بازار ارز های دیجیتال

بازار ارز های دیجیتال

در این مقاله قصد معرفی بازار ارز های دیجیتال را داریم . با ما در سایت آموزش بورس و بازار سرمایه ایتسکا همراه باشید .

نگاهی اجمالی به بازار ارز های دیجیتال

بازار ارز های دیجیتال را می‌توان جدید ترین بازار مالی دانست .

زمان زیادی از بوجود آمدن این بازار نمی‌گذرد ولی در همین زمان کم این بازار رشد بسیار زیادی داشته و این موضوع نشان دهنده پتانسیل بالای این بازار و امکان رشد بیشتر این بازار در آینده می‌باشد .

تاریخچه ارز های دیجیتال باز می‌گردد به سال 2009 و اختراع بیت کوین .

بازار ارز های دیجیتال - بازار ارز های دیجیتال

در آن زمان کسی فکر نمی‌کرد که روزی بازار ارز های دیجیتال به این اندازه گسترش پیدا کند .

در حال حاضر حجم بازار ارز های دیجیتال چیزی در حدود 730 میلیارد دلار می‌باشد و حجم معاملات روزانه در این بازار از 100 میلیارد دلار فراتر می‌رود .

گسترش و رشد این بازار را می‌توان مدیون سیستم مبادلاتی آن دانست .  این سیستم بسیاری از محدودیت های انتقال پول را برداشته است .

در ادامه مقاله در ارتباط با این سیستم نو ظهور که بلاک چین نامیده می‌شود بیشتر صحبت خواهیم کرد .

ورود به بازار ارز های دیجیتال
بازار ارز های دیجیتال 1

چگونه وارد بازار ارز های دیجیتال بشویم ؟

برای ورود به بازار ارز های دیجیتال و معامله کردن در آن دو روش وجود دارد . در روش اول شما مقداری ارز دیجیتال را می‌خرید و نگه می‌‌دارید .

در روش دوم که در ایران با محدودیت های زیادی روبرو است شما اقدام به باز کردن یک موقعیت بر روی یک جفت ارز (BTCUSD) می‌کنید که سازوکاری مشابه با بازار فارکس دارد . برای معامله به این شکل می‎‌توانید از صرافی بایننس (Binance) استفاده کنید ولی همانطور که گفتیم به صورت مستقیم توسط آی پی های ایران نمی‌توانید در این صرافی ها فعالیت کنید بلکه نیازمند تغییر آی پی خود هستید .

برای خریدن یک ارز دیجیتال نیاز به یک کیف پول دارید .

کیف پول های زیادی وجود دارند که شما مطابق با نیازتان می‌توانید از آنها استفاده کنید و البته پیشنهاد ما برای شروع کار ، کیف پول های سرد است . کیف پول سرد ، یک کیف پول نرم افزاری می‌باشد که بر روی دستگاهتان همچون بقیه نرم افزار ها نصب می‌شود . می‌توانید از کیف پول (EXODUS) استفاده کنید که هم نسخه ویندوز آن موجود است و هم اندروید و IOS .

پس از آن می‌توانید به راحتی با ثبت نام در صرافی های آنلاین اقدام به خرید و نگهداری ارز دیجیتال کنید .

آینده بازار ارز های دیجیتال
بازار ارز های دیجیتال 2

آینده بازار ارز های دیجیتال :

در رابطه با آینده این بازار پیش بینی های ضد و نقیضی انجام شده است.

اما این بازار با توجه به سیستم مبادلاتی ای که دارد ، پتانسیل رشد دارد که این رشد به مقدار بسیار زیادی وابسطه به تصمیم دولت ها و قانون گذاری هایی می‌باشد که قرار است برای ارز های دیجیتال انجام شود .

سیستم مبادلاتی در بازار ارز های دیجیتال :

ارز های دیجیتال سیستم مبادلاتی خاصی به نام بلاک چین (Block chain ) یا زنجیره بلوکی دارند . این سیستم مبادلاتی از چند جهت مورد استقبال عده بسیار زیادی واقع شده .

1 – امنیت این شبکه بسیار بالا بوده و امکان هک کردن آن بسیار ناچیز است .

2 – به دلیل متمرکز نبودن پایگاه داده و پخش بودن شبکه بلاک چین در تمامی دستگاه های متصل بر این شبکه ، خطرات و امکان صدمات فیزیکی به طور کامل رفع شده است .

3 – کارمزد انتقال ارز و انجام تراکنش در اکثر ارز های دیجیتال مقدار معقولی است .

4 – امکان ارسال پول به کشور های دیگر را در کمترین زمان ممکن می‌دهد .

5 – اطلاعات و داده های بلاک چین تحت نظارت شخص یا سازمان خاصی نیست .

6 _ ارز های دیجیتال انتقال پول را برای کشور هایی که تحریم هستند بسیار راحت تر کرده است .

این عوامل را می‌توان اصلی ترین دلیل موفقیت ارز های دیجیتال دانست.

تحلیل در بازار ارز های دیجیتال :

حال که با این بازار آشنا شدید این سوال پیش می‌آید که چگونه ارز های دیجیتال را تحلیل کنیم .

برای اینکه ارز دیجیتال مناسبی را برای خرید پیدا کنید دو راه وجود دارد .

یکی از این راه ها تحلیل تکنیکال ارز های دیجیتال است .

تمامی اصولی که در تحلیل تکنیکال بازار های مالی همچون بورس و فارکس وجود دارد در ارز های دیجیتال نیز صدق می‌کند . پس اگر توانایی تحلیل تکنیکال دارید از آن برای تحلیل ارز های دیجیتال استفاده کنید .

راه دوم هم تحلیل بنیادی و بررسی شبکه بلاک چین ارز های دیجیتال است که به دلیل تخصصی بودن آن ، عده زیادی از همان راه اول برای تحلیل ارز های دیجیتال استفاده می‌کنند . البته می‌توانید اخبار مرتبط با بازار ارز های دیجیتال را چک کنید و آن را مکمل تحلیل تکنیکال کنید . یکی از بهترین سایت ها برای رصد کردن اخبار ، سایت کوین تلگراف (cointelegraph.com) می‌باشد .

همچنین برای تحلیل تکنیکال ارز های دیجیتال نیز می‌توانید از سایت تریدینگ ویو (tradingview.com) استفاده کنید .

فعالیت در بازار ارز های دیجیتال :

به طور کل فعالیت در این بازار نیازمند دانش سرمایه گذاری ، مدیریت ریسک و تحلیل تکنیکال است . همچنین بهتر است اطلاعاتی کلی از نحوه کار و سیستم ارز های دیجیتال داشته باشید .

فعالیت این بازار هر هفت روز هفته و به صورت 24 ساعته می‌باشد .

ریسک بازار ارز های دیجیتال را می‌توان بین ریسک بازار بورس و فارکس دانست . این بازار گاها می‌تواند نوسانات بسیار زیادی داشته باشد ولی معمولا این نوسانات به صورت دوره های کوتاه اتفاق می‌افتند . همچنین بهتر است که در این بازار به صورت کوتاه مدت و نهایتا میان مدت کار کرد چرا که هنوز آینده این بازار مبهم است .

البته تعدادی از ارز های دیجیتال نیز وجود دارند که ارزش آن ها ثابت است . این ارز ها نوسانات بسیار جزئی دارند و همواره ارزش آن ها به اندازه یک دلار است مانند تتر یا دلار جمینی .

کلام پایانی

به طور کل ارز های دیجیتال تا به الان بسیار عالی عمل کرده اند و با توجه به تازه شکل گرفتنشان ، حجم بازار و معاملات روزانه بسیار بالایی دارند و این نشان دهنده پتانسیل این بازار است .

اگر قصد خرید ارز های دیجیتال را دارید بایستی یک کیف پول بسازید و سپس از صرافی های آنلاین ایرانی اقدام به خرید و فروش کنید .

با یک جست و جو ساده در گوگل می‌توانید لیستی از این صرافی ها را پیدا کنید .

اگر تا کنون در بازار های مالی فعالیت نداشتید توصیه می‌کنیم که با بازار ارز های دیجیتال فعالیتتان را شروع نکنید . بهترین بستر برای سرمایه گذاران جدید ، بازار بورس است .

سعید محمدی
سعید محمدی

تریدر - مشاور مالی - نویسنده

نویسنده این مقاله

من موسس وبسایت ایتسکا هستم و از سال 2021 در حال مدیریت و رهبری این وبسایت هستم. تخصص اصلی من در حوزه فارکس و البته مارکتینگ است. من شخصا تمام بروکر هایی که در وبسایت ایتسکا معرفی شده است را به صورت کامل با پول واقعی و حساب ریل بررسی کرده ام. تمامی نقد ها و بررسی هایی که نگاشته ام بر مبنای مشاهدات من در بروکر هاست. سوابق حرفه ای من شامل مدرک معامله گری ارز های دیجیتال از مجموعه بین المللی IEC و مدرک معامله گری در بازار های مالی و مدرک شناسایی اصول بازار سرمایه است. من عضور رسمی انجمن انفورماتیک ایران و مشاور مالی در شرکت های ایرانی و غیر ایرانی هستم.

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: