رگوله DFSA یا Dubai Financial Services Authority – نهاد نظارتی دبی

رگوله DFSA یا Dubai Financial Services Authority – نهاد نظارتی دبی

دستور نظارتی DFSA شامل: مدیریت دارایی، خدمات بانکی و اعتباری، معاملات در سرمایه‌گذاری، مشاوره سرمایه‌گذاری، صندوق‌های سرمایه‌گذاری جمعی، خدمات نگهبانی و اعتماد، امور مالی اسلامی، بیمه، فناوری مالی، رمزارزها و توکن‌های سرمایه‌گذاری، خدمات پولی، بازارهای سرمایه، تأمین مالی جمعی، بورس بین المللی سهام و بورس کالاهای بین المللی مشتقه است.

سازمان DFSA با داشتن اعتبار بالا در سطح جهانی، توانسته رتبه سطح دو را به خودش اختصاص دهد. شرکت های مختلفی تحت نظارت این سازمان قرار دارند و عملکردهای آنها مدام در حال بررسی است.

نام اختصاریDFSA
نام کاملDubai Financial Services Authority
کشوردبی
سطحدو
وب سایتwww.dfsa.ae
مشخصات رگوله DFSA

بیشتر بدانید: رگوله چیست؟

رگوله DFSA چیست؟

قانون DIFC شماره 1 در سال 2004 (قانون تنظیمی) مقرر دارد که DFSA از طریق رئیس اجرایی و اعضای کارکنان او اجرا شده و توسط هیئت مدیره آن اداره می شود. هیئت مدیره DFSA هرازگاهی توسط رئیس DIFC منصوب می شود.

رگوله DFSA یا Dubai Financial Services Authority - نهاد نظارتی دبی - رگوله dfsa

این هیئت برای کمک به DFSA در انجام وظایف خود، پنج کمیته ایجاد کرده است:

  • کمیته قانون گذاری
  • کمیته حاکمیت و نامزدها
  • کمیته حسابرسی
  • کمیته ریسک
  • کمیته پاداش

برخی از کمیته ها ممکن است اعضایی داشته باشند که از اعضای هیئت مدیره نیستند، اما افرادی با تخصص بالا هم می توانند کمیته ها را برای انجام مسئولیت های خود حمایت کنند.

قانون نظارتی، DFSA را ملزم می‌کند که دادگاه بازارهای مالی را به عنوان یک دادگاه تخصصی و مستقل از نظر عملیاتی حفظ کند. این دادگاه می‌تواند به درخواست‌های تجدید نظر علیه تصمیم‌های DFSA و همچنین سایر موارد تنظیمی مشخص رسیدگی کند.

رگوله DFSA یا Dubai Financial Services Authority - نهاد نظارتی دبی - رگوله dfsa
رگوله DFSA یا Dubai Financial Services Authority - نهاد نظارتی دبی 1

ارزش های DFSA

ارزش‌های DFSA منعکس‌کننده اصول عملیاتی اصلی DIFC یعنی صداقت، شفافیت و کارایی است و به‌طور محکم در قوانین و رویه‌های DFSA، ارزش‌ها و اخلاقیات DFSA برای کارکنان گنجانده شده است.

این قوانین، بهترین استانداردهای بین المللی مناسب را در ارتباط با استفاده از اطلاعات نظارتی محرمانه، تضاد منافع، دادن و دریافت هدایا و مزایا تعیین می کند. این ارزش ها برای تکمیل مقررات تضاد منافع و محرمانه در قانون تنظیمی 2004 طراحی شده است.

عملکرد DFSA

DFSA در انجام وظایف خود به عنوان تنها تنظیم کننده خدمات مالی مستقل برای DIFC، وظایفی بر عهده دارد.

رویکرد اعلام شده DFSA این است: “تنظیم کننده ای مبتنی بر ریسک و اجتناب از بار نظارتی غیر ضروری”. DFSA معتقد است مقررات باید برای کاهش خطرات باشد، در غیر این صورت این مقررات غیرقابل قبول هستند.

DFSA همچنین معتقد است که تعهدات باید متناسب با کاهش این خطرات در چارچوبی باشد که نهادهای تحت نظارت را قادر می‌سازد تا به طور مؤثر و کارآمد به تعهدات خود عمل کنند.

تحت این مدل، DFSA  برای استفاده از منابع خود اولویت هایی تعیین می‌کند و یک چرخه مدیریت ریسک مستمر را به کار می گیرد. در این روش ریسک‌های غیرقابل قبول برای اهداف نظارتی یا بخش خاصی از صنعت خدمات مالی خود را شناسایی، ارزیابی، اولویت‌بندی و کاهش می‌دهد.

DFSA تشخیص می دهد که این خطرات ممکن است از داخل یا خارج از DIFC ناشی شوند.  بنابراین به طور منظم بازارها و روندهای مالی منطقه ای و بین المللی را رصد می کند. این ارزیابی سیستماتیک ریسک به DFSA امکان می‌دهد تا مسائل مشترک را در سراسر جامعه تحت نظارت خود شناسایی کرده و در پاسخ به آن، کار لازم را انجام دهند.

رگوله DFSA یا Dubai Financial Services Authority - نهاد نظارتی دبی - رگوله dfsa
رگوله DFSA یا Dubai Financial Services Authority - نهاد نظارتی دبی 2

سیاست گذاری و قوانین

قانون تنظیمی 2004 به هیئت مدیره DFSA این اختیار را می دهد تا قوانینی را در مورد همه موضوعاتی که به اهداف، اختیارات و وظایف ما مربوط می شود، وضع کند.

فرآیند تدوین قوانین معمولاً شامل یک دوره مشاوره عمومی است که به افراد علاقه مند این فرصت را می دهد تا در مورد قوانین پیشنهادی اظهار نظر کنند.

DFSA این نظرات را ورودی ارزشمندی می داند. قدرت قانون‌گذاری DFSA به او امکان می‌دهد به مسائل، روندها و رویدادهایی که بر DIFC تأثیر می‌گذارند، سریع و کارآمد پاسخ دهد.

همکاری بین المللی

برای دستیابی به اهداف خود، DFSA روابط خود را با سایر آژانس های نظارتی در دبی و امارات متحده عربی و همچنین با نهادهای بین المللی، تنظیم کننده ها و سازمان ها تقویت و حفظ می کند.

نتیجه گیری

DFSA نهاد نظارتی دبی، نقش مهمی در نظارت و تنظیم بازارهای مالی این کشور بر عهده دارد. سازمان هایی که تحت نظارت DFSA قرار دارند، موظف به رعایت قوانین و فعالیت در چهارچوب خاصی هستند. اعتبار بالای DFSA و داشتن رتبه سطح دو در جهان موجب شده که به یک سازمان مورد اعتماد تبدیل شود. این سازمان فعالیت شرکت ها و نهادهای ایرانی را هم تحت نظارت خود قرار می دهد.

شیرین سعیدی
شیرین سعیدی

نویسنده، مترجم، کارشناس سوشال مدیا - تریدر در بازار کریپتو

نویسنده این مقاله

من به عنوان یک متخصص در حوزه بازارهای مالی، فارکس و کارشناس تولید محتوا فعالیت دارم. عمده‌ترین فعالیت من در زمینه تحقیق و بررسی بروکرها، نهادهای تنظیم کننده آنها و فعالیت هایشان است. تمامی اطلاعاتی که در این زمینه گردآوری می‌کنم، حاصل تحقیقات گسترده از سایت‌های معتبر ایرانی، خارجی و نهادهای دولتی و خصوصی است. هدف من ارائه اطلاعات کامل و درست به مخاطبان است تا بتوانند فعالیت بهتری در بازار فارکس داشته باشند.

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: