آموزش اندیکاتور مکدی MACD به زبان ساده – تنظیمات مکدی

آموزش اندیکاتور مکدی MACD به زبان ساده – تنظیمات مکدی

اندیکاتور مکدی MACD چیست؟

سوالی که هر تازه کار در بازار معاملات با آن رو به رو می شود. برای فعالیت در هر بازاری نیاز به دانش دارید. بازار رمز ارزها و فارکس نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ با صعودی شدن بازار ارزهای دیجیتال از ابتدای سال 2021، سیل عظیمی از مردم به سوی این بازار روانه شدند. به طوری که از نوجوان 15 ساله تا یک فرد 70 ساله قصد سرمایه گذاری در بیت کوین و سایر رمز ارزها را دارد. ابزار های مختلفی در این بازار موجود هستند که نهایت کمک را به شما برای به انجام رساندن تحلیل خود های، ارائه می دهند.

یکی از این ابزار ها، اندیکاتور مکدی MACD است که در این مقاله به توصیف کامل آن و نحوه کار با آن اشاره خواهیم کرد.این مقاله توسط وبسایت ایتسکا نوشته شده . وبسایت ایتسکا، یکی از وبسایت های آموزش فارکس است. در این وبسایت ما اقدام به آموزش کامل فارکس میکنیم.

ویدئو اندیکاتور مکدی MACD

در این ویدئو آموزش کامل اندیکاتور مکدی به همراه نحوه معامله با این اندیکاتور رو به شما آموزش میدیم.

لینک این ویدئو در یوتیوب

لینک این ویدئو در آپارات

اندیکاتور ها یکی از مهم ترین ابزار های تحلیل تکنیکال فارکس هستند. به کمک اندیکاتور ها شما می توانید به شکل جامع تر و واضح تری وضعیت بازار را سنجیده و اقدامات مناسب با شرایط بازار را انجام دهید. البته لازم به ذکر است که تعداد اندیکاتور بسیار زیاد بوده و در این مقاله صرفا به تعریف اندیکاتور مکدی می پردازیم. اندیکاتور macd در لغت مخفف Moving Average Convergence Divergence است که به معنای همگرایی و واگرایی میانگین متحرک است.

اندیکاتور macd در اواخر دهه 1970 میلادی به دست آقای جرالد اپل ایجاد شد و تحولی جدید در دنیای معامله ایجاد کرد. از اندیکاتور مکدی برای محاسبه قدرت، شتاب و جهت حرکت قیمت یک سهم یا ارز استفاده می شود. شتاب روند با استفاده از Momentum موجود در اندیکاتور محاسبه می شود که نرخ تغییرات قیمتی در یک دوره زمانی را نشان می دهد.

آموزش اندیکاتور مکدی در فارکس ، ارز دیجیتال و بورس ایران

اگر مقاله بهترین اندیکاتور های فارکس را مطالعه کنید خواهید دید که اندیکاتور macd را در لیست بهترین ترین اندیکاتور فارکس آورده ایم. یعنی این اندیکاتور در تحلیل تکنیکال تمامی بازار های مالی در جهان کاربرد داشته و اهمیت زیادی برای تحلیل گران دارد ما در این مقاله به آموزش کامل اندیکاتور مکدی پرداخته ایم.

شما بعد از یادگیری می توانید از آن در تمامی بازار ها از جمله فارکس ، ارز دیجیتال و نیز بورس تهران استفاده کنید. برای رسم اندیکاتور مکدی می توان از پلتفرم های معاملاتی مانند متاتریدر 4 ، تریدینگ ویو ، پلتفرم های معاملاتی بورس تهران و … استفاده کرد. برای رسم مثال ما از اندیکاتور های سایت تریدینگ ویو استفاده می کنیم. ابتدا جفت ارز مورد نظر خود را انتخاب کرده و بعد از قسمت indicators مانند شکل زیر Moving Average Convergence Divergence را انتخاب کنید.

رسم اندیکاتور مکدی
رسم اندیکاتور مکدی
اندیکاتور macd
اندیکاتور macd

تحلیل اندیکاتور macd

برای تحلیل اندیکاتور اندیکاتور مکدی بهتر است ابتدا با اجرای این اندیکاتور آشنا شوید. اندیکاتور مکدی به دو صورت در بین تحلیل گران شناخته شده است. اندیکاتور مکدی کلاسیک و اندیکاتور مکدی جدید. این دو اندیکاتور هیچ تفاوت ذاتی باهم ندارند. فقط شکل ظاهری آنها کمی متفاوت است.

بیشتر بخوانید : اندیکاتور پارابولیک سار

در اندیکاتور مکدی کلاسیک خط آبی رنگ وجود ندارد. و فقط از خط قرمز رنگ سیگنال و نیز هیستوگرام تشکیل شده است. ولی در اندیکاتور مکدی جدید که با نام های اندیکاتور حرفه ای و یا پیشرفته نیز شناخته شده است ، خط آبی رنگی با عنوان خط مکدی به نمودار افزوده شده است.

در شکل زیر اندیکاتور مکدی کلاسیک در متاتریدر 4 را مشاهده می کنید. اگر به اندیکاتور مکدی حرفه ای نیز دقت کنید می بینید خط آبی رنگ در واقع همان وصل شده انتهای میله های هیستوگرام می باشد.

اندیکاتور مکدی کلاسیک
اندیکاتور مکدی کلاسیک

اجزای اندیکاتور macd

اندیکاتور مکدی تشکیل شده از سه بخش هیستوگرام، سیگنال و اسیلاتور مکدی است. کندل های قرمز و سبز رنگ ( اگر بالای محدوده 0 باشند، سبز و اگر پایین محدوده 0 باشند قرمز مربوط به بخش هیستوگرام، و همچنین دو اسیلاتور و خط نارنجی و آبی می باشد که یکی سیگنال و دیگری مکدی است. شکل و ظاهر کلی این اندیکاتور را می توانید در تصویر زیر مشاهده نمایید.

اندیکاتور MACD چیست؟

در شکل بالا هیستوگرام ها در واقع فاصله بین دو نمودار مکدی و سیگنال را نشان می دهند. برای استفاده بهتر از اندیکاتور بهتر است با تنظیمات آن آشنایی داشته باشید.

اندیکاتور مکدی نشانه چیست؟

اندیکاتور مکدی یک از اندیکاتور های تاخیری می باشد. یعنی سیگنال را با دقت بالا تر ولی با تاخیر به ما ارسال می کند. این اندیکاتور معمولا در کنار اندیکاتور های دیگری مانند rsi ، بولینگر باند و … کاربرد دارد. و برای گرفتن تایید مورد استفاده قرار می گیرد. در این اندیکاتور زمانی که خط مکدی (آبی رنگ) خط سیگنال (قرمز) را از پایین قطع کرده و در بالای خط قرمز رنگ حرکت کند ، در این صورت یک سیگنال خرید بوده و نشان از صعودی بودن بازار دارد.

از طرف دیگر زمانی که خط قرمز آبی رنگ خط سیگنال را از بالا قطع کرده و در پایین آن شروع به حرکت کند ، یعنی روند بازار تغییر کرده و بازار نزولی می باشد. و نشان از سیگنال فروش دارد. با اینکه تحلیل گران زیادی از این اندیکاتور برای گرفتن سیگنال خرید و فروش استفاده می کنند ، ولی توصیه می کنیم علاوه بر مکدی به موارد دیگر و اندیکاتور های بیشتر توجه کنید.

تنظیمات مکدی macd

برای انجام تنظیمات مکدی به قسمت تنظیمات اندیکاتور بروید. اگر اندیکاتور را با استفاده از متاتریدر رسم می کنید ، در همان ابتدای رسم نمودار تنظیمات آن را مشاهده می کنید. ولی برای تنظیمات اندیکاتور مکدی در تریدینگ ویو و یا پلتفرم های معاملاتی بورس ایران بعد از رسم نمودار از قسمت تنظیمات (علامت چرخ دنده) مانند شکل زیر تنظیمات آن را تغییر دهید.

تنظیمات اندیکاتور مکدی
تنظیمات اندیکاتور مکدی
تنظیمات اندیکاتور macd
تنظیمات اندیکاتور macd

بسیاری از افراد از حالت پیش فرض این اندیکاتور استفاده می کنند. یکی از معایب اصلی اندیکاتور مکدی این است که سیگنال های خرید و فروش آن به کندی و با تاخیر ارسال می گردد. یعنی تاخیر حدود 5 کندل و یا بیشتر !

تحلیل گران تلاش می کنند تا بتوانند تنظیمات اندیکاتور macd را به گونه ای اعمال کنند که این سیگنال ها را سریع تر دریافت کنند. البته سیگنال های دیر تر دقت بالا تری نیز دارند. برای دریافت سیگنال های بهتر ابتدا قسمت تنظیمات اندیکاتور macd را با هم بررسی کنیم.

در قسمت تنظیمات اندیکاتور مکدی سه تب Inputs ، Style و Visibility را مشاهده می کنید. از این سه مورد تنظیمات Inputs مهم تر بوده و بقیه بیشتر مرتبط با شکل ظاهری اندیکاتور ، رنگ و … می باشند. حال گزینه های تب Inputs را توضیح می دهیم.

گزینه Timeframe : این گزینه به صورت پیش فرض بر روی Charts قرار دارد. یعنی شما از هر نمودار و هر تایم فریمی استفاده کرده اید و باز است اندیکاتور macd نیز برای همان تایم فریم رسم خواهد شد.

گزینه Fast Length : تعداد کندل هایی که با استفاده از آن خط مکدی (آبی رنگ) رسم می شود و به صورت پیش فرض روی 12 قرار دارد.

گزینه Slow length : تعداد کندل هایی که با استفاده از آن خط سیگنال (قرمز رنگ) رسم می شود و به صورت پیش فرض روی 26 قرار دارد.

گزینه source : این گزینه برای رسم اندیکاتور میانگین متحرک مورد استفاده قرار می گیرد و باید مشخص کرد که رسم آن بر اساس قیمت باز شدن شدن بازار ، بسته شدن و …. باشد. بهتر است آن را به صورت پیش فرض روی Close قرار دهید.

گزینه Signal Smoothing : این گزینه میزان فشردگی میله های هیستوگرام و یا همان فشردگی دو خط مکدی و سیگنال را نشان می دهد و به صورت پیش فرض بر روی 9 قرار دارد.

گزینه Oscillator MA Type : در این گزینه نوع خط میانگین متحرک باید مشخص گردد. و بر روی EMA میانگین متحرک نمایی تنظیم شده و قابل تغییر می باشد.

گزینه Signal Line MA Line : این گزینه نیز مانند گزینه بالا می باشد.

همانطور که گفتیم می توان اندیکاتور مکدی را به گونه ای تنظیم کرد که سیگنال ها را چند کندل سریع تر دریافت کنیم. البته به همان میزان دقت نیز پایین تر خواهد آمد. تنطیمات اصلی با استفاده از سه مقدار Fast Length ، Slow length و نیز Signal Smoothing می باشد. هر چه دو مقدار Fast Length و Signal Smoothing کمتر تنظیم شوند. (مثلا هر دو را نصف مقدار پیش فرض قرار دهیم) و در مقابل مقدار Slow length را افزایش دهیم مثلا 36 در این صورت پیش بینی می تواند چندین کندل جلو تر باشد.

این تنظیمات را خودتان به صورت دستی روی جفت ارزها و یا سهام مختلف امتحان کرده و کندل ها را به دقت بشمارید تا متوجه تفاوت تنظیمات اندیکاتور مکدی شوید.

کاربرد های اندیکاتور MACD

یکی از مهم ترین کاربرد های اسیلاتور مکدی، تشخیص و شناسایی واگرایی مخفی موجود است. یکی دیگر از کاربرد های مهم اندیکاتور مکدی این است که هر گاه اسیلاتور مکدی خط سیگنال را رو به بالا قطع کرد، سیگنال خرید ارسال می شود و بدان معناست که بازار شرایط صعودی شدن را دارد و همچنین هرگاه اسیلاتور مکدی خط سیگنال را رو به پایین قطع کرد، سیگنال فروش ارسال می شود و خبر از نزولی شدن بازار می دهد.

یکی دیگر از کاربرد های اندیکاتور MACD که می توان به سیگنال های اکتفا کرد، بر خورد با خط مرکزی است؛ تقاطع با خط مرکزی و رو به بالا زمانی شکل می گیرد که میانگین متحرک 12 روزه بالاتر از میانگین متحرک 26 روزه قرار بگیرد. همچنین اسیلاتور مکدی زمانی زیر خط صفر نفوذ کرده و منفی می شود که میانگین متحرک 12 روزه پایین تر میانگین متحرک 26 روزه قرار بگیرد. تقاطع با خط مرکزی، بسته بر قدرت روند می تواند ساعت ها، روزها و هفته طول بکشد.

اندیکاتور MACD یا RSI ؟

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، اولین تقاطع با خط مرکزی نزدیک به 45 روز تداوم داشته و شاهد روند صعودی بوده ایم. در ادامه شاهد تقاطع رو به پایین بوده ایم اما این برخورد و روند قدرت چندانی نداشته و بعد از 15 روز با برخورد اسیلاتور مکدی به خط مرکزی شاهد یک روند صعودی 50 روزه بوده ایم. پس قدرت روند نیز یکی از عناصر مهم در تعیین روند و سیگنال های معاملاتی مربوط به اندیکاتور macd است.

اندیکاتور MACD چه تفاوتی با RSI دارد؟

اندیکاتور RSI یکی دیگر از اندیکاتور های پر کاربرد در تحلیل تکنیکال است. شما چارت هر معامله گر حرفه ای را مشاهده کنید، دو اندیکاتور rsi و macd را مشاهده خواهید کرد. احتمالا برایتان سوال شده است که اندیکاتور MACD چه تفاوتی با اندیکاتور RSI دارد؛ اندیکاتور RSI که به معنای قدرت شاخص نسبی است، برای نشان دادن مناطق اشباع خرید و اشباع فروش است که می تواند سیگنال های خرید و فروش مناسبی را ارسال کند. در واقع RSI اسیلاتوری است که سود و زیان قیمت را در یک مدت زمان مشخص که به طور پیشفرض 14 روز است، محاسبه می کند. اما اندیکاتور MACD رابطه موجود بین دو میانگین متحرک را محاسبه می کند.

یکی از مشکلات بزرگ موجود در اندیکاتور MACD، واگرایی می باشد که بسیاری از اوقات یک سیگنال معکوس برای روند تشکیل شده ارسال می کند. اگر جزو افرادی هستید که علاقه بسیاری به معامله در بستر ارز های دیجیتال، فارکس و حتی بورس دارید، می توانید با تسلط کافی به اندیکاتور ها و از جمله اندیکاتور MACD معاملات خود را در این بازار ها شروع کنید. توجه داشته باشید که هیچ اندیکاتوری به معنای پیش بینی کامل و دقیق نیست و شما علاوه بر تسلط بر اندیکاتور ها، نیاز به کار و تجربه و تسلط بر کندل شناسی و مدیریت سرمایه دارید تا یک معامله کم ریسک اما پر سود انجام دهید.

ترکیب اندیکاتور macd و rsi

تا این قسمت با اندیکاتور مکدی و rsi آشنا شدید. و با نحوه استفاده از آنها و کاربرد های آنها آشنایی کافی دارید. این دو اندیکاتور به روشی متفاوت می توانند ما را در خرید ها و فروش هایمان راهنمایی کنند. هر دو اندیکاتور به نحوی در سیگنال خرید و فروش کاربرد دارند. با استفاده از اندیکاتور rsi می توان ورود و خروج به بازار را بهتر پیش بینی کرد. با استفاده از اندیکاتور rsi می توان حد سود و ضرر را مشخص کرده و با استفاده از اندیکاتور مکدی تاییدیه خرید و فروش را گرفت.

اندیکاتور مکدی چه چیزی را نشان میدهد؟

اندیکاتور مکدی روند بازار و نیز قدرت روند را نشان می دهد.

اندیکاتور مکدی چه کاربردی دارد؟

پیش بینی روند ، تغییر روند ، قدرت روند و گرفتن سیگنال تایید
سعید محمدی
سعید محمدی

تریدر - مشاور مالی - نویسنده

نویسنده این مقاله

من موسس وبسایت ایتسکا هستم و از سال 2021 در حال مدیریت و رهبری این وبسایت هستم. تخصص اصلی من در حوزه فارکس و البته مارکتینگ است. من شخصا تمام بروکر هایی که در وبسایت ایتسکا معرفی شده است را به صورت کامل با پول واقعی و حساب ریل بررسی کرده ام. تمامی نقد ها و بررسی هایی که نگاشته ام بر مبنای مشاهدات من در بروکر هاست. سوابق حرفه ای من شامل مدرک معامله گری ارز های دیجیتال از مجموعه بین المللی IEC و مدرک معامله گری در بازار های مالی و مدرک شناسایی اصول بازار سرمایه است. من عضور رسمی انجمن انفورماتیک ایران و مشاور مالی در شرکت های ایرانی و غیر ایرانی هستم.

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: