PAZ چیست؟-PAZ در rtm | آموزش Price Action Zone

PAZ چیست؟-PAZ در rtm | آموزش Price Action Zone

PAZ در rtm مخفف Price Action Zone بوده و به قسمت هایی از نمودار گفته می شود که در آن قیمت در داخل نواحی مانند ftr ، FL ، SR و … قرار نگرفته باشد و در بین این نواحی واقع شود.

در ادامه PAZ را به دقت بررسی کرده و نحوه تصمیم گیری و معامله در این ناحیه را آموزش می دهیم.

این مقاله درس 11 از دوره rtm می باشد. این دوره توسط وبسایت ایتسکا بر اساس دوره rtm اف میانته و به زبان فارسی و به صورت کاملا رایگان ایجاد شده و در اختیار دانشجویان این دوره قرار گرفته است.

دوره rtm مبتدی تا پیشرفته

PAZ چیست؟-PAZ در rtm | آموزش Price Action Zone - PAZ

PAZ در rtm چیست ؟

PAZ مخفف Price Action Zone یکی از اصطلاحات rtm می باشد.

PAZ به نواحی در پرایس اکشن گفته می شود که در آن قیمت بین نواحی مهم از قبیل FTR ، SR ، FL و … قرار گیرد .

اگر با rtm آشنا باشید حتما می دانید در rtm نواحی و یا همان زون هایی را پیدا کرده و در این نواحی به پوزیشن ها وارد می شویم. در یک چارت قیمتی می توان زون های مختلفی را رسم کرد. زمانی که قیمت در داخل هیچ زونی قرار نگرفته و به اصطلاح در ناحیه های سفید رنگ باشد می گوییم در PAZ قرار دارد.

اهمیت PAZ زمانی افزایش پیدا می کند که تریدر در این ناحیه باید تصمیم بگیرد که در ناحیه بالایی وارد معامله خواهد شد و یا در ناحیه پایینی؟

برای مثال در شکل زیر زون ها و نواحی ftr را رسم کرده ایم . در ادامه درس های دوره rtm نواحی بیشتری آموزش داده شده است. زمانی که قیمت در داخل این نواحی نبوده و در میانه آنها مانند شکل زیر قرار گیرد ، می گوییم قیمت در PAZ قرار دارد.

PAZ در rtm
PAZ در rtm

بیشتر بخوانید : آموزش الگوی ftr

آموزش PAZ پرایس اکشن

PAZ در rtm نواحی حساس و مهمی هستند که حتما باید به آنها توجه شود.

در rtm یک قانون بسیار مهم داریم و آن این است که اگر قیمت یک زون مهم مانند Ftr را رد کند و وارد PAZ شود ، به احتمال بسیار بالا زون بعدی را نیز رد خواهد کرد و نباید در زون بعدی نیز وارد معامله شد.

برایی درک بیشتر مثالی برایتان آورده ایم.

در شکل زیر الگو های rtm را رسم کرده ایم. بعد از رسم نواحی منتظر می مانیم قیمت به نقطه A برسد. همانطور که می بینید قیمت در نقطه A برگشته . به سمت پایین حرکت کرده است.

پس بر اساس آموزش هایمان در ناحیه قرمز رنگ که الگوی ftr ما می باشد ، سفارش خرید خود را ثبت می کنیم. یعنی انتظار داریم قیمت با رسیدن به ناحیه FTR عکس العمل نشان داده و سفارش ها را پر کرده و به ادامه صعودش بپردازد.

پس ما سفارش خرید خود را در خط بالایی Ftr و حد ضررمان را نیز در خط پایینی آن مشخص کردیم.

متاسفانه بر خلاف انتظار ما قیمت با رسیدن به ناحیه Ftr به آن عکس العمل نشان نداره و آن را شکسته و وارد PAZ شده است ؛ یعنی نقطه B .

در این قسمت بعضی تریدر ها انتظار دارند قیمت در الگوی بعدی برگشته و سفارش خرید خود را در الگوی بعدی ثبت می کنند.

ولی در پرایس اکشن rtm ما بر این اصل پایبند می مانیم که چون قیمت FTR قبلی را شکست و از آن عبور کرده است ، الگوی بعدی را نیز خواهد شکست . پس در این PAZ دیگر سفارشی ثبت نمی کنیم و منتظر می مانیم تا روند بازار مشخص شود.

در ادامه کندل ها می بینید قیمت به ناحیه زرد رنگ رسیده (B) و آن را نیز رد کرده است. قیمت در ناحیه D چون زون را یک بار شکسته و دوباره به آن برگشته است می توان فلگ لیمیت را برای آن رسم کرد و ما در این قسمت به دلیل جلوگیری از شلوغی آن را رسم نکرده ایم.

در ناحیه E نیز قیمت برای بار دوم به FTR رسیده است و این ناحیه کاملا بی اثر عمل می کند. قیمت آن را رد کرده و وارد زون SR شده و به آن عکس العمل نشان داده است.

آموزش PAZ پرایس اکشن
آموزش PAZ پرایس اکشن

PAZ در فارکس

در مثال بالا نحوه معامله در PAZ را آموزش دادیم. البته گفتیم زمانی که قیمت یک زون را شکست و وارد PAZ شد زون های بعدی را نیز خواهد شکست.

حال باید ببینیم در مرحله بعدی باید چه کرد؟

اگر درش قبلی ما که در آن به آموزش الگوی ftr پرداخته ایم ، مطالعه کرده باشید بیان کرده ایم زمانی که یک زون شکسته می شود به احتمال بالایی روند بازار تغییر کرده است. یعنی اگر روند بازار صعودی بود به نزولی و اگر روند نزولی بود به صعودی تغییر کرده است.

در مورد PAZ هم همین اصل برقرار است. یعنی زمانی که در یک روند صعودی قیمت زون را شکسته و وارد PAZ شد ، پس به احتمال زیاد روند بازار تغییر کرده و باید به دنبال پیدا کردن زون های عرضه در نمودار و سفارش گذاری SELL باشید.

بیشتر بخوانید : نشانه های تغییر روند

زمانی هم که در یک روند نزولی قرار داریم و می بینیم زون های عرضه شکسته شده و قیمت وارد PAZ می شود ، پس باید به دنبال زون های تقاضا و وارد شدن به پوزیشن های خرید بود.

نحوه معامله PAZ با مثال

در این قسمت نحوه معامله PAZ با مثال را آموزش می دهیم. در شکل زیر ابتدا در روند صعودی قرار داریم. و زون تقاضا و نیز الگوی Ftr را رسم کرده هایم. قیمت ابتدا در نقطه A قرار داشته و با ناحیه B رسیده ایم و در این مسیر زون ها مشخص هستند.

در نقطه B بازار شکل نزولی به خود می گیرد و ما انتظار داریم قیمت زمانی که به Ftr رسید واکنش نشان داده و به ادامه روند صعودی خود بپردازد. به این دلیل سفارش خرید خود را بالای خط افقی Ftr قرار داده و حد ضرر خود را نیز در خط پایین Ftr مشخص می کنیم.

همانطور که می بینید قیمت برخلاف انتظار ما برنگشته و در محدوده آبی رنگ Ftr را شکسته و از آن عبور کرده و وارد ناحیه PAZ شده است. در این حالت به احتمال بسیار زیاد قیمت زون تقاضای زرد رنگ را هم خواهد شکست.

زمانی که قیمت یک الگو را شکسته و وارد PAZ شود ، به احتمال زیاد روند بازار تغییر یافته است.

در این مورد نیز در قسمتی که با دایره آبی رنگ مشخص کرده ایم ، روند بازار از صعودی به نزولی تغییر کرده است و باید به جای پیدا کردن نواحی تقاضا ، نواحی عرضه را در نمودار پیدا کرده و سفارش SELL داشته باشیم.

زمانی که قیمت از نقطه A حرکت کرده و وارد ناحیه Ftr شده و آن را شکست حد ضرر ما فعال شده و با ضرر از معامله خارج می شویم. در این حالت می انیم روند بازار از صعودی به نزولی در حال تغییر می باشد و باید نواحی عرضه در چارت قیمتی را پیدا کنیم.

نحوه معامله PAZ
نحوه معامله PAZ

نتیجه گیری

درس دهم دوره rtm که در آن به آموزش PAZ پرداختیم کمی کوتاه ولی بسیار مهم و حساس می باشد. شکستن یک ناحیه در rtm نشان دهنده تغییر روند بازار می باشد. بسیاری از افراد به اشتباه زمانی که قیمت یک الگو را شکسته و وارد PAZ شد ، انتظار دارند در زون های بعدی سفارشات آنها در همان جهت اجرا شود ، در صورتی که متاسفانه روند بازار تغییر کرده و بر ضرر تریدر افزوده می شود.

تا انتهای دوره همراه ما باشید…

زینب اصغری
زینب اصغری

مدیر تولید محتوا - مشاور مالی

نویسنده این مقاله

به عنوان یکی از اولین اعضای تیم ایتسکا، از سال 2019 فعالیت خود را در بازار های مالی آغاز کردم. من تقریبا تمامی بروکر های موجود در وبسایت ایتسکا (بیش از 30 بروکر) را با پول واقعی مورد بررسی قرار داده ام. همه اطلاعاتی که در خصوص بروکر ها در این وبسایت قرار گرفته را بازبینی کرده ام و سعی کرده ام که تمامی خطاهای احتمالی را اصلاح کنم. سوابق حرفه ای من شامل فعالیت در بخش بانکی و مدرک دانشگاهی در حوزه اقتصاد است. در حال حاضر یکی از مدرسین فارکس در سبک اسمارت مانی در ایران هستم. علاقمندی های من شامل تحقیقات در خصوص استراتژی های فارکس، مدریت سرمایه و ربات های معامله گر فارکس است.

تعداد 0 نظر
میانگین امتیاز به این مطلب: