار های روند دار ، بازار بدون توجه به کندل های سیگنال به روند خود ادامه خواهد داد. در 80 درصد مواقع در این بازار ها سیگنال های برگشتی به نتیجه نخواهد رسید. و باید در جهت بازار معامله کرد.

ولی در انتها روند و بعد از مشاهده کاهش قدرت روند صعودی و الگو های برگشتی می توان از سیگنال بار و کی بار به عنوان تاییدیه ای بر برگشت روند و ورود استفاده کرد.

کندل سیگنال در روندهای ضعیف بازار

اگر روند شما صعودی و یا نزولی ضعیف بوده و قیمت ها در داخل کانال معامله می شوند ، آنگاه می تواند در هر دو جهت معامله کرده و سود برد. ولی اگر شاید اسپایک ها در روند هستید سوئینگ نکرده و در جهت بازار معامله کنید.

معامله در روند صعودی ضعیف

اگر می خواهید در داخل کانال صعودی خرید و فروش کنید ، برای فروش باید فشار فروش و نیز سیگنال بار قوی داشته باشد.

معامله در روند نزولی ضعیف

برای معامله در روندنزولی ضعیف و در داخل کانال باید شاهد فشار خرید و نیز سیگنال بار خرید قوی بود.

برای درک بیشتر موقعیت سیگنال بار به شکل زیر دقت کنید.

موقعیت سیگنال بار و کی بار
موقعیت سیگنال بار و کی بار

در ای شکل یک کندل سیگنال صعودی در سقف روند رنج می بینید. پس موقعیت این سیگنال برای خرید مناسب نیست و باید مانند استراتژی روند رنج رفتار کرده و به کندل سیگنال توجهی نکرد. زیرا شرایط آن مناسب نیست و در مکان مناسبی قرار نگرفته است.

برای معامله با استفاده از کندل های سیگنال حتما به فشار خرید و فروش توجه زیادی داشته باشید. یعنی قبل از کندل سیگنال خرید حتما باید فشار خرید نیز داشته باشیم و بالعکس.

ستاپ های قوی و سیگنال بار

برای معامله در ستاپ های قوی نیازی به سیگنال بار نیست. به عنوان مثال در یک روند صعودی قوی ، سیگنال های برگشتی در روند برای معامله مناسب نبوده و نباید بر اساس آنها معامله کرد. حتی اگر یک سیگنال بار قوی در یک روند قوی مشاهده کرید ، هیچگاه بر خلاف روند بازار معامله نکنید.

به مثال زیر توجه کنید.

ستاپ های قوی و کندل سیگنال
ستاپ های قوی و کندل سیگنال

در داخل روند رنج شاهد یک پرچم صعودی هستید که نشان از فشار خرید دارد. در چند کندل بعدی کندل شماره 1 را می بینید که کندل سیگنال خرید می باشد. پس می توان در کندل بعدی وارد شد. در کندل  شماره 2 در میانه یک روند رنج قرار داریم. و موقعیت برایمان کمی مبهم است. در این شرایط باید منتظر کندل سیگنال بعدی باشید. در کندل شماره 3 دوباره کندل سیگنال می بینید و می توانید وارد شوید.

ستاپ ضعیف در بازار

اگر ستاپ شما ضعیف است بهتر است از معامله پرهیز کنید. زیرا برای معامله هم باید سیگنال بار قوی بوده و هم موقعیت آن مناسب باشد.

باید منتظر یک شکست روند قوی در بازار باشید. تا بازار روند مورد نظر شما را ایجاد کند. همچنین باید منتظر کندل سیگنال دوم نیز باشید. فرض کنید برای شروع یک روند صعودی منتظر مانده و کندل سیگنال صعودی دوم را نیز مشاهده کرید. برای یک روند صعودی باید کندل های صعودی بیشتری را در بازار بینیم.

فرض کنید شکست روند قوی رخ نداده و شکست روند ضعیف بوده است. ولی به این نتیجه رسیده اید که بازار برگشته و در روند جدیدی قرار گرفته است. در این حالت باید صبر کرده و اطلاعات بیشتری از بازار به دست آورید.

معامله در ستاپ ضعیف

در پاراگراف قبلی شرایط ستاپ ضعیف را عنوان کردیم ، حال اگر سیگنال بار ضعیف بوده و یا در مکان مناسبی قرار نگرفته و یا در کندل سیگنال دوم هم به نوعی شاهد سردرگمی بودید ، می توانید مانند روال عادی و همیشگی خود معامله کنید. مثلا معامله با حجم کم (نصف و یا یک چهارم حجم همیشگی خود)

در معامله با حجم کم نیز شرایطی وجود دارد.

  • استفاده از حد ضرر بزرگ
  • استفاده از حد ضرر عادی خودتان
  • اگر حد ضررتان زده شده و سیگنال دیگری از بازار دریافت کردید ، در معامله دوم می توانید حجم معامله را دو برابر کنید.
  • اگر حد ضررتان برای بار سوم نیز زده شد معامله نکنید ، زیرا احتمالا در خلاف روند بازار در حال معامله هستید.

معامله گرانی که در ستاپ ضعیف قرار می گیرند ، گاهی در در کندل سیگنال دوم حجم معامله خود را افزایش می دهند.

می توان برای محاسبه دقیق تر ریسک از استاپ لاس های فشرده تر نیز استفاده کرد. اگر ریسک خود را کمتر کنید می توانید حد سود خود را نیز کاهش دهید.

سوالات متداول

آیا فقط با کندل سیگنال قوی می توان معامله کرد؟

خیر ، باید موقعیت سیگنال نیز مناسب باشد.

در روند صعودی قوی چگونه از کندل های سیگنال استفاده کنیم؟

در روند های قوی نیازی به کندل سیگنال نبوده و باید در جهت روند بازار معامله کرد.

زینب اصغری
زینب اصغری

مدیر تولید محتوا - مشاور مالی

نویسنده این مقاله

به عنوان یکی از اولین اعضای تیم ایتسکا، از سال 2019 فعالیت خود را در بازار های مالی آغاز کردم. من تقریبا تمامی بروکر های موجود در وبسایت ایتسکا (بیش از 30 بروکر) را با پول واقعی مورد بررسی قرار داده ام. همه اطلاعاتی که در خصوص بروکر ها در این وبسایت قرار گرفته را بازبینی کرده ام و سعی کرده ام که تمامی خطاهای احتمالی را اصلاح کنم. سوابق حرفه ای من شامل فعالیت در بخش بانکی و مدرک دانشگاهی در حوزه اقتصاد است. در حال حاضر یکی از مدرسین فارکس در سبک اسمارت مانی در ایران هستم. علاقمندی های من شامل تحقیقات در خصوص استراتژی های فارکس، مدریت سرمایه و ربات های معامله گر فارکس است.

تعداد 5 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب:

نظرات و بررسی های کاربران

  • سیروس

    آفرین

  • رضا رستمی

    ضمن عرض سلام و خسته نباشید و تشکر از زحمات بی دریغ حضرت عالی. فکر میکنم در قسمتی که خصوصیات کندل صعودی(نزولی) بیان شده میبایست بالاتر از نصف کندل قبل بسته شود چون بالاتر از نصف خودش بسته شود بیمعنی است(پارادوکس رفتن نیمه راه، نصف نیمه راه و …. ) “کندل سیگنال صعودی حداقل باید یکی از دو ویژگی زیر را داشته باشد:

    باید بالاتر از نیمه کندل (خودش) بسته شود.
    و یا اینکه بالا تر از قیمت باز شدنش بسته شود. (بدنه صعودی داشته باشد)” در پاراگراف بعد این موضوع اصلاح شده است.

    • زینب اصغری

      با سلام و تشکر از دقت و توجهتون
      اون قسمت منظور کندل مومنتوم هستش. در سبک البروکس بهش میگیم کندل سیگنال ولی در سبک rtm میگیم کندل مومنتوم. مفهوم یکیه.
      کندلی که بدنش از سایه هاش بزرگتر باشه. این مقاله هم میتونه براتون مفید باشه در مورد کندل های مهم
      https://itsca-brokers.net/forex/rtm-candles/

      • رضا رستمی

        توی ترجمه اون قسمت تا اون جا که منطق میگه کندل با خودش نمیتونه مقایسه باشه .توی ترجمه نوشته شده نصف خودش که بی معنیه. توی پاراگراف بعدی مشخص شده. اگه لازمه تا به سورس اصلی برگردیم

  • Yousefi

    سپاس فراوان