در این مقاله قصد داریم در خصوص اصطلاحات فارکس به زبان ساده استفاده میشود بحث کنیم . اصلاحات فارکس همان اصطلاحات تریدری می باشد که هر معامله گری قبل از شروع آموزشفارکس باید با آنها آشنا باشد. اصطلاحات فارکس را در قالب یک فایل pdf برایتان آماده کرده ایم. اگر می خواهید اصطلاحات فارکس را به صورت یک جا مشاهده کنید فایل آن را از لینک زیر دانلود کرده و در صورت نیاز از آن استفاده کنید. در ادامه توضیحات بیشتری از دیکشنری فارکس را می بینید.
آموزش ویدئویی اصطلاحات فارکس به زبان ساده
در این آموزش محتوای این صفحه به صورت ویدئویی به شما آموزش داده می گردد.
بازار فارکس
بازار فارکس یکی از اقسام بازار های جهانی میباشد که شهرت و مقبولیت زیادی نیز دارد . برای فعالیت اصولی در این بازار نیاز دارید که اصطلاحات فارکس را بدانید . در این مقاله در خصوص این اصطلاحات توضیحاتی مختصر به شما عزیزان ارائه میکنیم . البته قبل از آن لازم است که کلیاتی از بازار فارکس بدانید . پس اگر هنوز بازار فارکس را نمیشناسید ، قبل از مطالعه این بخش مقاله ی زیر را مطالعه کنید .
بخوانید : فارکس چیست؟
اصطلاحات فارکس (اصلی)
جفت ارزهای اصلی
جفت ارز ها از مهم ترین و پایه ترین اصطلاحات فارکس می باشند. این مفهوم به این معناست که در بازار فارکس، ارزها به نسبت یکدیگر قیمت گذاری می شوند و مبادله های ثبت شده همان ارزهایی هستند که در مقابل یکدیگر تعویض می شوند. به طور مثال می توان از ارز یورو در مقابل دلار، پوند در مقابل دلار، دلار در مقابل فرانک و ین ژاپن اشاره کرد. این چهار جفت ارز بیشترین ترافیک و بیشترین معامله را به خود اختصاص می دهند.
لیست جفت ارز های اصلی:
نام مختصر جفت ارز | نام جفت ارز | نام ارز به فارسی |
EUR/USD | Euro/U.S. Dollar | یورو به دلار |
USD/JPY | U.S. Dollar/Japanese Yen | دلار به ین ژاپن |
GBP/USD | British Pound/U.S. Dollar | پوند به دلار |
USD/CHF | U.S. Dollar/Swiss Franc | دلار به فرانک سوییس |
چرا معامله گران، از جفت ارز های اصلی استفاده میکنند؟
یکی از مهمترین دلایل استفاده از جفت ارز های اصلی برای معامله گران این است که این موارد اسپرد بسیار کمی دارند.
جفت ارزهای فرعی
جفت ارزهای فرعی نیز دقیقا همان مفهوم جفت ارزهای اصلی را دارند اما تفاوت اصلی در این مورد، حضور یا عدم حضور ارز دلار به عنوان یکی از طرفین مبادله است. در واقع اگر پای دلار در میان نباشد، آن جفت ارز، فرعی خواهند بود. این جفت ارز ها اسپرد بیشتری دارند. نمونه جفت ارز های فرعی: EUR/GBP GBP/JPY و EUR/CHF
ارز پایه
ارز پایه ای، اصطلاحی برای معرفی مبنای قیمتی معامله گر است و در ساختار نوشتاری جفت ارزها، همواره در سمت چپ نوشته می شود ( به طور مثال EUR/USD).
اصطلاحات فارکس (عمومی)
قیمت (Price) :
قیمت یک جفت ارز را نشان میدهد .
سمبل (Symbol) :
سمبل همان نماد های معاملاتی بازار هستند که در بازار فارکس به آن جفت ارز هم میگوییم . برای مثال سمبل یا جفت ارز EURUSD به معنای یورو به دلار آمریکا .
قیمت فروش (Bid Price) :
به معنای قیمت فروش سمبل یا جفت ارز است . قیمت فروش در بازار فارکس همیشه از قیمت خرید پایین تر است.
مجموع اصطلاحات فارکس
قیمت خرید (Ask Price) :
به معنای قیمت خرید سمبل است . یعنی اگر بخواهید وارد یک موقعیت خرید بشوید ، میبایست قیمت خرید (Ask Price) را بپردازید .
اسپرد (Spread) :
اسپرد همان تفاوت قیمت خرید و فروش است . برای روشن تر شدن یک مثال میزنیم . فرض کنید قیمت خرید سمبل EURUSD باشد 1.22800 و قیمت فروش باشد 1.22793 . اسپرد این سمبل میشود 8 پوینت .
لیکوئیدیتی ( liquidity ):
به میزان کارایی یا راحتی اینکه یک کالا یا یک ارز بتواند به پول نقد تبدیل شود بدون اینکه قیمت مارکت تغییر کند، لیکوئیدیتی میگویند. پول نقد، لیکوئید ترین دارایی است.
پوزیشن :
هر معامله سفارش خرید و فروشی که باز کرده اید پوزیشن نامیده می شود.
اوردر :
سفارش خرید و یا فروش در اصطلاحات فارکس همان اوردر می باشد.
پوینت و پیپ (Point & Pip) :
همانطور که دید قیمت اکثر جفت ارز ها دارای 5 رقم اعشار است . به رقم پنجم بعد از اعشار پوینت و به رقم چهارم بعد از اعشار پیپ میگوییم .
خرید (Buy) :
به معنی ایجاد موقعیت خرید در یک سمبل است .
فروش (Sell) :
به معنی ایجاد موقعیت فروش در یک سمبل است .
معامله (Trade) :
به معنای معاملات در بازار های مالی است .
معامله گر (Trader) :
تریدر یا معامله گر به معنای کسی است که معامله میکند .
بستن (Close) :
به معنی بستن موقعیتی است که قبلا آن را ایجاد کردیم .
پراپ تریدینگ :
شرکت هایی که بعد از برگزاری آزمون سرمایه لازم را در اختیار تریدر ها قرار داده و تریدر برای شرکت معامله کرده و سود حاصل میان تریدر و شرکت تقسیم می شود.
اصطلاحات بازار فارکس (ایجاد معامله)
Instant execution :
برای ایجاد معامله ای است که میخواهید در همین لحظه و همین قیمت انجام شود. درخواست Instant execution با سرعت زیاد و در همین لحظه انجام میشود .
Pending orders :
نوعی دیگری از معامله بوده که سریعا و در همان لحظه انجام نمیشود . شما در این نوع معامله ، قیمت یا زمان مدنظر خود را ایجاد کرده و زمانی که سمبل به آن قیمت یا زمان رسید ، کارگزاری معامله را به صورت خودکار برایتان انجام میدهد .
ما چندین نوع Pending order داریم که در پایین آن ها را یک به یک معرفی کردیم .
اصطلاحات فارکس ( انواع معاملات Pending)
Buy stop :
برای تنظیم خرید بر روی قیمتی بالاتر از قیمت فعلی است . با اینکار شما به کارگزار اعلام میکنید که اگر قیمت بالاتر رفت به به مقدار X رسید ، یک موقعیت خرید باز کن . حال این سوال پیش میآید که چه دلیلی دارد که در قیمت بالاتری یک سمبل را بخریم ؟ اگر با تحلیل تکنیکال آشنا باشید میدانید که اگر سمبلی پایین یک خط مقاومت وجود داشته باشد ، با گذشتن از مقاومت و تثبیت شدن در آن میتواند روند صعودی به خود بگیرد . دستور Buy stop در اینجا به کار میآید .
Buy limit :
برای تنظیم خرید بر روی قیمتی پایین تر از قیمت فعلی است . مثلا شما پیش بینی کرده اید که یک سمبل قرار است به حمایت خود برخورد کرده و از آنجا به سمت بالا حرکت کند . پس Buy limit را بر روی قیمت حمایتی سمبل تنظیم میکنید .
Sell stop :
برای تنظیم فروش بر روی قیمتی پایین تر از قیمت فعلی است . وقتی میگوییم فروش منظورمان در اصل ایجاد موقعیت فروش است یعنی باز کردن موقعیتی که با پایین آمدن قیمت سهم به شما سود دهد .
Sell limit :
برای تنظیم فروش در قیمتی بالاتر از قیمت فعلی است . یعنی قیمت بالا تر رفته و به احتمال بالا در نقطه مقاومتی خود پولبک خواهد زد و پایین خواهد آمد. در این نقطه ما ارز خود را خواهیم فروخت.
مجموع اصطلاحات فارکس
Order price :
قیمت مورد نظر ما برای باز کردن موقعیت خرید یا فروش است .
Order time :
ممکن است به جای قیمت ، زمان خاصی را برای باز شدن معامله در نظر داشته باشیم . آنگاه بایستی زمانی که مد نظرمان است را به کارگزار اعلام کنیم که اینکار در قسمت Order time انجام میشود .
Volume :
به حجم مورد نظر برای خرید و فروش گفته میشود . لات فارکس با کمیتی به نام لات تعریف میشود . هر لات برابر است با 100000 واحد از ارز پایه مانند دلار آمریکا .
Lot : همان حجم معاملات می باشد. که در بالا به آن اشاره شده است.
Take profit :
مشخص کردن محدوده ای است که ما انتظار داریم موقعیتی که باز کردیم به آن جا برسد . به آن حد سود یا هدف هم میگویند . با مشخص کردن Take profit موقعیتی که باز کرده اید در صورت رسیدن به آن به صورت خودکار بسته خواهد شد .
آموزش قرار دادن حد ضرر و سود در فارکس
مجموع اصطلاحات فارکس
Stop lose :
مشخص کردن محدوده ی حد ضرر را گویند که در صورت رسیدن قیمت سمبل به آن ، موقعیت شما با ضرر بسته خواهد شد . مشخص کردن Stop lose یکی از مهمترین قسمت های معامله در بازار فارکس است و شاید در ظاهر شما ضرر کرده باشید اما جلوی ضرر های بیشتر را گرفته اید .
اصطلاحات فاندامنتال فارکس :
Balance :
به مقدار موجودی حسابتان بدون در نظر گرفتن موقعیت های بازتان گویند .
Equity :
به موجودی حسابتان با احتساب سود و زیان موقعیت های بازتان گویند .
Margin :
با توجه به ضریب اهرمی تان و حجم معامله در زمان باز کردن یک موقعیت (معامله) یک مقدار اعتبار مارجین به حساب تان افزوده میشود .
Free margin :
به مارجین استفاده نشده گفته میشود و به آن مارجین آزاد هم میگویند .
Margin level :
به حاصل تقسیم Equity بر Margin گفته میشود که به آن سطح مارجین هم میگویند .
مجموع اصطلاحات فارکس
Margin Call Level :
به زمانی که ضرر موقعیت های باز شما به حدی برسد که دیگر نتوانید موقعیت جدیدی باز کنید گویند . در این زمان فقط قادر به بستن موقعیت های باز خود هستید که به آن مارجین کال هم میگویند .
Stop Out Level :
زمانی که ضرر های شما آنقدر زیاد شود که تمامی موقعیت هایتان خودکار بسته شود اصطلاحا استاپ اوت شدید . این اتفاق برترین اتفاقی است که برای یک معامله گر میتواند پیش بیاید . در اینجا میتوانید به اهمیت تنظیم حد ضرر پی ببرید .
سواپ (Swap)
یکی از اصطلاحات بازار فارکس سواپ است. جمله ی کلیدی این بحث این است که یک قاعده ی کلی در فارکس وجود دارد و این است که اگر پوزیشن و معامله ی شما بیش از یک شبانه روز یعنی 24 ساعت بلاتکلیف و به اصطلاح باز بماند، شما مجبور به پرداخت بهره ی پولی خواهید بود که نسبت به آن اقدام کرده اید.
این بهره را سواپ می نامند که عبارتی مصطلح در زبان های مالی و اقتصادی دنیاست. سواپ از جمله درآمدهای بروکرها محسوب می شود و گاها پیش می آید که آنها برای جذب کاربران بیشتر این قاعده را خفیف تر یا به طور کل لغو نمایند.
اصطلاحات فارکس (کارگزاری)
بروکر (Broker)
بروکر با نام کارگزاری نیز شناخته می شود. در واقع واسطه ای بین مشتریان و بازار فارکس مس باشد. برای انتخاب بهترین بروکر فارکس برای ایرانیان برای معاملات خود روی لینک کلیک کنید.
هزینه کارگزاری (Brokerage Fee)
کارمزدهای مربوط به بروکر در قبال سفارش گزاری و ارائه ی خدمات مشخص.
قیمت تسویه حساب (Settlement Price)
آخرین قیمت ثبت شده برای جفت ارزها در پایان روز کاری قبل.
دلالان (Speculators)
دسته ای از معامله گران وجود دارند که بسته به هر شرایطی از بازار، نسبت به بهره گیری از آن و کسب سود استفاده می کنند. اینها همان دلالان هستند.
نرخ تبدیل (Exchange Rate)
مقدار تعلق ارز دوم به دلال در مقابل معامله با ارز اول. این نرخ ها به نسبت قیمت جفت ارزها قابل محاسبه است.
سخن پایانی
این بود مجموعه ای از اصطلاحات فارکس که در سایت آموزش بورس و بازار سرمایه ایتسکا خواندید . برای موفقیت و درک بهتر مقاله های آموزشی مرتبط با فارکس ، نیازمند دانستن اصطلاحات بازار فارکس هستید. در رابطه با مارجین ، حجم ، ضریب اهرمی و مطالب مربوط به موجودی حساب در مقاله ای به صورت مفصل توضیح خواهیم داد تا مطالب برایتان روشن تر شود.
نظرات و بررسی های کاربران
عالیییییییییییییییییییییییییی
سپاس
خیلی خوب بود فقط کیفیت صدا کم بود. تشکر
بسیاااار عالی.ممنون