با سری مقالات آموزشی سایت ایتسکا در خدمت شما علاقهمندان به بازارهای مالی هستیم، در این مقاله چکلیست معاملاتی یک معاملهگر بازار بینالمللی فارکس را بررسی خواهیم کرد؛ در طی این بررسی به شما آموزش خواهیم داد چگونه یک روز معاملاتی را آغاز و به پایان برسانید.
این مقاله درس 25 از دوره اسمارت مانی ایتسکا می باشد. در درس قبلی مراحل تبدیل شدن به یک تریدر حرفه ای را آموزش دادیم و در این درس نیز چکلیست معاملاتی فارکس و یا همان چک لیست ترید فارکس را بیان می کنیم.
بازار فارکس یک بازار بینالمللی است که در آن جفت ارزهای مطرح جهان، طلا، نفت و حتی ارزهای دیجیتال نیز معامله میشود.
بازار بینالمللی فارکس یک بازار 24 ساعته در 5 روز هفته است که در روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل میشود.
فعالیت در یک بازار تماموقت بینالمللی که در تمام لحظات این 24 ساعت افرادی از تمام نقاط جهان در حال معامله هستند، نیازمند یک برنامهریزی دقیق و مدیریت زمان است.
در ادامه چکلیست معاملاتی فارکس بازار فارکس را بررسی میکنیم.
بیشتر بخوانید : آموزش تحلیل تکنیکال فارکس
چکلیست معاملاتی بازار فارکس (چک لیست ترید فارکس)
یک. ساعات باز و بسته شدن بازارها
شما برای انجام یک معامله سودآور نیازمند اطلاعات دقیق از زمان باز و بسته شدن بازارها و بورسهای مهم جهانی هستید تا بتوانید در بهترین زمان ممکن اقدام به باز کردن معامله نمایید.
مهمترین بازارها و بورسهای جهان
بورس آمریکا
بورس ژاپن
بورس استرالیا
بورس انگلیس
ساعات شروع و پایان مهمترین بازارهای جهانی
با توجه به ساعات فعالیت بازارهای جهانی و همپوشانی آنها با یکدیگر، بهترین زمان معامله بهوقتایران زمانی بین ساعت 16 تا 21 است. در این 5 ساعت 70% بازارها و بورسهای جهانی در حال فعالیت هستند و شما با تسلط بیشتری میتوانید پوزیشن معاملاتی خودتان را انتخاب کنید.
بیشتر بخوانید : اندیکاتور سشن برای متاتریدر 5
البته لازم به ذکر است که معامله در این ساعات امری کاملاً سلیقهای است و هر تریدری با توجه به مشغلهی روزانهی خود اقدام به برنامهریزی برای ورود به معامله میکند.
2. مطالعه اخبار
بازار فارکس یک بازار بینالمللی است که بازیگران اصلی آن بانکهای مرکزی جهان، مؤسسات سرمایهگذاری، افراد حقیقی و … هستند، بازار فارکس مانند تمام بازارهای مالی دیگر تحت تأثیر اخبار جهان است.
یک معاملهگر حرفهای قبل از ورود به معامله باید اخبار روز قبل و روز جاری را بهدقت زیر نظر داشته باشد، بررسی اخبار جزو مهمترین عناصر یک چکلیست معاملاتی فارکس است.
فهرستی از سایتهای مهم خبری
همیشه قبل از شروع روز کاریتان اخبار مهم جهان را بررسی نمایید زیرا نوسانات نمودارها مستقیماً تحت تأثیر اخبار قرار میگیرند.
3. بررسی قیمت بر روی نمودار
تحلیل تکنیکال نمودارها جزو اساسیترین و مهمترین عناصر چکلیست معاملاتی فارکس است.
یک معاملهگر حرفهای به کمک تحلیل تکنیکال نمودار قیمتها را بررسی میکنید، تحرکات احتمالی نمودارها را پیشبینی کرده و برای آن برنامهریزی میکند.
ما در مقاله آموزشی 0 تا 100 تحلیل تکنیکال بهطور کامل در مورد تحلیل تکنیکال بحث کردهایم بنابراین در این مقاله به توضیح مختصر اکتفا میکنیم.
4. یافتن تریگر مناسب
بازار فارکس یک بازار دوطرفه است یعنی شما هم با صعود و هم با نزول قیمتی یک جفت ارز میتوانید سود کنید.
قبل از ورود به معامله و قرارگیری در یک پوزیشن مخصوص، حتماً نقطه ورود خود را به دقت بررسی و تمام عوامل را چک کرده سپس وارد پوزیشن خرید یا فروش شوید.
در بسیاری از موارد معاملهگران کمتجربه خود را مجاب به معامله میکنند اما یک معاملهگر حرفهای میداند که الزاماً نیازی ب معاملهی هرروزه نیست؛ معاملهگران حرفهای فقط در صورت اطمینان از نقطهی ورود وارد معامله میشوند.
5. مدیریت سرمایه
در مرحله 5 از یک چکلیست معاملاتی فارکس شما باید تعیین کنید با چه میزان ریسکی و با چه مقدار حجمی میخواهید وارد معامله شوید. یعنی مدیریت سرمایه !
نمونه ای از جدول مدیریت سرمایه
حجم هر معامله با توجه به ریسک موردنظر شما متغیر است، اگر معاملهگر ریسکپذیری هستید پس بهتناسب درصد ریسکتان با حجم بالاتری میتوانید وارد معامله شوید.
ورود به معامله با حجم بالا میتواند سود بسیار خوبی به همراه داشته باشد فقط باید در نظر گرفت که اگر نمودار قیمتی برخلاف تحلیل شما حرکت کرد به همان میزان نیز دچار ضرر بیشتری خواهید شد.
پس با یک درصد ریسک و حجم معقولانه وارد معامله شوید.
6. تعیین سطوح خروج و ورود
سطوح خروج ورود معامله با توجه به تحلیل تکنیکال نمودار و استراتژی مدیریت سرمایه شما تعیین میشود.
در معاملات بازار فارکس حتماً استاپ لاسهای لازم را بر روی نرمافزار متاتریدر تعریف کنید تا اگر زمانی نمودار برخلاف تحلیل شما حرکت کرد بتوانید جلوی ضرر بیشتر را بگیرید و با زیان کمتر بهصورت خودکار از معامله خارج شوید.
7. تعیین زمانهایی برای بازبینی معامله
آخرین مورد چکلیست معاملاتی فارکس تعیین زمانی برای بازبینی معامله است.
بعد از انجام تحلیل و بررسی و… شما باید زمانهای کوتاهی را به بازبینی معامله در جریان خود اختصاص دهید، مثلاً در طول روز هر ساعت 5 دقیقه زمان برای بررسی کندلهایی که در حال بسته شدن هستند، داشته باشید تا بتوانید تصمیمات درستی برای خروج یا ادامه معامله بگیرید.
البته این مورد از چکلیست معاملاتی مخصوص معاملهگرانی است که در بازههای زمانی کوتاه اقدام به معامله میکنند.
درنهایت شما با رعایت این 7 مورد از چکلیست معاملاتی فارکس بهراحتی میتوانید معاملات اصولی و سوددهی را تجربه کنید؛ فراموش نکنید که بازارهای مالی علاوه بر دانش فنی و تخصصی نیازمند یک برنامهریزی دقیق و توانایی کنترل هیجانات است.
برای تجربه معاملات لذتبخش حتماً قبل از ورود به بازارهای مالی آموزش ببینید و برای انجام معاملات باکیفیت از بروکرهایی که به ایرانیان خدمات میدهند، بهره بگیرید. برای انتخاب بهترین بروکر فارکس برای ایرانیان برای معاملات خود روی لینک کلیک کنید.
سه گام در چکلیست معاملاتی فارکس (مخصوص افرادی که در حال طی کردن دوره اسمارت مانی ایتسکا هستند)
1 مشاهده دوره
وقتی برای بار اول شروع به دیدن دوره اسمارت مانی ایتسکا می کنید ، فقط باید با تمرکز زیاد به دوره ها گوش کنید . و فعلا یادداشت برداری نکنید و یا برای بار اولی که دوره را می بینید ، قرار نیست تمرین های لازم را انجام دهید.
در این فاز گوشی همراهتون باید خاموش باشه و یا در مقابل دیدتون نباشه و دین دوره با بیشترین تمرکز ممکن انجام بشه.
2 یادداشت برداری در دور دوم
بعد از یک دور گوش دادن کامل دوره ، برای بار دوم نیز دوره را کاملا گوش داده و در این مرحله یادداشت برداری نیز کنید.
3 تمرین و تکمیل یادداشت برداری ها در دور سوم
در مرحله سوم بعد از کمی استراحت همین یک درس از درس های دوره را با تکمیل یادداشت برداری های قبلی برای بار سوم نیز گوش دهید. زیرا در هر بار گوش دادن خواهید دید نکات مبهم گوش دادن قبلی را متوجه می شوید و نکات جدیدی یاد می گیرید.
پس اگر این کار را با دقت کامل انجام دهید، تفاوت مهمی در مسیر یاد گیری خود احساس خواهید کرد. با این که انجام این گام ها و اصول امری زمان بر می باشد ، ولی عملکرد شما در مقایس با فردی که فقط یک بار دوره را گوش داده است ، سود آور تر خواهد بود.
زیرا با رعایت این گام ها شما مفاهیم را نسبت به آنها بهتر متوجه خواهید شد و از آنها در معاملات خود بهتر استفاده خواهید کرد.
برای تبدیل شدن به یک تریدر حرفه ای مهمترین عنصر یادگیری – تمرین بوده و در ادامه دادن این پروسه به صورت مکرر می باشد.
زمانی که به مهارت کافی در این امر رسیدید ، نا خود آگاه تمامی این چکلیست معاملاتی فارکس را در معاملات خود استفاده خواهید کرد.
تمرین شما باید تا تا حدی زیاد باشد که بتوانید به بهترین حد از مهارت معامله گری خود برسید.
زمانی که بهترین های هر شغلی را می بینید ، باید بدانید این افراد برای رسیدن به این مرحله تمامی چک لیست ها و اصول اولیه را رعایت کرده و همیشه آموزش دیده و تمرین های لازم را انجام داده اند.
اگر یک قهرمان جهانی مربوط به یک رشته خاص را ببینید ، متوجه خواهید شد این قهرمان برای رسیدن به این مرحله آموزش های لازم را تک به تک دیده و تمرین های مکرر انجام داده و با نبرد در دنیای واقعی و تجربه شکست های مختلف به این مرحله و بهترین شدن در حوزه خودش رسیده است.
و همچنین این قهرمان حتی با وجود اینکه در حوزه خودش قهرمان جهانی می باشد ، باز هم یادگیری و تمرین های مکرر روزانه خودش را فراموش نمی کند. زیرا می داند در صورت عدم یادگیری ، بروز نبودن و تلاش نکردن بهترین بودن در حوزه خودش را از دست خواهد داد.
این پروسه برای ترید کردن نیز وجود دارد . باید در تمامی بخش های استراتژی معاملاتی خودتان به تسلط کامل برسید. تا بتوانید بهترین عملکرد و سود دهی لازم را داشته باشید.