الگوی پوشای صعودی و نزولی (کندل اینگالف) در فارکس یکی از الگو های پرایس اکشن rtm است که تریدر ها از آن برای شناسایی تغییر روند در بازار استفاده می کنند. در این مقاله شناسایی کندل اینگالف ، معامله با استراتژی اینگالف و اینکه چه زمانی باید از آن استفاده کرد را آموزش داده ایم.
این مقاله درس 8 از دوره rtm است. این دوره توسط وبسایت ایتسکا بر اساس دوره rtm اف میانته و به زبان فارسی و به صورت کاملا رایگان ایجاد شده و در اختیار دانشجویان این دوره قرار گرفته است.
کندل اینگالف چیست؟
کندل اینگالف (Ingulfing Candle) کندلی است که نشان از تغییر روند و معکوس شدن بازار دارد. این الگو ترکیبی از دو کندل است که در آن بدنه کندل دوم، بدنه کندل قبلی خودش را کاملا میپوشاند.
دو نوع کندل اینگالف داریم:
- کندل اینگالف صعودی
- کندل اینگالف نزولی
در ادامه این دو نوع را کاملا آموزش داده و تصاویر کندل اینگالف صعودی و نزولی آورده شده اند که با نگاه کردن به هر دو نحوه تشخیص آن در چارت های قیمتی بسیار راحت خواهد بود.
کندل اینگلف معمولا در انتهای یک روند صعودی و نزولی سیگنال خوبی بوده و می توان از آن برای شناسایی تغییر روند استفاده کرد.
کندل اینگالف صعودی
کندل اینگالف صعودی (الگوی پوشای صعودی) کندلی سبز و یا سفید رنگی است که بدنه آن کندل قبلی خودش را می پوشاند. یعنی کندل اینگالف صعودی با قیمتی مساوی و یا پایین تر از قیمت باز شدن باز شدن کندل روز قبل باز شده و با قیمتی بالاتر از قیمت بسته شدن روز قبل بسته شده است.
به طوری کندل اینگلف کندل قبلی خود را به صورت کامل می پوشاند. کندل اینگالف صعودی Bullish Engulfing نامیده می شود و معمولا در انتهای یک روند نزولی و یا زمان پایان یافتن پولبک در روند صعودی دیده می شود و از آن برای تشخیص تغییر روند نزولی به صعودی استفاده میشود.
بعد از تشخیص تغییر روند می توان با مشاهده سیگنال بار و کی بار و تایید روند وارد معامله شد.
کندل اینگالف نزولی
کندل اینگالف نزولی (الگوی پوشای نزولی) کندلی قرمز و یا سیاه رنگی است که بدنه آن کندل قبلی خودش را میپوشاند. یعنی کندل اینگالف نزولی با قیمتی مساوی و یا بالا تر از قیمت باز شدن باز شدن کندل روز قبل باز شده و با قیمتی پایین تر از قیمت بسته شدن روز قبل بسته شده است.
به طوری کندل اینگلف کندل قبلی خود را به صورت کامل می پوشاند. کندل اینگالف نزولی Bearish Engulfing نامیده می شود و معمولا در انتهای یک روند صعودی و یا زمان پایان یافتن پولبک در روند نزولی دیده می شود و از آن برای تشخیص تغییر روند صعودی به نزولی استفاده می شود.
استراتژی الگوی پوشا
زمانی که در یک روند نزولی قرار داریم ، زمانی می رسد که روند نزولی به پایان می رسد. در انتهای یک روند نزولی بعد از یک کندل قرمز رنگ می بینیم که کندل با قیمتی پایین تر از روز قبل باز شده است. یعنی در ابتدای روز بازار دست خرس ها بوده و فروشندگان سهم و یا رز ها با قیمتی کمتر از روز قبل می فروشند.
در نهایت می بینیم کندل با قیمتی بالاتر از قیمت بسته شدن کندل روز قبل خود بسته شده است. یعنی در انتهای روز بازار گاوی شده و قدرت خریداران بیشتر شده است و بازار با قیمتی بالاتر از قیمت بسته شدن روز قبل خود بسته شده است.
معمولا کندل اینگالف سایه بالایی نداشته و یا اگر داشته باشد ، بسیار کوتاه است. این بدان معنی است که بازار در بیشترین قیمت خود و یا نزدیک به آن بسته شده است و در طول روز قیمت همچنین در حال افزایش بوده است.
معمولا عدم وجود سایه در الگوی پوشای صعودی معمولا باعث به وجود آمدن کندل صعودی دیگری در روز بعد می شود که با قیمتی بالاتر از قیمت بسته شدن کندل اینگالف صعودی بسته می شود.
کندل اینگلف در rtm اهمیت بسیار زیادی داشته و تحلیل گران rtm از آن برای تشخیص تغییر روند استفاده می کنند.
اینگلف در rtm
در شکل زیر کندل اینگلف در یک مثال واقعی را می بینید.
در شکل زیر در انتهای یک روند نزولی قرار داریم و شاهد الگوی پوشای صعودی قوی در نمودار هستیم. همانطور که دیده می شود بعد از کندل اینگلف یک کندل سبز رنگ قوی ایجاد شده است که با قیمتی بالا تر از کندل اینگلف بسته شده و با آن همپوشانی هم ندارد.
این موارد نشان دهنده پایان افت قیمت و شروع روند صعودی است. پس می توان با مشاهده کندل سیگنال بار و یا در اولین پولبک و یا حتی در میان روند صعودی وارد بازار شد.
در روند صعودی اگر در میانه روند زمانی که قیمت کاهش یابد این کاهش قیمت هم می تواند نشان گر تغییر روند باشد و هم پولبک و ادامه روند. در روند صعودی اگر بعد از چند کندل قرمز کندل اینگالف صعودی دیده شود ، بیانگر ادامه دار بودن روند صعودی می باشد و باید دوباره خرید.
اما اگر روند نزولی بوده و در میانه روند نزولی چند کندل سبز رنگ دیدید که نشانه ای از معکوس شدن روند نمی باشند پس پولبک رخ داده است. در این شرایط نیز اگر در روند نزولی کندل اینگالف نزولی در پولبک دیده شود ، بیانگر ادامه دار بودن روند نزولی می باشد و می توان به حجم معامله اضافه کرده و فروخت.
کندل های معکوس کندل اینگلف
در تمامی سبک های پرایس اکشن از جمله rtm به این نکته تاکید شده است که علاوه بر الگوی های rtm به کندل های قبلی نیز توجه شود. زمانی الگوی اینگلف در rtm با اطمینان بیشتری تایید کننده معکوس شدن روند می باشد که قبل از کندل اینگالف صعودی کندل های متوالی قرمز رنگ مانند شکل زیر مشاهده شود.
هر چه تعداد کندل های معکوس کندل اینگلف قبل از آن بیشتر باشد ، احتمال تغییر روند بعد از آن بیشتر خواهد بود.
نحوه معامله در الگوی پوشای صعودی و نزولی
زمانی که تریدر ها یک کندل اینگالف صعودی و یا کندل اینگالف نزولی در چارت قیمتی مشاهده کنند ، ابتدا باید تشخیص دهند که این تغییر ناگهانی قیمت بیانگر احساسات تریدر ها می باشد و یا نشان دهنده تغییر روند است.
هنگام مشاهده الگوی پوشا تریدر ها باید به حجم معاملات نیز توجه کنند. زمانی که در این نقطه حجم معاملات بالا باشد ، احتمال تغییر روند و معکوس شدن آن بعد از الگو بیشتر خواهد بود و معامله گران ریسک پذیر بلافاصله بعد از مشاهده کندل اینگالف وارد معامله می شوند.
ولی معامله گران محافظه کار تا کندل بعدی منتظر تایید شدن روند می مانند و بعد از تایید روند وارد معامله می شوند.
محدودیت های الگوی پوشا
الگوی پوشا زمانی که در یک روند نزولی و یا صعودی قرار داریم ، می تواند سیگنال معتبر و قدرتمندی تلقی شود.
ولی زمانی که در روند رنج قرار داریم و به عبارتی قیمت در حال درجا زدن بوده و روند بازار مشخص نیست استراتژی اینگالف نمی تواند کارایی زیادی داشته باشد. در این موارد کندل اینالف زیاد دیده می شود و نباید به آن اعتنا کرد.
بیشتر بخوانید : اسپایک کانال تریدینگ رنج
در بعضی موارد کندل اینگلف بسیار بزرگ می باشد. اگر تریدر بخواهد این کندل بزرگ را معامله کند ممکن است در کندل بعدی با کاهش قیمت متحمل ضرر شود.
پس توصیه می شود هنگام مشاهده کندل اینگالف بزرگ معامله نکرده و منتظر تایید روند و نیز پولبک کندلی برای ورود به معامله باشید.
مشخص کردن حد سود و بازدهی نیز با کندل اینگلف کمی دشوار است. برای مشخص کردن این موارد باید از روش های دیگری مانند اندیکاتور ها و یا خطوط حمایت و مقاومت استفاده کرد.
کندل اینگالف برای تشخیص اتمام پولبک
یکی دیگر از کاربرد های اصلی کندل اینگالف برای تشخیص اتمام پولبک می باشد. برای درک این موضوع مثالی برایتان آورده ایم. در شکل زیر ابتدا در یک روند نزولی قرار داریم و LL (Lower Low) های پیوسته نشان از نزولی بودن روند دارد.
