ارز اینترنت کامپیوتر یا ICP چیست؟ تاریخچه و کاربرد

ارز اینترنت کامپیوتر یا ICP چیست؟ تاریخچه و کاربرد

ارز اینترنت کامپیوتر (Internet Computer ) که به اصطلاح ICP نامیده می‌شود، توسط یک سازمان غیرانتفاعی واقع در سوئیس به نام دفینیتی منتشر شد. این رمز ارز توانست در دنیای رمزارزها رشد بسیار خوبی داشته باشد.
امروزه توکن ICP در بین صرافی‌های معتبر دنیا از اعتبار خوبی برخوردار است. پروژه ICP‌ بیشتر با برنامه وب سایت و سایر خدمات مربوط به وب‌ها سر و کار دارد. بسیاری از افراد معتقد هستند که ICP می‌تواند نسل جدیدی از وب و اینترنت را ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: شاخص MPI چیست؟

رمز ارز اینترنت کامپیوتر یا ICP چیست؟

رمز ارز اینترنت کامپیوتر و یا همان ICP به عنوان یک رمز ارز و یا توکن دیجیتالی معرفی می‌شود. این رمز ارز به کاربران اجازه می‌دهد تا بتوانند وب سایت برنامه و یا سایر خدمات مبنی بر وب را ایجاد کنند.
می‌توان رمز ارز اینترنت کامپیوتر را به عنوان یک شبکه کامپیوتری غیرمتمرکزی در نظر گرفت. این پلتفرم قادر است بستر وب نسخه جدید و یا متفاوتی از برنامه‌ها را اجرا کند. همین موضوع باعث شده که بتوان رمز ارز اینترنت را رقیب خوبی با گوگل، آمازون و یا فیسبوک دانست.
رمز ارز اینترنت کامپیوتر می‌تواند برای تکثیر فرایندهای مالی معمولی استفاده شود. این موضوع مربوط به برنامه‌های مالی غیرمتمرکز و یا دیفای است. در حالت کلی می‌توانیم ارز اینترنت کامپیوتر را به عنوان یک رمز ارز و شبکه‌ای از فناور بلاک چین در نظر بگیریم. نقطه بسیار قابل توجه آن است که این پلتفرم با افزایش تقاضا می‌تواند ظرفیت خود را متناسب با آن بالا ببرد.

ویژگی توضیحات
ناماینترنت کامپیوتر
مخففICP
ناشربنیاد دفینیتی‌
تاریخ انتشار۲۰۲۱
نوع توکن‌کاربردی
بلاک‌چیناختصاصی
کاربردایجاد وب سایت، برنامه و خدمات وب
مزایا سرعت بالا، امنیت بالا، مقیاس‌ پذیری
معایبنوسانات قیمت چشم‌انداز نامشخص
قیمت فعلی ۱۵/۳۶ دلار

تاریخچه اینترنت کامپیوتر‌

در سال ۲۰۱۶، فردی به نام دومینیک ویلیامز‌ (Dominic Wiliams) که به عنوان بنیان‌گذار و دانشمند سازمان علمی و تحقیقاتی DFINITY فعالیت داشت، شروع به راه‌اندازی پروژه ارز دیجیتال ICP کرد.
سازمان دفینیتی‌ متشکل از جمعی متخصصین برتر برنامه‌ نویسی و رمزگذاران‌ حرفه‌ای جهان در سویس بود. افراد این سازمان توانستند بعد از راه‌اندازی ارز دیجیتال ICP ، توجه سرمایه‌گذاران زیادی را به خود جلب کنند.
افراد سازمان دیفینیتی‌ با کمک گرفتن از افراد سرشناس حامی ارزهایی‌ چون اتریوم، دارایی رمز ارز اینترنت کامپیوتر را به بیش از ۱۲۱ میلیون دلار رساندند. علاوه بر آن، شرکت دیفینیتی‌ برای علاقه‌مندان به این پروژه‌، ایردراپی‌ هم در نظر گرفت. در این ایردراپ‌ در حدود ۵۰ هزار نفر به صورت رایگان ارز دیجیتال ICP‌ را دریافت کردند.
سه سال پس از ایردراپ‌ ICP‌، در دهم مه سال ۲۰۲۱، تومن ICP‌ شروع به عرضه اولیه کرد. این رمز ارز بعد از عرضه اولیه پس از گذشت یک روز، ارزشی معادل با ۴۵ میلیارد دلار پیدا کرد و توانست در بازار رمز ارزها رشد خوبی ایجاد کند.

ارز اینترنت کامپیوتر یا ICP چیست؟ تاریخچه و کاربرد - اینترنت کامپیوتر

ورود به سایت اصلی اینترنت کامپیوتر

ویژگی‌های ICP

اینترنتی که امروزه کاربران در کل جهان با آن سروکار دارند، از یک زیرساخت خصوصی استفاده می شود. توکن اینترنت کامپیوتر از فناوری CHAIMKEY استفاده می کند.

ICP از چند تکنولوژی پیشرفته زیر پیروی می کند:

  • مکانیزم اجماع جدید
  • سیستم عصبی شبکه (NNS)
  • شناسه اینترنتی و ایجاد کلید توزیع نشده غیر تعاملی (NI-DKG)
ارز اینترنت کامپیوتر یا ICP چیست؟ تاریخچه و کاربرد - اینترنت کامپیوتر
ارز اینترنت کامپیوتر یا ICP چیست؟ تاریخچه و کاربرد 1

فناوری Chain key

فناوری Chain key شامل مجموعه ای از پروتکل های رمزنگاری است که باعث تنظیم نودهای سازنده رمز ارز اینترنت کامپیوتر می شود. این کار باعث شده که اینترنت از سطح خصوصی به سطح عمومی برسد و به راحتی در دسترس عموم مردم قرار بگیرد.

آینده‌ بنیاد دفینیتی‌

بنیاد دفینیتی برای خود یک نقشه راه ۲۰ ساله ترسیم کرده که شامل موارد زیر است:
پیش بینی می‌شود که در ۵ سال آینده، مدارس آموزش‌های لازم در ارتباط با رایانه اینترنتی و زبان برنامه نویسی را ارائه می‌دهند.
هدف ۱۰ سال دیگر آن است که شرکت‌ها از اینترنت سنتی به سمت اینترنت کامپیوتر هدایت شوند.
و هدف بعدی مربوط به ۲۰ سال آینده است که ‌ICP‌ از اینترنت متمرکز و محدود امروزی بزرگتر شده و باعث دسترسی افراد در کل جهان شود.

دلیل خاص بودن توکن‌ ICP

هدف از توکن‌ ICP ، گسترش اینترنت عمومی است که اگر به طور موفقیت آمیزی پیش رود، می‌تواند در کل جهان به بستر و پایگاه محاسباتی‌ تبدیل شود. شبکه گسترده اینترنت توانسته افراد بی‌شماری از هر نقطه جهان را به هم وصل کند. به همین خاطر اینترنت‌ در ایجاد ارتباطات جمعی نقش بسیار مهمی دارد.
با وجود تمامی ویژگی‌های مثبت اینترنت، اما زیرساخت خصوصی دارد. بنابراین ICP ‌ تلاش می‌کند با کمک گرفتن از فناوری‌های پیشرفته‌ای چون Chain key ‌ آن را عمومی کند.

سرعت اینترنت کامپیوتر

اینترنت کامپیوتر به فناوری Chain key ‌ مجهز است، بنابراین از سرعت بالایی برخوردار می‌باشد. سرعت وب در اندازه میلی‌ ثانیه بوده و سرعت به روزرسانی‌ حداکثر یک الی دو ثانیه است. انتظار می‌رود سرعت پردازش اینترنت کامپیوتر تا پایان سال ۲۰۲۴ از ۵/۲ بلوک در ثانیه به ۱۰۰۰ بلوک در ثانیه برسد.

وضعیت خرید و فروش توکن‌

در طی ۵ سال گذشته، امکان معامله توکن ICP‌ مقدور نبود. در سال ۲۰۲۱ توکن ICP وارد صرافی‌ها شد. به دلیل ورود جدید ICP‌ به بازار ارز دیجیتال، هنوز چشم انداز واضحی برای قیمت آن مشخص نشده است. پیش‌بینی متخصصان نشان می‌دهد که در آینده‌ قیمت توکن‌ ICP‌ دچار نوساناتی‌ خواهد شد.
در زمان اولین روز عرضه توکن‌ ICP‌ به بازار، قیمت آن نوسانات عجیبی را تجربه کرد. با این حال طبق نظر تحلیل‌گران، روند صعودی برای این رمز ارز پیش‌بینی می‌شود.

ارز اینترنت کامپیوتر یا ICP چیست؟ تاریخچه و کاربرد - اینترنت کامپیوتر
ارز اینترنت کامپیوتر یا ICP چیست؟ تاریخچه و کاربرد 2

قیمت لحظه ای ارز اینترنت کامپیوتر

نحوه خرید ارز ICP‌

اگر شما به عنوان یک کاربر ایرانی قصد خرید ارز دیجیتال ICP ‌ را دارید، ابتدا باید به سراغ خرید یکی از استیبل‌ کوین‌هایی چون تتر‌ بروید. بعد از خرید آن، با کمک صرافی‌های آنلاین خارجی که قادر به معاملات رمز ارز ICP ‌ هستند (همچون: Binance، Okex)، استیبل‌ کوبین‌ خود را به ارز دیجیتال ICP ‌ تغییر دهید.

نتیجه گیری

ارز دیجیتال ICP به عنوان یکی از جدیدترین ارزهای دیجیتال در بازار رمز ارزها می‌باشد. ICP و یا همان اینترنت کامپیوتر به عنوان یک نوع توکن کاربردی است. این رمز ارز با استفاده از بستر بلاک چین اتریوم خدمات مربوط به سیستم‌های اینترنتی را ارائه می‌دهد.
رمز ارز اینترنت کامپیوتر توسط موسسه دیفینیتی معرفی شد. هدف ICP خارج کردن اینترنت از انحصار سازمان‌ها خصوصی بوده و به دنبال عمومی سازی آن است. در ابتدای عرضه اولیه رمز ارز ICP با استقبال بسیار خوبی قرار گرفت و آینده صعودی برای این رمز ارز پیش بینی می‌شود.

سوالات متداول

ارز دیجیتال اینترنت کامپیوتر آینده خوبی دارد؟

با وجود نوسانات بازار ارزهای دیجیتال، نمی‌توان به طور دقیق راجع این موضوع نظر داد.

تفاوت توکن‌ ICP ‌ با اتریوم‌ در چیست؟

اگر بخواهیم از نظر رمزنگاری بررسی کنیم، دفنیتی در مقایسه با اتریوم محبوبیت بالاتری داشته و بهتر است. معمولا اتریوم به امور مالی مربوط می‌شود، اما دفینیتی به عنوان بستری است که هر نوع برنامه وب را تبلیغ می‌کند.
شیرین سعیدی
شیرین سعیدی

نویسنده، مترجم، کارشناس سوشال مدیا - تریدر در بازار کریپتو

نویسنده این مقاله

من به عنوان یک متخصص در حوزه بازارهای مالی، فارکس و کارشناس تولید محتوا فعالیت دارم. عمده‌ترین فعالیت من در زمینه تحقیق و بررسی بروکرها، نهادهای تنظیم کننده آنها و فعالیت هایشان است. تمامی اطلاعاتی که در این زمینه گردآوری می‌کنم، حاصل تحقیقات گسترده از سایت‌های معتبر ایرانی، خارجی و نهادهای دولتی و خصوصی است. هدف من ارائه اطلاعات کامل و درست به مخاطبان است تا بتوانند فعالیت بهتری در بازار فارکس داشته باشند.

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: