آموزش میانگین کم کردن در بورس-نرم افزار میانگین گیری بورس رایگان + محاسبه قیمت سر به سر

آموزش میانگین کم کردن در بورس-نرم افزار میانگین گیری بورس رایگان + محاسبه قیمت سر به سر

در این قسمت به آموزش میانگین کم کردن در بورس پرداخته و نرم افزار میانگین گیری بورس را ارائه می کنیم.

در بازار بورس زمانی پیش می آید که یک سهم را با توجه به تحلیل های مورد نظر خریده اید . ولی متأسفانه بنا بر دلایلی قیمت سهم افت کرده و قصد جبران ضرر خود را دارید . در این صورت می توانید با خرید پله ای سهم در زمان مناسب قیمت سر به سر را پایین آورده و یا به اصطلاح میانگین کم کنید. به این عمل میانگین کم کردن گفته می شود.

دانلود فایل اکسل نقطه سر به سر (نرم افزار میانگین گیری بورس رایگان)

با این فایل میتونید مقدار خرید و میزان ضررتون رو اعلام کنید، و به شما اعلام میشه که چقدر دیگه باید پول به حسابتون واریز کنید که ضررتون صفر بشه :

آموزش میانگین کم کردن در بورس-نرم افزار میانگین گیری بورس رایگان + محاسبه قیمت سر به سر - میانگین کم کردن

دانلود فایل اکسل میانگین گیری بورس

آموزش استفاده از این فایل اکسل در ویدئو زیر قرار دارد:

آموزش میانگین کم کردن در بورس-نرم افزار میانگین گیری بورس رایگان + محاسبه قیمت سر به سر - میانگین کم کردن

میانگین کم کردن یعنی چه؟

زمانی که بازار در روند نزولی قرار می گیرد ، بسیاری از سهم ها در ضرر قرار گرفته و بسیاری از افراد منتظر می مانند تا روند بازار عوض شده و قیمت سهمشان بالا تر رود. ولی متأسفانه این اتفاق بسیار زمان بر بوده و حتی ممکن است نیازمند گذشت یک سال و یا بیشتر باشد. ولی روش هایی وجود دارد که با استفاده از آن می توان از ضرر خود کم کرد.

یکی از این روش ها میانگین کم کردن نامیده می شود. در روش میانگین کم کردن زمانی که قیمت سهم کاهش چشمگیری داشت و روند نزولی متوقف شد ، اقدام به خرید سهم در قیمت پایین کرده و قیمت سر به سر را پایین می آورند.

چه زمانی نباید میانگین کم کرد ؟

یادتان باشد میانگین کم کردن برای جبران ضرر استفاده می شود و زمانی باید از آن استفاده کنیم که روند بازار از حالت نزولی تا حدی خارج شده است و دیگر بیشتر از این ریزش نخواهد کرد. در شکل زیر دو سهم نشان داده شده است. مثلاً زمان های نشان داده شده برای سهم فولاد ، اصلاً برای میانگین کم کردن مناسب نیست و در مقابل سهام سنیر نشان داده شده است که زمان مناسب برای میانگین کم کردن نشان داده شده است.

نموادر شمعی سهم فولاد
نموادر شمعی سهم فولاد
نموادر شمعی سهم سنیر
نموادر شمعی سهم سنیر

اکثر معامله گران یک اشتباه بسیار رایج انجام می دهند و آن این است که در زمان نزولی بودن بازار باز هم اقدام به خرید سهم کرده و به اصطلاح میانگین کم می کنند. ولی با ادامه یافتن روند نزولی بازار و ریزش قیمت سهام سهام تازه خریداری شده که به قصد میانگین کم کردن بود ، هم دچار ریزش شده و سهام دار بیشتر در باتلاق ضرر فرو می رود. پس زمان تشخیص میانگین کم کردن بسیار مهم بوده و باید در بالا تر از نقاط حمایت قیمت سهم با استفاده از تحلیل تکنیکال اقدام به میانگین کم کردن کرد.

آموزش میانگین کم کردن در بورس (محاسبه قیمت سر به سر سهام)

حال فرض کنید ریزش و کاهش قیمت سهم به پایان رسیده و سهم بستر سازی کرده و روند رو به رشد به خود گرفته است. در این حالت بهترین زمان برای میانگین کم کردن می باشد. به عنوان مثال شما یک سهم را در قیمت ۳۰۰۰ تومان خریداری کرده اید و در حال حاضر قیمت آن به ۲۰۰۰ تومان رسیده است.

در این صورت شما ۳۳.۳ درصد در ضرر هستید. امروزه تمام کارگزاری ها میزان‌ سود و زیان شما از خرید یک سهم را نشان می دهند . ولی می توانید خود نیز به راحتی آن را محاسبه کنید. برای محاسبه سود و یا زیان ، قیمت فعلی سهم را از قیمت خرید کم کرده و بر قیمت خرید تقسیم کنید . عدد به دست آمده را در ۱۰۰ ضرب کنید تا سود و زیان شما به دست آید. در این مثال

1000=3000-2000

0.333=1000/3000

33.3=100*0.333

 به دست خواهد آمد . حال می خواهید میانگین کم کرده و زودتر به اصل پول خود برسید. منظور از اصل پول همان نقطه سر به سر می باشد. در این مثال فرض کنید شما ۲۰۰۰ سهم را در قیمت ۳۰۰۰ تومان خریداری کرده اید. یعنی برای خرید این سهم ۶ میلیون سرمایه گذاشته اید. جهت جلوگیری از پیچیدگی های محاسباتی کارمزد کارگزاری را فعلا در نظر نمی گیریم. حال قیمت فعلی سهم به ۲۰۰۰ تومان رسیده است و دچار ضرر شده ایم. حال می خواهید جهت میانگین کم کردن ۳ میلیون در نظر گرفته ایم.

اولین اصلی که در میانگین کم کردن باید رعایت کرد ، خرید هایتان به صورت پله ای باشد. یعنی تمام سرمایه خود را یک باره برای میانگین کم کردن قرار ندهید. زیرا ممکن است محاسبات شما اشتباه بوده و در صورت کاهش قیمت سهم بیشتر دچار ضرر شوید. این ۳ میلیون را سه قسمت کنید. حال یک میلیون را در قیمت ۲۰۰۰ تومان خریداری کنید.

با این ۱ میلیون می توانید ۵۰۰ سهم خریداری کنید (500=1000000/2000). حال منتظر شوید قیمت سهم افزایش پیدا کند. اگر محاسبات شما درست بود و سهم روند صعودی دارد یک میلیون دیگر مثلا در قیمت ۲۱۰۰ تومان بخرید (476=1000000/2100). یعنی تا الان ۹۷۶ (976=500+476) سهم دیگر خریده اید. حال باز هم روند بازار را بررسی کنید و اگر بازار نزولی شد دست نگه دارید، ولی اگر روند رو به رشد دارد ۱ میلیون باقی مانده از سه میلیون را نیز سهم بخرید.

مثلاً در ۲۲۰۰ تومان (454=1000000/2200) 454 خواهد شد. حال اگر با این روند اقدام به خرید کنید قیمت سر به سر سهم شما 2623 تومان خواهد شد. یعنی اگر قیمت سهم شما به این مقدار برسد شما از ضرر خارج شده و بعد از این قیمت به سود دهی خواهید رسید. در ادامه نحوه محاسبه قیمت سر به سر را نیر بیان خواهید کرد.

میانگین کم کردن در بورس
میانگین کم کردن در بورس

فرمول محاسبه قیمت سر به سر سهام

اگر با دقت به پرتفوی خود بنگرید قیمت سر به سر هر سهم را مشاهده خواهید کرد. و شاید برایتان جای سوال باشد که محاسبه قیمت سر به سر به چه دردی می خورد وقتی کارگزاری آن را به ما نشان می دهد.

در بسیاری مواقع نیاز داریم قبل از خرید بدانیم که اگر مبلغی را به عنوان میانگین کم کردن در نظر گرفته ایم در قیمت های متفاوت بخریم ، چه مقدار از ضرر ما کم شده و قیمت سر به سر ما به چند می رسد. کارگزاری قیمت سر به سر را بعد از خرید به ما نشان خواهد داد. حال در این قسمت نحوه محاسبه قیمت سر به سر را بیان خواهیم کرد.

جهت سادگی محاسبه یک مثال دیگر بیان می کنم. فرض کنید ۱۰۰۰ سهم را در قیمت ۵۰۰ تومان خریداری کرده ایم حال قیمت سهم افت کرده و به ۳۰۰ تومان رسیده است. در قیمت ۳۰۰ تومان ۸۰۰ سهم دیگر جهت میانگین کم کردن خریداری می کنیم. قیمت سر به سر آن به صورت زیر محاسبه می شود.

(تعداد سهم خریداری شده در قیمت اول × قیمت آن + تعداد سهم خریداری شده در قیمت دوم × قیمت دوم + …) تقسیم بر تعداد کل سهامی که تا حال حاضر از این سهم خریداری کرده ایم.

در این مثال:

411=1800/(300*1000+300*800)

 ۴۱۱ به دست خواهد آمد. یعنی اگر قیمت سهم به ۴۱۱ تومان برسد ضرر شما جبران‌ شده و بعد از ۴۱۱وارد سود خواهید شد.

میانگین کم کردن در بورس
میانگین کم کردن در بورس

مدیریت سرمایه هنگام میانگین کم کردن

زمان میانگین کم کردن آنچه بیشتر از قبل اهمیت دارد مدیریت سرمایه می باشد. تشخیص زمان مناسب جهت میانگین کم کردن بسیار اهمیت دارد. ولی زمانی پیش می آید که محاسبات ما اشتباه بوده و بعد از میانگین کم کردن باز هم قیمت ها کاهش داشته و دچار ضرر می شویم. به این دلیل گفته می شود ، به صورت پله ای خرید کنید. البته این را هم در نظر بگیرید که علاوه بر میانگین کم کردن جهت جبران ضرر می توانید از تکنیک های نوسان گیری نیز جهت جبران ضرر خود استفاده کنید.

نوسان گیری معمولاً در زمان خنثی بودن بازار انجام می شود . به این صورت که سهم های مناسب نوسان گیری را انتخاب کرده و در قیمت پایین خریده و بعد در همان روز و یا چند روز دیگر در قیمت بالا تر به فروش می رسانیم و از این سود ها می توانیم برای میانگین کم کردن استفاده کنیم. البته این اصل را نیز در نظر داشته و رعایت کنید که همیشه یک سوم سرمایه خود را به صورت نقد نگهداری کنید و هیچ گاه با کل سرمایه خود وارد بازار نشوید . این قانون برای تمام بازار های سرمایه گذاری توصیه می شود.

در نظر داشته باشید برای ورود به بازار بورس جهانی ( فارکس) از بروکر هایی استفاده کنید که به ایرانیان سرویس میدهند:

بیشتر بخوانید : بهترین بروکر فارکس

میانگین کم کردن در بورس
میانگین کم کردن در بورس

در بازار فارکس علاوه بر دیدن آموزش های لازم باید قبل از سرمایه گذاری دقت کنید که چون ما در کشور ایران زندگی می کنیم باید دقت کنید که از بروکر هایی که برای ایرانیان است استفاده کنید و همیشه هشدار ها و پیغام هایی که از طرف پشتیبانی بروکر به شما ارسال می شوند را به دقت مطالعه کنید.

در بعضی موارد شما در یک بروکر که به ایرانیان نیز خدمات می دهد، ثبت نام می کنید و بعد از مدتی تحریم های جدیدی ایجاد می شوند و بروکر ها اعلام می کنند تا مهلت معین حساب هایتان را ببندید و پول خود را خارج کنید. زیرا در صورت اتمام مهلت حسابان مسدود شده و نخواهی  توانست به پول خود دسترسی داشته باشید

کلام آخر

سایت آموزشی ایتسکا با ارائه آموزش های روزانه سعی در بالا بردن مهارت معامله گران در بازار های سرمایه گذاری را دارد. این سایت با ارائه تجارب معامله گران در این بازار ها در تلاش است تا از زیان دیدن تریدر ها جلوگیری کرده و آنها را به کسب سود در این بازار هدایت کند. تا رسیدن به دوره های پیشرفته تر و کسب تجارب بیشتر همیشه در کنارتان خواهیم بود.

چقدر میانگین کم کنیم تا سر به سر شویم؟

اگر 50 درصد در ضرر باشید ، باید دو برابر مقدار پولی که ضرر کرده اید به آن سهم تزریق کنید تا سر به سر شوید!
یعنی دو برابر میزانی که ضرر کرده اید باید رشد کنید تا به جایگاه اولیه برسید.

چه زمانی نباید میانگین کم کرد؟

میانگین کم کردن برای جبران ضرر استفاده می شود و زمانی باید از آن استفاده کنیم که روند بازار از حالت نزولی تا حدی خارج شده است و دیگر بیشتر از این ریزش نخواهد کرد.

میانگین کم کردن یعنی چه؟

زمانی که یک سهم در روند ریزشی قرار میگیرد، ضرر های زیادی زیادی متوجه صاحبان سهم میشود. در زمانی که صاحبان سهم مطمئن باشند که این سهم مجدد در روند صعودی قرار خواهد گرفت، برای کم کردن حجم ضرر، مجدد در قیمت پایین تر خرید میکنند. این کار یعنی کم کردن میانگین قیمت.
زینب اصغری
زینب اصغری

مدیر تولید محتوا - مشاور مالی

نویسنده این مقاله

به عنوان یکی از اولین اعضای تیم ایتسکا، از سال 2019 فعالیت خود را در بازار های مالی آغاز کردم. من تقریبا تمامی بروکر های موجود در وبسایت ایتسکا (بیش از 30 بروکر) را با پول واقعی مورد بررسی قرار داده ام. همه اطلاعاتی که در خصوص بروکر ها در این وبسایت قرار گرفته را بازبینی کرده ام و سعی کرده ام که تمامی خطاهای احتمالی را اصلاح کنم. سوابق حرفه ای من شامل فعالیت در بخش بانکی و مدرک دانشگاهی در حوزه اقتصاد است. در حال حاضر یکی از مدرسین فارکس در سبک اسمارت مانی در ایران هستم. علاقمندی های من شامل تحقیقات در خصوص استراتژی های فارکس، مدریت سرمایه و ربات های معامله گر فارکس است.

تعداد 26 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب:

نظرات و بررسی های کاربران

  • مهرداد

    برنامتون خروجی اشتباه داره
    وقتی ۱۰ میلیون ۵۰ درصد میره تو ضرر، چرا ما باید ۹ میلیون بزاریم که مارکت ۵۰ درصد رشد کنه و سر به سر بشیم
    خب مارکت وقتی ۵۰ درصد رشد کنه اتوماتیک سر به سر میشیم نیازی به مارت نیست

    • تیم نویسندگان

      سلام. وقتتون بخیر.
      نه. مشکل همینجاست. تصور کنید که قیمت یک ارز ، از 100 تومان، 50 درصد کاهش داشته و به 50 تومان رسیده است.
      حالا ، قیمت 50 تومان هست. اگر 50 تومان ، 50 درصد افزایش داشته باشد، شما 75 تومان خواهید داشت.
      بنابر این، اگه با 50 درصد کاهش رو به رو بشید، دیگه باید 100 درصد افزایش قیمت داشته باشید که قیمت به عدد قبلی برگرده.

      حالا، 10 میلیون داشتید، قیمت 50 درصد وارد ضرر شده. الان 5 میلیون دارید. اگه بازار 100 درصد رشد کنه، شما مجدد 10 میلیون خواهید داشت. اما اگه قرار باشه بازار 50 درصد رشد کنه، اون موقع مجبور هستید که 9 میلیون حجم اضافه کنید که وقتی بازار 50 درصد رشد کرد، شما سر به سر بشید.

      • مهرداد

        اصلا چرا خودمون رو اذیت کنیم فرمول هست
        ۲دلار در قیمت ۱۰۰ خریدیم
        ۲ دلار هم در قیمت ۵۰ خریدم
        نقطه ورود میانگین میشه ۷۵ درسته
        (۲×۱۰۰)+۲×۵۰=۳۰۰/۴»۷۵
        پس نیاز نیست اون ارز ۱۰۰ درصد رشد کنه تا ما سر به سر بشیم. چون زمانی که اون ارز رشد میکنه همزمان از ضرر قبلی هم کاسته میشه!

        • تیم نویسندگان

          بله. منتها مساله این هست که شما در معامله مونده باشید.
          یه بازه هایی هست که کاربر معامله رو میبنده.

  • قهوه

    سلام
    به من یه عدد تخیلی داد
    من حدود سه میلیون و پونصد خرید کردم
    44 درصد توی ضررم
    اگه مارکت 5 درصد سود کنه
    من باید حدود 27 میلیون سهم بخرم
    27 میلیون واسه خارج شدن از ضرر منطقی نیست

    • سعید محمدی

      سلام .وقتتون بخیر.
      چرا؟ منطقی هست که .
      شما سه میلیون و پونصد خریدید و 44 درصد ضرر دادید. یعنی حدود یک میلیون و پانصد ضرر کردید.
      خب ، مارکت الان قراره 5 درصد سود کنه.
      چقدر باید پول بذارید که بعد از 5 درصد سود، یک میلیون و پانصد سود کنید؟ (اگه 100 میلیون بذارید، 5 میلیون سود میکنید. اگه 50 میلیون بذارید، 2.5 میلیون سود میکنید)
      اگه حدود 27 میلیون بذارید، با 5 درصد سود، حدودا 1.5 میلیون سود میکنید
      اون موقع به نقطه سر به سر میرسید.
      پس محاسبه منطقی هست

      • خرید قهوه

        درسته
        با محاسبات داخل اکسلم رفتم همین اعداد شد.
        پس میانگین کم کردن روش مناسبی برای خروج از ضرر نیست.
        با این سهمای داغون، اگه میانگین کم کنم فقط پول بیشتری رو دور میریزم.

        • سعید محمدی

          بله بله. دقیقا همینطور هست. اصلا میانگین کم کردن به نظرم یکی از کار های اشتباه هست. دلایل زیادی هم شخصا براش دارم. اما علمی نیست. فقط نظرات شخصیم هست.
          مثلا اینکه وقتی یه جا ضرر کردی، دیگه باید رها ش کنی. اینکه روی یک ضرر وایسی و بگی من میخوام حتما جبرانش کنم، بد تر میشه ( نمونه ش بیتکوین در همین روز ها.)
          دوم اینکه به نظر من مساله اصلی، مساله روان و ذهن هست. نه مساله ی ضرر و سود. شما میخوای باختت رو تبدیل به تساوی کنی. بابتش حاضری ریسک های خیلی خیلی بالا بکنی. با 3 میلیون تومان پول، یک میلیون ضرر کردی ، برا جبرانش، 30 تومن میاری توی مارکت، یا اهرم استفاده میکنی، 10 درصد دیگه میاد پایین، یا لیکویید میشی ( کال مارجین) یا در بهترین حالت، به اندازه کل پول قبل از میانگین کم کردنت ضرر میکنی.

          اصن هیچوقت نمیشه بازار رو پیش بینی کرد. هزینه فایده. تمام مارکت همین دو تا کلمه ست! باید ببینید می صرفه یا نه. به نظر من ، کلا میانگین کم کردن، در بسیاری از مواقع نمیصرفه!
          چون هیچ “کف” ای وجود نداره! همیشه مارکت میتونه پایین تر بیاد.

    • علی

      دیگه دوتا معادله چیه که براش رمز میزارید چهارتا ضرب و تقسیم اینقد سکرت بازی داره اخه؟؟

      • تیم نویسندگان

        سلام. وقتتون بخیر. رمز برا این نیست که کسی به معادلات دسترسی نداشته باشه.
        رمز برا اینه که کسی اشتباها جای دیگه رو پر نکنه و ساختار فایل خراب نشه
        وگرنه که این معادلاتی که داخلش هست چهار تا جمع و تفریق و ضرب هست که همه میتونن انجامش بدن.
        رمز گذاری کردیم که کسی اشتباهی در بخش اشتباه عدد ننویسه و جدول بهم نریزه. همین

  • جواد

    سلام
    اقای محمدی فایل دانلود کردم ولی قسمت سبز رنک اعداد وارد نمیشه . لطفا توضیح میدید ؟

    • سعید محمدی

      سلام. وقتتون بخیر. وقتی فایل اکسل رو دانلود میکنید، یه گزینه داره به اسم : enable editing
      بالای اکسل یه نوار باز میکنه و اونجا این رو نوشته
      روش کلیک کنید که فایل به صورت کامل باز بشه. بعد میتونید در قسمت سبز عدد وارد کنید

  • شایان

    درود وقتتون بخیر
    میانگین قیمت خرید رو توضیح دادید دستتون درد نکنه
    خواهشا اینکه چطوری حساب کنیم چند درصد تو سودیم رو هم بزارید ممنونم.

    • سعید محمدی

      سلام. وقت بخیر.
      خیلی ممنون از شما .
      بله حتما در روز های اینده این فایل هم ایجاد خواهد شد.

  • مهدی

    سلام طریقه کار با الکسل را برای محاسبه بگذارید من هر کاری می کنم انجام نمی دهد

    • ایتسکا

      سلام. وقت بخیر.
      یک ویدئو در این خصوص قرار دادیم. لطفا ویدئو رو مشاهده کنید، اگه باز نیاز به راهنمایی داشتید، بفرمایید که آموزش تصویری هم در این خصوص قرار بدیم.

      • مهدی

        دستت درد نکند فایل و دانلود کرم عالی هست

      • مهدی

        سلام من سهم دیرا قبل افزایش سرمایه 100میلیون خریدم و تا الان50درصد ضرر کردم و الان قیمتش هست 1096ریال و قیمت سر به سر برای من1988ریال می باشد الان چقدر دیگه باید بخرم که سر به سر بشه و زود به سود برسم ممنون میشم پاسخ دهید

  • سیاوش

    ممنون آقای محمدی فایل بسیار عالی بود مرسی که اطالاعاتتون رو در اختیار دیگران گذاشتید

    • ایتسکا

      ممنون از شما

  • دلجو

    سلام خدمت شما
    خواهش من اینه که مقدار پول را مشخص کنید که چه مبلغی را برای جبران ضرر یا میانگین کم کردن تزریق کنیم تا به آن نتیجه دلخواه برسیم .
    مثلا وقتی سهامی را به مبلغ 10000000 خریداری کردیم الان 32 درصد در زیانیم چه مقدار پول تزریق کنیم که نسسبت زیان پایین بیاد
    ممنون از راهنمایی شما

    • ایتسکا

      سلام . وقتتون بخیر. یک فایل در صفحه قرار گرفت که شما میتونید با استفاده از اون فایل، به راحتی به پاسخ سوالتون برسید. لطفا ویدئو آموزشی که همین الان در صفحه قرار گرفت را مشاهده کنید.

      • رامین چگینی ۵۱۹۱

        قابل ویرایش نیست که فایل؟؟

        • سعید محمدی

          سلام .وقتتون بخیر.
          خیر ، فایل قابل ویرایش نیست

  • محسن بابایی مقدم

    سلام خدمت استاد گرامی ببخشید سوالی برای من در بازار پیش آمده ممنون میشم راهنمایی کنید
    من سهمی را در قیمتی بالا قبل ریزش خریدم مثلا ۵۰۰ سهم ۵۰۰۰ تومن، بعد تا ۷۰درصد ریزش کرده و الان میخواهم پله دوم از سهم را بخرم یا میانگین خرید کم کنم اگه بخواهم این ۷۰ درصد را یکباره سر به سر کنم چه فرمولی داره با توجه به اینکه بدانم از اینجا به بعد سهم وارد صعود میشه.. ممنون از شما✋🌹

    • سعید محمدی

      درود. وقتتون بخیر.
      بازار بورس، چه در ایران چه خارج از ایران، واقعا از اندیکاتور ها پیروی نمیکند. خواهشم این هست که اگر قرار هست در بخشی از بازار سرمایه گذاری کنید، توجه داشته باشید که به حرکت قیمت، به میانگین متحرک و به روند بازار توجه کنید.
      ممکن هست که الان بازار یک نمادی از اینکه در حال صعود هست به شما نشان دهد، اما در واقع روند هنوز نزولی باشد. همونطور که مطلع هستید، حدود 80درصد از حرکت های بازار که بناست خارج از روند باشند، اصلا اتفاق نمی افتند.
      پس اگر در طولانی مدت در خصوص بازار در حال اقدام هستید ، لطفا به این موضوع دقت کنید.
      در خصوص اینکه چطور 70 دررصد را یک باره سر به سر کنید، مجدد خواهشم این هست که این کار رو نکنید. چون ریسک خیلی بالایی دارد.
      با این اوصاف، شما 500 سهم 5000 هزار تومانی خریداری کرده اید، یعنی 2500000 تومان. الان این 2 و نیم میلیون، در 70 درصد ضرر است . یعنی قیمت آن 750 هزار تومان است.
      اگر شما مطمئن باشید که بازار مجدد به محل قبل خواهد رسید ، اصلا نیاز به افزایش سرمایه ندارید. چون پول شما به حالت قبل باز خواهد گشت.
      اما اگر مثلا میدانید که قرار هست این سهم، مجدد 50 درصد سود کند ، پولی که دارید، از 750 هزارتومان به 1125000 تومان خواهد رسید. و نیاز دارید که به میزانی سهم بخرید، که پس از 50 درصد سود، 1375 هزار تومان سود کنید.
      یعنی ، باید حدود دو و نیم میلیون تومان دیگر از این سهم در قیمت کنونی خریداری کنید.
      اما خب همه اینها، پر از اما و اگر بود. من نمیدانم که سهم ی که میخواهید خریداری کنید، چقدر سود خواهد کرد.