سپس در نقطه مشخص شده خط روند نزولی شکسته شده و بازار روند خود را تغییر داده و صعودی شده است.
مشاهده کندل های پی در پی سبز رنگ نیز نشان از تایید تغییر روند آغاز شدن روند صعودی می باشد.
بالخره بازار بعد از بالا رفتن به استراحت نیاز داشته و شاهد ایجاد پولبک در نمودار هستیم. حتما می دانید پولبک ها فرصت هایی بری خرید و ورود به معامله و نیز افزایش حجم معامله هستند. و تشخیص زمان اتمام پولبک برای تریدر ها ازاهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
در این مورد کندل اینگلف سیگنال خوبی برای خرید و ورود به معامله می باشد. در شکل زیر بعد از مشاهده 4 کندل قرمز رنگ ، یک کندل اینگالف صعودی دیده می شود که نشان از اتمام پولبک و ادامه دار بودن روند صعودی می باشد.
کاربرد های کندل اینگالف
کندل اینگالف که یکی از الگو های مهم پرایس اکشن rtm می باشد می تواند کاربرد های مختلف داشه باشد. البته این کاربرد ها را در مقاله بیان کرده ایم و در این قسمت جمع بندی می کنیم:
کندل اینگالف تشخیص تغییر روند
یکی از کاربرد های اصلی کندل اینگالف تشخیص زمان تغییر روند و ورد به موقع و زود هنگام به معامله می باشد. زمانی که در انتهای یک روند نزولی و یا صعودی قرار داریم ، با مشاهده کندل اینگلف می توان زود تر تغییر روند را تشخیص داده و وارد معامله شد.
کندل اینگالف در ادامه دار بودن روند
این مورد همان استفاده از کندل اینگالف برای تشخیص اتمام پولبک می باشد. زمانی که در یک روند برای مثال صعودی قرار داریم ، بعد از مدتی می بینیم قیمت در حال پایین آمدن می باشد. این افت قیمت هم می تواند تغییر روند صعودی به نزولی باشد و هم پولبکی در روند صعودی .
همانند مثال بالا اگر در دل روند صعودی شاهد افت قیمت (پولبک) بوده و در نهایت کندل اینگالف صعودی دیده شود ، نشان از ادامه دار بودن روند صعودی می باشد و بالعکس.
یعنی اگر در دل روند نزولی شاهد افزایش قیمت (پولبک) بوده و در نهایت بعد از افازیش قیمت کندل اینگلف نزولی دیده شود ، نشان از ادامه دار بودن روند نزولی دارد.
سیگنال خروج کندل اینگالف
کندل اینگالف در روند صعودی و یا نزولی می تواند زمان خروج از معامله را نیز نشان دهد. زمانی که در یک روند برای مثال صعودی قرار داریم و در قیمت پایین وارد معامله شده ایم. مشاهده کندل اینگالف نزولی در روند صعودی می تواند نشان دهنده اتمام روند صعودی و خروج از معامله باشد.
البته علاوه بر کندل اینگالف باید موارد دیگری نیز بررسی گردد.
اندیکاتور اینگالف
اگر به صورت چشمی نمی توانید کندل اینگالف را شناسایی کنید می توانید از اندیکاتور اینگالف استفاده کنید. لینک دانلود آن را در این قسمت قرار داده ایم.
بعد از دانلود می توانید اندیکاتور اینگالف را در متاتریدر نصب کرده و از آن برای شناسایی کندل اینگالف استفاده کنید.
نتیجهگیری
کندل اینگالف (الگوی پوشای صعودی و نزولی) یکی از ابزارهای قدرتمند در تحلیل تکنیکال است که به معامله گران در شناسایی نقاط تغییر روند کمک میکند. این الگو که از دو کندل متوالی تشکیل میشود، زمانی اعتبار بیشتری دارد که در انتهای یک روند مشخص شکل بگیرد و با حجم معاملات بالا همراه باشد. اهمیت این الگو به حدی است که میتواند برای سه هدف اصلی مورد استفاده قرار گیرد: تشخیص تغییر روند، تأیید ادامه روند پس از پولبک، و شناسایی نقاط خروج از معامله.
با این حال، استفاده از الگوی اینگالف نیازمند توجه به محدودیتها و شرایط خاص آن است. این الگو در بازارهای رنج کارایی چندانی ندارد و در صورت تشکیل کندلهای بزرگ، ریسک معامله افزایش مییابد. برای استفاده موفق از این استراتژی، معامله گران باید علاوه بر شناسایی الگو، به عوامل دیگری مانند روند کلی بازار، حجم معاملات، و تأییدیه های دیگر نیز توجه کنند. همچنین استفاده از ابزارهای کمکی مانند اندیکاتور اینگالف میتواند به شناسایی دقیق تر این الگو کمک کند و احتمال موفقیت معاملات را افزایش دهد.