ذهنیت معامله گر حرفه ای فارکس – تقویت ذهن تریدر فارکس

ذهنیت معامله گر حرفه ای فارکس – تقویت ذهن تریدر فارکس

یکی از گام های اولیه برای تبدیل شده به تریدر حرفه ای و کسب درآمد از فارکس تقویت ذهن تریدر می باشد. باید قبول کنید بدون داشتن ذهنیت متعادل و آرام نمی توانید در این بازار پر هیجان موفق شوید. در ادامه تقویت ذهن تریدر فارکس و رسیدن به نقطه تعادلی را آموزش داده ایم.

این مقاله درس دوم از دوره آموزشی اسمارت مانی ایتسکا می باشد. این دوره توسط وبسایت ایتسکا و با هدف آموزش صحیح و افزایش مهارت تریدر های فارکس ایجاد شده است تا بتوانند در بازار های مالی معامله کرده به درآمد برسند.

منظور از ذهنیت معامله گر حرفه ای فارکس چیست؟

اگر مقاله ما را می خوانید و دوره های ما را دنبال می کنید ، به احتمال زیاد تجربه معامله در فارکس و یا بورس و … را داشته اید. پس قطعا می دانید احساسات تریدر (احساسات فردی) در لحظه معامله بر خرید و فروش شما تاثیر جدی داشته است.

طبیعی است اگر خوشبینانه معامله کنید متحمل ریسک بالایی شده و ممکن ات با ریسک بسیار بالا وارد معامله شوید. از طرف دیگر اگر زیاد بدبین باشید ، شاهد از دادن فرصت های معاملاتی بسیار خوب در بازار خواهید بود.

در لحظه معامله هر چه تریدر بتواند احساسات خود را کنترل کرده و متعادل تر رفتار کند ، احتمال موفقیت در معامله او بالا تر خواهد رفت و معاملات سود آوری خواهد داشت.

ذهنیت معامله گر حرفه ای فارکس
ذهنیت معامله گر حرفه ای فارکس

ذهنیت معامله گر حرفه ای به گونه ای است که موقع ترید کردن متعدال بوده و هیجان زده رفتار نمی کند. یعنی با دید بد بینانه و یا خوشبینانه به بازار نگاه نمی کند. هدف ما تقویت ذهن تریدر فارکس می باشد تا هنگام معامله کاملا متعادل ترید کند. و بتواند میانگین سود ماهانه خود را افزایش دهد.

ذهنیت مثبت در فارکس

تریدری خود نوعی شغل محسوب می شود. پس هنگام ورود به فارکس و شروع معامله در این بازار داشتن نگرش مثبت می تواند بسیار مضر و خطرناک باشد. (اکثر تریدر های تازه وارد در چند معامله ابتدایی کل سرمایه خود را از دست داده اند.)

بار ها گفته ایم اگر قصد یک شبه پولدار شدن و رسیدن بسیار راحت به درآمد بالا دارید ، این دوره (اسمارت مانی ایتسکا) مناسب شما نیست و فارکس نیز مکان مناسبی برای این افراد نمی باشد. زیرا افراد خوش بین بسیار سریع تر از دیگران حسابشان را از دست خواهند داد.

باید بدانید تریدر های حرفه ای فارکس اصلا با دید مثبت و خوبینانه به بازار فارکس نگاه نمی کنند. زیرا می داندد در این بازار داشتن نگرش مثبت اصلا کافی نیست. و باید به جنبه های منفی معامله و بازار مورد نظر نیز توجه کرد.

بررسی ذهنیت مثبت و منفی در فارکس (با مثال)

برای درک بهتر مثالی برایتان آورده ایم. در شکل زیر قسمت بالا را مغز تریدر در نظر گرفته و قسمت پایین نیز مربوط به احساسات در دنیای فیزیکی می باشد.

ذهنیت مثبت و منفی در فارکس
ذهنیت مثبت و منفی در فارکس

بنا بر قانون سوم نیوتون هر عملی در دنیا عکس العملی مخالف را به همراه خواهد داشت. یعنی هر چه فرد در خود شدیدا احساس مثبت بودن کند ، بعدا در صورت شکست احساس شدید منفی بودن خواهد داشت. در صورتی که قبلا به جنبه منفی قضیه اصلا توجهی نداشت.

شکل بالا برای تمامی احساسات دو قطبی صدق می کند. مردم دائما در طول زندگی خود در بین این قطب ها در نوسان هستند. مثلا گاهی اوقات سرخوشی داشته و گاهی نیز احساس افسردگی می کنند.

اکثر افراد و تریدر های عادی در نقطه A قرار داشته و احساساتشان بین مثبت و منفی در حال نوسان است. ولی تریدر های حرفه ای و یا ساده تر بگوییم نخبه های هر رشته و فناوری از لحاظ احساسات در نقطه B قرار دارند. حرفه ای ها هم به نکات مثبت و هم منفی توجه می کنند.

این افراد به حدی بر روی کنترل احساسات مثبت و منفی خود تمرین می کنند که فاصله نوسان بین این دو حس را به حداقل میزان ممکن می رسانند. افرادی که در سطح A قرار دارند ، دائما احساساتشان تحت تاثیر اخبار ، رسانه ها ، اطرافیان و … بوده و این احساسات بر معامله آنها نیز تاثیر می گذارد.

برای تبدیل شدن به یک تریدر حرفه ای و رسیدن به استقلال مالی باید بتوانید از این نوسانات احساسی خارج شوید. اگر به شکل بالا دقت کنید خطوط آبی رنگ مانند پاندول در حال نوسان عمل می کند. فرد در طول زندگی دائما در حال تغییر بین دو قطب مثبت و منفی می باشد.

ذهن تریدر فارکس

اگر ذهنیت شما در معامله گری متعادل و واقع گرایانه باشد ، احتمال موفقیت در معامله شما به بیشترین حد خود خواهد رسید. در درس قبلی در مورد درآمد فارکس صحبت کردیم. شاید بسیاری از شما با محاسبه سود مرکب و مشاهده چند برابر شدن سرمایه در عرض دو سال احساس شور و هیجان در خود کردید.

از طرف دیگر افرادی نیز وجود داشتن به شک و تردید به محاسبات ما نگاه می کردند. افرادی که به فارکس خیلی خوش بین بوده اند شاید در همان قدم اول با خود بگویند که چه منبع درآمد خوبی کسب کرده اند و کار فعلی خویش را رها سازند.

در مقابل این افراد نیز افراد بد بین قرار گرفته اند و فارکس را نوعی قمار و کلاهبرداری می دانند و احساس می کنند نمی توان با معامله در فارکس به درآمد رسید.

نحوه متعادل کردن ذهن تریدر فارکس

همانطور که گفتیم برای بالا بردن احتمال موفقیت در معامله باید ذهن خود را متعادل کنیم. تنها راه متعادل کردن ذهن تریدر فارکس داشتن آگاهی و دانش از هر دو قطب مثبت و منفی می باشد.

تریدر حرفه ای مزایا و نکات مثبت یک معامله را به همراه ایرادات و ریسک های آن می بینید. پس فردی که آگاهی و آمادگی کافی داشته باشد ، احتمال موفقیت بالایی نیز خواهد داشت.

به عنوان یک تریدر حرفه ای در بازار فارکس فقط باید دنبال حقایق بود. و کلیه موارد را در نظر گرفت. ذهن تریدر اگر به خوبی پرورش یابد در شرایط سخت معامله گر را از معامله بیرون خواهد کشید و همیشه یاری رسان او خواهد بود.

نحوه کنترل احساسات مثبت و منفی تریدر

برای آموزش و درک بهتر موضوع مثالی آورده ایم. در شکل زیر یک نمودار می بینید که به 4 قسمت تقسیم شده است. در سمت چپ زمان گذشته و در راست نمودار آینده را می بینید. قسمت بالا بیانگر احساسات مثبت و قسمت پایین نیز احساسات منفی را نشان می دهد.

فرض کنید از یک اتفاق در گذشته خاطره بدی داشته و هنوز هم احساس بد آن را در ذهنتان دارید. خط وسط مانند آینه عمل می کند. یعنی خاطرات گذشته را به نوعی به آینده می برد.و تصوراتی با بار منفی در آینده می سازد. و مانند ترسی در وجودتان خود را نشان می دهد.

در این حالت اگر با ترس خود مواجه نشوید همچنان همراه شما خواهد بود. و شما فقط با شناخت کافی و پیدا کردن نکات مثبت از آن اتفاق تلخ در گذشته خواهید توانست بر ترس خود غلبه کنید.

یعنی برای کنترل احساسات مثبت و منفی در فارکس باید هم نکات مثبت و هم نکات منفی را در نظر گرفت.

در قسمت بالای نمودار نیز اتفاقاتی در گذشته هستند که فکر کردن به آنها باعث خوشحالی شما می شود. این ها نیز باعث ایجاد و تصویر سازی فانتزی های شما در آینده می شود.

کنترل احساسات مثبت و منفی تریدر
کنترل احساسات مثبت و منفی تریدر

برای مثال فرض کنید تریدری برای جمع کردن سرمایه لازم برای معامله در فارکس مدام از شرکت های پراپ تریدینگ استفاده می کند. و پذیرش در تست آنها واقعا برایشان خوشایند و خوشحال کننده می باشد.

ولی باید درک کرد ترید کردن همیشگی برای این شرکت های تامین سرمایه معایبی نیز خواهد داشت. و نباید فانتزی سازی کرد.

در فارکس شکست در ترید ها کاملا طبیعی بوده و همیشه با آن سر و کار خواهید داشت. افرادی که دائما بین دو قطب مثبت و منفی جابجا می شوند ، با شکست در ترید ها نا امیدی بر آنها غلبه کرده و احساس می کنند تمام فانتزی های خود را از دست داده اند.

در صورتی که موفقیت و شکست در معامله امری کاملا بدهی است. و تریدر های حرفه ای موقع سود و ضرر احساس یکسانی دارند و هدف شما نیز بای رسیدن به این ذهنیت باشد. یعنی با ضرر در معامله افسرده نشده و با سود کردن احساس شیفتگی نکنید.

پس در فارکس و یا زندگی عادی خود ، بعد از دیدن نکات منفی به موارد مثبت نیز توجه کنید و بعد از دیدن نکات مثبت نوارد منفی داستان را نیز در نظر بگیرید. تنها در این صورت خواهید توانست به ذهن خود در معامله گری را کنترل کنید.

معایب جذب سرمایه از شرکت های تامین سرمایه (پراپ تریدینگ)

  • تقسیم سود : سود حاصل از ترید شما به نسبت مشخصی میان شما و شرکت تقسیم خواهد شد.
  • محدود بودن شما در ریسک پذیری : در این شرکت ها تریدر نمی تواند بیش از مقدار مشخصی ریسک کند.
  • محدودیت های زمانی : مجبو می شودی در زمان هایی که حس می کنید شرایط برای ترید مناسب نیست معامله کرده و طبیعتا معاملات افتضاحی داشته باشید.
  • اهداف سود دهی : محبورید برای جذب سرمایه میزان سود خود را به حد مشخصی برسانید که در ترید کرذن این امر منطقی نبوده و باعث تصمیمات اشتباه می شود.
  • محدودیت در حجم لات : در بعضی شرکت ها باید از لات مشخصی استفاده کرد.
  • محدودیت در انتخاب استاپ لاس
  • محدودیت در استفاده از لوریج
  • هنگام انتشار اخبار حق ترید در بسیاری از این شرکت ها وجود ندا
  • محدودیت در برداشت وجه
  • محدودیت در انتخاب جفت ارز ها و سهام برای ترید
  • حق ترید فقط با چند بروکر مورد تایید شرکت
  • کلاهبردی بسیاری از شرکت های تامین سرمایه که آخر کار حسابتان بسته شود.
  • ورشکستگی این شرکت ها و از دست دادن سرمایه
  • پرداخت کارمزد به شرکت
  • مالیات
  • نداشتن امنیت شغلی

با بیان کردن این نکات منفی قصد بدبین کردن شما را نداریم. فقط باید بدانید در جنبه مثبت جذب سرمایه از این شرکت ها باید به جنبه های منفی نیز توجه کرد. و در حین ترید در این شرکت ها و کسب درآمد اکانت شخص خودتان را نیز ساخته و با برداشت از اکانتتان در شکرت حساب شخصی خودتان را نیز افزایش داده و بعدا برای خودتان ترید کرده و مانند یک تریدر حرفه ای مستقل شوید.

در دوره اسمارت مانی هدف ما افزایش مهارت تریدر ها می باشد. به این دلیل در اولین گام تریدر ها باید بر روی ذهنیتشان کار کرده و آن را برای معامله گری تقویت کنند.

در درس بعدی (درس سوم از دوره اسمارت مانی ایتسکا) رود مپ دوره اسمارت مانی ایتسکا و مسیر و اهداف را برایتان آورده ایم.

زینب اصغری
زینب اصغری

مدیر تولید محتوا - مشاور مالی

نویسنده این مقاله

به عنوان یکی از اولین اعضای تیم ایتسکا، از سال 2019 فعالیت خود را در بازار های مالی آغاز کردم. من تقریبا تمامی بروکر های موجود در وبسایت ایتسکا (بیش از 30 بروکر) را با پول واقعی مورد بررسی قرار داده ام. همه اطلاعاتی که در خصوص بروکر ها در این وبسایت قرار گرفته را بازبینی کرده ام و سعی کرده ام که تمامی خطاهای احتمالی را اصلاح کنم. سوابق حرفه ای من شامل فعالیت در بخش بانکی و مدرک دانشگاهی در حوزه اقتصاد است. در حال حاضر یکی از مدرسین فارکس در سبک اسمارت مانی در ایران هستم. علاقمندی های من شامل تحقیقات در خصوص استراتژی های فارکس، مدریت سرمایه و ربات های معامله گر فارکس است.

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: