تحلیل مولتی تایم فریم MFT چیست؟ – اموزش مولتی تایم فریم پرایس اکشن

تحلیل مولتی تایم فریم MFT چیست؟ – اموزش مولتی تایم فریم پرایس اکشن

تحلیل مولتی تایم فریم در پرایس اکشن بسیار مهم بوده و می توان گفت در تمامی سبک های پرایس اکشن از تحلیل مولتی تایم فریم استفاده می شود. در مولتی تایم فریم به یک تایم فریم اکتفا نکرده و برای تحلیل و ورود به پوزیشن از تایم فریم های مختلفی استفاده می کنیم. در این قسمت ابتدا تحلیل مولتی تایم فریم و انواع مولتی تایم فریم را بیان کرده و به به آموزش مولتی تایم فریم پرایس اکشن با ذکر مثال می پردازیم.

این مقاله درس 7 از دوره rtm می باشد. این دوره توسط وبسایت ایتسکا بر اساس دوره rtm اف میانته و به زبان فارسی و به صورت کاملا رایگان ایجاد شده و در اختیار دانشجویان این دوره قرار گرفته است.

تحلیل مولتی تایم فریم چیست؟

در تحلیل مولتی تایم فریم فقط به یک تام فریم اکتفا نکرده و برای تعیین روند بازار و ورود به معامله از تایم فریم های بالاتر شروع کرده و تحلیلمان را تا تایم فریم های پایین تر ادامه می دهیم.

تحلیل مولتی تایم فریم MFT چیست؟ - اموزش مولتی تایم فریم پرایس اکشن - مولتی تایم فریم

برای مثال طبق تحلیل ما در تایم فریم روزنه روند بازار صعودی می باشد . در تحلیل مولتی ایم فریم به تایم فریم پایین تر مراجعه می کنیم و می بینیم که روند بازار در این تایم فریم نیز صعودی می باشد پس با اطمینان بیشتری صعودی بودن روند تایید می شود و در صورت نزولی بودن بازار در تایم فریم پایین تر نیاز به بررسی های بیشتری برای معامله داریم.

تحلیل مولتی تایم فریم اغلب هنگام مشخص کردن زون ها و نواحی عرضه و تقاضا کاربرد داشته و مورد استفاده قرار می گیرد و یکی از مباحث بسیار مهم در پرایس اکشن و بسیاری از سبک های آن می باشد.

هنگام معامله در هر تایم فریمی حتما باید حواسمان به نمای کلی بازار بوده و قبل از معامله تایم فریم های بزرگتر را نیز بررسی کنیم.

انواع مولتی تایم فریم

اواع مولتی تایم فریم برای تریدر ها با استراتژی های مختلف متفاوت است . در کل می توان مولتی تایم فریم را بر اساس نوع ترید و تریدر به سه دسته تقسیم کرد:

  • مولتی تایم فریم برای تریدر های بلند مدت : ماهیانه (M) ، هفتگی (W) و روزانه (D)
  • مولتی تایم فریم برای تریدر های میان مدت : هفتگی (W) ، روزانه (D) و  یک ساعته (1h)
  • مولتی تایم فریم برای تریدر های کوتاه مدت : روزانه (D) ، یک ساعته (1h) ، 15 دقیقه (15m) و 5 دقیقه (5m)

اموزش مولتی تایم فریم

اموزش مولتی تایم فریم در واقع همان مشخص کردن زون ها در مولتی تایم فریم می باشد. برای تحلیل مولتی تایم فریم ابتدا تریدر باید در حساب دمو فارکس ترید کرده و مشخص کند که آیا تریدر بلند مدت می باشد و یا میان مدت و یا کوتاه مدت.

برای مثال فرض می کنیم ما یک تریدر میان مدت هستیم. پس زون ها را در تایم فریم های هفتگی ، روزانه و ساعتی پیدا کنیم.

  1. ابتدا به تایم فریم هفتگی مراجعه کرده و در آن زون ها را مشخص می کنیم (زون های معتبر) .
  2. سپس به تایم فریم روزانه مراجعه کرده و در همان محدوده زون های هفتگی زون های روزانه را نیز مشخص می کنیم. خواهید دید پهنای زون کوچک تر خواهد شد.
  3. یک تایم فریم نیز پایین تر آمده و در تایم فریم روزانه و در محدوده تایم فریم قبلی زون ها را مشخص می کنیم و دباره خواهید دید محدوده زون ها باریک تر شده است.

در نهایت در آخرین زون که معتبر تر می باشد ، وارد پوزیشن خواهیم شد.

برای تحلیل مولتی تایم فریم از سایت تریدینگ ویو استفاده می کنیم. برای مشاهده همزمان چند چارت در یک صفحه باید از نسخه پریمیوم این سایت استفاده کنید که در سایت فراز برای شما مهیا شده است.

وارد این سایت شده و از گوشه سمت راست بالا بر روی مربع کوچک کلیک کرده و با توجه به سلیقه خود نوع نمایش پنجره را انتخاب کنید. برای مثال من همیشه از طرح زیر برای تحلیل مولتی تایم فریم استفاده می کنم.

تایم فریم های پنجره های را با توجه به استراتژی معاملاتی خودتان تنظیم کنید.

  • پنجره سمت چپ بالا نشان دهنده تایم فریم هفتگی
  • پنجره سمت چپ پایین نشان دهنده تایم فریم روزانه
  • پنجره سمت راست پایین نشان دهنده تایم فریم یک ساعته

برای شروع تحلیل مولتی تایم فریم از تایم فریم هفتگی شروع می کنیم. مانند شکل زیر اگر بر روی تایم فریم مورد نظر کلیک کنید مربع کوچکی وسط صفحه ظاهر می شود که با کلیک بر روی آن تایم فریم هفتگی را در سایز بزرگتر می بینید.

مولتی تایم فریم multi timeframe
مولتی تایم فریم multi timeframe

در تایم فریم هفتگی مانند شکل زیر زون ها را با مستطیل سبز رنگ رسم می کنیم. برای رسم زون کندل بیس را پیدا کرده و از سایه بالا تا پایین را به عنوان ناحیه زون در نظر می گیریم. برای رسم دقیق تر زون ها مطلب زیر را حتما مطالعه کنید.

بیشتر بخوانید : نحوه رسم زون

زون در تایم فریم هفتگی W
زون در تایم فریم هفتگی W

بعد از رسم زون در تایم فریم هفتگی دوباره بر روی مولتی تایم فریم (مربع تفسیم بندی شده بالای صفحه) کلیک می کنیم تا هر 4 صفحه را همزمان بتوانید مشاهده کنید.

در مرحله بعدی به تایم فریم روزانه مراجعه می کنیم. در این تایم فریم نیز در محدوده زون تایم فریم هفتگی یعنی کادر آبی رنگ زون دیگری بر اساس تایم فریم روزانه رسم می کنیم. در تایم فریم هفتگی یک زون عرضه در بالا و یک زون تقاضا در پایین رسم کردیم.

در این تایم فریم نیز دو زون در دو کادر قبلی رسم می کنیم. دو شکل زیر زون های رسم شده در تایم فریم روزانه هستند که اولی زون عرضه و دومی زون تقاضا می باشد.

زون عرضه در تایم فریم روزانه d
زون عرضه در تایم فریم روزانه d
زون تقاضا در تایم فریم روزانه d
زون تقاضا در تایم فریم روزانه d

دوباره عقب برگشته و به تایم فریم ساعتی می رویم. در این تایف فرم نیز در محدوده زون قبلی زون عرضه و تقاضا را بر اساس کندل بیس رسم می کنیم.

زون عرضه در تایم فریم ساعتی h
زون عرضه در تایم فریم ساعتی h
زون تقاضا در تایم فریم ساعتی h
زون تقاضا در تایم فریم ساعتی h

اگر دقت کنید در هر مرحله زون ها باریک تر می شوند. در آخرین و باریک ترین زون وارد معامله شوید. به زون هایی که به این صورت و با مراجعه به تایم فریم های پایین تر ایجاد می شود ، زون تو در تو و یا همان Nested Zone گفته می شود.

استراتژی معاملاتی مولتی تایم فریم (استراتژی تایم فریم چندگانه)

استراتژی معاملاتی مولتی تایم فریم به این صورت می باشد که نمای کلی حرکت بازار را در یک تایم فریم بالاتر مشخص کرده و تایم فرسم فعلی را تحلیل کرده و در تایم فریم پایین تر وارد معامله می شویم.

در مولتی تایم فریم پرایس اکشن با سه اصطلاح مهم سر و کار داریم :

  • HTF : Higher Time Frame
  • ITF : Intermediate Time frame
  • LTF : Lower Time frame

علاوه بر مشخص کردن زون ها در تایم فریم های مختلف باید قبل از ورود به معامله روند بازار را نیز مشخص کرده و بعد وارد ترید شوید. در جدول زیر تایم فریم های مختلف و نیز روند بازار را در هر کدام بیان کرده ایم و بر اساس جدول تصمیمات متفاوتی هنگام ترید خواهید گرفت.

#6#5#4#3#2#1Time Frame
DOWNDOWNDOWNUPUPUPHTF
UPDOWNDOWNDOWNUPUPITF
DOWNUPDOWNUPDOWNUPLTF
منتظرفروش در زون عرضه تو در توفروش در زون عرضهمنتظرخرید در زون تو در تو تقاضاخرید در زون تقاضا

در استراتژی معاملاتی مولتی تایم فریم نیز از تایم فریم بالاتر شروع می کنیم. برای مثال زمانی که روند بازار در تایم فریم هفتگی صعودی (UP) ، در تایم فریم روزانه نیز صعودی (UP) و در تایم فریم ساعتی نیز صعودی (UP) باشند ، در این حالت می توان وارد پوزیشن Long شد.

و یا زمانی که تایم فریم بزرگتر صعودی و تایم فریم میانی نزولی باشد ، بهتر ان منتظر بمانیم تا روند بازار مشخص شود و بعد وارد پوزیشن شویم.

زمانی هم وجود دارد که دو تایم فریم بالاتر هم جهت بوده و تایم فریم کوچک تر خلاف جهت آنها باشد ، فرصت مناسبی برای ورود به معامله می تواند باشد. زیراروند بازار با استفاده از دو تایم فریم HTF و ITF مشخص بوده و تایم فریم کوچک در حال پولبک و فرصتی برای خرید در قیمت پایین می باشد.

اندیکاتور مولتی تایم فریم

با استفاده از اندیکاتور مولتی تایم فریم می توانید کندل های پایانی سه تایم فریم را در چارت قیمتی مشاهده  کنید. با استفاده از تنظیمات این اندیکاتور می توانید تعداد کندل های نشان داده شده و نیز تایم فریم ها را تغییر دهید.

می توانید اندیکاتور مولتی تایم فریم را از لینک زیر دانلود کنید.

بیشتر بخوانید : آموزش نصب اندیکاتور در متاتریدر

اغلب تریدر ها توصیه می کنند تحلیل های خود را در تریدینگ ویو انجام داده و بعد از پیدا کردن بهترین نقطه ورود به معامله در متاتریدر سفارش خود را ثبت کنید. به این دلیل بهتر است برای استفاده از مولتی تایم فریم از سایت تریدینگ ویو استفاده کنید.

مولتی تایم فریم در تریدینگ ویو

برای مشاهده مولتی تایم فریم در تریدینگ ویو مانند شکل زیر از قسمت مشخص شده بر روی مربع کوچک کلیک کرده و چارت قیمتی را در تایم فریم های مختلف مشاهده کنید. استفاده از این گزینه تریدینگ ویو در نسخه رایگان آن امکان پذیر نبوده و باید اشتراک خریداری کنید.

مولتی تایم فریم در تریدینگ ویو
مولتی تایم فریم در تریدینگ ویو
مولتی تایم فریم در تریدینگ ویو trading view
مولتی تایم فریم در تریدینگ ویو trading view

برای خرید اشتراک تریدینگ ویو می توانید از سایت فراز استفاده کرده و با قیمت مناسب تری به تریدینگ ویو وصل شوید.

البته اگر نمی خواهید همزمان تایم فریم های مختلف را مشاهده کنید ، می توانید زون ها را مانند مثال بالا که در آن به اموزش مولتی تایم فریم پرداخته ایم ، تک به تک از تایم فریم بالا به پایین رسم کرده و بعد از تحلیل در تایم فریم مورد نظر وارد معامله شویم.

زینب اصغری
زینب اصغری

مدیر تولید محتوا - مشاور مالی

نویسنده این مقاله

به عنوان یکی از اولین اعضای تیم ایتسکا، از سال 2019 فعالیت خود را در بازار های مالی آغاز کردم. من تقریبا تمامی بروکر های موجود در وبسایت ایتسکا (بیش از 30 بروکر) را با پول واقعی مورد بررسی قرار داده ام. همه اطلاعاتی که در خصوص بروکر ها در این وبسایت قرار گرفته را بازبینی کرده ام و سعی کرده ام که تمامی خطاهای احتمالی را اصلاح کنم. سوابق حرفه ای من شامل فعالیت در بخش بانکی و مدرک دانشگاهی در حوزه اقتصاد است. در حال حاضر یکی از مدرسین فارکس در سبک اسمارت مانی در ایران هستم. علاقمندی های من شامل تحقیقات در خصوص استراتژی های فارکس، مدریت سرمایه و ربات های معامله گر فارکس است.

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: