در این قسمت نحوه معامله در تایم فریم های مختلف را با چندین مثال واقعی از فارکس آموزش می دهیم. در درس قبلی تحلیل مولتی تایم فریم و نیز مارکت استراکچر در تایم فریم های مختلف را آموزش دادیم. و چند مثال فرضی برای آموزش را بررسی کردیم. این مقاله درس 35 از دوره اسمارت مانی ایتسکا (پرایس اکشن پیشرفته) می باشد. در لینک زیر لینک تمامی درس های این دوره را قرار داده ایم.
تمرین های معامله در تایم فریم های مختلف
در شکل زیر تایم فریم هفتگی بالا سمت چپ ، روزانه پایین سمت چپ ، چهار ساعته بالا سمت راست ، 15 دقیقه ای پایین سمت راست می باشد.
در بازار واقعی مجبور نیستید چارت هایتان را دقیقا به این صورت بچینید. برخی پنجره های این مدلی را ترجیح می دهند و برخی نیز ترجیح می دهند در صفحه یک پنجره واحد را ببینند و پنجره ها را تعویض و جابجا کنند.
مشاهده یک جفت ارز در تایم فریم های مختلف هم در متاتریدر و هم سایت تریدینگ ویو امکان پذیر است. ولی در تریدینگ ویو برای مشاهده یک جفت ارز در تایم فریم های مختلف باید حق اشتراک ماهیانه داشته باشید. و برای داشتن بیش از 4 تصویر در صفحه باید سطح خود را به پریمیوم ارتقا دهید.
البته می توانید جهت مشاهده چارت های چندگانه در یک صفحه و استفاده از بسیاری امکانات سایت تریدینگ ویو از لینک زیر استفاده کنید.
در صورتی که می خواهید از فارکس به درآمد برسید و تریدری به شغل اصلی شما تبدیل شود ، بهتر است برای تحلیل هایتان از تریدینگ ویو استفاده کرده و بعد از گفتن تصمیم معامله با استفاده از متاتریدر ترید کنید.
تمرین مولتی تایم فریم هفتگی 1W
همیشه تحلیلمان را از تایم فریم بالاتر به سمت تایم فریم پایین تر شروع می کنیم. پس ابتدا کارمان را از چارت هفتگی آغاز می کنیم.
نکته بسیار مهم هنگام شروع تحلیل مولتی تایم فریم این است که کارتان را بلافاصله از جدید ترین پرایس اکشن ها شروع نکنید. و کارتان از و از مراحل اول شروع روند باشد. و قبل از جدید ترین پرایس اکشن HH ، HL ، LL ، LH ها را دقیقا مشخص کنید.
جهت درک بیشتر رنگ خطوط در تایم فریم های مختلف را با رنگ های مختلف به شرح زیر رسم می کنیم.
آبی : خطوط تایم فریم هفتگی
سبز : خطوط تایم فریم روزانه
نارنجی : خطوط تایم فریم 4 ساعته
قرمز : خطوط تایم فریم 15 دقیقه ای
اگر به شکل زیر دقت کنید ، روند کلی بازار نزولی می باشد. ابتدا باید سقف ها و کف های هفتگی را مشخص کنید.
در این محدوده اخیر به وضوح دیده می شود که فعلا در روند صعودی قرار داریم. در شکل بالا محدوده A نیز به عنوان یک کف برای این روند محسوب می شود. سقف HH قبلی که با B مشخص کرده ایم فعلا شکسته شده و بالا رفتن قیمت همچنان ادامه دارد.
البته ممکن است قیمت پایین آمده و کف و یا سقف قوی شکسته شود. ولی برای شروع از مفاهیم مارکت استراکچر استفاده می کنیم. و فرض می کنیم که روند بازار فعلا صعودی خواهد بود. ولی باید در نظر داشت که هر لحظه ممکن است LH هفتگی آغاز شود.
حال باید سراغ چارت روزانه برویم.
تمرین مولتی تایم فریم روزانه Daily
بعد از ایجاد BOS هفتگی باید به دنبال پولبک در نمودار باشیم. و برای شروع پولبک نیز باید به دنبال CHOCH در چارت هفتگی باشیم. همانطور که در شکل زیر می بینید سقف و کف های چارت هفتگی در چارت روزانه نیز سقف و کف های معتبری ایجاد کرده اند. و نشانگر تغییر روند در تایم فریم هستند.
در چارت روزانه نیز در فاصله بین سقف و کف هفتگی HH ها و HL های پی در پی ایجاد شده اند. در درشکل زیر که تایم فریم روزانه می باشد شاهد یک تغییر روند نزولی به صعودی هستیم. و این تغییر روند در تایم فریم روزانه همان پولبک در تایم فریم هفتگی می باشد.
برای تشخیص اینکه پولبک تا کجا ادامه خواهد داشت نیز می توانید در چارت هفتگی محدوده پریمیوم و دیسکانت را باید مشخص کنیم.
پس چاک در تایم فریم روزانه نشان دهنده تغییر روند در تایم روزانه و پولبک در تایم فریم هفتگی خواهد بود. در ادامه به بررسی چارت تایم فریم 4 ساعته می پردازیم.
تمرین مولتی تایم فریم 4 ساعته 4H
اگر چارت 4 ساعته را باز کنید خطوطی که در تایم فریم های هفتگی و روزامه رسم کرده بودید را مانند شکل زیر خواهید دید.
برای مشخص شدن CHOCH روزانه در تایم فریم 4 ساعته آن را با نقطه چین مشخص می کنیم. همانطور که در شکل زیر می بینید CHOCH در تایم فریم روزانه به عنوان تغییر روند در تایم فریم 4 ساعته ظاهر می شود.
در ادامه باس و چاک را دوباره با خطوط نارنجی رنگ رسم می کنیم.
ادامه تمرین مولتی تایم فریم در چارت روزانه
برای آموزش کارمان را با چارت روزانه ادامه می دهیم.
با استفاده از چارت روزانه می خواهیم بدانیم پولبک هفتگی تا کجا می خواهد ادامه داشته باشد؟
هدف ما در این مقاله این است که نشان دهیم چارت های تایم فریم های مختلف چه ارتباطب باهم دارند و از آنها برای پیش بینی روند و اتفاقات پیش رو استفاده کنیم.
در ادامه Bos های رخ داده در چارت روزانه را رسم می کنیم.
برای تحلیل سراغ تایم فریم هفتگی خواهیم رفت. اگر به شکل زیر دقت کنید ، می بینید Bos های تایم فریم روزانه در تایم فریم هفتگی نشان دهنده پولبک در ایم چارت هستند.
اگر دقت کنید چارت 4 ساعته در روند صعودی قرار دارد. CHOCH در تایم فریم 4 ساعته که با خطوط نقطه چین نارنجی رنگ مشخص کرده ایم ، در تایم فریم هفتگی خود را به صورت یک تغییر روند نشان داده است.
این تغییر روند در تایم فریم 4 ساعته خود را به صورت پولبک و CHOCH نشان داده است. و احتمالا تمامی این عوامل باعث به وجود آمدن HL در تایم فریم هفتگی شده است که در ابتدای مقاله در شکل نشان داده شده است.
پس می توان با بررسی تایم فریم پایین تر مثلا 15m HL در تایم فریم هفتگی را پیدا کرده و در نقطه مناسبی وارد معامله شد.
برای وارد شدن در این HL حتی می توانید منتظر شوید تا چارت روزانه به صعودی تغییر پیدا کند.
ولی اگر دقت کنید می بینید که این حرکت اول از همه در چارت 15 دقیقه ای آغاز شده است. با توجه به شکل های قبلی می بینید که در محدوده مورد بررسی روند چارت 4 ساعته صعودی بوده و زمانی که شاهد CHOCH در نمودار بودیم می توانیم سفارش خرید داشته باشیم. زیرا روند های دیگری که بررسی کردیم در کل صعودی هستند.
پس باید مارکت استراکچر که در تایم فریم های مختلف را مشخص کرده ایم کنار هم قرار دهید تا ارتباط آنها با یکدیگر را مشاهده کنید.
پس زمانی که قیمت به سمت این LH حرکت می کند ، باید منتظر باشیم تا مابقی تایم فریم ها نیز تاییدیه لازم را برای ورود به معامله دریافت کنید.
بعد از درک کامل تحلیل و تمرین مولتی تایم فریم باید بتوانید آن را با نواحی پریمیوم و دیسکانت و نیز عرضه و تقاضا ترکیب کنید.
باید برای یادگیری تمرین مولتی تایم فریم را روی جفت ارز های مختلف نیز تست کنید.
برای مثال زمانی که برای مدت طولانی روند در چارت روزانه نزولی بوده و به صعودی تغییر پیدا کرده است ، باید ببینید که قیمت هر چند وقت یک بار به ناحیه دیسکانت بر می گردد.
و هر چند وقت یک بار بعد از تغییر روند اولیه ، پولبک عمیق خواهیم داشت. این موضوع زمانی بیشتر اهمیت پیدا می کند که تغییر روند صعودی همسو با روند هفتگی باشد.
گاهی اوقات شرایط بازار به گونه ای است که نیاز نیست منتظر بمانید تا بازار به ناحیه دیسکانت برسد تا شما سفارش خرید داشته باشید. بلکه گاهی بازار به حدی سریع حرکت می کند که با وارد شدن در ناحیه پریمیوم نیز سود آوری لازم را خواهید داشت و اگر صبر کنید قسمت بزرگی از روند را از دست خواهید داد.
برای اینکه تشخیص دهیم قیمت در چارت روزانه کی به ناحیه دیسکانت خواهد رسید ، باید منتظر CHOCH در تایم فریم 4 ساعته باشیم.
CHOCH در تایم فریم 4 ساعته نیز به صورت تغییر روند در تایم فریم 15 دقیقه ای خود را نشان می دهد.
نتیجه گیری
هدف ما از ارائه این درس این بود که یک تریدر باید بداند تایم فریم های مختلف چه ارتباط و وابستگی با هم دارند. و چگونه از این تایم فریم ها استفاده کنیم تا احتمال موفقیت در معامله خود را افزایش دهیم.
چون زمانی که روند ها در تایم فریم های مختلف همدیگر را تایید کنند ، می توان ترید های همسو با روند اصلی داشت.
حتی می توانیم از این تحلیل ها استفاده کرده و با خرید و فروش های پی در پی و اسکلپ تریدینگ سود کنیم.
نظرات و بررسی های کاربران
دورود وقت بخیر .من دوره اموزشیتون با وجود اینکه چندین بار دیدم و رایگان ولی نکات مثبت و منفی دیدم بی اثر بود . به نظر من دوره شما نواقص داره.دو علت بیشتر نداره یا اشکال از من یا دوره اموزشی شما که احتمال زیاد از دوره اموزشی شماست
سلام وقتتون بخیر. هر مشکلی که وجود دارد بفرمایید که ما بررسی کنیم و رفع کنیم
ممنون از شما