فلگ لیمیت یکی از مهم ترین الگوی های RTM می باشد. تشخیص این الگو بر روی چارت قیمتی اهمیت بسیار زیادی داشته و می توان در این نواحی وارد معامله شد. در این مقاله به آموزش فلگ لیمیت پرداخته و انواع ان و نیز نحوه معامله با آن را آموزش می دهیم.
این مقاله درس 9 از دوره rtm می باشد. این دوره توسط وبسایت ایتسکا بر اساس دوره rtm اف میانته و به زبان فارسی و به صورت کاملا رایگان ایجاد شده و در اختیار دانشجویان این دوره قرار گرفته است.
فلگ لیمیت چیست؟
فلگ لیمیت یکی از مهم ترین الگو های RTM می باشد. فلگ لیمیت یک الگوی ادامه دهنده می باشد که در آن قیمت در ناحیه SR (Support & Resistance) حمایت و مقاومت نفوذ کرده و با 1 و یا 2 کندل یک ناحیه باریک تشکیل داده و خط حمایت و مقاومتی را می شکند.
فلگ لیمیت معمولا در حوالی حمایت و مقاومت رخ می دهد و قیمت بعد از شکستن خط SR معمولا دوباره به این ناحیه برگشته و با جمع کردن نقدینگی دوباره به روند قبلی خودش ادامه می دهد.
در شکل زیر فلگ لیمیت Flag Limit را به صور کاملا واضح نشان داده ایم و در ادامه با بیان مثال های دیگر نحوه پیدا کردن آن و نیز ترید هنگام مشاهده آن را آموزش داده ایم.
همانطور که در شکل زیر می بینید بازار در روند صعودی می باشد و با رسیدن به خط مقاومت آن را به سمت بالا شکسته و پایین آمده و دوباره بالا رفته است و در این قسمت ناحیه فلگ لیمیت ایجاد کرده است.
این ناحیه نقطه مناسبی برای خرید می باشد. زیرا به احتمال بسیار زیاد بازار دوباره برای پر کردن لیکوئیدیتی به این ناحیه برگشته و بعد از اجرای سفارشات دوباره به روند صعودی خودش ادامه خواهد داد.
انواع فلگ لیمیت
فلگ لیمیت دو نوع بوده و در هر دو روند صعودی و نزولی شکل می گیرد.
- فلگ لیمیت صعودی
- فلگ لیمیت نزولی
فلگ لیمیت صعودی
فلگ لیمیت صعودی در روند صعودی با رسیدن قیمت به خط مقاومت ایجاد می شود. شکل بالا نمونه ای از فلگ لیمیت صعودی می باشد. زمانی که قیمت به خط مقاومت رسید آن را شکسته بالا رفته و با کندل دیگری آن را به سمت پایین و دوباره به سمت بالا می شکند و بالا رفته و دوباره به سمت پایین بر خواهد گشت.
خریدران از این برگشت به پایین و صعود دوباره برای خرید استفاده می کنند.
در شکل زیر در یک روند صعودی قرار داریم و قیمت به در قسمت مشخص شده خط SR را با دو کندل به سمت پایین و بالا شکسته و الگوی فلگ لیمیت ایجاد کرده است. این الگو فرصت مناسبی برای خرید در Entry Point می باشد و در این قسمت می توان وارد معامله شد.
در ادامه نحوه معامله در فلگ لیمیت را کامل و دقیق آموزش می دهیم.
فلگ لیمیت نزولی
فلگ لیمیت نزولی نیز در روند نزولی ایجاد شده و فرصتی برای ورود به بازار با قیمتی مناسب ایجاد می کند. در روند نزولی زمانی می رسد که قیمت به خط حمایت رسیده ، آن را شکسته و دوباره به سمت بالا برگشته و دوباره تغییر مسیر داده و به روند نزولی خود ادامه می دهد.
سپس بازار بعد از مدتی برای پر کردن لیکوئیدیتی به این ناحیه که آن را فلگ لیمیت نزولی می نامیم بر خواهد گشت و این ناحیه فرصتی مناسب برای باز کردن سفارش SELL می باشد.
در شکل زیر فلک لیمیت نزولی و نحوه شکل گیری آن را نشان داده ایم. فلگ لیمیت یکی از بهترین نقاط برای ورود به معامله می باشد.
نحوه معامله در فلگ لیمیت (Flag Limit RTM)
برای آموزش نحوه معامله در فلگ لیمیت ابتدا باید بتوانید الگو و یا همان ناحیه Flag Limit را در نمودار پیدا کنید. کارمان را با یک مثال پیش می بریم.
در شکل زیر همانطور که می بینید در یک روند صعودی قرار داریم. برای پیدا کردن فلگ لیمیت Flag Limit ابتدا باید خط SR و یا همان ناحیه SR در نمودار را پیدا کنید. ناحیه SR که آن را ناحیه حمایت و مقاومت نیز می نامیم ، خط و یا ناحیه ای است که بیشترین قله ها و یا دره ها در آن قرار دارند و ناحیه حمایت و مقاومتی ما آنها را پوشانده است.
در شکل زیر ابتدا ناحیه SR را با کادر بنفش رنگ رسم می کنیم.
بیشتر بخوانید : نحوه رسم حمایت و مقاومت استاتیک
در شکل زیر می بینید که در قسمت مشخص شده یعنی A با دو کندل قرمز رنگ ناحیه SR به سمت پایین شکسته شده است و دوباره قیمت به سمت بالا برگشته است.
پس این قسمت را به عنوان ناحیه فلگ لیمیت مانند شکل بعدی رسم می کنیم.
ورود به معامله با فلگ لیمیت
تا این قسمت ما SR را پیدا کرده و بعد دو کندلی که آن را به سمت پایین و بعد بالا شکست را یافته و بر اساس آن فلگ لیمیت را رسم کردیم. در مرحله بعدی باید نقطه ورود به معامله را پیدا کنیم.
یعنی منتظر بمانیم تا قیمت به ناحیه Flag Limit برگشته لیکوئیدیتی ها را پر کرده و دوباره به مسیر صعودی خود ادامه دهد. یعنی به ناحیه A (ناحیه زرد رنگ شکل زیر) برسد.
معمولا بهترین نقطه برای ورود به معامله ناحیه مشترک بین SR و Flag Limit می باشد که در شکل زیر کاملا مشخص است.
بعضی از افراد تمایل دارند پایین تر از SR وارد بازار شوند. در این گونه موارد تریدر ممکن است نتواند از فرصت استفاده کند و قیمت قبل از رسیدن به قیمت کمتر از SR سفارشات را پر کرده و دوباره به سمت بالا حرکت کند.
بعضی افراد نیز به محض اینکه قیمت به ناحیه فلگ لیمیت (بالا تر از SR) رسید تمایل به خرید و ورود به معامله دارند که این افراد نیز ممکن است با قیمت بیشتر وارد بازار شده و اگر حد ضرر را کم وارد کنند ، به احتمال زیاد حد ضررشان زده شده و زود تر از معامله خارج شوند و یا اصلا سهم و یا ارز را با قیمت بیشتری بخرند.
به هر حال تریدر باید در این ناحیه وارد بازار شود و اینکه در کدام قسمت از ناحیه فلگ لیمیت خرید کند کاملا بستگی به استراتژی معاملاتی تریدر دارد و شما خود باید تصمیم بگیرید در چه نقطه ای از این ناحیه سفارش گذاری کنید.
البته اکثر تریدر ها در این مواقع از سفارش گذاری پله ای استفاده می کنند.
بیشتر بخوانید : اوردر گذاری در فارکس
تعیین حد ضرر در فلگ لیمیت
تریدر ها معمولا حد ضرر را در الگوی فلگ لیمیت به اندازه نصف اندازه ناحیه فلگ لیمیت در نظر می گیرند. برای مثال اگر در نقطه Entry وارد شوید حد ضرر خود را به اندازه نصف فلگ لیمیت در نظر گرفته از و از نقطه ورود خود پایین تر بیایید.
تعیین حد سود در فلگ لیمیت (خروج از معامله)
برای تعیین حد سود در فلگ لیمیت روش های مختلفی وجود دارد. یکی از بهترین مکان ها برای سیو سود و خروج از معامله SR ها می باشد که در شکل زیر همان خط مقاومتی است و آن را رسم کرده ایم.
البته قرار نیست در این قسمت و با رسیدن به اولین خط مقاومتی تمامی حجم خود را از معامله خارج کنید. بلکه می توانید از حجم معامله کاسته و از تریلینگ استاپ در متاتریدر نیز بهرمند شوید.
یعنی با بالا رفتن قیمت شما نیز حد ضرر خود را جابجا کرده و سیو سود کنید. و تا جایی که بازار و قیمت بالا می رود ، شما نیز باآن همسود باشید و چون حد ضررتان را نیز بالا می آورید ریسک خود را نیز کاهش داده اید.
مثال هایی از فلگ لیمیت Flag Limit RTM
در شکل زیر مثال های دیگری از فلگ لیمیت در RTM را برایتان آورده ایم با مشاهده و تمرین بیشتر راحت تر خواهید توانست flag limit ها را بر روی چارت پیدا کرده و بر اساس آنها در بهترین نقاط وارد وارد معامله شوید.
برای مثال در شکل زیر در یک روند نزولی قرار داریم. SR را برای چارت قیمتی رسم کرده و زمانی که قیمت در ناحیه زرد رنگ یعنی A با کندل قرمز رنگ به سمت بالا شکسته و دوباره به سمت پایین بر می گردد تشکیل یک فلگ لیمیت و ناحیه ای مناسب برای ورود می دهد.
اگر مثال های بیشتری را حل کنید در بیشتر موارد خواهید دید ناحیه فلگ لیمیت عریض و یا پهن بوده و نمی توان از آن برای ورود مناسب استفاده کرد.
در این گونه موارد باید از مولتی تایم فریم استفاده کنید. یعنی وارد تایم فریم فریم های پایین تر شده فلگ لیمیت را برای تایم فریم های پایین تر پیدا کرده و به عبارتی حوزه ورود و عرض تایم لیمیت را باریک تر کنید.
برای مثال در شکل بالا ما Flag Limit را برای تایم فریم 4h پیدا کرده ایم و شاید این ناحیه برای شما کمی عریض به نظر برسد. برای دقت بیشتر وارد تایم فرم 3h و بعد 2h و بعد 1h شده و در این تایم فریم ها نیز Flag limit و یا نواحی دیگری برای تایید ورود خود و باریک تر کردن آن پیدا کنید.
تا انتهای دوره rtm همراه ما باشید …..