کلاهبرداری صرافی اکسننس + بررسی نمونه های مشابه و نحوه شناسایی

کلاهبرداری صرافی اکسننس + بررسی نمونه های مشابه و نحوه شناسایی

صرافی‌ های ارز های دیجیتال برای خرید و تجارت دارایی ‌های دیجیتال، بستر مهمی ارائه می ‌دهند. بسیاری از این مبادلات غیرقانونی بوده و مستعد کلاهبرداری هستند. کلاهبرداری صرافی اکسننس یکی از همین موارد است. کلاهبرداران در واقع به ایجاد مبادلات ارز های دیجیتال جعلی و دستکاری حجم معاملات در صرافی‌ های به ظاهر معتبر روی آورده‌اند تا سرمایه‌گذاران را فریب داده و دارایی شان را از بین ببرند.

این صرافی ‌ها ممکن است مشکلاتی برای کاربران به وجود آورند. آنها می توانند برداشت‌ های رمزنگاری را رد کنند، هزینه ‌های بالایی دریافت کرده و یا حتی کل سرمایه‌ شما را بردارند. برای محافظت در برابر این طرح ها، کارشناسان توصیه می کنند فقط از صرافی های معتبر استفاده کنید. شما باید یاد بگیرید که قبل از باز کردن یک حساب، علائم مشخص وب سایت های جعلی را تشخیص دهید.

اگر با بهترین بروکر های فارکس آشنا باشید و در آنها سرمایه گذاری کنید، می توانید سود کرده و سرمایه تان را هم افزایش دهید. این بروکر ها امن و قانونی هستند و هیچ کار غیر قانونی یا کلاهبرداری در آنها انجام نمی شود.

نگاه کلی به صرافی اکسننس

صرافی اکسننس 2 سال پیش توسط سه نفر تأسیس شد. اخیراً این صرافی رمز ارز، تلفن های پشتیبانی خود را خاموش و سایت آن از دسترس کاربران خارج شده است. این بروکر، یک بروکر رمز ارز ایرانی بود.

کلاهبرداری صرافی اکسننس + بررسی نمونه های مشابه و نحوه شناسایی - کلاهبرداری صرافی اکسننس

کاربران این صرافی به تازگی متوجه شدند که نمی توانند وارد حساب خود شوند. آنها بلافاصله با پشتیبانی سایت تماس گرفتند و متوجه شدند که کسی پاسخگو نیست. به این ترتیب پی به کلاهبرداری میلیاردی این صرافی رمز ارز بردند.

شیوه کلاهبرداری صرافی اکسننس

مالباختگان اظهار می کنند که به هنگام ثبت نام در این صرافی، از آنها فقط کد ملی خواسته بودند. زمانی که مشتریان می خواستند به حساب کاربری خود پول واریز کنند، در واقع پول ها به حساب مدیر سایت واریز شده بود. به این ترتیب، توانستند به راحتی حساب مردم را خالی کنند.

در ادامه بررسی کلاهبرداری صرافی اکسنس می بینیم که مدیر این کارگزاری قبل از تأسیس سایت رمز ارز، یک شرکت به نام عالی پردازان آتیه ثبت کرده بود. در آن زمان هم از طریق همین شرکت کلاهبرداری هایی انجام داده بود.

زمانی که مشتریان متوجه مسدود شدن حساب کاربری خود شدند، از این صرافی شکایت کردند. پس از اقدامات قانونی، یکی از آنها دستگیر شد و ادعا کرد که سایت توسط مدیر صرافی هک و حساب کاربران خالی شده است.

نمونه هایی از صرافی های جعلی مانند کلاهبرداری صرافی اکسننس

صرافی اکسننس تنها یک مورد از کلاهبرداری در بازار فارکس نیست. نمونه های دیگری هم می‌ خواهیم برای شما معرفی کنیم تا با آگاهی بیشتری اقدام به فعالیت در بروکرها کنید.

نام بروکرشروع فعالیتحوزه فعالیتنحوه جذب مشتریبازار معاملاتی تحت پوشش
BitKRX۲۰۱۷کره جنوبیتبلیغاتارز دیجیتال
SFCMarket۲۰۲۰نامعلومتشابه اسمی با بروکر IFCMarketارز دیجیتال
FXcityindex_ایرانافزایش ناگهانی سپرده کاربران در بروکر که امکان برداشت نداشت و در صورت برداشت وجه، بروکر درخواست واریز بیشتری داشتفارکس
ICBroker۲۰۱۹ایران، اروپا، آمریکا، خاورمیانه، حوزه خلیج فارس، شرق آسیاتشابه اسمی با ICMarketفارکس و ارز دیجیتال
PCM۲۰۰۶دبیتاخیر در پرداختسهام، کالا، فارکس، شاخص

نحوه شناسایی صرافی های جعلی ارزهای دیجیتال مانند کلاهبرداری صرافی اکسننس

رایج ترین توصیه برای دارندگان ارز های دیجیتال آن است که فقط به صرافی های شناخته شده و معتبر ارز های دیجیتال مراجعه کنند. صرافی های معتبر و یا بهترین بروکر فارکس باید حضور گسترده در رسانه های اجتماعی و وب سایت ها داشته و کارمندان آنها قابل تأیید باشند. آنها باید در بین محققان و جامعه ارزهای دیجیتال سابقه ای تثبیت شده‌ای داشته باشند.

کلاهبرداری صرافی اکسننس + بررسی نمونه های مشابه و نحوه شناسایی - کلاهبرداری صرافی اکسننس
کلاهبرداری صرافی اکسننس + بررسی نمونه های مشابه و نحوه شناسایی 1

قبل از ایجاد یک حساب کاربری تحقیق و بررسی کنید که آیا سایر کاربران یا محققان معتبر در زمینه ارزهای دیجیتال، می توانند مشروعیت آن را تأیید کنند یا خیر؟! در مورد کلاهبرداری صرافی اکسننس باید گفت که،کاربران باید قبل از ثبت نام، درباره آن تحقیق می کردند.

برخی از مواردی که می توان پی به جعلی بودن یک صرافی برد، عبارتند از:

  • استثنایی را در روزها یا هفته های اول پس از ثبت نام در صرافی می دهند، نشانه ای از مبادله جعلی است. مانند کلاهبرداری صرافی اکسننس که با وعده سود میلیونی، کاربران خود را به دام انداخت.
  • برای واریز وجوه یا سرمایه گذاری بزرگ تر از آنچه در نظر دارید، تسلیم هیچ فشاری نشوید. صرافی های قانونی چنین تاکتیک هایی را برای جلب مشتری به کار نمی گیرند.
  • ارتباطات بیش از حد که مانند هرزنامه به نظر می رسند، به ویژه آنهایی که همچنان درخواست شارژ مداوم کیف پول ها را دارند، ممکن است نشانه ای از تلاش صرافی برای جمع آوری وجوهی باشد که مورد سوء استفاده قرار گیرد.
  • مراقب هرگونه پیشنهاد یا تماس ناخواسته با مشاوره در مورد سرمایه گذاری یا خرید ارز های دیجیتال باشید. حتی اگر گفته شود که تماس‌ ها از طرف مشاوران مالی یا کارگزاران است، اگر چنین تماس ‌هایی از طرف یک صرافی غیرقانونی ارز های دیجیتال گرفته شود، ممکن است نشان ‌دهنده این باشد که چیزی غیرقانونی در راه است.
  • همچنین باید از پلتفرم‌ هایی که هزینه‌ های ثبت نام یا برداشت غیرمعمول بالایی را درخواست می‌کنند، اجتناب شود.
  • ثبت نام در صرافی ها اصول و قواعدی دارد. به هنگام ثبت نام در صرافی اکسننس، از کاربران فقط یک کارت ملی خواسته می شد. همین امر به تنهایی کلاهبرداری صرافی اکسننس را تأیید می کند.

ترفند های مختلف کلاهبرداری صرافی ها مانند کلاهبرداری صرافی اکسننس

طرح های سرمایه گذاری بیت کوین (Bitcoin investment schemes)

دادن وعده سودهای کلان و دریافت هزینه اولیه از مشتریان و یا گرفتن اطلاعات هویتی و شخصی کاربران

اصطلاح کشیدن فرش نمونه مشابه کلاهبرداری صرافی اسکننس (Rug pull scams)

اجرای بازی های آنلاین با خرید توکن‌ و متوقف شدن معاملات و در نتیجه از بین رفتن پول

کلاهبرداری های عاشقانه (Romance scams)

از طریق برنامه های دوست یابی آنلاین افراد را متقاعد به واریز پول و یا خرید ارز دیجیتال می کنند.

کلاهبرداری فیشینگ (Phishing scams)

ارسال ایمیل‌هایی با لینک‌های مخرب به یک وب سایت جعلی، جهت به دست آوردن اطلاعات شخصی و رمز کیف پول

سیگنال‌های WiFi

اطلاعات کاربرانی که در مجاورت کلاهبرداران وجود دارد، توسط آنان هک شده و بدین طریق به تمامی اطلاعات شخصی و مالی آنها دسترسی پیدا می‌کنند.

کلاهبرداری از طریق دادن ارز دیجیتال در رسانه های اجتماعی (Social media cryptocurrency giveaway scams)

پیج‌ها و پست‌های تقلبی بت دادن وعده اعطای بیت‌ کوین‌ اقدام به تبلیغ و جذب افراد می‌کنند.

طرح های پانزی (Ponzi schemes)

تامین سود سرمایه شخص اول از سرمایه شخص دوم و ادامه تا در نهایت افراد بیشتری جذب شوند.

شناخت انواع روش های کلاهبرداری در بازار بورس
چطور قربانی کلاهبرداری صرافی ها نشویم؟

سخن پایانی

صرافی اکسننس مانند دیگر صرافی های جعلی و کلاهبرداری، اقدام به برداشت پول از حساب کاربران خود کرده است. پس از کلاهبرداری سایت کارگزاری از دسترس مشترکان خود خارج شده و مشتریان از مدیر سایت و همکاران او شکایت کرده اند. یکی از صاحبان اصلی صرافی مدعی شده که مدیر سایت اقدام به هک صرافی کرده و تمام پول ها را برداشت کرده است.

برای جلوگیری از چنین رویدادهایی بهتر است در بروکر های قانونی رمز ارز و فارکس ثبت نام کنید. همیشه وعده سود کلان، کاربران را وسوسه می کند، پس سعی کنید در چنین مواردی، خوب تحقیق و بررسی کنید. کلاهبرداری صرافی اکسننس نیز دقیقاً به همین شکل انجام شده است.

سوالات متداول

چگونه می توان یک صرافی جعلی را تشخیص داد؟

اگر یک صرافی وعده نرخ بازده و سود زیادی را بدهد که شک برانگیز باشد، باید از آن اجتناب کرد. هرگونه پیشنهاد بازگشت تضمینی، به ویژه آنهایی که وعده بازگشت استثنایی را در روزها یا هفته های اول پس از ثبت نام در صرافی می دهند، نشانه ای از مبادله جعلی است.
یاسر آقامحمدی
یاسر آقامحمدی

محقق و توسعه دهنده - کارشناس تولید محتوا

نویسنده این مقاله

یاسر آقا محمدی

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: