تریگر چیست؟ تریگر ورود و خروج و کاربرد های آن در تحلیل تکنیکال

تریگر چیست؟ تریگر ورود و خروج و کاربرد های آن در تحلیل تکنیکال

در ترید و معاملات فارکس، تریگر یک رویداد یا اتفاق است که به معامله گر میگوید “الآن میتوانی وارد پوزیشن شوی”. البته این مورد هم برای ورود به ترید و هم برای بستن پوزیشن و خروج از ترید وجود دارد. تریگر ها به معامله گران کمک میکنند که احساسات خود را کنترل کنند و طبق استراتژی خودشان عمل کنند.

با کمک ابزارهای مختلف این تحلیل ها، می توانید معاملات بهتر و پرسودتری داشته باشید. تریگر یکی از ابزارهای مهمی است که در تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار می گیرد. اندیکاتور، پولبک، شکست، الگوی قیمت و کندل استیک انواع مختلف تریگر هستند.

به نظرم نمیتوان یک تریگر را به عنوان مهمترین تریگر در بازار فارکس انتخاب کرد. این بازار داینامیک است. یک استراتژی خوب نیازمند چندین المان مختلف است.
با این حال، مهمترین تجربه من از تریگر ها این موارد هستند:
زمانی که ترید را تازه شروع کرده بودم، تصور میکردم اندیکاتور ها مهمترین ابزار برای ترید کردن هستند که البته به مرور زمان متوجه شدم که چقدر اشتباه میکردم. البته که اندیکاتور ها کمک کننده هستند اما بعد تر با مفهومی به نام سیگنال های اشتباه رو به رو شدم. یکی از نقاط عطف تریدِ من، زمانی بود که تریگر های پرایس اکشن را با اندیکاتور ها و روش های دیگر معاملاتی ادغام کردم.
این مورد را با یک مثال برای شما توضیح میدهم:
تصور کنید که ارز EUR/USD به قیمت 1.1500 رسیده است. پرایس اکشن میگوید که اگر یک بریک اوت قوی به بالای 1.1550 داشته باشیم، میتوانیم وارد معامله شویم. با این وجود، من منتظر میمانم. در صورتی که تریگر های کندلی در تایم فریم پایین تر را نیز مشاهده کنم، آن زمان وارد معامله خواهم شد.
اگر مشاهده نکردم چی؟ وارد نمیشوم. ممکن است سود های خوبی را از دست بدهم اما نکته اینجاست که من با این کانفرم ها، در تلاش هستم که تعداد ضرر هایم را کمتر کنم.

تریگر چیست؟ تریگر ورود و خروج و کاربرد های آن در تحلیل تکنیکال - تریگر چیست

سعید محمدی – مدیر وبسایت ایتسکا

تریگر چیست؟

همان طور که گفتیم تریگر یکی از ابزارهای مهم تحلیل تکنیکال است و در لغت معنی ماشه می دهد. در بازارهای مالی منظور از تریگر، نقاطی است که با تحلیل های انجام شده، قصد داریم در آن ها معامله کنیم. به بیان دیگر می توان گفت که تریگر نقاط حساسی است که می توان برای ورود و خروج از آن استفاده کرد.

تریگر چیست؟ تریگر ورود و خروج و کاربرد های آن در تحلیل تکنیکال - تریگر چیست
تریگر چیست؟ تریگر ورود و خروج و کاربرد های آن در تحلیل تکنیکال 1

بعضی از تحلیل گران تریگر را مخصوص ابزارهای نموداری خاصی در نظر می گیرند اما باید بدانید که تریگر ابزار تحلیلی خاصی نیست و در همه روش های تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار می گیرد.

بسته به نوع استراتژی تان شما می توانید بهترین استفاده را از این مفهوم داشته باشید. در حقیقت تریگر شرطی است که شما برای ورود به معامله تعیین می کنید و باعث می شود دقیقا بدانید که چه می خواهید. تریگر انواع مختلفی دارد که برخی از آن ها عبارتند از:

  • قیمت به نقطه خاصی برسد ( مثلا میگوییم اگر قیمت از منطقه حمایت عبور کرد، تریگر ما فعال میشود و میتوانیم وارد معامله شویم)
  • اندیکاتور های تکنیکال: اندیکاتور ها نیز گاهی سیگنال ها و تریگر های ورود میدهند.
  • اخبار های اقتصادی فارکس
  1. اندیکاتور
  2. پولبک
  3. شکست
  4. الگوی قیمت
  5. کندل استیک

مثال هایی برای تریگر های فارکس

نوع تریگرتوضیحاتمثال
پرایس اکشنرسیدن قیمت به سطح حمایت/مقاومت یا یک هدف قیمتی خاصخرید EUR/USD در صورت عبور قیمت از سطح مقاومت 1.2000
شاخص های تکنیکالسیگنال از تقاطع میانگین متحرک، شکست یا سایر شاخص هافروش GBP/USD در صورت افت شاخص RSI به زیر 30 (سیگنال اشباع فروش)
رویدادهای اقتصادیانتشار داده های اقتصادی مهم که بر ارزش ارزها تأثیر می گذاردورود به پوزیشن بلند USD/JPY پس از داده های قوی حقوق و دستمزد غیرکشاورزی ایالات متحده

تریگر برای ورود به پوزیشن است یا خروج از آن؟

این یکی از سوالاتی است که در زمینه تریگرزیاد می شنویم. تریگر فقط برای ورود به معاملات نیست. تریگر می تواند برای ورود به معامله، خروج از آن، مدیریت سرمایه و بسیاری موارد دیگر استفاده شود. در حقیقت ورود به معامله تنها یکی از کاربردهای تریگر است.

حرفه ای ها برای خروج از معاملات هم تریگر دارند و می دانند که بدون انجام این کار ریسک بیشتری در معاملات شان خواهند داشت. علاوه بر این، برای مدیریت سرمایه هم به تریگر احتیاج دارید و در غیر این صورت، ممکن است زیان های شدیدی را تجربه کنید.

تریگر چیست؟ تریگر ورود و خروج و کاربرد های آن در تحلیل تکنیکال - تریگر چیست
تریگر چیست؟ تریگر ورود و خروج و کاربرد های آن در تحلیل تکنیکال 2

انواع مختلف تریگرها

تریگرها در انواع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. استراتژی های معاملاتی مشخص می کند که چه تریگری را باید مورد استفاده قرار دهید. در مورد تریگرها، بسته به نوع معاملات، تایم فریم هم می تواند متفاوت باشد. در ادامه در مورد برخی از تریگرها بیشتر صحبت خواهیم کرد.

نوع تریگرتوضیحاتمثال
تریگر های پرایس اکشناین تریگرها بر حرکات خاص قیمت تمرکز دارند.تریگر شکست: اگر قیمت از سطح مقاومت 1.2000 عبور کند، EUR/USD را بخرید (نشان دهنده یک روند صعودی احتمالی).
تریگر حمایت/مقاومت: اگر قیمت از سطح حمایت 0.7000 پایین تر بیاید، AUD/USD را بفروشید (نشان دهنده یک روند نزولی احتمالی).
تریگرهای شاخص های تکنیکالاین تریگرها بر اساس سیگنال های تولید شده توسط شاخص های تکنیکال عمل می کنند.تقاطع میانگین متحرک: اگر میانگین متحرک 50 روزه از میانگین متحرک 200 روزه عبور کند، USD/JPY را بفروشید (نشان دهنده یک روند ضعیف شدن احتمالی).
شاخص قدرت نسبی (RSI): اگر شاخص RSI از 70 عبور کند، GBP/USD را بخرید (نشان می دهد که این جفت ارز ممکن است بیش از حد فروخته شده باشد و برای یک جهش احتمالی آماده باشد).
تریگرهای مبتنی بر زماناین تریگرها معاملات را بر اساس زمان های خاص آغاز می کنند.تریگر رویداد خبری: قبل از انتشار داده های کلیدی تورم سوئیس، یک موقعیت کوتاه USD/CHF را وارد کنید (پیش بینی نوسانات احتمالی بازار).
تریگر باز/بسته شدن جلسه: EUR/USD را در طول افتتاحیه لندن بخرید (معروف به حجم معاملات بیشتر و ادامه روند احتمالی).
تریگرهای نوساناتاین تریگرها به تغییرات نوسانات بازار واکنش نشان می دهند.محدوده واقعی میانگین (ATR): اگر مقدار ATR به طور قابل توجهی افزایش یابد، یک معامله طولانی در هر جفت ارز وارد کنید (نشان دهنده یک شکست احتمالی).
نوارهای بولینگر: اگر قیمت از نوار بولینگر فوقانی عبور کند، AUD/USD را بخرید (نشان دهنده افزایش نوسانات و حرکت احتمالی صعودی).

اندیکاتورها

یکی از پر استفاده ترین تکنیک ها در تحلیل تکنیکال، اندیکاتورها هستند. اندیکاتورها انواع مختلفی دارند که بسته به موقعیت می توانید از آن ها استفاده کنید.

نقش ادیکاتورها در تریگر
تریگر چیست؟ تریگر ورود و خروج و کاربرد های آن در تحلیل تکنیکال 3

برخی از مهم ترین اندیکاتورها عبارتند از: پارابولیک اس ای آر، مکدی، متحرک ساده، باندهای بولینگر و غیره.

پولبک

یکی از روش های ورود به معامله پولبک است. تریدرهای زیادی به این روش علاقه مند هستند و معتقدند که کم ریسک و امن است. در واقع پولبک موقعیتی است که تریدر در یک شرایط خوب وارد معامله می شود. معمولا منظور از پولبک، آغاز یک روند صعودی و یا نزولی خفیف در قیمت ها است. پولبک را هم در روندهای نزولی و هم در روندهای صعودی شاهد هستیم.

تریگر چیست و تعریف پولبک در تریگر
تریگر چیست؟ تریگر ورود و خروج و کاربرد های آن در تحلیل تکنیکال 4

وقتی یک روند صعودی شروع می شود، تعدادی از افراد احتمالا با گمان موقتی بودن شرایط، فروش را شروع کنند. این موقعیت باعث می شود روند دوباره صعودی شود.  به این حالت، پولبک گفته می شود.

شکست

شکست و پولبک تا حد زیای شبیه به یک دیگر هستند. وقتی قیمت یک دارایی به شکست می رسد، با شرایط خاصی این شکست ادامه پیدا می کند. در بسیاری از اوقات الگوی شکست ممکن است جعلی باشد و این حالت را هم نمی توان نادیده گرفت. تریدرهای زیادی با علم به همه این مسائل، در شکست ها وارد معامله شده و برای بازگشت قیمت منتظر نمی مانند.

الگوی شکست جعلی
تریگر چیست؟ تریگر ورود و خروج و کاربرد های آن در تحلیل تکنیکال 5

الگوی قیمت

الگوی قیمت تنوع زیادی دارد و با استفاده از آن تغییرات قیمتی در نظر گرفته می شود. الگوی پرچم، سر و شانه و غیره از جمله این الگوها هستند.

وقتی الگوی قیمتی یک سهم را دارید می توانید چگونگی روند آن در آینده را پیش بینی کنید. الگوی قیمتی یکی از مهم ترین تریگرها برای ورود و خروج از معامله است.

الگوی سر و شانه
تریگر چیست؟ تریگر ورود و خروج و کاربرد های آن در تحلیل تکنیکال 6

کندل استیک

نمودارها به صورت کلی در سه نوع کندل استیک، خطی و میله ای وجود دارند. کندل استیک نسبت به بقیه نمودارها مزایای بیشتری داشته و توجه تریدرهای زیادی را جلب می کند. استفاده از این نمودارها راحت است و با استفاده از آن می توانید روند صعودی یا نزولی را به درستی تشخیص دهید.

برای این که از کندل استیک استفاده کنید، شرط های زیادی وجود دارد. یکی از مهم ترین این شرط ها این است که تغییرات قیمتی روندی صعودی و یا نزولی داشته باشد.

کندل دوجی
تریگر چیست؟ تریگر ورود و خروج و کاربرد های آن در تحلیل تکنیکال 7

الگوهای زیای در کندل استیک ها داریم که برخی از آن ها شامل دوجی، دوجی سنگ قبر و غیره می باشد.

مزایا و معایب استفاده از تریگر

همان طور که گفتیم تریگر به شما کمک می کند سیگنال های خوبی برای ورود و خروج بگیرید. البته مانند هر مفهوم دیگری تریگر می تواند معایبی هم داشته باشد که باید مراقب آن ها باشید.

مزایامعایب
تصمیم گیری با آگاهی بیشترعدم قطعیت نتایج
بازدهی بیشتر معاملاتنیاز به ترکیب با دیگر ابزارها
تشخیص خط روند 

مزایای استفاده از تریگر

  • با آگاهی و قدرت بیشتری تصمیم می گیرید و در نتیجه ریسک معاملات تان پایین می آید.
  • معاملات تان بازدهی بیشتری پیدا می کند.

تریگر در تشخیص خط روند به شما کمک کرده و در نتیجه بهتر می توانید برای روزهای بعدی معاملات تان هم تصمیم بگیرید.

مزایا و معایب استفاده از تریگر
تریگر چیست؟ تریگر ورود و خروج و کاربرد های آن در تحلیل تکنیکال 8

معایب استفاده از تریگر

  • گاهی ممکن است به نتایج قطعی نرسید.
  • بسیاری از اوقات تریگر به تنهایی کافی نیست و لازم است آن را با دیگر ابزارها هم ترکیب کنید.

سخن پایانی

برای داشتن معاملات سود ده و هدفمند، باید دانش و تجربه کافی داشته باشید. استفاده از تحلیل ها و ابزارهای مختلف از جمله تریگرها می تواند برایتان مفید باشد. مزایای استفاده از تریگرها عبارت است از: تصمیم گیری آگاهانه، بازدهی بیشتر و تشخیص خط روند. البته بهتر است تریگرها را با ابزارهای مناسب دیگر ترکیب کنید تا نتایج قابل اعتمادتری داشته باشید.

تریگر چیست؟

همان طور که گفتیم تریگر در واقع نقطه ای است که در آن سفارش خرید و یا فروش می دهید. وقتی قیمت به قیمتی برسد که تعیین کرده اید، انجام سفارش تان شروع می شود.

استفاده از تریگر می تواند به ضرر تریدر باشد؟

در دنیای بازارهای مالی معمولا هیچ وقت یک فاکتور به تنهایی نمی تواند باعث موفقیت شما شود. تریگر یکی از مفاهیمی است که کمک می کند در کنار دانش و تجربه خودتان، معاملات موفق تری داشته باشید.

تریگر برای ورود بهتر است یا برای خروج؟

استفاده مناسب از تریگرها برای نقاط ورود و خروج می تواند کمک کند معاملات امن تری داشته باشید. در این زمینه تفاوتی میان نقاط ورود و خروج وجود ندارد.
بتول فاضلی
بتول فاضلی

تریدر فارکس - کارشناس تولید محتوا

نویسنده این مقاله

من از سال 2020 در زمینه فارکس و ارز های دیجیتال فعالیت کرده ام. از سال 2022 فعالیتم با وبسایت ایتسکا را آغاز کردم و در حال حاضر در حوزه آموزش فارکس و کریپتو کارنسی نیز فعالیت میکنم. نوشتن در این حوزه یکی از مهمترین علاقمندی های من است.

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: