ویژگی های یک تریدر موفق – شغل تریدری

ویژگی های یک تریدر موفق – شغل تریدری

در این درس ویژگی های یک تریدر موفق و شغل تریدری را بررسی می کنیم. در روانشناسی این اصل مهم وجود دارد که اگر رفتار و ویژگی های یک فرد موفق در هر زمینه ای را بررسی کرده و شما نیز مانند او رفتار کنید قطعا همانند او موفق خواهید شد.  این اصل در مورد تریدر ها نیز صدق می کند.

یعنی اگر ویژگی های اخلاقی یک تریدر موفق را بررسی کرده و شما نیز نظم شخصی و همان ویژگی ها را در خود ایجاد کنید، حتما تریدر موفقی خواهید شد. در درس های قبلی در مورد پرایس اکشن ، ستاپ معاملاتی ال بروکس و معاملات فرکانس بالا صحبت کردیم. و اکنون در درس 4 از دوره 53 جلسه ای البروکس قرار داریم.

وبسایت ایتسکا این دوره را با الهام از سبک ال بروکس به صورت کامل و جامع با زبانی رسا و قابل فهم برای هر تریدری ایجاد کرده است. برای تمامی درس ها ویدئوی آموزشی آن را نیز ایجاد کرده ایم تا با مشاهده آنها بر دوره مسلط شوید.

ویژگی های اصلی یک تریدر موفق

  • نظم شخصی (منظم بودن)
  • هدفمند بودن
  • صبر
  • آرامش با وجود عدم قطعیت در بازار
  • مدیریت صحیح معاملات

نظم شخصی discipline

تریدر موفق به ستاپ معاملاتی خود اهمیت داده و اگر نشانه ای در بازار مطابق با تحلیل و استراتژی خود ببیند معامله می کند. معامله گران موفق هیچگاه از جملاتی مانند احتمالا با این معامله سود خواهم کرد ، این بار روش بهتری امتحان خواهم کرد و … استفاده نمی کنند.

ویژگی های یک تریدر موفق - شغل تریدری - تریدر موفق

تریدر های موفق تنها زمانی ایده های مختلف را امتحان می کنند که سیگنال آن را از رصد بازار دریافت کنند. یعنی با توجه به بازار از ایده مناسب آن لحظه استفاده می کنند. آنها به برنامه خود متعهد بوده و اگر موردی خلاف ستاپ معاملاتی خود مشاهده کنند ، در آن لحظه معامله نمی کنند.

هدفمند بودن Objectivity

شما در برابر برنامه های معاملاتی معامله می کنید. موسسات اغلب با استفاده از کامپیوتر ها معامله می کنند. اگر می خواهید در فارکس کسب درآمد کنید باید مانند آنها ترید کنید. کامپیوتر ها هیچگاه بر اساس احساسات معامله نمی کنند. پس اگر به یک ستاپ نگاه کرده و احساستان به شما می گوید معامله ای را انجام دهید ، هیچگاه آن را انجام ندهید.

هدفمند بودن Objectivity
هدفمند بودن Objectivity

باید با این واقعیت کنار بیایید که ممکن است بازار در خلاف نظر شما حرکت کند. در حالت خوشبینانه در 40 درصد مواقع و اغلب بیشتر از آن پیش بینی شما اشتباه بوده و بازار در خلاف نظر شما حرکت می کند.

اگر اسکالپر حرفه ای هستید ، این درصد کمتر می شود. زمانی که ترید می کنید ، یکی از موسسات همسو با معامله شما و دیگری بر خلاف جهت معامله شما معامله می کند. نمی توان همیشه 100 درصد تشخیص داد که یک موسسه برخلاف جهت شما درحال معامله است. هر چقدر هم حرفه ای عمل کنید باز هم در 40 درصد مواقع موسسات بر شما غلبه خواهند کرد.

بیشتر بخوانید : استراتژی اسکالپ ال بروکس

پس اگر شما یک تریدر موفق باشید 40 درصد مواقع ضرر کرده و در 60 درصد مواقع هم سود خواهید کرد.

صبر تریدر موفق Patience

تریدر موفق کسی است که در شرایطی که افراد زیادی در حال معامله هستند ، او بنشید و هیچ کاری نکند!

یعنی صبر و شکیبایی لازم در بازار های مالی !!!

گاهی لازم است تریدر 1 ، 2 و یا 3 ساعت بنشیند و منتظر یک سیگنال خوب از سوی بازار باشد.

هیچگاه برای معامله کردن عجله نکنید.

صبر تریدر موفق
صبر تریدر موفق

افرادی که معلات زیادی انجام می دهند ، با خودشان فکر می کنند افراد حرفه ای تعداد معاملات زیادی در طول روز دارند. در صورتی که این گونه نیست. در روز شاید 20 تا 30 سیگنال خوب در بازار موجود باشد. و گاهی 2 یا 3 سیگنال. تریدر های موفق در طول روز معاملات زیادی انجام نمی دهند.

موسساتی که تعداد معاملات بسیار زیادی در طول روز دارند ، معاملات آنها بر اساس برنامه های معاملاتی و با استفاده از سیستم های سریع و قدرتمند انجام می شود.

اگر سیگنال هایی که از بازار دریافت می کنید زیاد است مطابق با آنها معامله کنید. ولی اگر سیگنالی مشاهده نمی کنید بهتر است صبر کرده و معامله نکنید.

آرامش با وجود عدم قطعیت در بازار Comfortable With Uncertainty

نحوه کنار آمدن با عدم قطعیت موجود در بازار بسیار مهم است. هنگام معامله و سفارش گذاری هیچ قطعیت و اطمینانی در کار نیست. همیشه این سوال برای یک معامله گر وجود دارد؟

“احتمال موفقیت در این معامله چقدر است؟”

حتی برای نحوه قرار دادن حد ضرر در متاتریدر هم عدم قطعیت و اطمینان وجود دارد. و نمی توان اطمینان زیادی این حد ضرر را مشخص کرد.

همیشه این سوال وجود دارد که از چه نوع حد ضرری باید استفاده کرد؟ مثلا حد ضرر بزرگ و یا کوچک؟ در حد ضرر کوچک احتمال سریع بسته شدن معامله وجود دارد و در حد ضرر بزرگ نیز احتمال ضرر زیاد تا فعال شدن حد ضرر وجود دارد . همه نشان دهنده همان عدم قطعیت در بازار است.

در مورد قرار دادن حد سود نیز دقیقا روال رایج است و نمی توان با طمینان آن را تعیین کرد.

یک تریدر موفق هیچگاه در حالت اضطراب ، ناراحتی و فشار شدید معامله نمی کند. پس اگر اضطراب داشته و تحت فشارید ، در آن لحظه معامله نکنید. زیرا در صورت معامله به احتمال بالایی بر اساس احساسات خود تصمیم گرفته و معامله خواهید کرد. معامله بر اساس احساس نیز در اکثر مواقع همراه با شکست خواهد بود.

قرار است مانند کامپیوتر ها و برنامه های معاملاتی ترید کنید و آنها بر اساس احساسات معامله نمی کنند.

باید قبول کنید که در این بازار ضرر وجود دارد. و ضرر هایی که می کنید نباید بر احساسات شما و معامله ای که انجام می دهید تاثیر داشته باشد. بار ها گفته ایم یک تریدر موفق در 40 درصد مواقع ضرر می کند.

آرامش با وجود عدم قطعیت در بازار
آرامش با وجود عدم قطعیت در بازار

هیچ سیگنال واضح و روشنی در بازار و چارت های قیمتی وجود ندارد.

اگر معامله گری را به عنوان یکی از راه های کسب درآمد خود انتخاب کرده اید ، بایدقبول کنید که تریدری شغل شماست و برای موفقیت در هر شغلی در اولین قدم باید به آن علاقه داشته باشید. زیرا قرار برای سال های زیادی آن را انجام دهید و شغل شما تریدری باشد.

شما باید تریدری را با لذت و علاقه انجام دهید. زیرا قرار است ساعات زیادی از روز را پشت سیستم نشسته و معامله کنید. و اگر قرار است کل روز نگران ضرر کردن باشید مطمئن باشید برای این شغل ساخته نشده اید.

تنها زمانی خواهید توانست از شغل تریدری و یا هر شغل دیگری درآمد کسب کنید که به آن علاقمند بوده و آن را با لذت تمام انجام دهید و بعد از انجام معامله و وظایف شغلی خود خوشحال باشید. شغل های زیادی وجود دارند که فرد می تواند به آنها علاقه داشته و موفق شود. تریدری نیز یکی از این شغل هاست و تنها زمانی به درآمد ختم خواهد شد که تریدر با لذت تمام آن را انجام دهد.

اگر هنگام معامله حس خوبی پیدا نمی کنید باید روش معاملاتی خود را تغییر دهید. باید روشی سازگار با شخصیت خود پیدا کرده و بر اساس آن معامله کنید. هر تریدری یک شخصیت متفاوتی دارد. و معامله گر باید روشی متناسب با شخصیت خود برای معامله پیدا کند.

تریدر موفق هیچگاه نگران نیست تریدر دیگری از روش معاملاتی دیگر و یا خاصی استفاده می کند. زیرا او می داند که برای هر معامله گر روش خاصی متناسب با او مناسب است. تریدر موفق همیشه آرامش خاطر دارد و نگرانی و استرس هنگام معامله در وجود او هنگام معامله نیست.

سود بالا با احتمال موفقیت کم

معامله گران سوئینگ اکثر اوقات ضرر می کنند. ولی میزان ریوارد به ریسک آنها 2 یا 3 برابر می باشد. اینها اگر 40 درصد مواقع هم سود کنند باز هم معامله خوبی خواهد بود. یعنی برای یک تازه کار یکی از بهترین روش هاست.

برای مثال در یک کانال صعودی قرار داریم. این معامله گران در قله های ایجاد شده می فروشند زیرا قمت در قله ها اصلاح می کند. و اینها اعتقاد دارند بازار برگشت خواهد زد و نزولی خواهد شد.

حال احتمال دارد بازار در نقطه ای که فروخته اند پولبک نزده به روند صعودی خود ادامه دهد. در این حالت یک تریدر موفق نباید با ضرر خود احساس ناراحتی کند.

سود بالا با احتمال موفقیت کم
سود بالا با احتمال موفقیت کم

معامله گر هنگان فروش باید چارت خوانی را بلد بوده و از برگشت بازار اطمینان حاصل کرده و بعد بفروشد.  حجم معاملات انتخاب شده باید به اندازه ای باشد که اگر بازار در خلاف جهت او حرکت کند ، تحمل ضرر ایجاد شده را داشته باشد.

تریدر موفق باید از چارت خوانی خود مطمئن بوده و از حجم کمتر و حد ضرر مناسب استفاده کند.

احتمال موفقیت بالا با سود های کم

برخی تریدر ها و اسکالپر ها دنبال معاملات با سود کم ولی احتمال موفقیت بالاتری هستند. زمانی که احتمال موفقیت بالا می رود. بازه زمانی میزان موفقیت پایین آمده و بازدهی نیز کاهش خواهد یافت.

اگر برای سود کم اسکالپینگ می کنید باید مطمئن باشید میزان ریسک به ریوارد شما بیشتر از یک نباشد (کمتر از یک باشد).

برخی تریدر ها با هر شرایطی سازگار هستند. احتمال موفقیت کم ، احتمال موفقیت بالا ، اسکلپینگ ، سوئینگ و … اگر شما نیز می توانید با هر شرایطی سازگار بوده و معامله خوبی داشته باشید ، جای نگرانی نیست و خوب است.

مدیریت صحیح معاملات Managing Trades

یکی از مهم ترین ویژگی های یک تریدر موفق توانایی او در مدیریت صحیح معاملات است. بعد از تعیین ستاپ های معاملاتی و وارد شدن به معامه باید بتوانید آن را به خوبی مدیریت کنید. اغلب روش های خوبی برای مدیریت معامله وجود دارد. پس اگر بتوانید معاملات خود را به خوبی مدیریت کنید ، خواهید توانست روز معاملاتی سودآوری داشته باشید.

تریدر موفق با مدیریت معامله هم در خرید و هم در فروش می تواند سود کند.

درس بعدی : مقدمات شروع معامله در فارکس

سوالات متداول

ویژگی های اصلی یک تریدر موفق چیست؟

1. نظم شخصی (منظم بودن)
2. هدفمند بودن
3. صبر
4. آرامش با وجود عدم قطعیت در بازار
5. مدیریت صحیح معاملات

شرط اصلی کسب درآمد از شغل تریدری چیست؟

یکی از شرایط اصلی موفقیت در این شغل علاقه داشتن به تریدری و لذت بخش بودن معاملات حتی در صورت ضرر کردن است.

زینب اصغری
زینب اصغری

مدیر تولید محتوا - مشاور مالی

نویسنده این مقاله

به عنوان یکی از اولین اعضای تیم ایتسکا، از سال 2019 فعالیت خود را در بازار های مالی آغاز کردم. من تقریبا تمامی بروکر های موجود در وبسایت ایتسکا (بیش از 30 بروکر) را با پول واقعی مورد بررسی قرار داده ام. همه اطلاعاتی که در خصوص بروکر ها در این وبسایت قرار گرفته را بازبینی کرده ام و سعی کرده ام که تمامی خطاهای احتمالی را اصلاح کنم. سوابق حرفه ای من شامل فعالیت در بخش بانکی و مدرک دانشگاهی در حوزه اقتصاد است. در حال حاضر یکی از مدرسین فارکس در سبک اسمارت مانی در ایران هستم. علاقمندی های من شامل تحقیقات در خصوص استراتژی های فارکس، مدریت سرمایه و ربات های معامله گر فارکس است.

تعداد 7 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب:

نظرات و بررسی های کاربران

  • صادق

    ممنونم بابت این مطالب مفید و ارزنده
    ولی شماره تلفنی که گذاشتید اشتباه هست ۰۳۸۱

    • تیم نویسندگان

      سلام. وقت بخیر.
      شماره موبایلی که در فوترِ سایت گذاشتیم رو میفرمایید؟ این شماره صحیح است.

  • احسان

    سلام . وقت شما بخیر . بقیه درسها نیست ؟ ضمن تشکر از بیان و شیوه ی عالی تون ، چطوری میتونیم به ادامه شون دسترسی داشته باشیم . ؟

  • میثم

    سلام خیلی فوقالعاده ست چیزی رو رایگان دارید ارائه میکنید که باقی دوستان برای کمتر از این پکیج میسازن و با قیمت میلیونی می فروشند
    امیدوارم که موفق باشید

    • تیم نویسندگان

      سلام و درود. ممنون از شما

  • Yousefi

    عالی ممنون