ابزار فیبوناچی در تریدینگ ویو Fibonacci – آموزش انواع اندیکاتور فیبوناچی

ابزار فیبوناچی در تریدینگ ویو Fibonacci – آموزش انواع اندیکاتور فیبوناچی

ابزار فیبوناچی چیست؟

ابزارهای بسیاری در بازار برای تجزیه و تحلیل وجود دارد و ابزار فیبوناچی نیز یکی از همین ابزارهاست. اندیکاتور فیبوناچی یکی از ابزار های تحلیل تکنیکال فارکس می باشد. ابزارهای تکنیکال مبنای خرید و فروش و تصمیمات معامله گران برای اقدامات بعدی آنهاست. استفاده از این دنباله در بازاری مانند فارکس ، بورس و ارز دیجیتال به عنوان تحلیل های تکنیکال اغلب با درصدهای متفاوتی همراه است. سه مورد از این درصد ها شامل : 38.2 درصد، 50 درصد و 61.8 درصد می باشد.

ویدئو آموزش فیبوناچی

در این ویدئو آموزش کامل فیبوناچی و اعدادی که خودم استفاده میکنم رو بهتون میگم. ( البته استفاده میکردم. الان استفاده نمکینم. دلیل عدم استفاده م رو هم بهتون میگم. )

لینک ویدئو یوتیوب

لینک ویدئو آپارات

ضرایب جداگانه و متفرقه ای مانند 23.6 ، 161.8 و 423 و حتی بالاتر نیز وجود داشته و به نسبت شرایط قابل استفاده می باشد. متد های فیبو سبب پیدایش خطوطی بر روی نمودار می شوند که تغییرات روند را می توان از طریق آنها رصد کرد. در واقع اندیکاتور فیبوناچی نقاط حساس در نمودار قیمتی را پیدا کرده و به معامله گر اعلام می کند که اگر قیمت به این نقاط و یا نزدیکی آنها برسد ، واکنش خواهد داشت. حال ممکن است این نقاط را رد کرده و یا پولبک بزند.

در میزان موفقیت این روش و استفاده از این دنباله برای پیش بینی روندها و کسب سود، بسیاری از محققان و صاحب نظران اعتقاد دارند در صورت تسلط بر آن، سوددهی بسیار بالایی دارد و تا هفتاد درصد قابل اعتماد است. اما مورد اصلی در مواجهه با این متدها، پیچیدگی و دشواری برای تسلط بر آنهاست. این روش ها اغلب مفهوم دشواری را به همراه خود دارند و به علت بهره گیری از مفاهیم ریاضی، زیاد برای عموم قابل استفاده نیستند. اما همانطور که ذکر شد، در صورت استفاده موثر از اینها، بسیار قابل اعتماد بوده و نتایج خوبی را به همراه دارد.

بیشتر بخوانید : آموزش رایگان فارکس

ابزار فیبوناچی در تریدینگ ویو

برای استفاده از ابزار فیبوناچی در تریدینگ ویو به دو طریق می توان عمل کرد. هم از قسمت ابزار های سمت چپ مانند شکل زیر می توانید چند نمونه از ابزار فیبوناچی را رسم کنید. و یا مانند شکل بعدی از قسمت اندیکاتور ها کلمه fib را تایپ کنید تا انواع مختلفی از اندیکاتور فیبوناچی در تریدینگ ویو را ببینید.

سپس اندیکاتور مورد نیاز خود را انتخاب کرده و آن را رسم کنید.

ابزار فیبوناچی در تریدینگ ویو
ابزار فیبوناچی در تریدینگ ویو
ابزار فیبوناچی در تریدینگ ویو
ابزار فیبوناچی در تریدینگ ویو

انواع اندیکاتور Fibonacci ( تحلیل اندیکاتور فیبوناچی )

برای رسم نمودار فیبوناچی 4 روش اصلی وجود دارد. ولی تحلیل گران اقدام به رسم و ایجاد اندیکاتور های فیبوناچی مختلفی کرده و لینک دانلود آن را برای کاربران قرار داده اند.

اندیکاتور های مهم فیبوناچی

  • اندیکاتور فیبوناچی ریتریسمنت
  • اندیکاتور فیبوناچی اکستنشن
  • اندیکاتور فیبوناچی منطقه زمانی
  • اندیکاتور فیبوناچی Fan
  • اندیکاتور فیبوناچی Arcs
  • اندیکاتور فیبوناچی کانال
  • اندیکاتور فیبوناچی پروجکشن
  • اندیکاتور فیبوناچی پیوت
  • اندیکاتور فیبوناچی خودکار

آموزش اندیکاتور فیبوناچی اصلاحی retracement

اندیکاتور فیبوناچی ریتریسمنت از مهمترین ابزارهای فیبوناچی در زمینه تحلیل می باشد. همان گونه که از نام آن پیداست، به دنبال کشف نقطه پایان اصلاح یک نمودار هستیم. در واقع باید بدانیم که حرکت روند در چه منطقه ای تغییر ماهیت خواهد داد و از حالت نزولی و یا صعودی خارج می شود؟ درصدهای مورد استفاده در این ابزار می توان 23.6، 38.2، 50، 61.8 و 78.6 درصد می باشند. برای رسم نمودار فیبوناچی اصلاحی ابتدا روند نزولی و صعودی و نزولی را تشخیص داده و کف و سقف را تعیین کنیم. در صعودی کف را به سقف و در نزولی، سقف را به کف وصل کنیم.

اندیکاتور فیبوناچی ریتریسمنت
اندیکاتور فیبوناچی ریتریسمنت

به دلیل اهمیت آن این اندیکاتور به صورت پیش فرض در تمامی پلتفرم ها از جمله متاتریدر 4 و 5 ، تریدینگ ویو و بورس ایران وجود دارد. و نیازی به دانلود اندیکاتور فیبوناچی ریتریسمنت نمی باشد.

اندیکاتور فیبوناچی اکستنشن

زمانی از نمودار توسعه محور استفاده می کنیم که سهم در روند خود، از سقف قبلی که خود آن را زده بود، عبور می کند و باید به دنبال تعیین سطوح مقاومتی بعدی آن در این روند باشیم. برای رسم این ابزار نیز باید با شکل برعکس نسبت به حالت قبلی عمل کنیم و سقف حداکثری قبل را به کف فعلی شناسایی شده مانند شکل زیر وصل کنیم.

اندیکاتور فیبوناچی اکستنشن
اندیکاتور فیبوناچی اکستنشن

شاید به دلیل اینکه اندیکاتور های فیبوناچی را در لیست اندیکاتور های متاتریدر مشاهده نمی کنید ، به دنبال دانلود اندیکاتور فیبوناچی اکستنشن برای متاتریدر 4 و … باشید. ولی رسم این اندیکاتور مانند شکل بالا از منوی Insert بوده و نیازی به دانلود آن نیست. این اندیکاتور در سایت تریدینگ ویو و نیز پلتفرم های معاملاتی بورس ایران نیز به صورت پیش فرض وجود داشته و می توانید به راحتی آن را رسم کنید.

اندیکاتور فیبوناچی منطقه زمانی

اندیکاتور فیبوناچی منطقه زمانی Time zone Fibonacci نیز بسیار مهم بوده و در صورت استفاده صحیح از آن می توان به سود های خوبی رسید. به این صورت که در صورت زمانی برای شما نشان می دهد که در چه زمان هایی قیمت امکان واکنش به نمودار داشته و باید دقت بیشتری کرد. به عنوان مثال در یک روند صعودی در زمان های اندیکاتور منطقه زمانی عکس العمل به نمودار وجود داشته و امکان پولبک وجود دارد. برای رسم این اندیکاتور یکی از نقاط مهم را از سمت نمودار انتخاب کرده و موس را به چپ بکشید تا اندیکاتور به صورت خطوط عمودی روی محور زمان رسم گردد.

اندیکاتور فیبوناچی منطقه زمانی
اندیکاتور فیبوناچی منطقه زمانی

اندیکاتور فیبوناچی Fan بادبزن

اندیکاتور فیبوناچی بادبزن برای ترازهای اصلاحی طراحی شده اند و روندها را مورد تحلیل قرار می دهند تا نقاط بازگشت آنها را بدست آورند.  برای رسم آنها باید کندل ابتدای روند و مندل انتهایی را به یکدیگر وصل کنیم و سپس خطوطی را با شیب کمتر نسبت به آن رسم نماییم تا محل های بازگشت را برای ما مشخص کنند. این ها همان ترازهای بازگشت هستند.

اندیکاتور فیبوناچی Fan بادبزن
اندیکاتور فیبوناچی Fan بادبزن

اندیکاتور فیبوناچی Arcs

در فیبوناچی کمان آرک ها همان ترازهایی هستند که اصلاح را می سنجند. سنجش اصلاح به معنای شناسایی محل و نقطه بازگشت روندهای صعودی و نزولی می باشد . برای رسم آن اول و آخر روند را به یکدیگر وصل کنیم و سپس با رسم کمان ها و نقاط اتصال، سطوح برگشتی روندها به طور کامل قابل شناسایی هستند.

اندیکاتور فیبوناچی Arcs
اندیکاتور فیبوناچی Arcs

اندیکاتور فیبوناچی کانال

اندیکاتور کانال فیبوناچی در مورد کانال های قیمتی است. اصولا قیمت سهام و سایر موارد بازار سرمایه درون کانال های از پیش تعریف شده ای نوسان می کنند و زمانی که این کانال ها از بین بروند و قیمت ها از آن خارج می شوند. نقاط خروج نزولی را حمایت و نقاط خروج صعودی را مقاومت می نامند.

برای رسم این موضوع نیز باید کانال را به طور کامل رسم نمود و سقف و کف را در این خطوط موازی بدست آورد. میزان خروج و ورود قیمت ها به درون کانال هرچقدر بالاتر باشد، بیانگر این مورد است که کانال تعریف شده برای پیش بینی آینده مبنای بهتری است و اعتبار بالاتری دارد.

اندیکاتور فیبوناچی کانال
اندیکاتور فیبوناچی کانال

اندیکاتور فیبوناچی پروجکشن

یکی از محبوب ترین اندیکاتور های پیش بینی هستند. معامله گران با استفاده از آن به شناسایی نقاط استراتژیک و شناسایی نقاط حد ضرر استفاده می کنند. و درصد های آن 161.8 و نیز 281.8 می باشد.

اندیکاتور فیبوناچی پیوت

نقاط پیوت Pivot دو خط افقی برای نشان دادن نقاط حساس و یا همان حمایت و مقاومت رسم می کند.

اندیکاتور فیبوناچی پیوت
اندیکاتور فیبوناچی پیوت

اندیکاتور فیبوناچی خودکار

این اندیکاتور همان اندیکاتور اصلاحی فیبوناچی می باشد که به صورت خودکار رسم می شود. در پاراگراف بعدی یعنی آموزش اندیکاتور فیبوناچی در فارکس به آموزش این مدل می پردازیم.

آموزش اندیکاتور فیبوناچی در فارکس

برای رسم اندیکاتور فیبوناچی در فارکس هم می توان از متاتریدر 4 ، متاتریدر 5 و هم سایت تریدینگ ویو استفاده کرد. برای آموزش اندیکاتور فیبوناچی در فارکس از متاتریدر استفاده می کنیم. شما می توانید این اندیکاتور را هم به صورت اتومات و هم به صورت سفارشی از متاتریدر رسم کنید که هر دو را آموزش خواهیم داد. برای رسم اندیکاتور فیبوناچی اتومات ابتدا فایل اندیکاتور ار از لینک زیر دانلود کرده و در متاتریدر نصب کنید. نحوه نصب آن را در ادامه بیان کرده ایم.

بیشتر بخوانید : آموزش نصب اندیکاتور در متاتریدر

بعد از نصب در پنجره Navigator روی Indicators کلیک راست کرده و Refresh بزنید تا اندیکاتور مورد نظر به لیست اندیکاتور های شما اضافه شود. بعد از نصب از منوی Insert ، Indicators ، Custom و Automated Fibonacci را انتخاب کنید تا اندیکاتور به صورت اتومات برایتان رسم شود.

اندیکاتور خودکار فیبوناچی
اندیکاتور خودکار فیبوناچی

تنظیمات اندیکاتور فیبوناچی

هنگام رسم این اندیکاتور در متاتریدر در همان ابتدا صفحه تنظیمات فیبوناچی را مشاهده می کنید.

تنظیمات اندیکاتور فیبوناچی
تنظیمات اندیکاتور فیبوناچی

 و می توانید تنظیمات مورد نیاز خود را به آن اعمال کنید. از منوی های تنظیمات مهم ترین قسمت Inputs می باشد که می توانید مقادیر را تغییر داده و متناسب با استراتژی مورد نظرتان بهترین خروجی را بگیری. ولی بهتر است به تنظیمات اندیکاتور کاری نداشته و به از تنظیمات پیش فرض آن استفاده کنید.

اندیکاتور فیبوناچی در بورس

می توان گفت تمامی نرم افزار های پلتفرم های معاملاتی بورس ایران بر اساس متاتریدر ۴ و ۵ ایجاد شده اند و می توان تمامی اندیکاتور های متاتریدر را در این پلتفرم ها نیز رسم کرد. به عنوان مثال برای رسم فیبوناچی در کارگزاری آگاه مانند شکل زیر صفحه نمودار قیمتی سهم مورد خود را باز کنید.‌ سپس مانند شکل زیر می توانید انواع نمودار های فیبوناچی را رسم کنید. به عنوان مثال برای رسم فیبوناچی اصلاحی یکی از نقاط کف (یا سقف) را انتخاب کرده و موس را به طرف بالا (و یا بالعکس) بکشید.

اندیکاتور فیبوناچی در ایزی تریدر

برای رسم نمودار فیبوناچی در ایزی تریدر نیز مانند شکل زیر چارت قیمتی سهم مورد نظر خود را باز کرده و از قسمت سمت چپ مانند شکل زیر انواع اندیکاتور فیبو ناچی را رسم کنید.

اندیکاتور فیبوناچی در ایزی تریدر
اندیکاتور فیبوناچی در ایزی تریدر

به عنوان مثال برای رسم اندیکاتور ریتریسمنت فیبوناچی بعد از انتخاب نمودار ، قله مورد نظر را انتخاب کرده و روی نقطه کلیک کنید و موس را نگه دارید و آن را تا نقطه ای که می خواهید اندیکاتور رسم شود ، پایین بکشید.

آموزش اندیکاتور فیبوناچی در ارز دیجیتال

روال آموزش اندیکاتور فیبوناچی در ارز دیجیتال نیز مانند فارکس و بورس می باشد. شما می توانید اندیکاتور خود را با استفاده از سایت تریدینگ ویو رسم کنید. ابتدا ارز دیجیتال مورد نظر خود را انتخاب کنید. سپس از قسمت اندیکاتور ها Fib را جستجو کنید تا انواع اندیکاتور های فیبوناچی را مشاهده کنید. و با توجه به نیاز و استراتژی خود اندیکاتور مورد نیاز خود را رسم کنید.

بهترین اندیکاتور فیبوناچی

فیبوناچی های مختلفی در بازار های مالی وجود دارد که هر کدام به نوعی نقاط حساس در یک نمودار را نشان می دهد که اگر قیمت به این نقاط برسد ، واکنش نشان خواهد داد. هر کدام از این انواع اندیکاتور های فیبوناچی به نوعی تلاش می کنند تا دقیق ترین نقاط را نمایش دهند. تریدر ها با توجه به نوع استراتژی خود و انتظاری که از اندیکاتور دارند ، از نوع خاصی از اندیکاتور های فیبوناچی استفاده می کنند.

در این میان دو مورد از آنها کاربردی تر بوده و طرفداران بیشتری دارد. و از سوی تحلیل گران به عنوان بهترین اندیکاتور فیبوناچی محسوب می شود. فیبوناچی اصلاحی و فیبوناچی گسترده به عنوان بهترین اندیکاتور های فیبوناچی از طرف تحلیل گران عنوان شده اند.

بیشتر بخوانید : بهترین اندیکاتور های فارکس

کاربرد اندیکاتور های فیبوناچی

تحلیل های مبتنی بر فیبوناچی به دلیل سروکار داشتن آنها با اعداد و ارقام و ریاضی بسیار دقیق هستند و هرچند که توصیه می شود به تنهایی مبنای عمل قرار نگیرند و تجربه معاملاتی خود را نیز با آن تلفیق نمایید.

استفاده از تمامی ابزارهای تحلیل تکنیکال و سایر موارد در این حوزه برای بالا بردن دقت پیش بینی و اخذ تصمیمات مهم و کارا و همچنین سهولت نتیجه گیری از وضعیت گذشته برای آینده است. اینها ترازهایی را در اختیار ما قرار می هند که همچون فیلتر عمل می کند و اجازه نمی دهد تا پا را از آنها فراتر بگذارید. ترازهایی که مبنای بازگشت بازار هستند و عطف ها را در نمودار معین می کنند.

امروزه بهره گیری از این ابزارها بسیار توسعه پیدا کرده است و نرم افزارها این نمودارها را به صورت خودکار منظم کرده و خطوط مورد نیاز را به دقت ترسیم می کنند و فرد تنها باید از روی نمودار و خطوط تصمیم مورد نظر را تحصیل کند. در توصیه های اخیر پژوهشگران به معامله گران به این موضوع بسیار دقت کنید که آنها اکیدا افراد فعال در بازارهای سرمایه را به استفاده تلفیقی از ابزارهای فیبوناچی توصیه می کنند و اعتقاد دارند که این استفاده تلفیقی نتایج قابل اعتمادتری را به همراه دارد و نباید به نتایج یک مورد از آنها اکتفا کرد.

حرف و صحبت در این حوزه بسیار زیاد است و نکات مورد نظر را باید به تفصیل مورد بررسی قرار داد تا بدانیم در شرایط مختلف چه تصمیماتی قابل اعتماد هستند که از شما می خواهیم با تسلط کامل بر آنها، مطالعه مداوم و احتمالا شرکت در کلاس های آموزشی افراد معتبر، خود را کاملا در این زمینه متخصص کنید.

از کاربرد های اصلی اندیکاتور های فیبوناچی می توان به یافتن نقاط حمایت و مقاومت و نیز استاپ لاس ها اشاره کرد.

معایب تحلیل فیبوناچی

از بزرگترین معایب این دنباله ها، پیچیدگی های آن برای اعمال در فرآیند معامله است. درک و فهم این موضوع را برای اکثریت معامله گران سخت می کند و آنها را به سمت عدم تحلیل پیش می برد. ان بحث عاملی برای کاهش سرعت نیز هست و باید توجه داشت که در محلی از معامله که نیاز به تصمیم فوری باشد استفاده از فیبوناچی تا چه می تواند این موضوع را با چالش مواجه کند.

سوالات متداول

اندیکاتور فیبوناچی چه کاربردی دارد؟

این اندیکاتور سطوح حمایت و مقاومت قوی و ضعیف را به معامله گران نشان می دهد.

کدام اندیکاتور فیبوناچی بیشترین کاربرد را دارد؟

اندیکاتور ریتریسمنت و اکسنتشن
زینب اصغری
زینب اصغری

مدیر تولید محتوا - مشاور مالی

نویسنده این مقاله

به عنوان یکی از اولین اعضای تیم ایتسکا، از سال 2019 فعالیت خود را در بازار های مالی آغاز کردم. من تقریبا تمامی بروکر های موجود در وبسایت ایتسکا (بیش از 30 بروکر) را با پول واقعی مورد بررسی قرار داده ام. همه اطلاعاتی که در خصوص بروکر ها در این وبسایت قرار گرفته را بازبینی کرده ام و سعی کرده ام که تمامی خطاهای احتمالی را اصلاح کنم. سوابق حرفه ای من شامل فعالیت در بخش بانکی و مدرک دانشگاهی در حوزه اقتصاد است. در حال حاضر یکی از مدرسین فارکس در سبک اسمارت مانی در ایران هستم. علاقمندی های من شامل تحقیقات در خصوص استراتژی های فارکس، مدریت سرمایه و ربات های معامله گر فارکس است.

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: