در این قسمت به آموزش میکرو کانال در پرایس اکشن و تکنیکال می پردازیم. در درس 12 از آموزش پرایس اکشن به سبک البروکس قرار داریم. این دوره توسط وبسایت ایتسکا الهام گرفته از سبک البروکس به صورت کاملا رایگان و با زبان فارسی برای شما عزیزان ایجاد شده است. در این قسمت ابتدا میکرو کانال ها و نحوه معامله در آنها را آموزش می دهیم.
میکرو کانال چیست؟
به یک کانال بسیار باریک میکرو کانال Micro Channel گفته می شود. کندل ژاپنی در میکروکانال پشت سر هم بوده به طوری که کشیدن فقط یک خط روند کانال برای آن کافیست.
خط روند میکرو ، خط روندی است که بین 2 تا 10 کندل در هر تایم فریمی رسم شود. به طوری که اکثر کندل ها کوچک بوده و خط روند را لمس کرده و یا در نزدیکی هم باشند. زمانی که خط روند را رسم کردید ، می توانید به موازات آن خط دیگری رسم کرده و یک میکرو کانال ایجاد کنید.
میکرو کانال یک کانال بسیار باریک است و هنگام رسم آن نیازی به رسم خط دوم نبوده و کشیدن همان خط روند میکرو کافیست. زیرا در میکرو کانال معاملات فقط بر اساس خط روند انجام می شود و قرار نیست در داخل کانال معامله کنید تا نیازی به خط دوم هم داشته باشید.
یکی از ویژگی های اصلی میکرو کانال ها این است که پولبک ندارند. یعنی در یک میکروکانال صعودی کندل های صعودی پشت سر هم بوده و کف کندل فعلی از کف کندل قبلی خود پایین تر نمی آید.
اگر در کانالی پولبک وجود داشته باشد ، میکرو کانال محسوب نمی شود. اکثر پولبک ها در داخل کانال های عادی به راحتی قابل مشاهده هستند.
فقط گاهی اوقات در داخل میکرو کانال فقط یک پولبک رخ داده و میکرو کانال برای 5 تا 10 کندل دیگر ادامه پیدا می کند. این میکروکانال ، میکروکانال متوالی و یا میکروکانال بزرگ و یا باریک محسوب می شود.
میکرو کانال نشان دهنده یک روند بسیار قوی در بازار می باشد.
استراتژی میکروکانال
نحوه معامله در میکرو کانال ها به مکان میکروکانال بستگی دارد. میکروکانال ها چه نزولی و چه صعودی می توانند در هر روندی ایجاد شوند. و در هر جهتی ممکن است شکسته شوند. عملکرد میکرو کانال ها به موقعیت و محل شکل گیری آنها بستگی دارد.
میکرو کانال صعودی
میکرو کانال صعودی نشانه فشار خرید می باشد. زمانی که بر روی نمودار یک میکروکانال مشاهده کنید ، نشانه خرید معاملات فرکانس بالا می باشد.
میکرو کانال صعودی در روند نزولی
میکرو کانال صعودی در روند نزولی زمانی پیش می آید که در روند نزولی ، میکرو کانال صعودی ایجاد شود. این میکروکانال نشان دهنده تلاش برای تغییر روند می باشد. چون روند بازار نزولی است اکثر تلاش ها برای برگشت بازار بی نتیجه می ماند. و این میکروکانال صعودی می تواند نشان دهنده یک پرچم در روند نزولی باشد که تلاشش برای تغییر روند نزولی به صعودی به نتیجه نرسیده است.
در چنین حالتی ستاپ معاملاتی L1 را داریم. و در زیر کف کندل قبلی ، سفارش محدودی برای فروش می گذاریم. و تا زمانی که بازار به روند صعودی خود ادامه می دهد ، در جایی که سفارش فروش قرار داده ایم ، یعنی همان پایین تر از کندل قبلی سفارش انجام شده و می فروشیم. برای مثال به شکل زیر دقت کنید:
در این شکل در قسمت A یک میکروکانال صعودی را مشاهده می کنید که در داخل روند نزولی قرار گرفته است. و نشان دهنده پرچم نزولی می باشد. قسمت A شامل 6 کندل صعودی متوالی بدون پولبک بوده کف ها یکی پس از دیگری بالاتر قرار دارند.
برای معامله در میکرو کانال ها دستور Sell Stop را یک تیک پایین تر از کف کندل قبلی قرار می دهیم. این سیگنال فروش در اولین پولبک میکروکانال صعودی است.
زمانی که روند نزولی قوی بوده و میکروکانال صعودی در آن قرار گرفته است به سمت نزولی شکسته می شود ، باید در اولین پولبک آن را بفروشیم.
میکرو کانال صعودی در روند نزولی ضعیف
اگر روند نزولی ضعیف باشد ، بهتر است در پولبک دوم بفروشیم. یعنی زمانی که اولین پولبک رخ داد باید منتظر باشیم تا کانال صعودی دیگری شکل بگیرد و در پولبک دوم بفروشیم. یعنی L2
به شکل زیر دقت کنید.
در این شکل روند نزولی ضعیف بوده و حتی می توان منتظر L های بیشتری برای فروش باشید و یا حداقل با حجم کم ریسک کنید.
میکرو کانال صعودی در روند صعودی
زمانی که میکرو کانال صعودی در روند صعودی شکل می گیرد ، هر گونه شکست میکروکانال به سمت نزولی نشان از تلاش برای شکست و تغییر روند دارد. زمانی که روند بازار قوی باشد ، چه صعودی و چه نزولی شکست ها موفقیت آمیز نخواهند بود و بازار به روند خود ادامه خواهد داد.
پس در کف کندل قبلی می خریم. و یا در بالای کندل پولبک که همان الگوی پرچم تک کندلی و یا H1 می باشد ، می خریم.
به مثال زیر توجه کنید.
در این شکل ابتدا یک روند صعودی قوی با کندل های بلند را می بینید. در ابتدای روند 4 کندل سبز رنگ متوالی که می توان میکروکانال صعودی در نظر گرفت شکل گرفته است. پس می توانید در بالای کندل اولین پولبک و یا کف کندل قبلی آن ستاپ خرید قرار دهیم.
خطوط A ، B ، C ، D ، E میکروکانال های صعودی در روند صعودی هستند. و پولبک هایی که بعد از آنها ایجاد شده اند ، نشان از یک پرچم صعوودی در بازار هستند.
میکرو کانال نزولی
در میکرو کانال نزولی شاهد فشار فروش هستیم . و مانند میکروکانال صعودی هیچ پولبکی وجود ندارد. و سقف کندل فعلی از سقف کندل قبلی بالاتر نمی رود. و اگر برود میکروکانال به اتمام رسیده است.
میکرو کانال نزولی در روند نزولی
زمانی که میکرو کانال نزولی در روند نزولی شکل می گیرد ، در این حالت شکست در جهت صعودی نشان دهنده تلاش برای برگشت بازار است.
در روند نزولی قوی تلاش برای برگشت بی نتیجه خواهد ماند. پس در بالای سقف کندل قبلی خواهیم فروخت و یا همان پوزیشن Sell باز خواهیم کرد. همچنین می توان در پایین تر از کف کندلی که پولبک زده است ، فروخت.
به مثال زیر دقت کنید.
ابتدا یک اسپایک نزولی داریم که در شکل مشخص کرده ایم. سپس 3 کندل نزولی یک پولبک و 4 کندل نزولی بعدی را شاهد هستیم. در این شکل می توان خط روند زرد رنگ را میکروکانال نزولی در نظر گرفت . خط روند آبی رنگ نیز یک میکروکانال در دل میکروکانال زرد رنگ است که نشان از ادامه دار بودن میکرو کانال و نیز قدرت روند نزولی دارد.
در این حالت بهتر است ستاپ فروش را در بالای سقف اولین پولبک یعنی نقطه آبی رنگ که در شکل مشخص کرده ایم قرار داد.
در روند نزولی عاقلانه ترین کار فروش در این روند می باشد.
میکروکانال نزولی در روند صعودی
زمانی وجود دارد که میکرو کانال نزولی در روند صعودی شکل می گیرد. نشان دهنده تلاش برای برگشت بازار است. اگر این میکروکانال نزولی ایجاد شده دچار شکست ناموفق گردد ، یعنی روند صعودی ادامه داشته و یک پرچم صعودی شکل گرفته است. و می توان آن را ستاپ خرید H1 در نظر گرفت.
پس در بالای سقف کندل قبلی می خریم.
به شکل زیر دقت کنید.
در این شکل ابتدا یک کانال صعودی قوی را می بینید که نشان از صعودی بودن روند دارد. در این حالت در خطوط قرمز رنگ شاهد میکرو کانال های نزولی هستیم. و با نقاط آبی رنگ ستاپ های خرید را برایتان مشخص کرده ایم. می توانید در اولین پولبک و یا اولین پرچم صعودی خریده و در H هایی که بالاتر قرار گرفته اند ، با حجم کم و ریسک بیشتری معامله کنید.
میکروکانال نزولی در روند صعودی ضعیف
زمانی که در روند صعودی ضعیف قرار داریم و شاهد میکروکانال نزولی هستید ، می توانید در پولبک ها بخرید. از طرفی در روند صعودی ضعیف مانند شکل زیر احتمال تغییر روند بسیار بالاست.
در این شکل در روند صعودی ضعیف دو میکرو کانال نزولی A و B را می بینید. بعد از میکروکانال A بازار برای مدتی روند نزولی داشته و دوباره برگشت زده و به روند صعودی خود ادامه داده است.
در این حالت بهتر است در اولین پولبک نخریده و منتظر پولبک دوم باشید. در شکل بالا بر خلاف انتظار بازار در نقطه 4 برگشت زده و به روند صعودی قبلی باز گشته است. دومین نقطه آبی چون پایین تر از اولی است ، پولبک محسوب نمی شو. به نوعی می تواند تغییر روند باشد. بعد از یک روند صعودی شاهد روند رنج در بازار هستید و به راحتی می توانید در داخل کانال افقی اسکلپ تریدینگ کنید.
توصیه می شود معامله میکروکانال نزولی در روند صعودی ضعیف اسکالپینگ باشد و از سوئینگ در این شرایط خودداری کنید.
نظرات و بررسی های کاربران
سپاسگزار