الگوی هارامی‌ چیست و چگونه از این الگو در معاملات خود استفاده کنیم؟

الگوی هارامی‌ چیست و چگونه از این الگو در معاملات خود استفاده کنیم؟

الگوی هارامی از دو کندل تشکیل شده و نشان دهنده تغییر روند در فارکس است. الگوی هارامی صعودی در انتهای روند صعودی تشکیل شده و کندل اولی به رنگ قرمز و بزرگ بوده و کندل دومی سبز با بدنه کوچک است و بالعکس. کندل هارامی نزولی نیز در انتهای روند صعودی تشکیل شده و در آن کندل اول سبز با بدنه بزرگ و کندل دومی قرمز با بدنه کوچک است.

الگوی هارامی یکی از پرکاربردی‌ترین الگوها در معاملات فارکس به حساب می‌آید. از الگوی کندل هارامی برای شناسایی برگشت و یا ادامه روند استفاده می‌کنند. معامله‌گرانی که با روش تکنیکال معامله می‌کنند، باید به سیگنال‌های ایجاد شده توسط کندل‌ها دقت کنند. این الگوها می‌توانند برای معامله‌گران ابزار ارزشمندی باشند.

نام الگوالگوی هارامی
کاربردتحلیل گران تکنیکال
نوع تشخیصیک کندل بلند (مادر) و یک کندل کوتاه (بچه)
بیانگرتغییر جهت روند

بیشتر بخوانید: الگوی Can Can در RTM – نحوه معامله در Can Can Price

الگوی هارامی‌ چیست؟

الگوی هارامی یک نموادر شمعی ژاپنی است که از دو کندل تشکیل می‌شود. الگوی هارامی از پرکاربردی ترین کندل های مورد استفاده برای تحلیل گران است. هارامی یک واژه ژاپنی به معنای باردار است.هر الگوی هارامی از دو کندل تشکیل می شود که با دو رنگ مختلف و در دو اندازه متفاوتی هستند.

الگوی هارامی‌ چیست و چگونه از این الگو در معاملات خود استفاده کنیم؟ - الگوی هارامی

یکی از کندل ها بلند است که به آن کندل مادر می گویند و کندل دیگری کوتاه است که به آن کندل بچه می گویند. شمع کندال دوم نشان دهنده پیشروی روند سهم است. بسیاری از مواقع، الگوی هارامی تغیر روند را نشان می دهد.

مزایای الگوی‌ هارامی‌

الگوی هارامی مزایای زیادی دارد که از آن جمله می‌توانیم به شناسایی آسان آن اشاره کنیم. در واقع شما به راحتی و بدون نیاز به دانش پیچیده‌ای می‌توانید الگوها را تشخیص دهید. الگوی هارامی فرصت مناسبی ایجاد می‌کند که از حرکات بزرگ با نسبت ریسک بالا، سود خوبی دریافت کنید.
عموماً الگوی هارامی در معاملات فارکس کاربرد گسترده‌ای دارد و جز محبوب‌ترین الگوهای معاملاتب در بین معامله‌گران فارکس است. به همین خاطر در بسیاری از استراتژی‌های معاملاتی کاربرد زیادی دارد. الگوهای شمعی هارامی معمولاً سیگنال‌های نزولی و صعودی را بسته به شمع تایید کننده نشان می‌دهند.

انواع الگوی هارامی

  • الگوی هارامی صعودی
  • الگوی هارامی نزولی

الگوی هارامی‌ صعودی

الگوی هارامی صعودی در نمودار سهام در مقایسه با بازار فارکس ۲۴ ساعته تفاوتی دارد، اما در واقع از همان تاکتیک‌ها برای شناسایی آن استفاده می‌شود. در اینجا می‌خواهیم نحوه شناسایی الگوی هارامی صعودی را در نمودارهای معاملاتی توضیح دهیم.

الگوی هارامی صعودی


تشخیص کندل اول

کندل اول بدنه بزرگ و رنگ قرمزی دارد که این نشان دهنده فشار فروش قوی در بازار معاملاتی است.

الگوی هارامی‌ چیست و چگونه از این الگو در معاملات خود استفاده کنیم؟ - الگوی هارامی

تشخیص کندل‌ دوم‌

کندل دوم یک بدنه کوچک سبز رنگی دارد که داخل بدنه کندل اول قرار می‌گیرد و نشان می‌دهد که فشار فروش در حال ضعیف شدن است و خریداران ممکن است وارد بازار شوند.

ویژگیکندل‌ اولکندل‌ دوم
رنگقرمزسبز
اندازهبزرگکوچک
مفهومفشار فروش قویضعیف شدن فشار فروش و احتمال ورود خریداران
الگوی هارامی‌ چیست و چگونه از این الگو در معاملات خود استفاده کنیم؟ - الگوی هارامی

الگوی هارامی نزولی

کندل اول بدنه بزرگ و رنگ سبز دارد که این نشان دهنده فشار خرید قوی در بازار معاملاتی است. کندل دوم یک بدنه قرمز رنگی دارد که داخل بدنه کندل اول قرار می‌گیرد و نشان می‌دهد که فشار خرید در حال ضعیف شدن است و فروشندگان ممکن است وارد بازار شوند.

الگوی هارامی نزولی

الگوی هارامی نزولی می تواند راهی برای ورود شما به بازار فارکس بوده و سود خوبی عایدتان کند.

الگوی هارامی‌ چیست و چگونه از این الگو در معاملات خود استفاده کنیم؟ - الگوی هارامی

برای تشخیص الگوی هارامی، سه روش وجود دارد:

  1. بدنه کندل اول بلند و بدنه کندل دوم کوچک باشد
  2. بدنه کندل بچه در داخل بدنه کندل مادر قرار بگیرد
  3. رنگ دو کندل با هم فرق داشته باشد

چک لیست الگوی‌ هارامی‌ صعودی‌

شما در ابتدا باید بتوانید روند نزولی را شناسایی کنید. پس باید به دنبال سیگنال‌هایی باشید که نشان دهنده کند شدن حرکت و یا معکوس شدن آن هستند. مطمئن باشید که بدنه شمع سبز کوچک حداکثر ۲۵ درصد از شمع نزولی قوی را تشکیل می‌دهد. اغلب در نمودارهای سهام این شمع در وسط شمع قبلی با فاصله دیده می‌شود، اما در نمودارهای فارکس این دو شمع اغلب در کنار هم قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: الگوی QM در فارکس چیست؟ – نحوه معامله در الگوی کازیمودو Quasimodo

شکل گیری الگوی‌ هارامی صعودی در بازار فارکس‌

بازار فارکس به صورت ۲۴ ساعته و در ۵ روز هفته فعالیت می‌کند. زمانی که کندل بسته می‌شود، کندل دیگری در همان سطح قیمت بسته شدن کندل قبلی باز می‌گردد. این کار اغلب در شرایط عادی بازار مشاهده می‌شود، اما شما در دوره‌های نوسان شدید هم می‌توانید تغییر آن را مشاهده کنید.

شکل الگوی صعودی هارامی در نمودارهای سهام‌

بازار سهام دارای ساعات معاملاتی مشخصی در طول روز است، اما دلایل زیادی وجود دارد که در هنگام باز شدن شکاف داشته باشد که از آن جمله می‌توانیم به یک سری موارد اشاره کنیم. زمانی که پس از پایان معاملات اخبار شرکتی منتشر شود، زمانی که داده‌های اقتصادی کشور و یا بخشی مشخص شود، وقتی شایعاتی در ارتباط با پیشنهادات و یا ادغام‌های شکست صورت بگیرد، می‌تواند در الگوی صعودی‌ هارامی نقش داشته باشد.

نحوه معامله با الگوی کندل صعودی‌

همانطور که ما در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم، معامله‌گران با استفاده از چک لیست ۵ مرحله‌ای می‌توانند از الگوی صعودی در معاملات خود استفاده کنند. شما باید در ارتباط با جفت ارزها، به یک سری مواردی توجه داشته باشید.
قبل از آنکه الگوی صعودی شکل بگیرد، یک روند نزولی واضح در نمودار به وجود می‌آید . اولین کندل در الگو باید یک کندل نزولی با بدنه بلندی باشد که می‌تواند ادامه روند نزولی را نشان دهد.
کندل دوم در یک کندل صعودی با بدنه کوچک است که در داخل بدنه کندل نزولی قوی قرار می‌گیرد. این موضوع می‌تواند شروع احتمال یک تغییر را نشان دهد. حتماً به این موضوع توجه داشته باشید که الگوهای صعودی به تنهایی نمی‌توانند برای معامله نظر قطعی بدهند. حتماً برای صحت سیگنال‌ها باید از تاییدیه‌های دیگری استفاده نمایید.

نتیجه گیری

الگوی هارامی یکی از الگو های شمعی ژاپنی است که معمولا در انتهای روند و یا نزولی تشکیل می شود و در حالت کلی از دو کندل متضاد و با رنگ مخالف تشکیل شده است. این الگو برای معامله کافی نبوده و برای ترید باید از آن در کنار الگو های دیگر استفاده کرد و مشاهده آن در نمودار نشان دهنده احتمال تغییر روند در بازار است.

سوالات متداول

الگوی هارامی‌ چیست؟

الگوی هارامی یک الگوی دو کندلی با رنگ های متضاد هم است.

چند نوع الگوی‌ هارامی‌ داریم؟

دو نوع، الگوی هارامی‌ نزولی‌ و الگوی هارامی‌ صعودی
شیرین سعیدی
شیرین سعیدی

نویسنده، مترجم، کارشناس سوشال مدیا - تریدر در بازار کریپتو

نویسنده این مقاله

من به عنوان یک متخصص در حوزه بازارهای مالی، فارکس و کارشناس تولید محتوا فعالیت دارم. عمده‌ترین فعالیت من در زمینه تحقیق و بررسی بروکرها، نهادهای تنظیم کننده آنها و فعالیت هایشان است. تمامی اطلاعاتی که در این زمینه گردآوری می‌کنم، حاصل تحقیقات گسترده از سایت‌های معتبر ایرانی، خارجی و نهادهای دولتی و خصوصی است. هدف من ارائه اطلاعات کامل و درست به مخاطبان است تا بتوانند فعالیت بهتری در بازار فارکس داشته باشند.

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: